- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
tototos #2395 üzenetére
Eléggé gáz az a törött sarok... A gari nem azért ugrott, mert kozmetikai hibája van, hanem a kijelzőcsere miatt. Valószínűsítem, hogy valaki földhöz csapta szegényt, s az eredeti kijelzője is megsérült, ezért kellett cserélni. Így viszont már felejtős a gép... Szigorúan szvsz.
-
Shadowfax
addikt
Írhatott volna az ebayes eladó egy FRU számot is hozzá.
A ThinkPad fórum szerint jó a T60-ashoz is a PATA HDD adapter.
Slim-bay devices, either PATA or SATA, work in a T60. The only thing I've found that doesn't work is a T4x slim battery in a T60. [link]
There are two different options for hard drive adapters for the Ultrabay Slim. One will accept a PATA drive, while the other will accept a SATA driver. Both will work in the T60:
41U3148 -- PATA
40Y8725 -- SATA [link] -
Shadowfax
addikt
BIOS - Config - Display - HV expansion (ezt kell ON-ra állítani).
Vagy ha van ThinkPad Configuration progid a Start - Minden Program - ThinkVantage cuccok közt, akkor ott is átállíthatod. Az LCD menüben (jobb felső sarok) kell [link] a screen expansion-t ''enable''-re állítani. -
Shadowfax
addikt
válasz
ge.k.ko #2320 üzenetére
és a support gyakorlatikag egy nulla
Hol nulla a support?Egy ritka alkatrészről van szó (ui. 1,8''-as notebook vinyót Te se nagyon találtál más pc üzletben), másrészt az IBM központi raktárában segítőkészen elmondták, hogy kit kell keresni a partnercégnél (két elérhetőséget is adtak mobilszámokkal), mert náluk most éppen kifogyott (nyilván kereslet sincs nagyon rá).
Próbáld ugyanezt meg mondjuk egy másik ''márka'' szervizében, ahol két hónapig ülnek rajta, majd a fedlapot agyonkaristolva visszaadják a gépet, hogy megjavították, de a hiba megmaradt. Vagy benyögik, hogy ez kérem nem garanciális, bevizsgálási díj 20ezer forint és viszlát. -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2304 üzenetére
A 9 cellás akksira gondolsz? Ennyire lóg ki:
A normál 6 cellás: -
Shadowfax
addikt
Nekem is szükségem lenne egy kis segítségre. Van itt valakinek X2x sorozathoz működőképes akkuja? Ui. az X20-asomban lévő rossz, de nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy az akku purcant-e ki, vagy a töltőelektronika makkant-e meg.
Ehhez kellene egy biztosan jól működő akku, addig nem vennék újat. Ha van ilyen valakinek, s Budapesten kipróbálhatnám, az kérem, jelentkezzen. Előre is köszi.
(Csak az X20, X21, X22, X23 és X24 akku jó bele, X3x már nem.) -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
ge.k.ko #2295 üzenetére
A kívánt nagyságú HDD-hez tartozó FRU számokat innen kilesheted: [link]
Az FRU számok birtokában ezt a számot hívd, s érdeklődd meg az árat:
IBM Spare Stock Request Handler
1117 Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285
A másik út:
Megpróbálsz beszerezni egy Hitachi C4K40 vagy C4K60 vinyót valamilyen számtech üzletből, de arra vigyázz, IDE csatis legyen (van ZIF csatival szerelt is, az nem jó!). Toshiba vinyókat meg se próbáld.
Egyébként a vinyót magad is kicserélheted, nem kell hozzá szerviz. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2270 üzenetére
Mi volt a hibaüzenet? (Ha lehet, szó szerint idézd.)
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2267 üzenetére
Ezt a venti-szabályozó progit kipróbálhatod esetleg: [link]
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2246 üzenetére
A wlan jel nálam folyamatosan villog.
A net hibátlanul megy a jel viszont villog.Ez így normális?
Igen. Akkor villog, ha éppen letölt. Ha pl. nem töltesz be éppen új oldalt, akkor folyamatosan világít. -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2208 üzenetére
Akárhányszor újrahúzhatod a rendszert a rejtettről.
Viszont Recovery CD-ket (1 CD+ 1 DVD vagy 6-7 db CD) csak egyszer csinálhatsz. Ezt mielőbb tedd meg.
(Bár ha a rejtettről visszaállítod a gyári beállításokat, újra lehet Recovery CD-ket gyártani, ha akarsz.)
-
Shadowfax
addikt
Ha akkuról megy a gép, akkor a tálcán lévő kis akku ikon fölé teszed a kurzort, s kiírja.
Akkor tedd fel az NHC-t, ha lejjebb akarod venni a proci feszültségértékeit, ezzel valamennyi akkuidőt nyersz ill. egy pöttyet alacsonyabb hőmérsékleten fog üzemelni a gép, a venti sem kapcsol be annyiszor.
Bár ebben a dögmelegben semmit sem ér... Van vagy 35°C a lakásomban még így fél 10-kor is... -
Shadowfax
addikt
-
-
Shadowfax
addikt
Itt a privis kérdésre a válasz: [link]
Product: ThinkPad T60 1952-W2G [change]
Original description: Based on 1952-CTO
Akkor igaza volt a laptopinfosnak.
Driverfrissítéssel se lesz gond, mindent meg fogsz találni, amit kell: [link]
Telcom: Ezt úgy érted, nem volt rajta eredetileg windows?Használtan vetted, vagy bontatlan dobozosként? Ez utóbbinál nem hinném, hogy win nélkül adták volna...
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Én úgy tudom, mindenkinél rajta volt a HPA a gépén (az elmúlt másfél-két év tapasztalatából). Egyébként szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a laptopinfo nem cto-s gépeket árul (a típusszámot általában kiírják, s ott nem láttam ilyet, illetve a topikban sem jelentkezett ilyen tulaj, ha jól emlékszem), Herby teóriája rájuk nem igaz.
-
Shadowfax
addikt
válasz
#16820480 #2149 üzenetére
Áh, hülyén fogalmaztam. Úgy értettem, a 3000-es sorozat egy Kínában már régóta ismert pc gyártó cég (Lenovo) nyugatra szánt gépe, de semmiképpen sem a ThinkPadek ''utódja''. Egyébként Kínában is kapható.
Az F sorozat (amit kinéztél magadnak
) viszont itt nem kapható, csak ott.
A wlan-hoz visszatérve: mielőtt feltennéd az Access Connectionst, próbáld ki a szimpla wines vezetéknélküli kapcsolódást. Én nem rajongok különösebben az AC-ért, bár sokaknak bejött... -
Shadowfax
addikt
Álljunk meg egy szóra.
A ThinkPadeknek _nem_ utódja a Lenovo 3000 sorozat.Ez már egy korábban is létezett Lenovo (eredeti nevén Legend) kínai notebook. Semmi köze az IBM-hez...
Mikor a Lenovo megvette az IBM PC részlegét, akkor a nyugati világban is piacra dobta az eredetileg addig csak kínai piacon lévő saját tervezésű notijait.
Szerintem nem rossz gépezetek, sokat átvettek a ThinkPadekből (legalábbis vicces IBMAPPS mappát találni a preloadban), illetve ami még mellettük szól, a szoftver-, driver ellátottság és a support, szerviz ugyanolyan jó, mint a TP-ben. -
Shadowfax
addikt
Parts lookup: [link] Itt detect and continue.
Sajnos nem írtad meg, mi a gép típusa, de pl. a T40-42-höz a System service parts: [link] Ugyanígy keress rá a Lenovo oldalon, a kulcsszó tehát a ''System service parts gép típusa''.
Ja, s üdvözlöm az új ThinkPad tulajokat.
Blaise: Elvileg igen. Azt hiszem munkanapokon, munkaidőben. De biztosat a szerviz tudna mondani.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2106 üzenetére
Megjegyzés: Amennyiben még sosem készítettünk biztonsági mentést, a program mindenképpen egy úgynevezett Base (alap) mentést végez a merevlemez teljes tartalmáról. (Ez a teljes rendszert, a telepített programokat, beállításokat, a felhasználó fájljait tartalmazza.) Az összes többi mentés inkrementális lesz, vagyis csak az előzőhöz képest megváltozott adatokat fogja elmenteni.
[link] -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2096 üzenetére
Igen, a fórumon ott van a link a progihoz, amivel magad is elvégezheted a műveletet.
A fő probléma mégis az, ha az alaplapcserét nem a szervizben csinálták, akkor hello gari.De ha cégtől vetted, akkor nyilván nem házi barkács volt, hanem szervizbe vitték. Nyomozd ki, hol csinálhatták...
A szerviz rövid i. Én is itt tanultam. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2079 üzenetére
Egyébként a system update 75-ös hibaüzenettel leállt, nem is tudtak benne segíteni.
A hibaüzenetből valami szótöredék? Ennyi infóból nehéz segíteni...
Ha a recovery partíciórol installálom a gépet, akkor a Win fog egyedül feltelepülni és minden mást (driverek, SP2 stb...) utólag kell még rányomjak?
Az SP2 integrálva van és a gyári driverek is rajta vannak. Ez utóbbit érdemes frissíteni rögtön az újrahúzás után. -
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2069 üzenetére
Yoda mester szavaival élve: No. Try not. Do... or do not. There is no try.
A 3.0 (és a 2.0) keretrendszer nem az 1.1 frissítése, tehát ha egy programnak 1.1 kell, akkor azt kell feltenni.
Egyébként az IMON kavar be valamit, ha disable-re állítod, megszűnik a probléma.
A kedvemért azért megcsinálod az 1.1 framework felrakását? -
Shadowfax
addikt
válasz
karesz501 #2060 üzenetére
Szívesen és gratula.
Ha billentyűzetet keresel, tudnod kell, hogy a ThinkPadeknél 3 féle gyártású van: NMB, Alps, Chicony. Ez a preferált sorrend is, ha teheted, NMB-t vegyél.
Azt, hogy most milyen van benne, itt lecsekkolhatod: [link] (Csak IE alatt műxik.)
Itt meg a három bill. típushoz az FRU számok: [link]
Ha kiválasztottad, akkor ezt a raktárat érdemes felhívni, FRU-t bediktálni, megkérdezni, van-e, s mennyibe fájna:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest,Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285 -
Shadowfax
addikt
Találtam még képeket a ThinkPad Reserve Edition-ről:
[link] -
Shadowfax
addikt
Az mit jelent, hogy komolyabb kijelzős?
Az X6xs-t Ultralight kijelzővel szerelik (nem mindegyik modellt), s az nemcsak súlyra könnyebb, de szebb/fényesebb képet is ad, mint a normál LCD (X6x). [link]
2008 közepén talán megjelenik az új Intel platform (Montevina), akkor valószínű, hogy áttérnek az X sorozatnál is a szélesképernyős változatra. -
Shadowfax
addikt
Ahogy amargo kolléga említette, egyesek ezt szoftveres, mások hardveres hibának tulajdonítják. Igazi megoldása azóta sincs. Ha érdekel, egyszerűbben visszakereshetsz a topikban: a jobboldalt felül lévő keresőbe beírod, hogy ''usb'', s akkor kilistázza ezeket a hszeket.
Kipróbálhatod a driver cserét is, hátha használ (ott lesz Magnat hszében). -
Shadowfax
addikt
válasz
_Jarod_ #2025 üzenetére
''Véletlenül'' ölég nehéz legyalulni a rejtett partíciót, de ha megtörtént, s nem gyártottad le a Recovery cd-ket, akkor az gáz. Régebben volt itt egy Herby nevezetű kolléga, akitől lehetett kérni gyári Recovery cd-ket, ha írsz neki egy szívhez szóló levelet, biztos segít - de arra is esetleg heteket kell várni, mire ő beszerzi. [link]
A másik verzió, hogy beviszed a szervizbe, s ott rátolják ismét a rejtettet (előtte azért telefonálj):
Lenovo Központi Márkaszerviz
IBM Magyarország Kft.
1117 Budapest, Neumann János u. 1.
Tel.: 06-1- 382-5885, 06-1 382-5716
e-mail: szerviz@hu.ibm.com -
Shadowfax
addikt
A linkelt spec abban különbözik, hogy 60gb 7200rpm-es vinyó van benne. Az lenne a kérdés, hogy garanciálisan származhat-e valamilyen károm ebből.
Nem. A vinyó is CRU, azaz vevő által cserélhető egység.
A gépet úgy vásároltam, hogy vélhetően nem a gyári op rendszer van rajta, hanem egy Vista Ultimate trial verzió.
A ''vélhetően'' mit jelent?
Érdemes lenne megkukkolni, rajta van-e a rejtett partíció a jogtiszta OS-sel.
Ha a régi xp-met teszem fel, akkor a ThinkVantage funkciókról teljesen le kell mondanom?
Mire gondolsz? A ThinkVantage-ben rengeteg progi van, amit így is használhatsz. A kérdés konkrétan mire vonatkozik?
Igyekszem minden kérdésre válaszolni, csak közben dolgozom is. -
Shadowfax
addikt
válasz
Dr. Akula #2015 üzenetére
Recovery cd-k a szokásos módon: Start - Minden program - ThinkVantage - Create Recovery Media. [link]
Ha nincs ott ez a progi, akkor a System update-tel le kell tölteni.
A másik kérdésre a válasz: [link] Az R&R-ben a Schedule your backup elől szedd ki a pipát, s akkor nem csinál automatikusan backupokat a vinyóra. (Lehet, hogy Nálad már pöttyet más a felület, lévén ez R&R 3.1, nálad vlsz R&R 4.0 van.) -
Shadowfax
addikt
A T4x sorozaton mégcsak két USB volt, tehát már az is előrelépés, hogy hármat tettek a T6x-re.
Bár nekem a kettő is elég az esetek 99%-ában.
Igen, az audio kimenetet rossza helyre rakták... oldalt már nem fért volna el a szélesképernyő miatt, viszont hátra rakhatták vón'.
Valami pozitívum is lesz? -
Shadowfax
addikt
válasz
KriszBoy #1966 üzenetére
Szívesen.
Találtam akksiidőre vonatkozó infókat:
T61 14'' wide:
GMA X3100: 4 cellás akksival: 3.6 óra; az opcionális 6 cellás akksival max. 5.7 óra, az ultrabayes pótakksival: 7.2 óra.
nVidia Quadro NVS 140M: 6 cellás akksival: 3.6 óra, ultrabayes pótakksival: 5.3 óra.
A 15.4'' wide-ot nem másolom ki, böngészgessetek:
[link] -
Shadowfax
addikt
De neki T60p-je van.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
2nd HDD Adapter for Ultrabay Slim (T4x) can be used in T60, actually there's one pluged in my T60 right now and it works w/o any problem.
Serial ATA Hard Drive Bay Adapter (T60, Z series) can not be used in T4x even the outside connector is as same as ''2nd HDD Adapter for Ultrabay Slim'' but there's additional plastic part near the outside connector therefore you can not plug it into T4x.
[link]
Azaz használhatod a T4x Ultrabay slim HDD adaptert a T60/p-be.
A T60/Z60 SATA HD bay adapter ''visszafelé'' már nem kompatibilis, mert van rajta műanyag pöcök, s ettől nem fér be a T4x-be. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1892 üzenetére
Természetesen van. A Home/Office desk az egy olyan séma, ahol sose veszi vissza a proc sebességét, azt mindig a maximumon tartja, ezért melegszik jobban a gép. Érdemes valami olyan sémát választani, ami alkalmazástól függően változtatja a proc sebességét - ilyen pl. a Hordozható/Laptop vagy a Thinkpad default séma (bár lehet, nálad más az elnevezés).
A HDD hőmérséklete tök normális.
Akkor műxik a venti, aggodalomra semmi ok. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1890 üzenetére
Az 53-55°C idle-ként egy kicsit magas, de nem vészes. 85°C nyilván huzamosabb, VGA-t is igénybevevő terhelésnél jelentkezik.
Akkor megnéznéd?Ott van a Power manager-ben, de Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségekben is.
Ha a gép bal oldalához teszed a kezed, érzel valami enyhe fuvallatot? -
Shadowfax
addikt
válasz
phanfantom #1881 üzenetére
Szériaszám ÉS típusszám kell hozzá. [link]
-
Shadowfax
addikt
válasz
Mal[AC] #1869 üzenetére
Sánta Róza néni kezel csak 4 GB-ot.
Chipsettől függ tehát: i945-ös chipset bár fizikailag befogad 2x2GB modult, de csak 3,2 GB-ot tud kezelni - os-től függetlenül. Minimum i965-ös (a legújabb Santa Rosa platform) kell a 4 GB kihasználásához.
Atlantis: Megjavult a System update?
Ja, s a rejtett partíció miatt hívd fel az IBM szervizt (telószám a topikban valahol). Grafinál is vissza kellett tenniük a rejtettet valami hiba miatt, ő reggel bevitte, délután hívták, hogy mehet is érte. Igaz, ez 2005-ben volt. Azóta szegény szervizesek a Lenovo 3000-es gépeket is kénytelenek szervizelni, nyilván jobban le vannak strapálva.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1865 üzenetére
1. Van benne bluetooth kártya? FN+F5: bluetooth-t aktiváltad? A 60-as sorozaton (R60, T60 stb.) elől a notin van egy kis kapcsoló, azzal lehet még pluszban ki-be kapcsolni a WLAN-t és a Bluetooth-t.
2. A Power Management - Battery Information fül - Options.
3. Itt van két kép, ez segít kideríteni: [link] [link]
Általában a TPM hiányzik. [link]
S most rohanok vizsgázni. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1853 üzenetére
WinDvd Creator. Sajnos ingyen nem tudod letölteni, mert ez is ún. 3rd party szoftver, nem IBM/Lenovo cucc... Ha az eredeti oprendszert használnád, azon a C:\IBMTOOLS\APPS\ könyvtárban lenne, onnan újratelepíthető, de értelemszerűen IBM/Lenovo oldalról nem szedhető le ingyenesen, mert nem az ő szoftverük.
Egyébként sokat nem vesztettél, a Nero jobb. -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1849 üzenetére
Igen, tudom, nem is irigylem a munkátokat.
Ez tulajdonképpen csak egyféle: a Software Installer a régebbi progi, ezt váltja fel a System Update (de ez az átváltás már vagy másfél éve tart). Software installer is being replaced by System Update 3. Software installer is still available at this time to allow you to transition to System Update 3. [link]
Esetleg érdemes feltenni a másikat is, mert az találhat még új dolgokat (előfordult már) - ez az átállásnak (is) köszönhető.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #1847 üzenetére
Ez nem ér, tudod módosítani a hszedet bármikor...
No, azok a driverek, amik a rejtett partíción vannak, több évesek is lehetnek.Azok pont akkor voltak a legfrissebbek, mikor kikerült a noti a gyárból. Az említett két driver- és szoftverfrissítő progi pont arra való, hogy teljesen up-to-date tarthassuk a gépet, a legfrissebbeket letöltsük, mindezt kényelmesen, nem egyenként keresgélve és levadászva a webről őket.
Bár egy ideje nem nagyon frissítgetek, mert ami jól működik, azt minek bántsuk?
Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest