- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ste
addikt
nekem gto2-m volt 16pipásra moddolva a fentebb említett hőfokokkal
érdemes kézrátétellel is megvizsgálni mint mondtam
progik kb ugyanannyit fognak neked mérni ill mutatni mivel ugyanazt a hazudós szernzort hasznáják, s mivel szoftveres mérésről beszélünk, elég sok a hiba, a hibaforrás.
ha a Coolpanelnek a Thermo szenzorát használod, akkor annak a legjobb a pontossága. max 1-2 fokokat hazudtat +ba -ba
a fotró kocka pedig a legszélsőségesebb terhelést/értékeket mutatja
ezt majd a gto topicban folytassuk
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
Pwm érték a proci melletti fesz stabilizáló kondik hőmérsékletét értem. Sok helyen ezt keverik az Nf4 hőmérsékletével.
A venti fordulatszámokba pedig csak azért kötöttem bele, mert nekem is volt Freezer Pro-m és a maximális fordulata 2200-2300, vagyis neked csutkán jár. Ott már van hangja neki rendesen. Ugyanez vonatkozik a Zalman-ra is, ami a Vga-dat hűti. Az is max fordulaton üzemel.
A vinyód hőmérséklete kifogástalan, persze attól függ, hogy mivel hűtőd.
A fordulatszám csökkentés pedig nem feltétlenül jár melegedéssel. Általánosságban természetesen jobban melegszenek a holmik alacsonyabb ventifordulat mellett. Ugyanakkor viszont millió helyzetben egy hűtő hatákonyága 100%on sem haladja meg 60-705os teljesítményét. Pl Idle helyzetben hiába megy 100%on egy Vga vagy Procc ventije, nem tudja adott hőfok alá hűteni. Valószínű 1-2 fokot veszíthetnél ha csak 50-60%on járatnád. A zajszint viszont sokkal alacsonyabb lenne.
Terhelés alatt pedig meg kell találni azt a fordulatszámot, ahol a zaj és a teljesítmény is összhangban van.
Nálam is hiába van házon belül 5*12cm venti plusz a Vga-n silencer, csutkán járatva az összeset sem megy a proci hőmérséklete 24 fok alá (nincs C'n'Q), a gpu pedig 31 alá (melegedős 6800as széria) - természetesen terheletlen állapotban mind2. Kb 2-3 fokot romlik a helyzet 30-40%os ventillátor sebességnél is. Így viszont elég csendes a gép, ami nekem sokszor többet ér (a prociventi legtöbbször áll, a Silencert sajnos nem tudom lekapcsolni, a többi venti pedig 800-900 körül forog)
Kísérletezni kell és kiderül, hogyan jársz a legjobban hang/hőfok terén
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
Nem rossz értékek, de szvsz mintha kicsit alacsony lenne a csipszethőmérséklet. Biztos nem Pwm értékek ezek? volt nekem is ilyen gigám, de csak akkor volt kézmeleg, amikor egy 12cm hűtőtte ház nélkül a teljes alaplapot.
Aktív csipszetes lapokon 40fokos az Nf4. Még ha a tiéd nem is ultra (ami nem olyan nagy különbség)
Nem hangosak a ventijeid, mert elég magas fordulaton üzemelnek
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
A vinyó szerintem jobb helyen van a saját helyén
Az ilyen előlapi panelekből meg már sok féle fajta van. Coolermaster Aergogate, Aerocool Gatewach vagy Coolwatch, Thermaltake, stb...
Gyakorlatilag a legtöbb rendelkezik usb, mic és audió kivezetéssel, eseetleg sok az egyben kártyaolvasóval.
Többségük 2-4 ventivel elbír.
Ám ha sok helyed van vegyél egy panelt, ami a ventiket szabályozza és mégegyet ami vinyót hűt, kártyát olvas és usb-t is kivezet (vagy akár e-satát) -
EQMontoya
veterán
nálam ez úgy néz ki, hogy a csavar speciális, ami tartja, a vincsit, 1 gumigyürün megy keresztül (ez a gumigyürü van beleépitve a vincsitartó keretbe), igy a vincsi csak a csavarral érintkezik, a csavar meg csak a gumival ezen felül, igy nem rezonál a vincsi.
ToBeY: nálam bele volt épitve gyárilag
[Szerkesztve] -
johny007
tag
szia , én asus alaplapot nem ajánlanék az van haveromnak és csak sziv vele
most gigabyte-t ajánlák sok fórumon , olcsó , megbizható 3 év gari.. , nekem ez már a második abit alaplapom semmi gond nicns vele , csak kb 2 éve adtak ki rá új bios frissitést
, de stabil jól tuningolható alaplap... az ára olyan asus körüli sajna , pedig régen olcsóbb volt...
-
zsommi
senior tag
Nekem az E-digital-nál..
Az enyém volt az utolsó, ami raktáron volt, szal qrva jol jártam..
Azota is szépen ketyeg mellettem, faszán hűt, semmi panasz nincs rá.
Aki esetleg még habozik, hogy ez legyen-e, akkor annak tanácsolom, hogy vegye meg, mert télleg kiba***** jó!
Nem tudom, hogy hol találhatnál ilyet, de sztem keresgélj kőzerővel, mert biztos van még mo-n 1-2 db.. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest