Aktív témák
-
Tim82
félisten
programok: Everest Ultimate - rendszerstabilitás tesztet futtass; Memtest - dokkoló optikai meghajtójába bele CD-n, majd újraindítás, boot-oljon arról és ha tudod, amilyen sokáig csak futtasd (8-10 pass minimum). a vinyót nézd meg HD Sentinel-lel - állapot, működőképesség. (mindegyik programnak van külön topikja a PH!-n, használd a keresőt és a topikokban rá is akadsz a letöltési helyükre, vagy gugli.)
figyelj a TFT-re (pixelhibák), a billentyűzetre/egérgombokra (minden működik-e lenyomásra), a zsanérokra (stabilak-e)... vannak-e csúnya kopások, stb.
vigyél DVD-t, írható CD-t a dokkoló optikai meghajtójának tesztjéhez, pendrive-ot, hogy működnek-e az USB-portok/milyen sebességgel másolnak, ha van rá lehetőséged, PS/2-es egérrel és legalább VGA-csatlakozós monitorral is próbáld ki.
így kutyafuttában ennyi jutott eszembe.
a PH!-s X31-et pedig úgy tűnik, elvitték - tegnap reggel még megvolt.
-
Tim82
félisten
X31 szerintem, mert 1. olcsóbb (főleg, ha a PH!-s hirdetés a 100k-s - dokkoló dual layer-es dvd-íróval, csak fájdítja a szívem
), 2. mert 2.5'' notivinyó való bele, tehát könnyebben és olcsóbban bővítheted a merevlemezt.
egyiket sem kapsz olcsóbban. esetleg apronet, de ha onnan veszel, nagyon észnél kell lenned...
-
Tim82
félisten
válasz
karesz501 #4208 üzenetére
én abból a (legtöbb embernek magától értetődő) feltevésből indultam ki, hogy utólag nagyon nehéz hozzá recovery lemezt szerezni (gy.k. lehetetlen), anélkül meg megoldhatatlan egy már nem eredeti oprendszerrel ellátott, legyalult vinyón a recovery partíció helyreállítása. ja bocs, hogy nem fejtettem ki bővebben, a fél topik erről szól, ha visszaolvasol. én annak idején megtettem, hidd el, érdemes.
te erre belekötöttél. ki ért félre kit? nem sopánkodás kérdése... te osztottad az észt. kár, hogy nem nyert.
"IBM-nél szintén lehet érdeklődni nem kell hozzá tuti összeköttetés, hidd el, csak egy telefon
" - így van, ha garanciális volt a géped, régebben lehetett tőlük venni aranyárban. nem nagy dolog, végül is... ingyér biztosan nem osztogatnak már régóta.
szerintem gondolkozz még egy picit a témán.
és gyere TP-talira.
mod: mellesleg nagyon nem tudod, hogy mit érzek (az előző, még bőven garanciális T60-oddal
). elvagyok IBM-es oprendszer nélkül is, a driver-eket gond nélkül leszedem, pusztán tisztább, szárazabb, jobb érzés, ha van hozzá recovery lemezem.
-
Tim82
félisten
válasz
karesz501 #4205 üzenetére
értem, akkor varázsolsz nekünk recovery partíciót/cd-t, amelyik nem T61-es?
úgy tűnik, nem érted. ha egyszer mi használtan, legyalult vinyókkal vettük a gépeinket, akkor - hacsak nincsen típusspecifikus recovery lemezünk, ami nem áll fent - nem tudunk recovery partíciót legyártani. mit nem lehetett ezen megérteni?
TP-talin meg sajnos nincsen másnak T41p-je. szomorú, de ez van - nem sokat tudnék kezdeni egy T43 vagy egy T60 recovery lemezével. ennyit a "bármelyik másik gépről fel lehet nyomni" kijelentésről. szintén hiperlogikus, nem igaz?
nyilván, ha meglenne a recovery partíció és/vagy a lemez, nem volna probléma...
esetleg ha van valami tuti összeköttetésed az IBM/Lenovo Magyarországnál, akkor ugyan már szerezz nekem recovery lemezt.
-
Tim82
félisten
vagy egyszerűen és hozzáértően leszedték a COA matricát...
nem mintha nagy para lenne, hogy nincs recovery partíció, de nem tudsz utólag csinálni egyet. azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy X40-et, ami anno az IBM egyik felsőkategóriás modellje volt, oprendszer nélkül adtak volna.
a Shadowfax által linkelt progikat megnézted?
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4157 üzenetére
még annyi, hogy külső hangfalakat kötöttél már rá?
jó éjt, mára ennyi tellett tőlem.
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4155 üzenetére
rakd fel az Everest valamelyik verzióját [link], akkor látni fogod, melyik miniPCI wifi-kártya van benne. aztán keresd ki az annak megfelelő driver-t. a lehetséges beépített wifi-k itt fel vannak sorolva.
ami a hangot illeti, driver-felrakás után ugye újraindítottad a gépet? esetleg nincsen hardveresen levéve a hang? (ha megnyomod valamelyik hangerő-szabályozó gombot - az Access IBM-től jobbra, akkor ez kiderül) ha valóban sikeresen telepítetted az audio-drivert és utána újraindítottad a gépet, működnie kellene (és meg kellene jelennie a tálca jobb sarkában a megszokott hangerőszabályozás-ikonnak).
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4153 üzenetére
melyik miniPCI wifikártya van a notidban?
hangra meg ezt raktad fel, ugye?
megpróbálkozhatnál egyébként a System Update helyett a korábbi verzióval (Software Installer néven fut).
-
Tim82
félisten
én még most is félek tőle
ha lesz lehetőségem, X31/X32-t szeretnék venni... vagy X2x-et (az én "ultrahordozható gép" igényeimnek egy PIII-as is bőven megfelel)... csak hát a fránya zsetonhiány.
Fishmong3r: akkor viszont szedd le manuálisan. ha visszaolvasol a topikban, a System Updater néha nem működik megbízhatóan. ez van.
nézd meg a notid pontos típusát, utána válaszd ki az oldalon, hogy az annak megfelelő driver-eket mutassa. manuálisan nem lehet gond.
-
Tim82
félisten
Hogy egy kicsit megnyugtassalak, az, hogy céges noti volt, nem jelenti feltétlenül azt, hogy le van védve a BIOS-a.
A mostani notim (T41p) is céges gép volt, mielőtt "leselejtezték" volna (bár őszintén bevallom, nem értem, hogy egy bank minek vesz céges gépnek egy főleg grafikus tervezésre szánt noteszt
). Szerintem eszébe sem jutott az előző tulajnak, hogy lejelszavazza.
-
Tim82
félisten
válasz
KilgoreTrout #4121 üzenetére
Úgy általában véve a Kingmax tudtommal jó RAM-okat gyárt. Nekem is egy 512 Mb-os Kingmax DDR333 modul (is) dolgozik a T41p-mben, soha, semmilyen baj nem volt vele. Igaz, alig háromnegyed éve újonnan vett darab.
Esetleg arra figyelj, hogy minél több garancia legyen a modulra és ha lehet, teszteld le memtest-tel.
-
Tim82
félisten
válasz
KilgoreTrout #4119 üzenetére
a Kingmax nem számít annyira márkásnak? vagy rosszul értem?
egyébként SD és DDR kilőve, marad a DDR 2.
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4115 üzenetére
PCMCIA. Express Card slot-hoz az X31 régi darab.
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4111 üzenetére
266 vagy 333, nem tudom pontosan. Everest megmondja, a Te gépedben milyen van most épp.
400-asat is rakhatsz bele, működni fog, legfeljebb nem a maximális FSB-n.
mod: úgy néz ki, 2*1 Gb RAM modult tudsz max. a gépedbe rakni.
-
Tim82
félisten
"az akku wear leveljét megmondja valami "pontosan""
mobmeter, esetleg Everest.
"kár, hogy olyan drága hozzá az új nagy akku"
drága, de jobb, ha ennél maradsz - utángyártott akkukkal érhetnek meglepetések.
mod: közben még az jutott eszembe, Fishmong3r X31-esével kapcsolatban, hogy noti DDR RAM való bele. késő van, már nem fog az agyam...
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #4033 üzenetére
"[FLAME ON]
Amúgy mondtam már, hogy ez az nc6000 simán van olyan jó, mint egy T40?
[FLAME OFF]"nem mondtad, de úgyse hiszek Neked.
különben is, áttértem T41p-re.
Shadowfax: én csak annyit mondtam, hogy szerintem nem rossz. tetszik maga a "Keselyüstök" szó.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #4035 üzenetére
kocka egy család.
(bocs, nem bántásnak szántam, de ilyen korban én még Dörmögő Dömötört olvastam és számítógépnek hírét se hallottam. igaz, nálam kimaradt a C64/Amiga stb. korszak.
)
de azért most egy kicsit tényleg le kellett ülnöm és a szívemhez kellett kapnom - a hat éveseknek már saját lapost kell vinniük az első osztályba?
Fräulein: az igazi az lesz, amikor arról fogunk itt értekezni, hogy Tolkien a quenyát a finnből és az óizlandiból rakta főleg össze.
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #4033 üzenetére
azért írtam, mert ma én is lusta voltam megkeresni. rémlett, hogy altgr + A.
az nc6000 kinek lett végül is a családban?
-
Tim82
félisten
válasz
parandroid #4029 üzenetére
amint látom, ma Te is lusta vagy megkeresni a spec. ékezetes karaktereket.
na de csúnya modi szétoffolja a szakmai topikot.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3899 üzenetére
szép jó estét a hölgynek! nagyon helyes tetszik lenni ma este!
hol volt, hol volt, szokatlan volt ez a távollét, már készültem e-mailt írni. csak hát baromira lassú vagyok, szerintem még a karácsonyi jókívánságokra se válaszoltam.
RoBorg: az USB-re csatlakoztatható CD/IDE/SATA szvsz ugyanúgy nem boot-olna, mint az USB-s külső meghajtó.
-
Tim82
félisten
Hoppsza, Linuxszal kapcsolatban nem tudok semmit sem mondani (az Ubuntu CD még pár hét, amíg megérkezik
- az előző hsz.-em nagy részét tekintsd semmisnek, mert Win-es tapasztalatokra épül), esetleg itt nézz körül, vagy még esetleg itt. Remélem, bírod az inglist.
Remélem, legalábbis tovább tudsz lépni a probléma megoldásával kapcsolatban.
Ami meg a PCMCIA-s kártyát illeti, tudtommal nem számít, melyik gyártóé. Nem X20-hoz, hanem A30-hoz egy "Delock" (= csak azért van neve, hogy ne legyen noname
) kártyát használok, igaz, XP alatt. Szerintem nem a laposodtól függ, hanem az oprendszertől, hogy felismeri-e (de ebből következik, hogy oprendszer-telepítéshez valószínűleg nem tudod még használni a PCMCIA-s USB-t).
-
Tim82
félisten
Ajjaj. USB-s külső CD-ről nem nagyon fogsz oprendszert telepíteni... kérdezd csak Shadowfax-ot, komoly tapasztalatai vannak a témában, mint régi IkszHúszJúzernek.
Még ha fel is megy nagy nehezen (gondolj bele, USB 1.1), it's a real pain in the ass. De ha jól emlékszem, ez a megoldás kilőve, mert az USB-n keresztül nem tudsz boot-olni.
Ami kéne Neked, egy UltraBase X2 dokkoló. Gondolom, azt persze nem adtak a gépedhez...
Más tipp: esetleg más notiba berakod a vinyót és feldobsz rá egy XP-t. Majd vissza az X20-ba és jöhetnek a driverek stb.
Ha a későbbiekben bármilyen programot akarsz külső meghajtóról telepíteni (és nincsen dokkolód), ajánlott egy PCMCIA USB-kártya beszerzése.
-
Tim82
félisten
Szerencsén múlik, hogy lesz-e - ez a gép mondjuk elég régóta fent van a laptopinfón.
9 cellás akku 25 ezer fölött mindenképp, talán utángyártott lesz 25 körül...
Kb. 4, talán 5 órát bírja azzal, persze az integrált VGA előny.
A T60/T61 közötti különbségekről majd mások, én - régebbi TP-t használva - nem nagyon bírok felfedezni igazán lényegi különbséget közöttük.
Én inkább a T61-et ajánlanám (a hosszabb garancia miatt főleg), viszont meg kell a laptopinfo-tól tudni, hogy van-e benne bluetooth. (Valószínűleg igen, de nem 100% és írtad, hogy az fontos.)
-
Tim82
félisten
- tudsz bill.-t cserélni, 15 ezer körüli áron találsz több helyen is. nem jár garanciavesztéssel, CRU kategória - Custom Replaceable Unit.
- RAM-mal kapcsolatban meg kéne kérdezni a forgalmazót - a másik linkeden a s*norg 2*512 Mb RAM-ot ír (de ott meg nagyobb felbontású a TFT) - de ez ne legyen szempont, a DDR II nagyon olcsó mostanában...
- akksi: 6 cellás üzemideje kb. 2,5-3 óra lehet újkorában.T60 (használtan) már 170k körüli áron is előfordul (bár azok régebbi eresztések, gyengébb procival, integrált VGA-val stb.), ha az első linken lévő ár tényleg új gépre értendő, akkor az nagyon jó. valószínűleg kb. 2 év garanciának még kell lenni at XXML-es T60-ra is.
használt T61 nem túl gyakran fordul egyelőre elő, esetleg mindannyiunk kedvenc boltjában
érdemes nézni.
hacsak a T61-nek nincsen valamilyen olyan fícsöre
, amire mindenképpen szükséged van, akkor ez a T60 is kiszolgál Téged bő másfél-két évig (persze, nem tudom, pontosabban milyen feladatok ellátására szánod).
-
Tim82
félisten
ha belátható időn belül kapsz egyet, kérhetek egy másolatot? nem életbevágó fontosságú, csak hamarosan eladósorba kerül a T40-em (miután a hétvégén kicsit tisztogatok rajta), a leendő vevőknek meg gondolom, jól jönne.
az enyémen egyébként talján recovery lenne (legalábbis a lokalizáció olasz volt
), de valamelyik előző tulaj legyalulta.
-
Tim82
félisten
tegnapi PH!-s talin láttam egy wide T61-et, a wide ellenére sem rossz. csak nekem nagy. ha tényleg vége a 4:3-as modelleknek, azt tudom fájlalni.
-
Tim82
félisten
válasz
Major Major #3270 üzenetére
Arra a válasz: nem mindegyikben (X23-nál három eset lehetséges: hogy már wifivel adták, vagy csak az antenna van benne, vagy még az se - a Te esetedben az utóbbi kettő a valószínű), így a pontos típusszám alapján keress rá... Google is your friend.
Nem utolsósorban picimacis wlan-kártyával még mindig tudod használni.
-
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #3196 üzenetére
Az íróasztalomon TP van, meg az ágyam mellett még egy.
A WestEnd azért nem túl nagy referencia. De az ottani információs pultos gépek mindegyike portreplikátorral van felszerelve...
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3185 üzenetére
Tandem Café-ra gondoltam (IX. kerületben, a Pipa utcában van, a Nagyvásárcsarnok mellett).
Nem rossz hely (sőt, nekem a törzshelyem, tehát ha asztalt akarunk foglalni, azt könnyen elintézem), igény szerint van sör/kávé/tea/egyéb, nem késdobáló és van wifi. (Ha már Thinkpad-tali...
) Ha javarészt nemdohányzók vagytok (én dohányzom ugyan, de megtartóztatom magam
), akkor javasolt a pince. Ja meg ott jobban el is férünk, ha gépeket is hozunk.
Viszont nekem egy problémám van: ez a hét nem jó (betelt a naptáram
), jövő héten meg gondolom, mindenki ünnepel, tehát lehet, hogy a tali 2008-ra marad.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3167 üzenetére
pösti, jelentem.
hányan lennénk egyébként a talira?
az említett rendszertelepítési problémát szerintem át lehet hidalni egy PCMCIA-s USB. 2.0 porttal.
Illető: nemigen, két látképpel kevesebb volt második gépre félrerakva. jó az A30, csak hát egy batár darab. viszont van T40-em is, mint fő gép - pont megfelelő kompromisszum a teljesítmény és a hordozhatóság között.
de amúgy nagyon tetszenek a régebbi X2x-X3x-asok is...
-
Tim82
félisten
válasz
Atlantis #3147 üzenetére
csatlakozom az állkereséshez. illetve, találjuk meg az enyémet is.
sőt, kérek egy ilyen barátnőt (rendelés leadva a felsőbb hatóságok felé
). Gyűrűk Ura-fan, Thinkpad-addikt (hogy az utóbbi hölgyeknél milyen ritka!) - legalább két közös pont.
hogy (félig-meddig) on (és komoly) legyek, megvan a Thinkpad A30. sajnos, a 15'' méret ellenére XGA, valamint van 1 db pixelhibája (világoskék). tesztprogramok szerint minden rendben, illetve memtest-et még nem futtattam.
két optikai meghajtó van benne, egy dvd-rom és egy cdrw. a benne lévő 256 Mb RAM miatt néha "gondolkodik" kicsit, de ez bővítve lesz.
a T40-hez képest egy batár állat.
valamint kicsit zajos is, egy 4200 rpm-es, harminc gigás Hitachi Travelstar vinyó van benne, kerreg néha rendesen. (azt hiszem, kicserélem majd a T40-ből korábban korábban kioperált 40 gigás Fujitsu vinyóra.) egyébként csak pöcökegere van, amit nekem szoknom kell - még kicsit lassan bánok vele.
ja igen, és egy érdekes hibajelenség: beleraktam a PCMCIA-slotjába egy USB 2.0-ás kártyát, gond nélkül felismerte, de amikor a kártya portjába beleraktam egy pendrive-ot, az XP kifagyott.
a saját, alaplapi USB-portjaival semmi ilyen gond nincs.
-
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #3116 üzenetére
én gyorsabbnak érzem, kevesebbet "gondolkodik" az XP, de ez szubjektív meglátás. "a minőségérzet a fejben alakul ki" - ahogy olvastam valamikor a fórumon, már nem emlékszem, hol és ez szerintem a gépsebességre is elég jól adaptálható mondás. nem álltam neki tesztelni a különbséget, egyszerűen jó pár alkalmazásnál érezhető volt a növekedés - főleg Photoshop-ra gondolok, amin kiszúrtam, de azt egyébként ritkán használom. (másrészt a netem így is elég lassú, de ez a "mobil szélessáv" limitációja, nem pedig a RAM-é.)
tehát sajnos nem tudok erre bármilyen adatokkal megtámogatható választ adni.
a 486-os idők óta nem volt AMD-processzoros gépem. nem mintha előnyben részesíteném az Intelt, egyszerűen csak így alakult...
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3114 üzenetére
Köszönöm, bár valószínűleg nem én fogom sajátkezűleg végezni, hanem boltban rakatom be, amelyiknek a kínálatában láttam az M 745-öst (bár csak az van ott, hogy 1.8 GHz Centrino processzor). De nagyon-nagyon hasznos infó, lehet, hogy komoly jövőbeli
-tól kíméltél meg az "A"-s változatról szóló figyelmeztetéssel - erre figyelnem kell.
(a "képregényt" meg elmentem, biztos ami ziher
)
-
Tim82
félisten
válasz
wienattwo #3111 üzenetére
a memória a vevő által cserélhető alkatrészek közé tartozik, akár a merevlemez és az optikai meghajtó. hivatalosan nem érinti a garanciát a cseréje, esetleg akkor lenne ebből probléma, ha bizonyíthatóan az új alkatrész okozna zavart a gép működésében.
tudtommal a gyárilag benne lévő 512 Mb-os modult is ki tudod cserélni (nincsen az odaforrasztva
), talán valamivel nehezebben hozzáférhető, de nem hiszem, hogy különösebb problémát okozna.
ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor esetleg vidd be az IBM/Lenovo-szervízbe a gépet és a beszerelendő memóriamodulokat és kérd meg őket, hogy ők rakják bele.
a T40-emben egyébként gond nélkül működik dual-ban a gyári, IBM-matricás Infineon modul (266 MHz) egy 333 MHz-es Kingmax-szal. nyár végén, amikor bővítettem, én is itt kérdeztem meg, hogy lehet-e gond a dologgal, de szerencsére nem volt.
egyébként pl. itt volt róla szó, kb. egy hónapja.
-
Tim82
félisten
Jól tudom, hogy ha T40-ben processzort akarok cseréltetni (jelenleg egy 1,5 GHz-es Banias van benne), akkor a Dothan-ok közül bármelyik 400 FSB-st belerakhatom? Természetesen ha a BIOS támogatja... de elvileg lehetséges, gondolom. (Everest szerint a BIOS-om 2006. február 6-án volt utoljára frissítve, gondolom, nem okozna problémát a bővítés.)
Azt hiszem, távlati terv, hogy egy Pentium M 745 processzor kerüljön bele...
-
Tim82
félisten
bármelyik 9.5 mm vastag, IDE csatis HDD-nek jónak kell lennie bele...
-
Tim82
félisten
Köszönöm.
Legalább + 256 Mb RAM-ot veszek bele, de távlatilag ki fogom bővíteni a maximális 2 * 512-re.
A terv szerint XP is lenne rajta, ha valami az Ubuntu-val nem működne (ami valószínű lesz, mert ezen a gépen szeretném megtanulni, a T40-emmel egyelőre nem kockáztatok).
-
Tim82
félisten
Teljesen más, félig-meddig ideillő téma: valakinek van valamilyen tapasztalata a Thinkpad A-széria gépeivel?
A PH!-n - a kereső tanúsága szerint - nem is volt az A-szériának topikja, ezért dobom be a kérdést.
A kérdés azért merült fel bennem, mert relatíve jó áron tudnék jutni egy A30-hoz. Ami információt eddig gyűjtöttem, az alapján az A-sorozat az IBM "desktop replacement"-nek nevezhető sorozata volt, Pentium III-M/Pentium 4-M processzorokkal, kb. a G és az R-sorozat elődjeként tartják számon. (Nem tudom, mennyire igaz, az R-széria nekem nem tűnik desktop replacement-nek, csak az angol Thinkpad-fórumot olvasgatva láttam ilyen megállapítást.)
Gondolkodom a megvételén, mert úgy érzem, jól jönne egy tartalék gép. Helyem nincsen sok, tehát asztali gép ezért se jöhetne igazán szóba (nem játszom sokat és 2003-nál újabb játékaim sincsenek, az egy szál engem érdeklő Neverwinter Nights 2-ért nem fogok asztali "gamer"
gépet venni). Nem igazán hordoznám, tehát a súly és akkuidő nem fontos tényező (amúgy van egy nagyon jó súlyelosztású hátizsákom
)
Viszont notihoz képest jól bővíthető (2 Ultrabay slot-ja van, tehát ODD és 2. HDD is lehet benne egyszerre), felteszem, a PIII-M 1.13 Ghz-es órajelű processzor egy 16 Mb-os VGA-val azért még megbirkózik a DVD-k, DivX-es és XVid-es filmek lejátszásával. Egyébként meg Office-jellegű alkalmazások, zenehallgatás és talán net/letöltés menne rajta, de nem 24/7-ben.
Az általam kinézett darab 15'' TFT-jű (a keresés szerint 1400x1050 a felbontása), 256 Mb PC133 SDRAM (naná, hogy bővíteném majd), 30 Gb HDD, valamint egy CD-író és egy DVD-olvasó van benne (két ODD). Amit én tervezek még vele, hogy esetleg beraknék az egyik optikai meghajtó helyére egy 2. HDD-t és arra pedig feldobnék egy kezdőknek szánt Linux-disztribúciót. (Nem értek a Linuxhoz, de remélem, ez csak időleges.
Vajon az Ubuntu eldöcögne rajta?)
Ja és egy későbbi beszerzésen gondolkodva - valamikor tervezek venni E-Bayről egy Dock II-t, azzal pedig mind a T40-em, mind az A30 kompatibilis a Thinkwiki alapján.
Várnék pro és kontra véleményeket, tapasztalatokat az A-szériáról - nem szeretnék neki külön topikot nyitni feleslegesen, nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne Magyarországon. Előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
cornail #3097 üzenetére
Ha gonosz vagyok, azt mondom, használd a PH-keresőt/olvass vissza a topikban.
De nem vagyok az. Magyarországon a legjobb tudomásom szerint (= ebben a topikban korábban olvasottak alapján
) elég a sorozatszámot megadni a szervíznek (ill. ők leolvassák), nem kell garanciapapír az érvényesítéshez.
A munkaköltségekkel kapcsolatosan nem tudok semmit sem mondani, az én T40-em bőven a garancia lejárta után is gond nélkül teszi a dolgát, soha nem volt dolgom tehát a szervízzel, pedig a processzort leszámítva minden bővítve van benne (tehát a HDD, RAM, ODD, akku már nem az eredeti konfig).
De egyébként valóban, a Neumann János utcába kell vinni.
-
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #3071 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3056 üzenetére
"Gonosz cúf kisz hobbickák! Eszélyük volt rá két évvel ezelőtt, hogy elvegyék Szméagoltól az Ő Drágaszágát! Szerencére Szméagol ért előbb oda! Gaszda gonosz, gaszda cúf! Halál a Zákoszokra! Ha élni akarnak, akkor ők Fujitszu-Sziemenszet vehetnek cak!"
Mondjuk, a T43 nem gyűrű-formájú. Bocs, reggel van, de akkor sem bírtam megállni...
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Motoros topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged