- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
luci
aktív tag
Csá !
A tápot a lyukasztás miatt csak fejjel lefele tudod modding nélkül bele tenni !
A távolságot még nem mértem le de most már engem is érdekel szóval ,meglesz hamarosan ..
egy zalman 7500cu led et akarok bele varázsolni ,remélem sikerellel !
Ha jól emlékszek 66 mm nek adták meg a magasságátA mostani hűtőm -Asus Chilly Vent Lux 64 mm a ventivel eggyütt..a leírás szerint -valóságban nem tom de még sok hely van felette
-
JohnDo
tag
Elől van 7 vinyó és egy dvd író ,hátul 2 vinyó . Az első ventik 1200 rpm en pörögnek,igy még elég halkan mennek,a vinyókat sztem elég rendesen hűtik 32-33 fokosak,persze a szoba levegőjétől is függ,panel rlz sajna fűtenek állat módon. Kártya alatti lemezeket kivettem ,ha rivával járatom a gtx hűtőjét 80% on ugy jó lenne a hőmérséklet ,de az meg már zajos. Lehet bekéne ruházni egy vízhűtésre ? Mind1 megpróbálok levadászni egy oldallapot aztán ha nem lesz más vizbe folytom a gépet .
-
JohnDo
tag
Köszi ,megkérdezem őket .
Jelenleg elől fuj 2 12 es venti ,hátul is van egy ami sziv,plusz a hátsó 2 vinyóról szívja a meleget egy 9 cm es is és besegit még az enermax táp is aminek oldalra néz a szívó ,hátulra a fújó oldala. . A gond az hogy 9 vinyóm van ,plusz egy gtx is fűt elég rendesen ,ha leveszem az oldallapot jó 10 fokkal lesz hűvösebb a házban ,ezért gondoltam oldalap cserére amiben van venti. A vidkarihoz betettem még egy 12 cm es ventit ,az hűti az alatta lévő hang és tunerkártyát. Használjam oldallap nélkül ,és hagyjam a fenébe az oldalventit ?
-
luci
aktív tag
Az egy dolog ,hogy elfér a táp alatt de némi távolságnak is kellene maradnia a hütő hatékonysága érdekében .-a táp kintről szívja a hideget és hátúl fujja ki ,tehát nem fog rásegíteni a ház szellőzésében .Egyedül a két 6 cm hátul ,meg elől a 9cm (itt viszont a vinyo melegét fujja be a házba ).Ezek 12 volton sem szellőztetik ki a kuckót tehát ne tervezz "hőerőművet" bele tenni mert annak nem lessz jó vége
.
Egyedül azzal lehetne javítani a helyzeten ha a szellőző rácsokra oldalt 1-1 9cm ventit még rászerelsz ,akkór meg lessz a kellő huzat -
oettinger01
őstag
mintenzív másolás alatt nem tudom mit értessz, nem szoktam nagyon nyúzni a gépet ilyen téren, csak netezek meg játszom szinte rajta, nincs is ezért nagy kapacitásom, mivel a kis raptorom van meg egy 80as maxtor. da ha akarod csinálok neked tesztet. csak mond meg mit csináljak és megmondom az értékeket.
-
oettinger01
őstag
én csak azt tudom mondani, hogy nekem nem volt még bajom sosem velük, igaz csak 2 vinyót használok de nem úgy vannak betéve, hogy közte van üres hely (mert nem engedte úgy a kábel) és az egyik egy raptor, mégis jól meg vannak egymással.. sőt az első panelban lévő venti ami oda fújná a levegőt az nem is megy, mert nincs bekötve, mivel feleslegesnek tartottam.
-
Palika71
őstag
A kis fordszámon járó S-Flex szerintem nekem azért fog megfelelni, mert a Sharknak szinte nyitott az oldala, így az előlapi ventinek csak a vinyót kell jóformán hűtenie, amihez elég egy kisebb teljesítményű is. A hátul levő venti a levegőt jórészt oldalról szívje be, így elég levegő áramlik majd (talán) a procira, meg a VGA-ra.
A por áramlás miatt meg nem aggódom, mert a gép asztalon van, és roppant tiszta környezetben.
Ham eg nem jön be a számításom, akkor: -
gilfoyle
őstag
A ház elejére, magasságban pedig középre szereltem. Kicsit átrendeztem a kábeleket, úgyhogy lehet a ház közepén huzatot érezni.
Viszont ma beraktam az SB-t is előre. Alulra a Scythe, középre az SB. Így a videokártya+ alaplap kapja a sok levegőt, ez határozottan jót tett. 4-5 fokot hozott az alaplapon és a videokártyán, a procin csak egyet. -
-
goom
senior tag
Kösz a választ.
OFF Ott vagyok azon a topicon is [link].
ON A Soprano mindenesetre kitűnően teljesít: kimondottan hideg levegő hagyja el hátul; a CPU-hűtőm is egyértelműen hideg, nem is langyos. Most még az asztal oldalán kell nyílást készíteni, hogy az oldalsó ventillátor is könnyebben tudjon levegőhöz jutni. -
gilfoyle
őstag
Tegnap én is rendeltem egy S-Flex-et, mert az több levegőt szállít, mint a SilentBlade. Pont azért, mert nem akarom kiszedni a gyári porszűrőket.
Van-e olyan bolt, ahol lehet kapi TT házakhoz kiegészítőket, pl. 3-as vinyótartó keretet, amire fel lehet tenni a ventillátort? (Mert a házamat használtan vettem, és az(is) hiányzik belőle...) -
gilfoyle
őstag
Nálam a gyári beépített venti max 1400-at tud forogni. Ha egyenesen arányos a fordulatszám és a szállított levegő mennyisége(ez nem valószínű), akkor 49CFM-et szállít 1400-on.
Az S-Flex is ugyanannyit szállít 1200-on, csak sokkal csöndesebben.
Egyébként nekem is van elől egy silentblade, de -annak ellenére, hogy most jónak találom a házam hűtését- erősen gondolkodom a lecserélésén, mert nem nagyon érezni a légáramlást a ház(Armor) belsejében.
[Szerkesztve] -
goom
senior tag
ATiTool 0.25 és Everest Ultimate 3.01. Ezek nagyjából azonos hőfokokat adnak. Van egy előlapi CoolPanel2-esem is - az sajnos mást (kisebb értékeket) mér, tehát valaki hazudik.
Alapjáraton 37/35°C-t mérek, terhelés nélkül - ha viszont rányomom az ATiTool-ban a forgó kockát, akkor elszabadulnak a hőfokok.
A Te adataid is ugyanilyen kártyára vonatkoznak? -
goom
senior tag
Nos, kísérletezem és aggasztó dolog jött elő: terhelés alatt (de húzás nélkül) a Sapphire R. X800 GTO2-es VGA-m kegyetlenül melegszik: hiába a Zalman VF700Cu, max. fordulaton, 12V-on, memóriahűtőkkel: 81°C!
Tegnap levettük és újrapasztáztuk (ezüsttel) a hűtőt - maradt az eredmény. A többi hőfok rendben van (proci, HDD, chipset), a ház (Soprano) első-hátsó ventillátora is max. fordulaton megy.
Ötletek? -
Face8814
őstag
Hát nem tudom.
Nekem az oldalsó 25-ös venti, még mindíg parasztvakításnak tűnik, de szivesen venném ha valaki a PH-ról kipróbálná és mondana személyes tapasztalatokat. Amíg 100%-osan nem tudom, hogy tényleg hasznos e addig én elzárkózom ez elől. Ha valaki viszont bebizonyítja, hogy van értelme, akkor talán ....! -
goom
senior tag
Hát, 43°C-nál még sohasem ment feljebb - ez probléma? És mit értesz Pwm-érték alatt? Egyébként - ahogy írtam is - Ultra a lapom.
A ventik? Hát, én kellemesen halknak érzem az új gépet, legalábbis a (még itt lévő) jelenlegihez képest. Pedig az sem volt rossz. Persze mindenen lehet javítani - de a fordulatszám-csökkentés egyben melegedéssel is jár, nem? Vagy még belefér valamennyi?
Melyik értéknél meddig mehetek fel maximum (hőmérsékletben), ill. lefelé (fordulatban)?
Szívesen kipróbálnám... előre is köszönöm a javaslatokat! -
Face8814
őstag
Tudod te mi áll a szívemhez közel ( Kandalf ).
Hasonlítani tényleg hasonlít, viszont az eredeti azért jobb.
Most hogy így mondtad az oldalplexit, tényleg elég furán néz ki. A Kandalfban meg az Armorban nekem pl nagyon tetszik az oldalplexi megoldása. Kicsit egyénibb külsőt ad a háznak, a többi oldalplexis változathoz képest. -
Face8814
őstag
Egyértelmű, mint ahogy korábban is írtam. Egy az egybeni csere esetén CM Stacker a nyerő.
+ 1 szavazat a CM mellett!
Vigasztaljon, hogy nem is olyan nehéz. Az én acél Kandalfom asszem vagy 3 kilóval nehezebb nála.
A hátsó vinyókeret viszont tényleg hiányozna nekem is. Szerintem a legjobb ötlett a TT házon belül!
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Üdv!
Én a Kandalfom előtt Stackert 830-as akartam venni, de mivel nem tudtam szerezni feketét ( állítólag nem gyártanak ) ezért maradt a második számú kedvenc a Kandalf.
Ha most kellene választani Kandalf és ( fekete) Stacker között én a Stackert választanám, feltéve ha egy árban lenne.
De mivel a Stacker drágább és nem ''tud'' többet ezért maradna a Kandalf.
Esetedben kérdés, hogy rá kellene e fizetni a Stackerra, illetve ha igen, akkor mennyit?
Ha + pénzráfordítással jár, én nem cserélnék.Ha pedig egy az egybeni csere lenne, akkor viszont igen.
-
CriticalHit
addikt
Ha már megvetted az Armort szerintem ne cseréld le. Ha TT Armor és CM Stacker a választási lehetőség, akor számomra a 810-es Stacker a nyerő. Anyagi és összeszerelési minősége, hütése, acélossága, és a táp elhelyezés miatt. A 830-ért meg túlzó a 60K. Annyiért Lian-Li V1000 vagy akár a 2000-es is kapható.
-
pyrannha
senior tag
Nah, közben megnéztem a mailboxom és válaszolt a mistral is:
''Tisztel Uram!
A Thermaltake házak, csakúgy minden más termékünk, gyári kiegészítőkkel
együtt kerül forgalomba, minden tartozékkal együtt.
Üdvözlettel:
Egresi Krisztina
Mistral ComputerWorld''
Akkor tartalmazza az ár a ventiket is.
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Lehet akkor a moduláris tápokkal nincs szerencsénk, mivel ez is az!
A felső ventit én azért hagytam a helyén, hogy az esetlegesen fentrő beszálló por ne szálljon be.A hűtésbe nem sok szerepet játszik, de igazából nem is zavar.
A szivacsos keresztmerevítő meg azért még mindíg piszkálja a csőröm.
A helyére még mindíg nem tudtam belepattintani ( valszeg nem is fogom), viszont egy 2 mm-rel ha fentebb rakom, már szilárdan áll. Igaz még mindíg nem úgy ahogy kéne, de azért mégis ott van.
[Szerkesztve] -
Quent1n
senior tag
Azok meg akik vmit konyitanak is a témához mint pl. mi, szivnak mint az a bizonyos borz...
Ha lenne fekete Alu simán megvenném mert bárhogy is kerestem nem találtam igazán tetsző házat ami mind belülről mind kivülről megállja a helyét. Így a mostani állás szerint Fekete Acél Armor lesz vagy Fekete Acél Jr. Gondolkoztam az ezüst+ALU-n is de alapbol 5-6ezerrel drágább és akkor még át is kéne festetnem feketére ami már tul sokba volna hisz azért mégis a gép tartalmi része(proci,alaplap,memoria stb.) az első. Tulképpen ami nekem fontos a házválasztásnál:
- belemenjen a konfig amit tervezek
- fekete alapszin
- plexi oldallap
- mindennel együtt 20kg-nál könyebb legyen
- jo szellőzés(ezalatt azt értem h ne a ház miatt süljön meg a proci)
- esztétikus de nem tulcsicsázott külső(ajto lehet de csak vmi vékony, világitos szirszaroktol meg hőmérsékletjelzőktöl mentes egyszerü darab mint pl. az armoré vagy esetleg a Chieftec-eké)
Nagyjábol ennyi. -
CriticalHit
addikt
” Említhetnél nekem Jobb hűtésű házat, ami kevésbbé csicsás, sokkal jobb minőségű és olcsóbb. Mert a Stacker sem sokkal olcsóbb, viszont nem is full alu’’
A CM Stacker 810 esetében 33K-ért sokkal jobb minőséget és hütést kapsz. Az csak előny, hogy nem teljes alu.
A CM Centurion 534 18K-ért is jobb választás.
A Gigabyte 3D Aurora 27K –ért full alu, 3 darab 120-as venti és jobb minőség mint a TT. A vetitést hatástalanitva már nem is csicsás.
A Gigabyte Triton szintén sokkal jobban megéri a maga 16K-árát. Full alu, 2 darab 120-as venti, jó minőség, csicsa mentesség.
Az Antec SLK3000B pedig legendásan jól szellőző ház 15K-ért.
Nem is beszélve arról, hogy 40K-ért kapható a P180, P150, sőt full alu Lian Li ház (PC 7, PC 6277, PC 60P II, PC 600)is. Ezek mindegyike messze lekörözi bármelyik TT házat minőség és hütés terén. -
Quent1n
senior tag
Kösz a kimeritő választ!
Sikerült is elbizonytalanitanod!
A szegecselt megoldás egy ilyen áru és kategoriáju háznál 1szerüen szégyen sztem. Azt mondták az okosok h azért szét lehet szedni a szegecselt részeket is, aminek örülök..
Az ajtoval kapcs.: Már NAGYON régota keresgélek olyan házat ami franko és ajto nélküli.Egyszerüen egyik se tetszik 100%osan.Tudom h velem van a baj de ez van. Az ajtokat 1szerüen gyülölöm.Semmi szükség rájuk sztem. Az Armor ajtajai(bár inkább fülei) még az épp elfogadhato kategoriába soroltattak nálam. Nem tudod esetleg: Le lehet operálni őket vhogy??Persze ugy h később még visszatehetőek legyenek.Sajna a képeken nem látom hogy h lehetne ezt pontosan kivitelezni. Forum meg csak külföldi van konkrétan erről a házrol, de annyira nem jo az angolom.Amugy az acél+elől alu ház mennyivel gázosabb? Annyi a kül h mágneses ajtok vannak meg több mint 2szer olyan nehéz,vagy van más is?? A végén lehet h Junior lesz belőle mert elég jokat olvastam rola és az ára sokkal barátibb. Ráadásul a sulya is(10kg) ami nekem fontos lenne mert egy-két lanpartyra azért el kivánnám cipelni....Csak azt nem tom h annak az ajtajai milyenek.. Bár azért az árért még elnézném esetleg.. Hely ahogy elnéztem van benne bőven persze nem annyi mint a nagytesoban de a fentebb emlitett konfig elfér szvsz. Az Armorral se lenne nagy gond de mivel most költök életemben először és talán utoljára egyszerre majd 250ezer forintot gépre szeretném ha minden jo lenne. Márpedig 40ezerért azért elvárok 1-2dolgot. Chieftec-eket is nézegettem de a szinüknél elakadtam... Azt irják h feketék de a képeken inkább szürkések. A fekete nálam az mint pl. az Armor..Az fekete. Erről vki nem tud vmit?? Azért gáz h nálunk mennyire szegényes az igényes házak listája.... Külföldön annyi faxa ház van, de kurva sokba lenne behozatni ha egyáltalán 1darabban behozzák....Amugy a csavarmentesség nálam nem téma. Nem is értem mit erőltetik annyira. Aki lusta pár csavart betekerni az ne is fogjon hozzá a gépszereléshez sztem.Én még élvezem is a csavarozást. Kivéve mikor beesik a csavar vhova ahova nem kéne....
De az is jo volt mikor haver mágneses csavarhuzoval keresgélte a csavarokat.....
Pár konkrét kérdés, Ste: Neked miota van meg a házad?? Az ajtorezonancia megvan nálad? Ha igen kiküszöbölhetö ha bevágok egy rezgéscsillapito szettet a megfelelő helyekre(optikai meghajtok környéke, hdd-k, ventillátorok)? Hol vetted a Full ALU-t?
Most igy hirtelen ennyi... Válaszodat (meg persze mindenki másét is)előre is kösz!
Amugy nagyon pang a topik!! Tessék TT házakat venni!Vagy legalább értekezni roluk! Ha az Armor annyi lenne mint amennyit sztem ér(kb 30 ezer HUF) már holnap mennék megvenni. De igy sajnos nehéz a döntés..
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Na ne is beszéljünk az Aerocool házakról
Tegnap cserélte ki a haver Aspire-re
Az ajta nem csukódott mindig,az oldalát nem lehetett rátenni rendesen,az első 14cm venti ovális pályán mozgott (és csapás is volt) amit adtak hozzá csavarokat az nem volt jó hozzá,codegen csavarjaival szereltük. -
ez_meg_emaz
őstag
Shark az nekem is tetszik és majdnem teljesen egy áron van(vag asszem teljesen egy áron) a Tsunami-val. És így a Shark mindenképp jobb választás lenne.
Armor design az nem oan rossz de nem is a legjobb. Viszont a hűtéseHát nem gyenge. Nekem fölös annyi venti. Elég lenne nekem a 3 is a tsunami-ban van. Hova kell oan durva léghűtés mint ami az armor-ba van?
-
EQMontoya
veterán
oldalról ugyanaz, mint a kandalf és az armor, szerintem nem rossz. armort szereltem, elég jól néz ki, főleg, ha még 1 blue orb-al is meg van küldve belülről, akkor már elég a kék fény.
TESCO-Zsömle: itt arról van szó, hogy a TT-n belül is van jó, és kevésbé jó ár/érték aránnyal rendelkező modellek, az más kérdés, hogy akinek a kandalf tetszik a legjobban, az rászánja pluszba azt a pár rongyot.
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
Conroe-ig kihúzom ezzel a konfigommal, mondjuk nekem az is fölösleges lesz, mert nem játszom szinte semmit, de az alacsony ra miatt benevezek rá, szept környékén.
amúgy teljesen meg vagyok elégedve a mostani konfigommal, amire én használom arra bőven jó- bár még egy 512-es ram elkélne, mert a vinyó néha igencsak nekiáll swappelgetni.
képes lennél lecserélni az armort?igaz nekem se maradt a kandalf..
-
ToBeY
nagyúr
Haver vett tegnap egy Aeroengine 2 az is egy elkefélt ház. Ott kezdődik hogy kishazánkba csak műanyag ajtóval hozzák (külföldön van alu ajtóval is) a másik szégyen 1 csavar se volt jó hozzá amit adtak (megszakadt menetek vagy nem is volt rajta menet)Így elő kellet venni a codegen csavarjait az belement.Ami tetszett benne nekem, első 14cm cooler.De szetem az én sopranomba oldalra is bele aplikálok egy olyat!!
Vagy a mostani oldalát vágom ki, vagy láttam OBI-ba 50x50cm plexi 990ft -
ToBeY
nagyúr
Tipikus pénzlehúzás!
Evvel csak azt fogják elérni hogy átpártolnak más márkákra.Pl haver most Aeroengine II vett.Mert fém 14cm venti elöl hátul 12cm + beépíthető még oldalra is pár. Ja az egész alu még az ajtaja is és 15.000ft
Nekem meg egy coolermaster tetszett meg elgondolkodom a cserén[link]
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest