- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3146 üzenetére
Igazad van, túlságosan elment a fórumozásom a Tomato irányába és annak inkább itt a helye.
Tudom hogy ha rászánnám az időt kérdés nélkül is sokat megtudhatnék, de nyaggat a fiam hogy vagy rakjam vissza a gyári FW-t vagy viharsebesen csináljam meg hogy a Tomatoval is menjen az usb-s hdd-re a torrent.
Ha némi iránymutatással vagy célirányos linkkel segítenél, nagy öröm lenne nekem. -
OldAkita
aktív tag
válasz Ablakos #3145 üzenetére
Én 3.0-ás Adata hdd-t Ykábellel csatlakoztattam ha 2.0-ás portra tettem. Mióta az Asus AC56U 3.0-ás portjára van dugva, azóta csak a hozzáadott szimpla kábellel csatlakozik a routerhez. A 3.0 elvileg 900mA-t tud leadni az Adatának meg 980 kell a felpörgéshez, utána beéri sokkal kevesebbel. Határeset, de egyelőre gond nélkül megy.
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3151 üzenetére
USB and NAS-ban bekapcsoltam a Core USB Support-ot és a a különböző filerendszereket támogatását is. Nekem jelenleg Ext3-ra van formázva a hdd. Ezen a táblán alul az Attached Devices alatt látszik is az Adata HD710 wincsim, Mounted? YES Partition 'sda1' ext3 (916.89GB / 916.70GB free) is mounted on /tmp/mnt/sda1
BitTorrent Client alatt bekapcsoltam a legfelső sorban az Enable torrent client-t és várom nagyon a sült galambot hogy számba repüljön azaz keresném a felületet ahol hozzáadhatom a letöltött torrent file-t és megindulhatna a letöltés.
Közben tanakszom mit válasszak a Transmission binary patch-re, elég-e meghagyni a Download directory-ban alapból már meglévő "/mnt"-t, hogy fog ez viszonyulni a /tmp/mnt/sda1-re mountolt wincsimhez, valamint az Advanced Settings-ben lévő "Save settings location"-ben maradhat-e az "In the Download directory (Recommended)"
Erősen szégyellem hogy ilyen hülyén bámulok ki a fejemből és arra gondolok, akik megalkották a Tomato-t biztos volt bennük elhatározás hogy egyértelmű legyen a munkájuk mindenki számára és még magyarázó szövegeket is tettek az egyes menüpontokhoz, én mégis olyan ostoba vagyok hogy nem látom át a rendszert.Közben engedélyeztem a Samba File Sharing-ot, "Yes, no Authentication" Fórumodon olvastam hogy a Client Codepage 852-es Central/Eastern Európa kell hogy legyen ezt is beállítottam. Persze azt gondolom a Samba ahhoz biztos kell hogy a TV-n lássam amit letöltöttem az USB-s wincsire, de a Transmission működéséhez még nem.
Tele vagyok kérdésselMedia/DLNA Server-t engedélyezve sikeresen megjelent a (most linux mint-ben vagyok) Fájlkezelő/Hálózat/Windows hálózat/WORKGROUP/UNKNOWN/ alatt 2 mappa. Egy jffs és egy sda1. Ez utóbbiban egy lost+found mappa. Gyári FW ez alá az sda1 alá telepítette a Download2 mappát ahova a Download Master letöltő kliensprogram mentett. Szóval jó lesz ez lassan csak jelenjen meg a Transmission kezelőfelülete.
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3155 üzenetére
Mindent beállítottam ahogyan írtad és mikor klikkelek a [Click here to open Transmission GUI]-ra akkor egy új ablakot dob fel és kiírja ezt:
Nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz
http://192.168.1.1:9091/ cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.
Ellenőrizze, hogy az internetkapcsolata aktív, és nézze meg, hogy más alkalmazások működnek-e, melyek ugyanezt a kapcsolatot használják.
Ellenőrizze, hogy az internetes biztonsági szoftverek beállításai megfelelőek, és nem ütköznek a szokásos webes böngészéssel.
Ha egy helyi hálózati tűzfal mögött van, és úgy gondolja, hogy ez okozhatja a problémát, akkor beszéljen a rendszergazdával.
Nyomja meg a billentyűzeten az F12 gombot, és próbálja meg kikapcsolni a proxy kiszolgálókat - kivéve akkor, ha biztosan tudja, hogy szüksége van egy proxyhoz a kapcsolódáshoz. Töltse újra a lapot. -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3158 üzenetére
Képzeld beindult
Azt hiszem, mint mindig, most is én csesztem el. Állítgattam amit írtál, de elfelejtettem menteni, hanem mentés nélkül próbáltam és amikor nem ment már nem emlékszem mit csináltam, kiléptem vagy mi, de lényeg hogy akkor jutott eszembe hogy nem mentettem. Most már mentettem volna de újra kellett állítgatni pipálgatni. Ezután mentettem és akkor írtam hogy nem megy ez. Csakhogy némi szünet után újra ideülve észrevettem hogy Transmission binary patch-et nem tettem Internal-ra. Miután ezt javítottam és mentettem, próba után újra nem ment, viszont ezután többször próbálkoztam és 3., 4. próbálkozás után beindult és most már ha kilépek is, újra be tudok lépni
Nagyon köszönöm a fáradozásod. -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3171 üzenetére
Ebben van igazság, mert bár tényleg régóta nem változott, de épp ma hívtak fel hogy lejár a hűségem a netre. Elképzelhető hogy ha újabb hűséget vállalva meghosszabítom, akkor változhat. Annyi mindenesetre máris látszik hogy az eddigi 50/5-ös netem ugyanannyi pénzért 50/25-ösre változtatható ha hűséget esküszök a T-nek újfent
Más.
Ismerkedve a Tomato-val, sikeresen módosítottam a belépési jelszót az Administration/Admin Access ablak alján.
Viszont a belépési nevet nem tudom hol változtathatnám meg hogy ne "root" legyen?
Basic/Network-nél fentről a harmadik sor: Route Modem IP. Itt alapból 0.0.0.0 volt. Ahogy emlékszem úgy is ment a net, de átírtam 198.168.0.10-re mert ezt állítottam be statikusnak a szolgáltatói Cisco-n az Asus számára. Kell ez ide?
Kicsit lejjebb, ugyaezen a táblán LAN alatt Static DNS, 3 sor egymás alatt mindegyik sorban 0.0.0.0 Az első sor után (IP:port) Mit kell ide írni?Még lejjebb, ezen a táblán a Wireless 2.4 és lentebb az 5 Ghz állítgatható. Alig tudtam jelszót adni neki. Ha a Security-t WPA/WPA2 Enterprice-ra állítottam, nem tudtam menteni a jelszót. Ha WPA/WPA" Personal-ra tettem, akkor engedte menteni.
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3173 üzenetére
Mindent tudsz Utána is nézek mi a helyzet ezzel az 50/25-el
Modem IP-t visszaírom alapra, és természetesen a Personal is jó csak az Enterprice volt legalulValahol olvastam hogy a szolgáltatók DNS szerverei sokszor késve reagálnak és volt aki ajánlotta hogy érdemes pl. a Google DNS1: 8888, és a DNS2: 8844-et használni. Feltételezem ha regisztrálok a ipdns.hu-ra nekik is van ingyenes DNS1-2 számuk, de az előző kommentemben írtam hogy 3 DNS sor áll most nullásan. Mi lehet a 3.?
Egyébként olvasgatom az ipdns.hu-t és felfigyeltem erre:
"Életszerű példaként:
Egy otthoni biztonsági kameránkat szeretnénk elérni "kívülről", de a DSL szolgáltatásunk 24 óránként IP címet vált, ami "nehézkessé" teszi a külső elérését, ami szükséges ahhoz, hogy a munkahelyünkről pillantást vethessünk az otthon egyedül hagyott házi kedvencünkre.A feladat megoldására szinte végtelen variációjú megoldás létezik, az általunk javasolt szerint szükség van egy OpenWrt használatára alkalmas routerre egy IP kamerára és az IpDns szolgáltatásra."
A kérdésem az lenne, hogy a Tomato= OpenWrt? Vagy ha nem is egyenlő de épp úgy alkalmas?
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3175 üzenetére
Köszönöm a segítséged, ma már nem nyaggatlak többet, ha majd nyugovóra térsz, jó éjszakát kívánok.
-
OldAkita
aktív tag
Nézegetem a Bandwidth/ Real TIme-ot. Itt kékkel mutatja a letöltést, naranccsal a feltöltést. A tábla felső szélén vízszintesen, választható WAN(vlan2), WL(eth1), WL(eth2), br0, eth0, vlan1
Tomato wikipedia leírásában ezt találtam:
vlan1: vezetékes hálózat WAN portja
vlan0: vezetékes hálózat LAN portjai
eth1: vezetéknélküli interfész
br0: belső LAN híd(konfigurálható) a vezetékes és vezetéknélküli LAN-t jelöli együtt.
eth0: Belső interfész a CPU és a 6-portos switch között.Arra figyeltem fel hogy nálam a WAN(vlan2) és az eth0 majdnem azonos grafikont rajzolva erős feltöltési adatforgalmat mutat pedig a Transmissiont lekorlátoztam 64kbit/sec-re, a routerre kapcsolt gépek is minimális tevékenységet mutatnak.
Nem tudom értelmezni a wiki-s leírásban az "eth0" magyarázatát. Az Asus AC56U belső interfészéről beszél és a router CPU-járól. De milyen 6 portos switch van itt? Vagy úgy kell értenem hogy a routernek van 4 lan portja és 2 wifi a 2.4 és a 5Ghz? így együtt adják ki a 6 portot?
Belinkelek 2 képet első az "eth0", a második a WAN(vlan2) Látható hogy a feltöltési sávszélességem maximuma körüli az adatforgalom, de mi mehet ki innen ilyen tempóban? -
OldAkita
aktív tag
Alighogy feltettem az előző kommentet, szépen leállt az adatforgalom Azaz mégse, csak igen szolidra finomult.
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3187 üzenetére
Mint mindig, nagyon úgy néz ki hogy neked lesz igazad most levittem 64-ről 50-re és az alábbi képet produkálta, ami 50 körül vízszintesre beállt.
IP traffic-ban valóban nézegethetem éppen milyen IP címről kommunikálak a routerrel és jelenleg a saját PC-m látható ott és egy LAN 192.168.1.0 ip cím. Gondolom ez lehet a Transmission?A kbit és a kbyte értelmezésést meg még tanulnom kell
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz Nokedli92 #3196 üzenetére
Kérdéseden csak átfutottam de tegnap próbáltam másolni de 3 MB/sec es eedményt produkált. Ma újra próbálkoztam és 2.3MB/sec-et sikerült elérnem azután kifagyott a másolás és már nem is értem el a transmission mappát. Most nincs több időm próbálkozni, de ez kicsit lehangol, lévén a gyáriban ha valami, akkor a másolgatás kifogástalanul ment, itt a Tomato-ban meg a kliensek sávszélesség limitálása Jó lenn egyesíteni valamelyikbe minden jót
-
OldAkita
aktív tag
válasz OldAkita #3197 üzenetére
Ma már elérhetetlen a wincsim, újraformáztam először ext4-re amit már máskor is tettem és pár másodperc alatt megvolt,de az NTFS is ilyen rövid idő alatt formázódik, ellenben az ext3 legalább 5 perc, és a múltkor is ilyen sokáig tartott.
Most 12.3MB/sec-el kezdett rá másolni egy filmet amit próbából tettem rá, és folyamatos gyorsulárt produkálva, mire a 4.6GB-ot rámásolta a végére már 18.5MB/sec-el ment. Megy a torrent, wincsi elérhető, nem tudom mi történt vele hogy formázni kellett? Mindegy.
Írtam ezt a routerem saját topicjába és most annyival kiegészítve innen kérnék segítéget hogy már látom az USB and NAS/Bittorrent Client-nél a Listening portnál 51515 van beállítva, mondjuk ezt nem én állítottam be ez volt itt és kész. Szóval ezt a portértéket kell beírni a portforward-ba? TCP, UDP, BOTH legyen? Ha egyetlen portot akarok beállítani akkor az SrcAdress alá kell beírni? Ha pedig porttartományt akkor a kezdőportot az Ext Ports-ba a végportot pedig az Int Port.ba? Ahogy látom, nálam az Ext Ports-ba van olyan is hogy nem kezdőport van hanem a kezdő és a befejező érték kötőjellel van beírva, illetve olyan is van hogy ezen értékek után vesszővel elválasztva szerepel plusz még egy érték.
Ha beírom ide az 51515-öt, akkor elvileg készen is vagyok és már csak az FTP ablakot kell kitöltenem?
Ide is az 51515-öt kell beírnom? -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3200 üzenetére
Fogalmam sincs miként gondoltam Valószínű megörültem hogy végre látok egy portot
Valójában a távoli eléréshez szeretnék portot nyitni, csak nem tudom melyik portot és hogy?
AC56U topicjában kérdeztem hogy miként valósíthatom meg ezt, de az egy elég ritkán látogatott fórum.[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3209 üzenetére
Első nekifutásra a router usb portjára kötött hdd tartalmát szeretném elérni, mert fiam készül külföldre és szeretném ha az ott készített képeit, kisvideoit fel tudná tölteni erre a wincsire, én meg itthon a tv-n megnézhetném. Később persze lenne igényem arra is hogy távolról elérjem a transmission felületét hogy megindíthassak egy-egy letöltést hogy mire hazaérek lejöjjön.
-
OldAkita
aktív tag
Az általad linkelt szöveget én is láttam már eleget. A gyári FW-ra tettem rá a Tomato-t a gyári belső frissítésével. Ezután kaptam az általad linkelt szöveget. Ezután Intruder segítségével megpróbáltam úgy feltenni hogy megnyomtam a resetet, lenyomva tartva kihúztam a tápkábelt, vártam 15másodpercet, de ezalatt végig nyomtam a resetet és így dugtam vissza a tápkábelt. Ekkor villogott a power led. Beírtam hogy http://192.168.1.1 és szépen bejött az AsusTek MiniWEbserver.
Előtte fix IP-t adtam a PC-nek amiről mindezt csináltam 192.168.1.10, de megjegyzem, mikor felment a FW, vissza kellett állítanom az "IP cím automatikus kérése"-re mert ha nem, nem volt netem.
Mindezt nem az ujjamból szoptam hanem Intruder fórumán olvasgattam ITTA várakozásról annyit mondanék, hogy ha Reboot-olom az AC56U-t a Tomato alatt, akkor a 90Mp lejárta után klikk a Continue-n és pontosan 40 másodperc múlva adja csak a netet!
Ami nekem probléma, hogy elvileg törölni kellene az NVRAM-ot a Tomato telepítése után. Viszont ezt az opciót az AsusTek MiniWEbserver lapon csak akkor érem el ha még nem telepítettem semmit. Telepítés után ugyanis 192.168.1.1-re már a Tomato kezelőfelülete jön be és nem a Miniwebserver. Persze találtam NVRAM törlési lehetőséget a Tomato-n belül is, de nem mertem piszkálni, mert félek elbukom a beállításokat. A vége viszont az lesz hogy mégis újratelepítem a Tomato-t mert az nem állapot hogy hol elérhető az FTP távolról, hol meg nem.
-
OldAkita
aktív tag
Merlin, nekem igen rövid ideig volt fenn, nem tudom lehet-e NVRAM-ot törölni benne.
Torrentet sem fog jobban menni mint a gyárin, hacsak meg nem csinálod ezt Amikor én ezt megláttam azonnal elborzadtam és döntöttem hogy ennél durvább a Tomato sem lehet Ha próbálkozol EXT2 vagy 3!
Természetesen csatlakoztatható külső HDD az usb portra.
A távoli eléréssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, ez a jelenlegi problémám Tomatnál. -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3323 üzenetére
Hétvégén ha lesz időm csinálok NVRAM törlést, hátha jótékony hatással lesz a távoli elérésre is, valamint tervezem hogy veszek egy nagy levegőt és resetelem a szolgáltatói Cisco-t. Ekkor el fogom bukni azt a NAT átdobási funkciót ami aranyat érne, de mégse működik, szóval talán mégse olyan nagy veszteség.
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
AC56U user-ektől kérdezném, tapasztal valaki olyat hogy a router egyetlen kék égője sem világít, kivéve a power-t? Nálam ez van mióta a gyáriról a Tomatora váltotta. Gondoltam a 121-es talán meghozza a változást, de ugyanolyan. Az viszont pozitívum hogy a távoli ftp elérés mintha menne. Mert elkiabálni nem merem
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3454 üzenetére
Az mind semmi hogy nem éred el de én se értem el belső hálóról. A hajam égnek állt. Végül kínomban hostnevet adtam neki itt:
Ettől az intézőben nem "Unknow" néven szerepel a router hanem AC56U. Ezután elértem a FileZilla-val belső hálózatról ftp módban. Semmilyen összefüggés nincs ,gondolom, mégis azóta elérem magam.
Tovább megyek. Rokonok jönnek, akiket délelőtt kértem hogy érjenek el távolról. Nem tudtak. Hozzák a mobiljukat amivel otthonról akartak elérni, de nem sikerült. Na mondom, most belső hálózaton lesztek, biztos eléritek csak csatlakozzatok wifivel. Telefonjukban benne van az elérési név/jelszó, de csak nem akar kapcsolódni. Megváltoztatom a jelszót és a titkosítás szintjét, mentem, sikerül nekik a kapcsolódás. Erősödik bennem a gyanú hogy valamit állítani kell a Tomato-ban, menteni és utána jó egy darabig. Mindegy mit állítok csak valamit és mentsem. Ez persze nonszensz.
Ami még érdekes, amikor legeslegelőször telepítettem a gyári, azaz a Merlin után a Tomato-t, akkor a power led ütemesen villogott. Azóta párszor telepítettem már rá ugyanazt a 120-ast és tegnap a 121-est de már nem ütemesen villog hanem ég kb 5 másodpercet majd elalszik 5 másodpercre. Ez neki most a villogás. Tönkre tudom én tenni a routert ezekkel a ide-oda FW telepítgetésekkel, illetve az NVRAM törlés teljesen gyári alapállapotot hoz létre? Vagy ahhoz más bűvölés kéne?
Ami a wifit illeti, a TV a 121-el sem látja az 5GHz-et. Majd próbálom állítgatni hogy auto helyett csak N vagy csak A legyen, meg piszkálgatom a 20, 40, vagy 80-at Nem mintha tudnám mi jó beállítás, mert fogalmam sincs
Lehet hogy a routerem hibás valahol?
Érik az elhatározás hogy visszateszem a gyárit, legalább kiderül hogy mi a helyzet a ledekkel és az 5GHz-es wifivel, mert azok ott jól működtek.
Még egy kérdés. Transmission "edit preferences"-ben az utolsó, asszem a network. Na itt jelzi a használt portot ami 51515. Statusznak meg "port is closed" van, és lehet is benne valami, mert szinte semmit nem tölt vissza. Viszont igen kicsit mégis visszatöltött már. Lehet hogy már megőrültem és ami jó azt is hibásnak vélem Avagy ez a port zárva is van, csupán akkor nyílik ki ha letölteni akar valaki tőlem? -
OldAkita
aktív tag
válasz odipapa #3460 üzenetére
Nem, mert éppen elcsíptem egy pillanatot amikor teljes sávszéllel töltött vissza. Mire megnéztem volna hogy most is zárva van-e az 51515-ös port addigra leállt a feltöltés és a port zárva. Közben nem is értem mit akar ezzel a porttal, amikor a 9091-es a transmission portja, bár az lehet hogy nem arra való port, hanem a weblapon való kezelőfelület portja. Vagy az is lehet hogy hülyeségeket beszélek
Egyébként volt már olyanom hogy látszólag minden eltűnt a hdd-ről, de véletlenül reboot-oltam és attól újra látta a FW a hdd-t. Viszont ezt megtette más gyári alatt is, meg Tomato alatt is.
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3462 üzenetére
Értem.
-
OldAkita
aktív tag
Kedves Intruder!
Köszönöm a sok önzetlen segítséget amit a router beállításokkal kapcsolatban kaptam tőled, és hogy fórumod infromációit közkinccsé tetted. Nélküled valószínű már összetörtem volna szegény Asust ) Per pillanat éppen nem a Tomato muzsikál a routeremen, de garantáltan vissza fogok térni rá ha az AC56U-ra is olyan precíz lesz mint a régebbi típusokra. -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3474 üzenetére
Persze mindig merülnek fel újabb kérdések, szóval nyaggatnálak egy újabbal
Most már mindenki aki tudja a jelszót, simán eléri FTP-vel a hdd-met, de szeretném ha egyik rokonom is elérné a Download Master felületét ahogy Te is elérted.
Azt mondtam neki próbálja úgy elérni hogy külső IP címem, kettőspont 8081 de nem sikerült.
Hogy kell ezt csinálni jól?
Mindez talán nem ide a Tomato topicba való, de aki a Tomato Transmission-t szeretné elérni távolról annak segítség lehet, csak neki kettőspont után 9091 -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3494 üzenetére
Kösz, ftp:// lett eléírva.Biztos azért nem ment.
-
OldAkita
aktív tag
A kényszer rávitt hogy feltegyem a 132-es Tomato-t. Féltem tőle és joggal mert nem tudom belőni az FTP elérést.
Enabled FTP Server: Yes WAN and LAN
port 21
Allowed remote Adress(es) ide beírtam a No IP-nél regisztrált nevetLegeslegalulra pedig a User Acoounthoz azt, ami a pillanatnyi USER name/ jelszó, read/write és /tmp/mnt/Adata-HD-710
Filezillával kipróbálva feldobja a valós IP címemet szóval a nO IP működik, de onnan nem megy tovább.
Mit rontottam el? -
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5554 üzenetére
Kösz, azonnal jó lett, de az FTP táblán még állítgatnom kellene valamit.
Filezilla már csatlakozik és kilistáz valami, számomra azonosíthatatlan könyvtárakat. Ezt:
Ftp táblám így van beállítva:Alul a User név és a jelszó ki van satírozva, de van. Valahogy úgy érzem kéne írni valamit a Publikus és a Private sorokhoz, de azt gondoltam ha alul megadom a wincsi elérését akkor a wincsi gyökerét azonnal megosztja. Be is írtam a Publikusba hogy /tmp/mnt/Adata-HD-710/Download2, merthogy a Download2 mappába töltött a Merlin és Transmissiont is átírtam hogy ide töltsön, de a Filezilla megint azokat a furcsa mappákat listázza ki. AZ ürömben egyedül az az öröm hogy legalább csatlakozik
[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5561 üzenetére
Az az érdekes hogy amikor az FTP táblán engedélyeztem az anonymous users access, akkor azonnal szépen kilistázta az ADATA wincsi gyökerét. Nem lehetséges hogy az a baj hogy a User névnek nem a "root"-ot használom?
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5563 üzenetére
Reggel "friss" fejjel ellenőrzöm
-
OldAkita
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5563 üzenetére
Nem fogod elhinni, az FTP táblán megadott jelszó nem tetszett neki, pedig semmi extra nem volt benne 15 karakter 2 nagybetű 4 szám, a többi sima kisbetű. Semmi extra jel vagy egyéb. Kipróbáltam 20 karaktert is elfogad, mindenféle kis és nagybetűt elfogad, de ami be volt állítva nem. Gondoltam ütközhet a Adminisztrációban beállított név/jelszóval, de nem. Szóval ezek azok a momentumok, akarom mondani órák amelyek kiborítják a gyanútlan PC felhasználókat Szerencsére most minden rendben
-
OldAkita
aktív tag
Nem, nem kell NAS-t venned olyan alap DLNA használatra hogy néhány filmet letöltve, akár a PC-dre akár az N18 usb portjára kötött külső wincsire, onnan problémamentesen megnézhesd őket akkor is ha közben töltesz le és seed-elsz vissza. Erre a célra a te routerednél sokkal gyengébb Tp linkeken is működik a DLNA, bár némely gyengébb routernél valóban érdemes lekapcsolni a torrentműködést míg filmezel, de a tiednél erre semmi szükség. Sőt továbbmegyek, a problémamentes filmnézéshez nem indokolt a Tomato-t telepíteni, tökéletesen elég a gyári, vagy az ehhez kísértetiesen hasonló Merlin. A Tomato előnye az előbb említett Firmware-ekhez képest hogy a seed-elést korrekten teszi, míg az előbbiek betegesen lelassulhatnak a seedben, de a DLNA funkcióban nem ad többet.
Problémádra sajnos nem tudom a választ, de a NAS vásárlás ablakon kidobott pénz lenne. -
OldAkita
aktív tag
válasz Lizingrider #5609 üzenetére
Gratulálok a kitartásodhoz mire kikísérletezted mit hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest