- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem lesz Xiaomi 16
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Aktív témák
-
Tim82
félisten
Teljesen más, félig-meddig ideillő téma: valakinek van valamilyen tapasztalata a Thinkpad A-széria gépeivel?
A PH!-n - a kereső tanúsága szerint - nem is volt az A-szériának topikja, ezért dobom be a kérdést.
A kérdés azért merült fel bennem, mert relatíve jó áron tudnék jutni egy A30-hoz. Ami információt eddig gyűjtöttem, az alapján az A-sorozat az IBM "desktop replacement"-nek nevezhető sorozata volt, Pentium III-M/Pentium 4-M processzorokkal, kb. a G és az R-sorozat elődjeként tartják számon. (Nem tudom, mennyire igaz, az R-széria nekem nem tűnik desktop replacement-nek, csak az angol Thinkpad-fórumot olvasgatva láttam ilyen megállapítást.)
Gondolkodom a megvételén, mert úgy érzem, jól jönne egy tartalék gép. Helyem nincsen sok, tehát asztali gép ezért se jöhetne igazán szóba (nem játszom sokat és 2003-nál újabb játékaim sincsenek, az egy szál engem érdeklő Neverwinter Nights 2-ért nem fogok asztali "gamer"
gépet venni). Nem igazán hordoznám, tehát a súly és akkuidő nem fontos tényező (amúgy van egy nagyon jó súlyelosztású hátizsákom
)
Viszont notihoz képest jól bővíthető (2 Ultrabay slot-ja van, tehát ODD és 2. HDD is lehet benne egyszerre), felteszem, a PIII-M 1.13 Ghz-es órajelű processzor egy 16 Mb-os VGA-val azért még megbirkózik a DVD-k, DivX-es és XVid-es filmek lejátszásával. Egyébként meg Office-jellegű alkalmazások, zenehallgatás és talán net/letöltés menne rajta, de nem 24/7-ben.
Az általam kinézett darab 15'' TFT-jű (a keresés szerint 1400x1050 a felbontása), 256 Mb PC133 SDRAM (naná, hogy bővíteném majd), 30 Gb HDD, valamint egy CD-író és egy DVD-olvasó van benne (két ODD). Amit én tervezek még vele, hogy esetleg beraknék az egyik optikai meghajtó helyére egy 2. HDD-t és arra pedig feldobnék egy kezdőknek szánt Linux-disztribúciót. (Nem értek a Linuxhoz, de remélem, ez csak időleges.
Vajon az Ubuntu eldöcögne rajta?)
Ja és egy későbbi beszerzésen gondolkodva - valamikor tervezek venni E-Bayről egy Dock II-t, azzal pedig mind a T40-em, mind az A30 kompatibilis a Thinkwiki alapján.
Várnék pro és kontra véleményeket, tapasztalatokat az A-szériáról - nem szeretnék neki külön topikot nyitni feleslegesen, nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne Magyarországon. Előre is köszönöm.
Aktív témák
- Thinkpad E15 Gen2 - Donor
- Dell Latitude 5420 i3-1125G4 / 8gb ddr4 3200 / 250gb nvme ssd/ kiváló akku / Pici esztétikai hibával
- Nitro AN515-45 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest