- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
milestone #2780 üzenetére
A T-topikban nemrég linkelte valaki ezt a programot.
Nincs recovery-m, nem tudom kipróbálni, de valószínűleg pont erre való.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
milestone #2774 üzenetére
A Partition Magic egy kalap fostalicska, ne hidd el, amit kiír. Még fontosabb, hogy ne próbáld meg kijavíttatni vele a szerinte hibás partíciókat!
A rejtett rész a mai gépeken hátul szokott lenni. Ha elé raksz partíciókat, az bizonyos szempontból* jó lesz, de egy IBM PC-kompatibilis gép merevlemezén egyszerre max. négy partíció lehet. Ha ez mind elsődleges, nem tudsz többet kreálni, mert a kiterjesztettnek sem marad hely.
*Bizonyos szempont: ha több partíciód is van a vinyó elején, vagy keverten elsődleges/logikai, a gyári állapotra állításnál a recovery összekakkanthatja magát. Annyira nem intelligens (illetve a Windows telepítője nem az), hogy mindenféle partíció-kiosztásra felkészüljön. Ő egy elsődlegest keres, ami után van egy speciális típusú rejtett rész.
Javaslom, előbb telepítsd a recovery-ből, így lesz egy nagy partíciód. Frissítés (Win, TP-frissítések, driverek), aztán nekiláthatsz darabolni. A Windows-nak mindenképpen a C: kell, mint system drive, itt kell lennie az ntloadernek, pár indítónak, és mivel az eredeti telepítésnél úgy volt, a swapnek is. (Hacsak telepítés után azonnal át nem teszed máshova, ami kizárt, hiszen akkor még nincs másik meghajtód.)Ha a kék TV gombra nem reagál, az azért lehet, mert a Win mindent megöl, ami szerinte nem Wines dolog. Pl. a Master Boot Recordot is - ami egy ThinkPad esetén nem "eredeti" XP-s, hanem IBM-es, hiszen kezelnie kell a TV gomb lenyomását is. Most nem lelem, de létezik egy R&R-es MBR-visszaállító bootfloppy-bootcédé, amivel a legyalult TV-funkciót hozhatod vissza.
Sipi
-
DJTJ
tag
-
milestone
tag
válasz
milestone #2773 üzenetére
Szépen elbeszélgetek magammal... Egy kis segítség jól jönne...
Nem tudok túllépni a particionáláson, nem sikerül jól. XP, nem Vista.
Ha GParted-dal végzem, később a Part. Magic 8 azt mondja, hogy hibát talált, a partíciók átfedik egymást, miközben a lemezkezelő nem jelez hibát, a Windows elindul, működik.Azzal a módszerrel hoztam létre a 2. partíciót (Create new partition), hogy az eredeti C-ből vett el helyet és azt az új D-nek adta át. Jó ez így? Ha a méret csökkentése módszert választom (Resize/Move part.), akkor a C és a hidden közé teszi az újat, mely szerintem nem jó. Más módszert nem találtam.
Elsődleges partícióként hoztam létre a D-t és E-t, nem kiterjesztettként/logikaiként. Jó ez így?
A partíciók sorrendje sem világos: minden program a sor végén látja a rejtett partíciót. A PM-nem azt mondtam, hogy a rejtett ne ékelődjön be a C és az új D part. (majd az E) közé, tehát a sorrend legyen: C + D + E + rejtett.
A végén meg átneveztem a lemezkezelővel a C gyári nevét Preload-ról System-re. Szabad? A ODD meg D-ből F lett.
A végeredmény: bootoláskor nem reagál a kék TV gombra, nem jön elő a R&R workspace, első esetben Win nem indul el ("hiányzó NTDLR"), egy Full Factory Recovery után Win elindul, lemezkezelő látja a rejtettet + a többit.
Most a 2. teljes visszaállításon vagyok túl.
Tanácsokat, ötleteket szívesen vennék.
-
milestone
tag
válasz
milestone #2772 üzenetére
Semmi nem segített, csak a gyári állapot visszaállítása. A NIS letörlése után próbáltam visszaállítani egy alapállapotot (gyári + particionálás), de nem sikerült, sem a win-es R&R-val, sem a R&R Startup Disc-kel. Másodszor már be sem jött bootoláskor a TV gombra a R&R Workspace. Aztán egy gyári XP CD-vel letöröltem a partíciókat és azt láttam, hogy valahogyan felcserélődött a C és D partíció betűjele... Hogyan sikerülhetett? Még szerencse, a Recovery kiírásával kezdtem...
Valaki írta itt a fórumon, hogy a rejtett partíció a másik előtt van. Minden program (a lemezkezelő, Part. Magic 8, GParted) a C után látta. A PM meg is kérdezte, hogy mi legyen a sorrend: C+D+rejtett vagy C+rejtett+D? Az előbbit választottam. Majd a D-ből csináltam egy 3. part.-t is (E). Elsődleges part-t készítettem (D is, E is). Kiterjesztettet kellett volna?
Milyen frissítési sorrendet alkalmaztatok: előbb a windows-os majd System Update (ez csak a TV szoftvereket + drivereket érinti, a windowst nem, ugye?)
Ki milyen gyárilag telepített szoftvereket hagyott fent a gépen, és miket törölt le?
-
3x3y
aktív tag
válasz
milestone #2744 üzenetére
Partition Magic-csel csináld, akkor látod a rejtett patríciót. A Windows telepítők nem muatatják, és pl.: a Vista telepítője ledarálja a rejtett partíciót is. Szerintem a géped telepítve lesz, és onnan a rendszeredből a Lenovo programmal (Backup and Recovery) csinálj a rejtett partíciódról másolatot.
-
Shadowfax
addikt
válasz
milestone #2180 üzenetére
Valóban nincs a kijelző fedélben roll-cage? Az usanotebook leírásában [link] szerepel. Vagy a fedélben nincs, de a váz többi részében van?
Top Cover Roll Cage valóban nincs a 15.4"-os modellekben, azaz a kijelzőnél, de a váz többi részén van ez az ún. Roll Cage.A Lenovo leírásában nem volt egyértelmű.
[Tessék].A kérdéseid többi részére a Milyen notebookot vegyek topikban már válaszoltam.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest