- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Üdv!
R T de leginkább az SL szériás Thinkpad-ek közül szemezgetek
Ajánlatos ezt a sorrendet sürgősen megváltoztatni.Inkább a T és R sorozatból szemezgess. Az SL nagyon új még, de a legkevésbé ThinkPad. Pár hozzászólással korábban kifejtettem, hogy miért.
menniyre zajosak ezek a thinkpadok?
Egy friss hsz a T topikból: [link] A dedikált videókártyával szerelt gépeknél nagyobb terhelésnél kapcsol be a venti gyakrabban (ki hitte volna?), de az sem zavaró zúgás. Ha bárkit zavarna, erre is van egy ventiszabályzó progi, tpfancontrol a neve. De általában elmondható, hogy csendes gépek, jó hűtéssel.a billentyűzetből melyiket széritát ajánljátok
A ThinkPadeknél 3 féle gyártású billentyűzet van: NMB, Alps, Chicony. Ez a preferált sorrend is, az NMB a legjobb. Az, hogy melyik van éppen a gépben, nem az adott sorozattól függ, tehát a T, R és SL-ben is lehet jó.
Azért megjegyzem, hogy a ThinkPadek legendásan híresek a klassz billenytűzetről.papírnélkül (szériaszám vonalkód) cserélték (öt perc)
Rég lehetett az a szervizelés...
Manapság minden második embernek van már laptopja, kicsit hosszabb a szervizidő, mint 5 perc.
De az IBM szervize az egyik legmegbízhatóbb, leggyorsabb szerviz Magyarországon.Jótanács: érdemes beleolvasgatni a T topikba is, ill. itt is visszaolvasni. Rengeteg hasznos információval leszel gazdagabb!
-
Shadowfax
addikt
válasz
marvin06 #2948 üzenetére
Akku hasznos tanácsok. Ha nem használod gyakran, érdemes kivenni a gépből, kb. 40%-os töltöttségi szinten, hűvös helyen tárolni.
a viszont kézzel szeretném elhúzni a zárt, hogy kattanás mentesen becsukjam, azt nem tudom megtenni, mert akkor úgy marad a retesz és nem zár le.
Régóta van már ThinkPadem (nem is egy), de még sose próbáltam így lecsukni.De a kedvedért kipróbáltam, s valóban, ha kézzel elhúzom a reteszt, s úgy akarom lezárni a födőt, akkor nem kattan be. Akkor ez egy fícsőr.
-
Shadowfax
addikt
válasz
venember83 #2929 üzenetére
Hol lehet állítani az X3100 által felhasznált memómennyiséget?
Sehol. Az igénynek megfelelően maga csípi le, max. 384MB-ot. -
Shadowfax
addikt
A fórumotokat olvasgatva azonban kissé megíjedtem mert sokszor olvasni a driverek beszerzésének nehézségéről.
Ha jól láttam, ezt megjegyzést a Lenovo 3000-es topikba szántad inkább. Finoman fogalmazva, nem feltétlenül azt a topikot kellene olvasgatnod, mert 1-2 arrogáns hangadó véleménye nem feltétlenül tükrözi a valóságot.
A ThinkPad gépek driver és szoftver támogatottsága a legjobb, ezt bizton állíthatom. Néha előfordulhat az, hogy pl. az Intel honlapján már egy újabb driver van fent, s a Lenovo honlapján még nem frissítették. Ettől nem dől össze a világ.
Van egy System Update nevű program is, amit ha elindítasz, automatikusan megkeresi neked a géphez szükséges driverket és szoftvereket.
Az SL400-ról: mivel az SL sorozat teljesen új, szerintem senkinek sincs még ilyen itt. Annyit lehet tudni róla, hogy bár ThinkPadnek nevezik, számos olyan fícsőr hiányzik róla, ami miatt én nem nevezném ThinkPadnek: pl. a zsanérok nem fémből vannak, nincs ThinkLight (bill.-megvilágítás), nincs ThinkVantage gomb, nincs Roll Cage (fém merevítés a házban), stb.Én egy hosszútávon strapabíró, megbízható gépet szeretnék átlagos othoni felhasználásra időnként hordozva munkára.
Ha megbízható, új gépet akarsz ebben az árkategóriában, inkább nézz körül a 14.1"-os R61-ek közt. Esetleg várd meg, míg kapható lesz az R400. -
Shadowfax
addikt
Bocs a késői válaszért, egy hónapig nem voltam a péhán. Ha még aktuális:
Atmel TPM (Trusted Platform Module) driver hiányozhat neki. -
Shadowfax
addikt
Ennek az r500-nak is magnézium váza van?
Igen, Roll Cage merevítés van benne. Az ún. Top Cover Roll Cage (az LCD mögötti) viszont ebben nincs.Ha sokat kell majd hurcolásznod, nem a legjobb megoldás. Ún. nem 2.3-2.4 kg, ahogy az usanoti írja, hanem 2.9 kg akkuval együtt: [link]. Ehhez jön még a táp súlya...
-
Shadowfax
addikt
válasz
Napfénysüti #2860 üzenetére
Egyiken sincs tapipad, csak pöcökegér. S mindkettő frankón nehéz, főleg egy lánynak mindennapi hurcolásra...
A kettő közül a Celeronos változatot (R61e) kerülném.Tipp: használt 14.1"-os T60 1-2 év garival.
-
Shadowfax
addikt
Tehát kaptam egy Vista Buzinesz- t, de ezt nem tudom a kezemben tartani ,szűz (azaz nem módosított) dvd formában.?
Ez egy OEM Vista. Mit nevezel szűznek? Az OEM tartalmazza a Vista-t, valamint minden drivert, ami az adott géphez kell. Ettől még ugyanúgy szűz marad.
Itt annyi csavar van, hogy a driveren kívül egy tonna egyéb program is bele van téve.
De a legújabb Recovery programban (ha a rejtett partícióról állítod helyre a rendszert) beállítható, ezekből mit akarsz telepíteni.Akkor ez olyan mintha egy telepítőt indítanék el ?
Lásd előbb. Te egy komplett, eredeti Vista-t kapsz, annak a telepítője fut le a háttérben, csak sok minden be van állítva, hogy ne kérdezzen rá. (Ún. unattended install mód.) -
Shadowfax
addikt
Oké, pongyolán fogalmaztam kora reggel. Előfordult pár esetben, hogy DVD-ről nem volt hajlandó bootolni, még ha a támogatott eszközök listáján is volt....
Illetve az 100%, hogy DVD-RAM-ról nem képes... The Thinkvantage Rescue and Recovery workspace does not support booting from a DVD-RAM disc. As a result, do not create rescue media, Product Recovery CDs, backups, or archive backups where the first disc of the set is DVD-RAM media. Other DVD formats are supported.
-
Shadowfax
addikt
Én azért szeretném kiírni a drivereket, vistát egy cd -re.
Attól, hogy kimásolod a gépről az OS-t tartalmazó mappákat, még nem tudod helyreállítani a rendszert. Ezért írtam, hogy a Recovery lemezeket kell elkészítsd.
A drivereket külön kimásolhatod (C:\Drivers), de sok értelme nincs, mert a Lenovo weboldalán fent vannak a frissebbek.Mert ha egyszer mondjuk telepíteni akarok ,kihagyva a sok reklámprogramot a gépemről,
A merevlemezről (ha meghagyod a rejtett partíciót) csinálhatsz ún. custom restore-t, amiben kiválasztod, melyik programot akarod telepíteni, melyiket nem.* Recovery CDk-ről ugyanezt nem tudod megcsinálni.Másik út: nLite programmal készíthetsz egy saját, tiszta, finom Vista (ha van, XP) rendszert DVD-re, ami csak azt tartalmazza, amit szeretnél.
*Többieknek: ez az opció az R&R 4.2-től van csak, azelőtti verziók nem tudják.
-
Shadowfax
addikt
Nem ezt a mondatot nem értettem, de mindegy.
Szóval: valószínűleg csak az első recovery lemezt írtad ki, ez az ún. boot CD (amit nem értek, hogy miért DVD-re írtad, mikor szóltam, hogy 1 CD és 1 DVD-re lesz szükséged, no sebaj, max. nem fog bootolni róla).
Valószínű, hogy valami gebasz volt a kiírásnál, ezért azt javaslom, írj egy levelet a szerviznek, hogy a Recovery lemezeket nem tudtad elkészíteni, ezért küldjenek neked. (Meg kell írd a gép típusát, szériaszámát is.) -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Nem hinném, hogy szériahiba, csak a gépsoron aznap erősebben fogott a csavarhúzó... Fel kell hívni a szervizt, ilyenkor mi a teendő.
csak ott a magnézium váz merevsége miatt az alaplap repedt meg... :S
Nem egészen. A magnéziumötvözet merevítésnek ehhez semmi köze nem volt.
Az Intel volt oly drága és olyan alaplapokat gyártott, hogyha a gépet folyamatosan csak egyik sarkánál emelték meg akkor az alaplap meghajlott, s egy idő után elengedett a gpu. (Az alaplap maga nem repedt meg.) De ez más gépeknél is előfordult, nemcsak ThinkPadeknél. -
Shadowfax
addikt
Hogyan klónozzunk vinyót.
-
Shadowfax
addikt
Na akkor álljunk meg egy szóra.
A Centrino egy platform neve: akkor kaphat Centrino matricát egy gép, ha: Intel chipset, Intel WLAN kártya és Intel processzor (pl. Pentium M vagy Core 2 Duo stb.) van benne. Bármelyik hibádzik, már nem nevezhetjük Centrinonak. (Például atheros wlan kártya van benne.)A haver gépébe is Core2Duo van de neki nincs odairva, hogy centrino így többet is fogyaszt.
A Speedstep lehetősége benne van a Core 2 Duo prociban is, csak a haver nem él vele.
Attól nincs Centrino felirata, hogy vlsz nem Intel a wlan kártyája, de ettől még nem kellene többet fogyasztania, hiszen az Atheros ill. Intel wlan kártya közt nincs olyan óriási különbség, sőt. -
Shadowfax
addikt
válasz
csusza` #2755 üzenetére
Arra akartam célozni, hogy két gép közti akkuidő eltérés a videókártya milyenségétől és a kijelzőmérettől függ.
Az integrált vga jóval kevesebbet fogyaszt, mint a dedikált.
Amúgy az usanotebook weblapján az akkuidő leírások messze nem pontosak, célszerű a Lenovo/IBM honlapon kukkolni. -
Shadowfax
addikt
Az a nagy piros clitoris egy beépített egér. A space alatti bal gomb a bal egérgomb, a jobb a jobb egérgomb, középen meg a görgetője.
Egyik ujjaddal (mutató) a kis pirost mozgatod, a hüvelykujjaddal pedig ízlés és szükség szerint nyomod a jobb vagy bal egérgombot, illetve görgethetsz is a középső gombbal. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
szmissz #2703 üzenetére
A már sokszor emlegetett IBM központi raktár:
IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285Először keresd ki a P/N ill. FRU adatokat a burkolat különböző elemeire (IBM/Lenovo honlapon), aztán diktáld be nekik a telefonba, ők megmondják mennyibe fájna, van-e raktáron, stb.
-
Shadowfax
addikt
válasz
danihorvath #2657 üzenetére
Welcome!
Nem biztos, hogy értettem a kérdést. Gondolom a Recovery disceket akarod kiírni.
Minden program - ThinkVantage menüben "Create Recovery Media" - ezen belül "Create Product Recovery Discs now". [link] 1 db CD-re és 1 db DVD-re lesz szükséged.
Ha nincs ilyen a programok közt, akkor a System update progival vadászd le. -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
Integra #2526 üzenetére
Akkor viszont jó választás, de azért célszerű a garikiterjesztést is megvenni, az ördög nem alszik...
amivel bajom van, hogy mobil internetet akar hozzá, ami ugye tudjuk, hogy vagy működik az adott helyen vagy nem...
Kolléganőm a Vodafone-nál 3 napig ingyen kipróbálhatta a mobil kütyüt (gondolom kaució meg papírok aláírása mellett). Az Index-en is volt egy budapesti mobil internet sávszél-összehasonlító teszt (a 3 szolgáltatóval), majd előkerítem. -
Shadowfax
addikt
válasz
csabors #2524 üzenetére
Elírtam, de arra gondoltam.
A HP 6710b-ről sajátélményem nincs, itt a fórumon írnak jókat róla, de: [link]
Itt a zajos ventiről meg a túlzott melegedésről szólnak a kommentek. Bár érdemes alaposan átnézni a többi review-t is másutt, mert 3 vélemény nem vélemény. Meg az is kérdés, azóta is szériahibások-e az alaplapok. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
mikoljan #2501 üzenetére
Tudok otthon gyári állapotot reproduklálni?
Bootnál a ThinkVantage gombot (vagy F11-et) megnyomva bejön a Rescue & Recovery felület. Itt találsz egy "Restore your system" nevű menüpontot, utána "Restore my harddrive to the original factory state", s már csak kattintgatni kell.
(Persze ez töröl mindent a vinyóról, szóval a szakdogát mentsd el előtte.)Érdemes ezzel még megpróbálkozni. Azt semmiképp nem javaslom, hogy a szervizbe vidd. El vannak ők havazva a Lenovo 3000-es gépekkel...
-
Shadowfax
addikt
válasz
mikoljan #2497 üzenetére
Problem with high pitch noises.
Nekem mázlim van, mert egyik gépem se produkál ilyesmit. -
Shadowfax
addikt
válasz
Cathfaern #2465 üzenetére
A Lenovo/IBM oldalán a parts lookup-ban vagy a system service parts-nál, esetleg a gép kézikönyvében nézz utána a fan FRU-jának.
Ha megvan, ezt a számot hívd fel:IBM Spare Stock Request Handler
1117.Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285 -
Shadowfax
addikt
válasz
Giovanny #2458 üzenetére
Akkor:
1. Szedd le az Access Connections-t és a wlan drivert, ami most fent van. Reboot.
2. Wireless LAN adapter software-t telepítsd. Reboot.
4. Intel drivert installáld az Intel oldaláról [link]. Reboot.
5. Most már működnie kell az Fn+F5-nél a "wireless radio on/off" opciónak.
6. Ha az működik, akkor felteheted az AC-t. -
-
Shadowfax
addikt
válasz
Giovanny #2451 üzenetére
Tehát Intel PRO/Wireless 3945ABG a kártya neve.
Töltsd le a következőket, de ne installáld még:
-Intel Driver [link]
-Hotkey Driver [link]
-ACPI Power management driver [link]
-Access connections [link]1. Szedd le az Access Connections-t és a wlan drivert, ami most fent van. Reboot.
2. ACPI Power Managment-et installáld. Reboot.
3. Hotkey driver-t installáld. Reboot.
4. Intel driver installáld. Reboot.
5. Most már működnie kell az Fn+F5-nél a "wireless radio on/off" opciónak.
6. Ha az működik, akkor felteheted az AC-t. -
Shadowfax
addikt
válasz
Dottore #2448 üzenetére
Az említett Recovery CD+DVD-vel van lehetőség visszaállítani a rejtett partíciót is, de csak (!) akkor, ha egyetlen más partíció sincs a gépen! Ha csak egy partíciót is "talál" a rendszer helyreállításánál, akkor csak az os-t rakja vissza, a rejtett részt nem.
Tehát ha vissza kívánod rakni, teljesen legyalult vinyóra kell tenned. -
Shadowfax
addikt
Viszont partícionálás után menni fog a rejtett partícióról a telepítés, ha azt meghagyom, illetve meg tudom hagyni azt?
Természetesen. Ügyelj arra, hogy ne nyírj bele, s akkor nincs gond.A Recovery CD/DVD innen kerül kiírásra? Tehát független, hogy én azóta a telepített rendszerben miket állítottam be?
Igen, így van. -
Shadowfax
addikt
Először is, gratula a géphez!
Kért egy CD-t, megírta, visszaellenőrizte és ennyi. Vártam, hogy kérje a következő lemezt, vagy egy DVD-t, de nem, semmi. Oké, gondoltam, nem telepítettem még úgyse semmit, és egy XP telepítő is simán elfér egy CD-n.
Sajnos nem fér el.
Itt az alsó résznél lévőt pöttyintetted be? Mert ha a felsőt, akkor valóban csak egy cd-t kér.
(Nem hülyének akarlak nézni, csak zárjuk ki ezt a lehetőséget.)Következő lépésként frissítettem az oprendszert, aminek a vége az lett, hogy az újraindítás után nincs hálózat.
Ez mit jelent? Windows update? System update?A ThinkVanage-ben létrehozott profilok megvannak...
A ThinkVantage több programból áll, az Access Connections-re hivatkozol most, ugye?
Első lépésben uninstall, reboot, s próbáld meg a win saját hálózatkezelőjével belőni.A másik, amivel nem vagyok kibékülve, hogy egy 142GB partíció van csak.
Ez teljesen normális. A vinyógyártók a gigabájtot úgy definiálják, hogy 1000x1000x1000 bájt (byte), azaz 1 GB= 1 milliárd bájt.
Windows alatt azonban mindenhol a GB valódi értékével számol a rendszer, ami 1024x1024x1024 bájt, azaz 1.074 milliárd bájt.
A 160 GB-os vinyód tehát valójában 149 GB-nak felel meg, s ebből lejön még a pár gigás rejtett partíció is.
A rejtett partíció meglétét egyébként leellenőrizheted itt: Sajátgép jobb klikk - Kezelés - Lemezkezelés. -
Shadowfax
addikt
válasz
peet_22 #2397 üzenetére
Nem, nem szántam viccnek.
Valamikor korábban valaki a Rescue and Recovery-t levédte a windows login jelszavával, mert anno bepipálta a "Use Windows password to gain access to the Rescue and Recovery" lehetőséget.
Régebben se volt windows login jelszavad?
Akkor próbáld meg most kiírni a Recovery cd-ket, s azzal visszaállítani az os-t. -
Shadowfax
addikt
válasz
venember83 #2393 üzenetére
Nem lehetséges valahogy ezt a kvázi nemzetközi garit Európára is kiterjeszteni?
Ezt nem hinném, hogy itt a fórumban meg tudjuk válaszolni. Írj e-mailt az IBM-nek:
info@hu.ibm.com és info@ro.ibm.com. -
Shadowfax
addikt
válasz
venember83 #2391 üzenetére
Aham. Nemzetközi garis. Kanadában, Japánban, Indiában, Sri Lankán és az USÁ-ban. [link]
-
Shadowfax
addikt
válasz
peet_22 #2375 üzenetére
A recovery cd/dvd arra jó, ha megsérül a rejtett partíció vagy maga a vinyó tönkremegy, akkor helyre tudd állítani az oprendszert.
50 CD kissé sok lesz.
Elég 1 CD és 1 DVD. Vagy 6-8 CD.
A gyári állapot az pont az, amit a neve is mutat: olyan állapotba hozza a gépet, mint mikor a gyárból kikerült, s először kezedbe került (figyelem, ez csak a szoftvere vonatkozik, a hardvert nem újítja meg!
).Szóval pont ugyanolyan lesz, mint mikor először bekapcsoltad. A drivereket frisíteni kell majd, ehhez ajánlom a System update progit. A Windows kismillió frissítését pedig az ismert Windows Update helyről töltheted (vagy automatikusan letölti, ha beállítod).
Szerk: Húha, venember de szinkronban vagyunk.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
peet_22 #2370 üzenetére
Hali!
Valami nem világos a leírásban: szeretném visszaállítani a gyári állapotra...
a sartmenü > Access IBM > Create Recovery Discs
Ha gyári állapotra akarod visszahozni, akkor miért nem a rejtett partícióról teszed? Amit ide bemásoltál, az a Recovery cd-k elkészítési módja.
Vagy azokat szeretnéd most kiírni?és ott van is egy ilyen lenyílómenü de az abban lévő lista üres
Van működő optikai meghajtó a gépben? -
Shadowfax
addikt
válasz
venember83 #2362 üzenetére
Kisebb csoportok: 13 az kicsi?
Attól függ, hány mega. -
Shadowfax
addikt
válasz
venember83 #2360 üzenetére
A system update progi tuti felinstallalja a hianyzo drivereket is?
Reméljük.
Indítsd el, aztán ő keresgél neked mindenfélét. Amit talál, azok közül szemezgess, mi kell, mi nem. Célszerű kisebb csoportokban leszedni és telepíteni őket (kettesével-hármasával). -
Shadowfax
addikt
válasz
magicien #2295 üzenetére
Kicsit olvasgatva a neten azt látom, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. A Core (2) Duo procival szerelt lapitopikkal fordul elő, hogy fura zaj/ciripelés hallatszik a gép belsejéből.
[Itt] egy fórumtag leírja, milyen megoldást talált.
RM Clock programot használva ezeket a beállításokat kell eszközölni:
Management page:
uncheck: "Use OS load-based management"
uncheck: "Run HLT command when OS is idle(requires restart)"
check: "Restore CPU defaults..." - both options
select: from the "CPU defaults selection" drop-down menu: "CPU-defined default FID/VID"
Profiles page(if you know what ur doin'):
for AC power choose Maximal Performance profile and, under AC tab, check "Use P-States..." and "Use Throttling(ODCM)", use index #6 for both.
for battery power choose Power Saving profile and, under battery tab, check "Use P-States..." and use index #1, uncheck "Use Throttling(ODCM)", or, alternatively, use "Performance on Demand" profile and check nothing.
Advanced CPU Settings page:
Processor Tab:
uncheck: "Enable Thermal Monitor 1" (makes CPU jumpy when it gets hot, that's why there's TM2)
check: "Enable Thermal Monior 2" (replaces TM1)
check these Enhanced Low Power States: C1E, C2E, Hard C4E.
check the "Apply these settings at startup"
Platform Tab:
check: "Enable Popdown Mode"
THE MOST IMPORTANT!! uncheck: "Enable Popup Mode".Remélem, ez segít.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2285 üzenetére
Most nincs lehetőséged kiírni a CD-ket? (Ha az előző tulaj kiírta, s nem állította vissza gyári állapotra, akkor ez a lehetőség nincs már meg, de próba cseresznye.)
Recovery CD-k legyártása: START - Programok - ThinkVantage - Create Recovery Media -itt a Create a set of recovery discs now menüpontot válaszd, s készíts elő 1db CD és 1 db DVD lemezt (ebben a sorrendben).Azért erőltetem ezt a módszert, mert ha Recovery CD-id vannak, akkor vissza tudod majd állítani a rendszert jelszó nélkül, bár ehhez a vinyón lévő C:\IBMTOOLS mappát át kell előbb nevezd (mondjuk IBMTOOLS1-re). Ezután már a Recovery CD-ket használva nem kér password-öt.
Egyébként ez történhetett:
Rescue and Recovery User’s Guide wrote:
If you want to protect the Rescue and Recovery workspace using your Windows logon password, mark the Use Windows password to gain access to the Rescue and Recovery workspace check box.
Az előző tulaj a saját Windows login jelszavával levédte az R&R workspace-t, mert anno bepipálta azt a lehetőséget. -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2283 üzenetére
A rejtett partícióról próbálod újrahúzni vagy Recovery CD-kről?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2248 üzenetére
Celeron M proci van benne, ugye? Akkor sajnos ez "normális" jelenség. Két megoldás: kicseréled a procit Pentium M-re vagy felteszed Shimodax fan controllját, s azzal szabályzod a ventit.
A Readme file-t olvasd el, a progit csak saját felelősségedre használd. -
Shadowfax
addikt
Lehet. BIOS - Security - Predesktop Area: ezt kell "Secure"-re állítani.
Ettől függetlenül előfordulhat az, hogy a partiton magic belenyír a rejtett részbe, célszerű mindenféle formázás előtt kiírni a rejtett partíciót lemezekre (Recovery CD+DVD)! Programok közt a ThinkVantage cuccoknál keresd az opciót. Olvasnivaló. -
Shadowfax
addikt
válasz
(Kolombusz) #2231 üzenetére
Asztali gépem a melóhelyen van csak, itthon a 14.1"-os T43-mat használom, s nemhogy kiváltja, de mindenben lekörözi a benti gépemet. Csak 2.2 kiló, ez még éppen ideális a napi hurcolásra, bár néha már ezt is nehéznek érzem... (S akkor a hónom alá csapom a 12.1"-os X20-asomat.
)
Szerintem menj be valamelyik nagyobb notis üzletbe (esetleg MM-ba), s nézd meg egymás mellett a különböző nagyságú notikat. -
Shadowfax
addikt
válasz
(Kolombusz) #2226 üzenetére
Elírták a lapon a gép típusszámát, ő lenne a kiszemelt. Sajnos itt sem írnak az akkuidőkről, pedig szoktak.
Mivel a wlan-kártya elég sokat fogyaszt, ezért azt mondom, kb. két órát bírnia kell.
Fontos, hogy 15.4"-os legyen? Ez csak a súlyát növeli, s nehéz lesz, ha mindennap hurcolni kell.
Inkább egy T60-asra vesd ki a hálód (pl. laptopinfonál lesz). -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2221 üzenetére
Igen, bár annak a reális ára inkább 90-100k körül mozog még - konfigtól függően. Most az apróhirdetésekben van eladó T42, ráadásul PC beszámítás is van, kérdezz rá!
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2219 üzenetére
Én olyan 80k-ra saccolnám. De ha ennyi pénzem lenne, nem ezt venném.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2214 üzenetére
Röviden: egy előtelepített windows (a gyári szoftverekkel és driverekkel) a vinyón, amiről baj esetén újrahúzható az oprendszer.
Olvasgasd a topikot kicsit vissza, mert rádférne... -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2209 üzenetére
ÉS mi az, hogy r50e nem annyira megbízható mint egy t42? A mebízhatóság itt miben jelentkezik?
Az R50e nem olyan minőségi anyagokból van összerakva, mint a T42. Többek közt az előbbi ABS műanyag, ez utóbbi pedig magnéziumházas. De ha megkukkolod őket egymás mellett, érezni fogod a különbséget.
Az "e" jelzés az R50e-nél az "economy"-t jelenti, ami azért nem a teszkógazdaságos kivitel, de fapados, maradjunk ennyiben.
Sajnos a géped eladásában nem tudok segédkezni, nem értek a PC-khez.Kell-e a csávótól valamiféle programot, drivert vagy fene tudja mit kérnem?
Ha megcsinálta a Recovery CD-ket, akkor azt elkérheted tőle. Ja, azt kérdezd még meg tőle, hogy megvan-e a rejtett partíció, vagy már legyalulta! -
Shadowfax
addikt
válasz
Predator666 #2206 üzenetére
Itt hol lehet buktató, mire kellne rákérdeznem?
A legfontosabb: a garancia. Van-e még rá gyári garancia? Erre a típusra csak 1 évet adtak anno, az meg már lejárt, mert ez egy 2005-ös modell (vagy korábbi), szóval ha a tag nem vett rá garikiterjesztést akkoriban, akkor szívás... Egy laptop szervizelése és alkatrészárai nagyon húzosak.
Az R50e-ről még ezeket kell tudni:
- nincs touchpad (csak pöcökegér, avagy trackpoint - ez nem mindenkinek jön be, én speciel szeretem).
- nincs infra
- nincs S-video
- nincs mikrofon
- nincs dokkoló portja
- mono hangszóróLátom, egy félig-meddig gamer konfigot adnál érte. Nos, az R50e-ben levő integrált kártyával nemigen fogsz játszani. Ha mégis, akkor [litt] egy lista milyen játékok mennek egyáltalán rajta.
Ez a noti 3 kiló (táp nélkül), mindennapos hurcolásra baromira nem alkalmas. Ennyi pénzért én inkább egy használt (ThinkPad) T42-t vennék (jó esetben arra még van pár hónap gari), s mondjuk 100% megbízhatóbb, könnyebb, finomabb érzés.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Giovanny #2194 üzenetére
Az R széria is jó, semmi gond nincs vele, csak kicsit bumfordibb, nehezebb, mint a T. Miben segítsünk? Dönteni nyilván nem tudunk helyetted.
max 300k van a notira én is jobban szeretnék a T szériát de megint várhatok nemtom meddig nagyon unom már.
Legyél türelmes, körültekintő a notivételkor, mert azért ez nem 20 deka párizsi a közértből. -
Shadowfax
addikt
válasz
milestone #2180 üzenetére
Valóban nincs a kijelző fedélben roll-cage? Az usanotebook leírásában [link] szerepel. Vagy a fedélben nincs, de a váz többi részében van?
Top Cover Roll Cage valóban nincs a 15.4"-os modellekben, azaz a kijelzőnél, de a váz többi részén van ez az ún. Roll Cage.A Lenovo leírásában nem volt egyértelmű.
[Tessék].A kérdéseid többi részére a Milyen notebookot vegyek topikban már válaszoltam.
-
Shadowfax
addikt
válasz
vadaszg #2171 üzenetére
Elsősorban a felépítése érdekelne, tényleg magnézium a váz?
Egy ún. Roll Cage vázzal van szerelve (ezen a képen éppen egy T61 van, de az R61i is hasonló, csak vastagabb):Illetve mennyire strapabíró a cucc.
Motorral is keresztülmehetsz rajta.Linket adsz, hogy hol vennéd és pontosan melyik konfig?
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Minecraft
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged