Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
Mostanában 3-4 gép is működik egyszerre a netemen. (Beindult a nyáriszünet
) Próbáltam QoS -t aktiválni, de nagyon panaszkodnak a CounterStrike használók, hogy brutális pingek vannak. A Netgear (1.28.0000 MIPSR2-110 K26 USB AIO) sávszélt szépen beosztja, mert a NAS torrentjei csak csordogálnak, de a pingek vacakok az asztali gépen. Ez természetes (ne kínlódjak tovább), vagy valamit lehet tenni ez ügyben? -
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Király! Köszönöm!
-
válasz
üzenetére
Persze! Írsz egy scriptet, ami várakoztat mondjuk 2 percet, mialatt teljesen feláll a router, és az egész hálózat, aztán kiküldi a wol parancsot, majd ezt beteszed az init scriptbe! Például...
#!/bin/sh
sleep 120
ether-wake 00:00:00:00:00:00Mentheted például a /jffs mappába is! Futtatási jogot neki, és had menjen...
-
törölt tag
Tud vki olyan trükköt, hogy egy váratlan újraindulás (pl. áramszünet) után x idővel a router automatikusan wol parancsot küldjön a mögötte lévő NAS -ra? A NAS ébreszthető, a funkció működik is, de magától nem áll vissza a leállás előtti állapotra.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ez sajnos tényleg lassú
De ez ilyen is volt mindig. Viszont van néhány olyan tranzakció, stb. aminél az anonimitás fontosabb lehet, mint a sebesség. Például elektronikus utalást is szívesebben végeznék tor alatt. Na, mind1. Majd összeszedek valami infót a netről, hogy mit is csinál a firmware ezen része. -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Arra gondoltam, hogy a nod-okat tárolja, hogy gyorsítsa a circuit-okat. De, persze lehet, hogy csak simán csatlakozik a hálózathoz, ennyit csinál.
-
válasz
üzenetére
Ezt a részét csak egy-két alkalommal próbáltam, mindössze néhány percig... Ennek egyik oka, hogy nem nagyon érdekel az anonimitás, nem szoktam a NASA-t hackelni, másik pedig az, hogy félelmetesen lassú! Viszont nem értem, hogy miért cachelne a router? Ennek a lényege tudtommal az anonimitás...
-
törölt tag
RT-N66U routeren a shibby-féle Tomato-t használom. Az érdekelne a TOR project része hogyan működik. A router fog cache-elni mindent és a browsernek azt kell használnia? Vagy miként működik? Akinek van némi infója róla, ne fogja vissza magát.
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
oké, ezen elindulok. köszi!
-
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
de amúgy nem tudod hogy lehet engedélyezni csak bizonyos ip tartományokat wan oldalon?
-
PonPon
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szia! nincsen rajta vinyo.
Igazából csak tűzfal szerepe van, egy szerver van mögötte amin virutális gépek futnak.
Csak portforward-ok vannak beállítva rajta.Total / Free Memory 28.02 MB / 18.21 MB (65.00%)
-
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
Segítségre volna szükségem firewall scrip ügyileg.
Azt szeretném megvalósítani hogy csak bizonyos ip-kre válaszoljon a router wan oldalról.
Egy gépterembe csücsül fix IP, és mostanában gyere gyakrabban egyszer csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem válaszol. Gondolom elkezdik támadni a kínaiak, és leül szegény
Arra gondoltam hogy kikeresem a magyar ip tartományokat és csak azokat engedélyezném.
vélemény? -
Tomato by Shibby [RELEASE] v110-EN is now available
Changelog:
- Add „BT” target
- Remove Ebtables from mini builds (make they smaller)
- usb_modeswitch: ver. 1.2.6 with data package 2013-06-07
- Tomato Update Notification System
- miniDLNA update to 1.0.26
- Miniupnpd update to 1.8 (20130521)
- Add codes to support HG320, H218N and RG200E-CA – thx BWQ
- basic-network – add ttyUSB devices to 6
- stealthmode – some improvements
- Change characters limit for snmp fields
- OpenVPN update to 2.3.2
- dnsmasq update to 2.67cs7 – thx Kevin
- many cstats updates – thx RMerlin and Kevin
- a lot of updates and improvements of IPv6 – thx Kevin
- Expose PPPoe variables – thx Kevin
- add netfilter xt_string support
- DNScrypt-proxy: update to 1.3.0
- DNScrypt-proxy: add custom startup option in GUI
- many iptraffic updates – thx RMerlin
- RSA keylength to 1024 for router cert
- Grow-up cookies expire time – thx blackwind -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mondjuk jobban belegondolva 6k-nál lustább vagyok.

-
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha csak AP módban használom, akkor a Tomato-s N16-os megér 6k-val többet, mint az OpenWRT-s 1043ND?
Úgy láttam te mindkét topicban mozogsz, így bátorkodtam feltenni a kérdést.
Stabilitás és wifi sebesség terén érdekel a dolog. -
törölt tag
Nekem egy Linksys E3000 van. Elégedett vagyok vele, egyszer sem volt vele gondom. Igaz, a tudásához képest nagyon alapjáraton ketyeg. Űres az usb, mert van NAS és torrentezni sem szoktam. Nem is tudnék az itthoni netemmel. A párhuzamos duál miatt választottam. Sokat gyorsít a fájlátvitelen, ha az egyik eszköz 2,4 -en, a másik 5Ghz -en van.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
5Ghz nem fontos, de sajnos egy társasházban sokan alapbeállításon hagyják a wifi csatornát, így a 2,4Ghz eléggé zsúfolt. Igazából csak a tomato a fontos, a márka nem, amennyiben stabil jó routerről van szó. Az N66U pedig nagyon drága lett...
De egy ASUS-Linksys sztem az egész házat lefedné.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"és Asus is legyen". Valóban nem könnyű kifogni egy olyan Linksys -t, ami Asus. Majdnem lehetetlennek tartom.

-
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még felmérem, hogy mennyire van teleszemetelve a 2,4Ghz, de lehet ennél maradok.
-
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jól hangzik, bár az N12HP még jobban, csak a 100Mbit karcsú.

Az antenna nélküli ASUS/Linksys routereknél félek, hogy kevés lenne a wifi ereje a vasbeton falak miatt. A WRT160N "antennája" kevés. -
Akkor mondjuk RT-N12 D1, gyárilag is tud AP módot, de Tomato is rámegy! 2x5dBi antennája van, ha elég a 100Mbps kapcsolat UTP-n, akkor ez jó lehet! És színben is passzol az N66U-hoz...

-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha jól értelmeztem kérdésed (mert csak félig vagyok okos
), akkor igen. A fő router (N66U) irányítson mindent, hogy melyik MAC cím hova kerül stb... A mellék eszközök kapják UTP-n a hálózatot, innen egy vezetékes eszköznek és wifin sok más eszköznek adják tovább. -
-
golya87
őstag
Hello.
Adott egy N66U melytól kellő távolságra szeretnék elhelyezni két egymástól független helyre egy-egy wifi eszközt. Utp kábellel kötném össze a routereket és a két plusz eszközön egy gigabites port és 300as N-es wifire lenne szükségem.
Két kérdésem lenne:-Hogy lehet azt megoldani, hogy a két eszköz csak AP-ként működjön?
-Milyen eszközt ajánlotok? Az se baj, ha erős a wifije!Köszönöm a segítséget!
-
proxyproxy
csendes tag
válasz
proxyproxy
üzenetére
Na jó, akkor a roppant "segítőkész" tomato-s közösség (nem elsősorban az itthonira gondolok, kb. öt különböző helyen próbáltam segítséget kérni) helyett:
A 10.112.112.112 -> 10.64.64.64 cím használata akkor jön elő, ha valami miatt nem tud a pppd kapcsolódni a túloldalhoz. Pl. kihúzom a kábelt, esetleg valami szoftveres gond miatt.
A listen br0 processz, ha sikerül a kapcsolódás, akkor pillanatok alatt eltűnik, normálisan esély sincs rá, hogy a user észrevegye a létét. De pl. kihúzott wan kábel mellett ott ragadhat a pppd mögött és vár, míg sikerül a kapcsolódás.Az Open ICMP-re nem találtam magyarázatot, nagyon ritkán jelenik meg, fogalmam sincs, akkor miért. Ez még mindig kissé gyanús pont.
A Tomato (legalábbis az általam használt verzió) következetesen képtelen újrakapcsolódni az internethez, ha manuálisan bontom a kapcsolatot. Ha kivárom, míg magától bont, akkor képes visszakonnektálni.
Openwrt-vel egyelőre ott tartok, hogy a pppd ugyanúgy a 112, ill. 64 végű címeket használja sikertelen kapcsolódáskor, de sikertelen a kapcsolódás pl. akkor, ha be van állítva timeout hozzá. (valami bug, de nem jártam utána alaposabban)
Szóval azonos nevű szoftver, kísértetiesen hasonló, a megszokottól eltérő log bejegyzések, eltérő okból.
-
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszönöm, így már megy, egy restart is kellett neki

-
-
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A vendég hálózat okés, de ez e megosztás csak nem akar össze jönni..
usb support attatched deviced részen ez van
IO Mega HDD
Partition 'Ã�j kötet' fuseblk (37.27 GB / 13.66 MB free) is mounted on /tmp/mnt/__j_k__tetAkkor a file sharing részen az Additional Shares List-ben ezt az útvonalat kellene megadnom?: /tmp/mnt/__j_k__tet
Vagy rosszul gondolkozom?
-
Azt senki sem mondta, hogy ugyanolyan lesz mint a gyári! Szerencsére!
A HDD-t (vagy egy-egy mappát) meg kell osztani az USB and NAS -> File Sharing oldalon, aztán már látod a Windows hálózatoknál is!
Guest WiFi-ről ITT van pár sor, előbb létre kell hozni egy második VLAN-t, majd utána egy második AP-t, amit csatolsz az új VLAN-hoz, és végül erre lehet majd limitet beállítani az erre szolgáló menüben!
-
tutis
addikt
feltettem a tomatot a netgear ruoterre, eddig nem igazán tetszik. netgear gyári firmware-t könnyű volt beállítani, itt minden olyan körülményes, nem is igazán találok semmit..
Kérdésem lenne ezért: usb hdd-t hogy érem el?
vendég wifi csatornát hogy hotok létre sávszélesség korláttal? -
-
proxyproxy
csendes tag
Meg tudná valaki nézni a saját routerén, hogy
- "listen br0" processz fut-e rajta (a br0, mint paraméter)
- a logban a pppd üzenetek közt szerepel-e olyan, hogy "Open ICMP ... -> 10.112.112.112" ?
(a ... helyén a router wan címe kellene, hogy legyen)Illetve találkoztatok-e olyan problémával, hogy bár be van állítva a "connect on-demand", mégsem hajlandó kapcsolódni a router a netre, mikor a LAN-ról valaki ki akar menni?
-------
Még mindig 95% esélyt látok rá, hogy feltörték a routerem, de miután a vadonatúj, gyári szoftverrel ellátott TP Link is csinál furcsa dolgokat, néha már kezdem azt hinni, hogy a kedves szolgáltatómnál változott valami és emiatt szórakozott a régi routerem. -
Sickboy75
tag
Sziasztok,
meg tudna nekem mondani valaki, hogy hogyan (hol) tudom beallitani hogy a https://192.168.1.1/webftp ajmikor bejon akkor alapba a \nas megosztast mutassa (es igy legyen lehetosegem tavolrol is leszedni file-okat, sajnos az elejen csinaltam valami hujeseget, mert most valami index file-t mutat (konyvtar ./
Vissza tudom e hozni az elejen levo beallitast, hogy ezuttal ne csesszem el ?
Thx elore is
Udvozlettel,
SB
-
tutis
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszönöm, akkor neki is állok feltenni

-
-
tutis
addikt
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne a tomato firmware-el kapcsolatban. Netgear Wnr3500Lv2 routerem van, a wifi részén van egy vendég hálózat opció, tehát plusz wifi csatornát hoz létre külön jelszóval..Tomato tud ilyesmit? A netgear routernél annyi a bibi hogy ezt a vendég hálózati wifit nem lehet sebesség szerint beállítani, tehát a teljes wifi sávszélt használja.. Olyan beállításban bízok a tomato-nál ahol több wifi csatornát tudok létrehozni, és ezt sávszél szerint be szeretném állítani, tehát mondjuka 60 megás netből csak 10 megát használjon az egyik wifi csatorna..
Illetve ha felteszem a tomato-t, abból vissza lehet állni gyári firmware-re?
-
-
golya87
őstag
Hello
WRT160N V3-ra Shibby K26-os Tomato kell és 4MB alatti mérettel rendelkező verzió?
Mondjuk a tomato-K26-1.28.RT-MIPSR2-109-Mini.trx? Csak net megosztásra kell, semmi más. Most egy Victek-es mod van rajta, de frissíteni lehet úgy, hogy az adott menüben betallózom az új firmware-t és nvram törlés?Köszönöm a segítséget!
-
-
StSanya
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aki már feltette, írja meg a tapasztalatait, köszi!
-
retexis
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi az infót!
Ki is próbálom.

-
Tomato by Shibby - [RELEASE] v109-EN is now available
[RELEASE] 109
- Webmon Backup Script – look Administration -> Logging
- Busybox: Fix tune2fs and revert e2label tool
- EtherState: cosmetics changes – looks better
- Ethernet State: fix when WAN is tagged – thx @Victek
- Allow WNR3500Lv2 to upgrade from Web interface
- Openssl: enable s_client
- rp-pppoe: upgrade to 3.11
- Dnsmasq upgrade to 2.67test3 – thx @Kevin
- Added refresh timer to tools/system page – thx @Toastman
- Add Time 0:01 and 23:59 to Scheduler
- Backported new exportfs method (365-exportfs1 patch from WL500g) – thx @RMerlin
- Extended MOTD with GUI – written by @Monter, modified by @Shibby – can be disabled in GUI Administration -> Admin Access -> SSH
- IPTraffic bugfix – thx @RMerlin
- StealthMode v0.5 – Sunset – thx @Monter – please run stealthMode via SSH/telcon for more information
- Fix for dhcpv6 with prefix delegation – thx @Toastman
- Remove radvd & libdaemon, use dnsmasq for IPv6 RA instead – thx @Kevin
- Added ipset support – thx @RMerlin
- Implement multithreaded kernel building to speed up firmware compile time – thx @RMerlin
- Do not write out ‚no-dhcp-interface’ in dnsmasq.conf as is superfluousas no dhcp-range has been set – thx @Kevin -
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen a PC is 100 megabitesnek írja.
Letöltöttem a Realtek Diagnostic Utility programot az is 100 Mbps sebbességet mutat.
Ami fura, hogy duplex üzemmód: unknown.
Átállítottam a eszközkezelőben a sebességet 1Gbps teljes duplexre.
Ez sem változtatott semmit. -
válasz
lolchief70
üzenetére
És a PC is 100Mbps sebességűnek érzékeli a kapcsolatot? A kártya beállításaiban nem nézelődtél? Mondjuk AUTO helyett Force 1Gbps-re állítani nincs mód?
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!
Nem szorosan a Tomato-val kapcsolatos, de azért megkérdezem itt.
Mit tudok tenni ha az N16-os router és a PC közti kapcsolat 100 megabites holott a gigabites kapcsolatra képes mindkét eszköz? Fissítettem a PC-n a drivereket, cserélgettem 8 eres Cat-E kábeleket hiába. Valamiért nincs csak 100 megabites kapcsolat.
Tomato felületét is böngésztem de ott nem találtam semmit.
Full duplex kapcsolat hiánya okozhatja ezt? -
válasz
lolchief70
üzenetére
Ismerős így torrentezett RT-N66U-n egy jó ideig, egy Zyxel, majd később egy Synology NAS-al, DIGI 80/25 nettel, több TB-ot töltött fel havonta, nem volt vele gondja... Én még sosem próbáltam, mivel nincs NAS-om!
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi!

Ez nagyon jól hangzik. Ha napokig turkáltam volna a router felületein, akkor se találtam volna meg.

Mennyire lehet stabil az így felmountolt megosztás?
Ha ez jól működne a torrent kliens futhatna továbbra is a routeren. -
válasz
lolchief70
üzenetére
Szia!
Be kell mountolni a megosztást a router filerendszerébe! Erre vannak a /cifs1 és a /cifs2 mappák! Administration -> CIFS menüben tudod beállítani, ezután letöltési célnak már nem hálózati címet kell megadnod...
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
A tomato Bittorrent client felületén meg lehet adni hálózati helyet is ahova a letöltéseket helyezze a Transmission?
Ha igen, hogy tudom pld, hálózatba kapcsolt NAS-ra irányítani a letöltéseket?Köszi előre is!
-
nOvOp
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az egyik a routerre, a másik az usb elosztóra, aminek külön tápja van. Sajonos úgy nem ismerte fel a vinyót, ha az usb elosztót dugtam a routerre és a vinyót az usb elosztóra. Szóval egyik sem vezetett eredményre, csak az usb kábel csere.
-
-
válasz
lolchief70
üzenetére
Ha telepítesz egy iperf-et a routerre, akkor azzal tudsz tesztelni...
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Van valami progi vagy módszer a hálózati sebesség tesztelésére?
Elvileg az alaplapom tudja a gigabites sebességet és a router (N16) is.
Hogy tudom ezt tesztelni? Nem tudok sajnos kábelen a routerre másik gépet kötni, wifin gondolom hiába is akarom mérni ugye?
Köszi! -
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm! Akkor jó nyomon vagyok, csak még finomítgatni kell a beállításokat. A szétosztás hatásosságát még én sem tudom, de a korlátozás 100% -osan hatásos. Egyszer rosszul adtam meg valamit és úgy lekorlátoztam mindenkit, hogy alig bírtam belépni, hogy visszaállítsam. Azóta az első sorban a saját IP -m van teljes sávszélességgel és ahhoz nem nyúlok, amíg nincsenek véglegesítve a beállítások. Egyébként ezt a korlátozást szoktam alkalmazni, ha valakinek nem tetszik a nethasználata. Jól lehúzom az értékeket az IP -tartományára. Csatlakozik, kap IP -t, net is van, csak nem megy vele semmire. Én meg vele együtt szidom azt a r@hadt, m@cs@k szolgáltatót.

-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
Akkor tehát van a limiterben tartományom. Leírás alapján, végeztem méréseket. Ezután kicsit "alálőve" beállítottam a max. le/fel sávszélességeket. Minden klienshez ezt a maximumot állítottam be, de eltérő prioritással. Az a cél, hogy egy alacsonyabb prioritású kliens is használhassa a teljes sávszélességet megosztva a többi, azonos prioritású klienssel mindaddig, amíg abból egy magasabb prioritású kliens nem igényel. Ez így működhet?
A másik kérdés, hogy ha IP tartományt limitálok, akkor van -e annak jelentősége, hogy a tartományba eső kliens vezetéken, vagy wifin csatlakozik? Az én esetemben az ismeretlen, alacsony prioritású kliensek szinte kizárólag wifin csatlakoznak. -
-
törölt tag
Kicsit elakadtam a Bandwidht limiter bállításával. Valószínűleg, értelmezési problémából adódóan. De ahhoz, hogy az azzal kapcsolatos kérdésnek legyen értelme, egy másik dolgot kéne megtudnom.
Most 100-199 tartmányban osztja ki a router az IP -ket. Azt szeretném, hogy a 100-150 közötti tartományban ne osszon ki IP -t, csak ha én oda fix IP -t határozok meg egy kliensnek. Az új (ismeretlen) klienseknek a 151-199 közötti tartományt használja. Lehetséges ilyen beállítás? Azért gondoltam erre, hogy IP -tartomány szerint tudjak prioritást beállítani a limiterben. -
retexis
tag
Módosítanék.
Működik a web blokkolás, kivéve a https. -
retexis
tag
Egy adott weblap blokolásához kell valami extra műveletet végeznem.
Felüle az "enable" kipipálva.
A "http request"-hez be írtam a konkrét url-t és a szó töredéket is, de továbbra is betölti az oldalt. -
-
törölt tag
Ez sem biztos, hogy üdvözítő megoldás. Az y úgy van bekötve (vszínűleg), hogy az egyik ágán megy táp, a másikon adat, plusz táp. Ezért tud működni akkor is, ha csak az adat+táp van bedugva. De a kábelben nincs semmilyen vezérlő, egyszerűen össze van kötve két ér. Ha tápot adsz az egyikre, akkor az az áram meg fog jelenni a másik ágon is. Méghozzá mindkét végén. Azon is, ami a routerbe van dugva. Ha a router fel van készítve arra a helyzetre, hogy az usb portján "tápot" kap, akkor nincs gond. De én már találkoztam olyan eszközzel (igaz, nem router volt), ami az adott szituban kikapcsolás után is világított, mint a karácsonyfa.
-
nOvOp
senior tag
válasz
üzenetére
na hat ezt nem tudtam, miert is van ez az y ag
azt gondoltam, hogy ha egyszerre van csatlakoztatva, akkor az nem tesz jot neki...
van egy usb elosztom, aminek kulso tapja van, akkor megprobalom azt is racsatlakoztatni a vinyora, ha igy sem jo, akkor megnezem vinyo nelkul. koszi -
törölt tag
Sajnos, egyszer minden jó véget ér.

Nem biztos, hogy ez a hiba oka. De azért talán érdemes egy kicsit átgondolni a dolgot. Egy usb porton (2.0) szabvány szerint 450mA mehet át. (3.0=900mA). Ez kevés egy háttértár stabil üzemeléséhez. Ezért szokták y kábelt használva, 2 portról üzemeltetni. A stabilitás a tárnak is fontos, mert különben lehetséges adatvesztés, vinyó sérülés. Ha a router nem szabályoz le, akkor a vinyó átszívhat többet is, mint 450mA. Ez viszont a router szempontjából nem egészséges. Annak is van tápja, ami nem biztos, hogy el tudja látni elég árammal mindkét eszközt. Arról nem is szólva, hogy ebben az esetben a routeren halad át a vinyó táplálásához szükséges plusz áram. Sanszos, hogy előbb-utóbb lesz egy gyenge láncszem. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Asus rt-n10u routeren Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-104 K26 USB Big-VPN fw van fent. Eddig hiba nélkül működött, de az utóbbi napokban egyszerűen elveszti a kapcsolatot. Nincs internet, nincs wifi jele és a pc-ről sem érem el a webes felületét kábelen. Az újraindítás után megoldódik a probléma. USB-n egy 500 Gb-os vinyó van és úgy vettem észre, hogy ilyenkor az vinyó ugyan világít, de nem megy (legalábbis ahogy hozzányúlok, érzem hogy nem megy)
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma illetve a megoldás? köszi. -
Ablakos
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, müködik! Az volt a gond, hogy a kiexportált pub.kulcsot alakítottam át. Nem olyan a formátuma az exportáltnak, mint a közvetlen puttygenból kopizottnak. Na de most jó.

-
Nos tehát kipróbáltam a Linksys WRT54G-n, ami itt porosodik a fiókban! Kell hozzá egy PuTTYgen nevű program, ahol is rányomsz a Generate gombra, majd rángatod az egeret tetszőleges módon, amiből generálja a kulcsot! Ha végzett, akkor megadsz még hozzá jelszót is a Key Passphrase és a Comfirm Passphrase mezőkbe, majd a kékkel kijelölt részből (alsó kép) CTRL+C párossal kimásolod a kódot, és beilleszted a Tomato megfelelő mezőjébe! Egyúttal a Password Login támogatást is kikapcsolhatod...
A PuTTYgen-ből még mentened kell egy file-ba a Private Key-t, amit be is kell tallózni a PuTTY (nekem KiTTY) megfelelő menüjébe!
Ezután mehet is a login...
-
Ablakos
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, erre kíváncsi vagyok.
-
-
-
Ablakos
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A routert szeretném távolról elérhetővé tenni, de nem akar működni az SSH kulcspárom. Ugyanez a pár a NAS szerveren működik. A routeren: No supported authentication methods available Próbáltam 1024, 2048 bitessel, egyikkel sem megy.
-
Itt vannak tippek...
-
Ablakos
addikt
1.28-as tomato van a Netgear-emen. Van lehetőség IP tartományokat szűrni? Kína és Török ország felől nagyon érdeklődnek, a NAS-omról.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van itt minden, mint a bucsuban. A tetőn egy antenna, alatta szolgáltatós varázsdoboz. Onnan lejön egy utp a lakásba, bele egy másik, sokkal kisebb varázsdobozba. Onnan megy az én Linksysembe.
Nem próbáltam az itthoni PPTP klienst, de kipróbálom majd. Viszont most csoda történt, működik az FTP. Úgy tűnik, hogy nem a beállításokkal van a gond, hanem ennek a mikroizés netnek a stabilitásával. Lehet, hogy a VPN is itt vérzik el. No, majd egy stabilabb netről újrapróbálom az irodai VPN -t. Köszönöm a segítséget! -
válasz
üzenetére
Ha eléred a routert mobilnetről, akkor az a 194.152.xxx.xxx IP cím mégis publikus! Na de, ha nem egyezik a weboldalon látott, és a routerben szereplő IP cím, akkor az azt jelenti, hogy van még valami szolgáltatós router nálad a házban, és az ossza ki ezt a 10.1.xx.xx címet az ASUS-nak!
Nem próbáltad az otthoni router PPTP Client-ét beállítani, hogy az csatlakozzon a céges PPTP szerverre?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, hogy itt lesz a bibi? Nem ugyanaz. Kaptam a szolgáltatótól egy publikus IP -t 194.152.xxx.xxx. Ezt írja ki a linkelt program és ezen keresztül érem el pl. mobilról a routert. De a router szerint (Status/Wan) bár statikus az IP, de szerinte 10.1.xx.xx és egy 10.1.xx.y az átjáró.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocsánat, ez így tényleg homályos. Szóval irodában DIGI PPPOE net, no ip -vel, a router egy ASUS RT N16, Shibby -vel. Routeren a VPN szerver, router mögött egy NAS, többek között FTP szerverrel.
Otthon ugyebár ez a 3C net, fix ip -vel. A router egy LINKSYS E3000, Shibby -vel. Router mögött ugyanúgy egy NAS.
Az irodai NAS -t szeretném elérni VPN kapcsolattal. Ha a telón beállított VPN klienst mobilnettel használom, akkor működik. De ha ugyanezzel a beállítással wifiről, az otthoni routeren keresztül próbálom, akkor nem működik. Ha bármelyik NAS automatikus FTP -feltöltés funkcióját beállítom pl. a data.hu -s táramra, akkor mindkettő működik. De ha egyik NAS -on, a másik NAS FTP szerverét állítom be, akkor nem működik. -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megcsináltam ezt a PPTP VPN -t Androidra. Mobilról működik, de otthoni routeren keresztül semmi. De nem csak a VPN, hanem az FTP sem. Bár van fix ip, de az a gyanúm, hogy mégis az otthoni net a ludas. Ilyen, 3C mikroweb netem van. Sajnos, más szolgáltatásra nincs lehetőség. Van vkinek ilyennel tapasztalata?
-
golya87
őstag
Abban tud valaki segíteni, hogy a dnsmasq résznél, hogy lehet ip címet porttal együtt megadni?
-
OpenVPN szerver beállítása statikus kulccsal
A PPTP VPN-t pedig még egyszerűbb, csak bepipálod, hogy aktív legyen, felveszel alul egy felhasználót, adsz neki jelszót, aztán gépen pedig új hálózati kapcsolatot hozol létre, windows-ban "kapcsolódás a munkahelyem hálózatához" néven fut a vpn, ha jól rémlik! Ez úgy működik, mint az ADSL, PPPoE kapcsolat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Próbáltam QoS -t aktiválni, de nagyon panaszkodnak a CounterStrike használók, hogy brutális pingek vannak. A Netgear (1.28.0000 MIPSR2-110 K26 USB AIO) sávszélt szépen beosztja, mert a NAS torrentjei csak csordogálnak, de a pingek vacakok az asztali gépen. Ez természetes (ne kínlódjak tovább), vagy valamit lehet tenni ez ügyben?
De ez ilyen is volt mindig. Viszont van néhány olyan tranzakció, stb. aminél az anonimitás fontosabb lehet, mint a sebesség. Például elektronikus utalást is szívesebben végeznék tor alatt. Na, mind1. Majd összeszedek valami infót a netről, hogy mit is csinál a firmware ezen része.

), akkor igen. A fő router (N66U) irányítson mindent, hogy melyik MAC cím hova kerül stb... A mellék eszközök kapják UTP-n a hálózatot, innen egy vezetékes eszköznek és wifin sok más eszköznek adják tovább.

azt gondoltam, hogy ha egyszerre van csatlakoztatva, akkor az nem tesz jot neki...