- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Biga123 #27242 üzenetére
Nem azt nézem, hogy hogyan játszik, a reakciói jók.
Nyilván nem órákig nézem, hanem csak percekig és időnként. De sok játékban, ha elakadsz, akkor is jó ha kisegít egy videó, rejtett helyekben szintén. Diablo 4-ben például, ahhoz, hogy minden Lilith oltárt megtaláljak hetekig kellene darálni, segítséggel csak napokig. De a W 3-ban is előfordult, hogy valami másként történt másnál, hiába játszottam ki a fő- és mellékküldiket legalább hatszor... Nekem alapból elég kevés időm van játszani, még van több mint öt évem nyugdíjig, csak januárban leszek hatvan, ha megérem... -
-
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #27232 üzenetére
Mondok rá egy példát.
Van az a küldi mikor újra kell gyújtani a gyertyákat, meg bort inni , és előjön egy szellem amit le kell gyakni.
Namármost ott a színház alatt a hegy oldalában van egy barlang amit a lámpással lehet kinyitni. Ez csak egy kamra egy ládával, hiába lootoltam ki a ládát a jelölő nem szürkült be, de nincs semmi más benne, vagy nem nyílik belőle semmi. -
válasz
Biga123 #27078 üzenetére
Amikor 3D grafikusként dolgoztam, mi is raktunk be ilyeneket. Nekünk poén volt.
Volt egy középkori kovácsműhely modell, aminek az ablakán tudott csak benézni a player. Ha meg tudott volna fordulni, láthatta volna a gigantikus Hello Kitty posztert a falon.
Vagy egyszer csináltam egy bányát, aminek volt egy bedeszkázott oldalága, ami E.L.B. feliratú deszkákkal volt lezárva. A player be se tudott menni a bányába. -
-
Aventador91
őstag
-
PAtr0n
addikt
válasz
Biga123 #26701 üzenetére
Segítek. Túl magas volt a léc. Rettenet magas. Ezt pár ismerőssel már áttágyaltam.
Az alapvető probléma az, hogy ha van egy könyv (vagy több), és abból film készül, túl magas az elvárás. Egyszerűen nincs az a játékidő, még sorozatban se, hogy mindent a képernyőre lehessen vetni, mindenki számára megfelelően. Nem Netflix mosdatás, ne értse félre senki.
Persze a castingon is elmegy sokszor az élmény. Bevallom nálam is, ha már pont a Witcherről van szó, sok benne a mellélövés.
Nem tudom mi jár az alkotók fejében, amikor ilyen nívós forrásból kellene valami nagyon ütőset csinálni. Biztos nem könnyű.
De ha elvonatkoztatunk mindentől, és csak úgy tekintünk erre a produktumra, mint a Witcher könyvek valamelyik alternatív dimenziója, akkor igenis szórakoztató tud lenni.
Persze, jogos a harag, de hiszen abból csinálták, miért követnek el olyan bakikat amiket nem lenne szabad? Én megbocsátom nekik.Szerintem, alapvetően a harcok, a cselekmény lassú kibontása amennyire szar volt az első 2 évadban, addigra a 3.-ban kiforrt. Sok minden jobban összeállt mint az első 2-ben.
És itt megint kitérek arra, ne akarjunk fullos párhuzamot se a könyvekkel, se aközött mit láttunk/hallottunk a játékokban. Egyszerűen a cselekmény szempontjából eddig a 3.- évad a csúcs. Úgy éreztem 1-2 jelenet alatt mint a trónok harca 3.-ik évadában, hogy aztak*rva. Hullanak a kulcsfigurák rendesen, és 1-2 kiszámíthatón kívül okozott azért meglepetést. És volt itt kéremszépen jó színészi játék is, igaz ebből van kevesebb.Aki nem tud egy adaptációt megfelelően a filmvásznon nézni, és helyén kezelni, az nagy valószínűséggel le fogja pontozni az alkotást. Ezt is megértem teljesen.
Ez a sorozat -bájdövéj-, most kezd kiforrni, persze a 4.-ik évad (már ha sikerül végre folytatniuk a forgatást), hozhat meglepetéseket az új Geralt-al, de én kíváncsian várom.
Mellesleg a szar CGI-t leszámítva szerintem a Vér Eredete is jó lett. Sorry
#26704CriticalHit:
Pont erről írok. És szerintem ennyi bőven elég ennek a sorozatnak, ha ez a szint marad, nem lesz minden idők legrosszabb adaptációja. -
CriticalHit
addikt
válasz
Biga123 #26701 üzenetére
Pedig Geralt harci jelenetei, a varázslóbáli somolygások, kétszínűsködések, tettetések, kitörni törő feszültség a levegőben megjelenítése, a Patkányok színrelépése majd Ciri harca a fogva tartójával kifejezetten jók, a zene, a megvilágítás és az operatőri munka pedig messze felülmúlják a korábbi évadokat (ami sajnos nem nehéz).
-
dannyl
addikt
válasz
Biga123 #26701 üzenetére
Mi már bele se kezdtünk a 3. évadba. Pedig a másodikra még azt mondtam, hogy "egye fene, elment egynek...". Nem ér annyit, hogy az időt pazaroljuk egy agymenésre. Akkor tényleg inkább leülök játszani, ahogy te is mondod. Ezért így nagy kár volt. Jó lenne, ha eladnák a jogokat másnak, aztán nyomni a sztorival egy hard resetet, visszahívni Cavill-t, csinálni egy brutál szereplőválogatást aztán mehetne a haddelhadd.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
VTom
veterán
válasz
Biga123 #26461 üzenetére
Na de itt nem csak a csecsek fognak lobogni, úgy néz ki
Egyébként igazad van, inkább magam miatt sajnálom ezt a sorozatot, mert az első évad első része már megvett kilóra, a Blavikeni kardozást szerintem már vagy 10x megnéztem azóta.
De hát erre nem lehetünk hatással sajnos, ha nem tetszik, majd nem nézzük.Szerencsére a játékot még mindig élvezem, a harmadik végigjátszásomat tolom most, ezúttal a Triss vonalat erőltetem.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Biga123 #26374 üzenetére
Vitathatatlan, hogy a játék tette méltán ismertté és népszerűvé a regényt. Sajnálatos, hogy eladási példányszáma meg sem közelíti a hibái ellenére is egész jó játékét. Őszinte reménykedés tölt el, hogy a negyedik rész majd bizonyít, hiszen a CPR nem volt rest és alkalmazza a 2021. év RPG MOD díjat nyert The Chronicles of Myrtana nyílt világ fő tervezőjét.
-
-
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #26273 üzenetére
Lehet , hogy megoldódott az FPS droppom.
Még tesztelem. -
janos666
nagyúr
válasz
Biga123 #26219 üzenetére
Jah, a CyberPunk is egy ideje patch-ről patch-re rendre alacsonyabb fps-t produkál RT nélkül (maga az RT talán gyorsult egy időben, mert most már nem zúzza be annyira az fps-t, viszont látszik is, hogy "optimalizált", mert mozgás közben "szitarácsos" az árnyék, ami csak szép lassan tisztul ki). Én hasonlót látok a TW3-nál is (az RT on/off már nem olyan durva, ha az RT csúszka alacsonyan áll, de az RT nélküli DX12 mód inkább lassul, mintsem gyorsul, pedig nagyon elvan maradva a DX11 sebességétől, holott >= kéne legyen legalább a "modern" VGA-kon [igazából még egy Radeon RX280 kártyán is gyorsabb kéne legyen a DX12]).
Hiába na, kint van az RTX4080 - 4090, valamivel el kell adni a népnek a "next-gen" játékhoz a "next-gen" HW-t... Meg amúgy is pakolásszad csak rá a DLSS-t, ha lassú, mer' az jó! -
VTom
veterán
válasz
Biga123 #26213 üzenetére
Nekem is, de amit észrevettem PS-en, hogy a pókhálók sokszor lilák, ill. nem mindig RT módban töltődnek be a belső terek. Bemegyek egy kocsmába, és RT off módot látok, pedig be van kapcsolva. Kimegyek, mászkálok, visszamegyek, akkor meg ég és föld az előzőhöz képest, mert RT on módban renderel.
Ezeket jó lenne orvosolni.
Mondjuk a 4.02 óta nem tudtam játszani, úgyhogy lehet, hogy ezt is javították. -
törölt tag
válasz
Biga123 #26189 üzenetére
Sok helyen amúgy már nem fizetik ezeket a fixeket, de mondjuk meg van engedve ha lelkes a csapat, hogy saját számlára kiadjanak 1-1 frissítést, szerintem örülni kell annak, ha 1-el kevesebb a bug ezen a ponton. Szvsz, Bethesda csinálja jól azzal, hogy teljes értékű toolkitet ad ki a TES játékokhoz, így normális esetben a a közösség javítja majd..
Az sokkal gázabb, hogy a live service játékok hulladék bugosak, amik 24/7 várják az előfizetőket és hosszú távon SP játék árának többszörösét beszedik, sokszor jelentősen kevesebb tartalomért.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Biga123 #26167 üzenetére
Hát, az az igazság, hogy a napköves barlangban néha órákat bolyongtam, viszont ott így felfedeztem egy elég komoly mellékágat.
Igyekszem a nehezen hozzáférhető helyekre eljutni, mikor még sosem voltam a Kopasz hegyen, vagy négyszer körbejártam, hátha fel tudok mászni. Voltak olyan helyek, ahová nem tudtam újra bejutni, csak egyszer. B&W-ben is van egy barlang, ahová csak felülről lehet bemenni, ott is sokat kínlódtam, hogy lentről másszak fel. -
VTom
veterán
válasz
Biga123 #26165 üzenetére
Én fanatikusan szoktam RPG-t játszani, pl. kikapcsolom a minimap-et, mindenféle radart, és minden alkalommal előkapkodom a térképet, plusz alap, hogy nem gyorsutazok. Mindenhova gyalog, vagy lóháton, ha esetleg elkóboroltam valamerre a lovamtól, akkor így jártam, cammoghatok vissza
(Kaer Morhenbe pl. úgy megyek, hogy ellovagolok a térkép leg észak-keletibb útjelzőjéhez, és onnan utazok Kaer Morhen leg dél-nyugatibb csücskébe )
De azért a nagymesteri tervrajzok esetén már negyedszer kellett megkeresni ugyanazt a szettet, úgyhogy na.
-
VTom
veterán
válasz
Biga123 #26162 üzenetére
Nem csalás, ha már sokadszorra játszod végig, rengeteg időt lehet spórolni vele, ha csak a szett kell.
Az első végigjátszás során a Griff, Macska, Medve és Farkas szetteket magamtól gyűjtögettem össze (ezekről még a játék elején kapsz infót a küldetések során) de a nagymesteri tervrajzokat a NG+-ban már netes segítséggel kerestem, mert 200-300 óra után már annyira nem volt kedvem véletlenszerűen ráakadni egy olyan páncél fejlesztésére, ami már megvolt -
Szabi®
addikt
válasz
Biga123 #26162 üzenetére
Attól meg kell küzdened értük, nem halhatatlanságot kapsz
Nekem azért kellett mert fejből tudtam már mindent, viszont volt, hogy bug miatt nem adta be a chest-et, hiába voltam ott. Az egyik ilyen bug nálam egy grotto barlangban volt skeligén. fejből tudtam már ezeket a cuccokat, neki is álltam összeszedni, de ha nem adja be, akkor kell a megerősítés, hogy tényleg ott van-e.
-
VTom
veterán
válasz
Biga123 #26146 üzenetére
PS-en is egyik pillanatról a másikra változik néha a szín vanilláról hodegre, vagy épp vissza
Belső terekben is van, hogy a bokámat lef*som a hangulattól, mert RT módban sötét, a gyertyák meg pislákolnak, máskor visszamegyek ugyanoda és nincs különbség rt on és off között..
Vannak bajok azért. -
VTom
veterán
válasz
Biga123 #25992 üzenetére
Én a vadonban nem látok különbséget RT és RT nélküli módban, annyi, hogy RT-vel sötétebb a kép, ill. feleződik az fps.
De Novigradban nagyon látni a különbséget.Mindenesetre becsületére váljék a CDPR-nek, hogy ingyen adta a frissíést, ráadásul még javítgatják is. Jó megint úgy újrajátszani, hogy közben gyönyörködni is lehet benne.
-
VTom
veterán
válasz
Biga123 #25989 üzenetére
PS-en nem lehet játszani a beállításokkal, de az biztos, hogy Novigradban 30fps felett fut, mert alig érzek különbséget a performance mode-hoz képest, ami 60fps.
Én összességében elégedett vagyok a felújított változattal, azért nagyságrendekkel szebb, mint az eredeti PS4-es változat.
A RT meg pont Novigradban jó, ahol sok a beszélgetős küldi, meg sokat mászkálsz a városban, házakban, kocsmákban, baromira meg tudja dobni így a játékélményt. -
Alpi.
addikt
válasz
Biga123 #25903 üzenetére
Az én egerem nem is tud dpi-t, annyira egyszerü.
Érzékenyre van állítva, én így szoktam meg. Nem lehet vele igazán "finoman" fordulni, de minden életbe nem tudok akárhány félét megszokni, úgyhogy ez már így marad.Gave : Igen, ez valóban így van és megmondom őszintén ez nekem be is jön. Mármint az a része, hogy a képességeket lehet picit lazábban kezelni. Nincs használhatatlan build vagy elrontott és nem kell Chuck Norris-ként egy full-full kidolgozott karakterrel megérkezni az utolsó felvonáshoz, különben esélyed sincs.
A nehézségi szintek elég jól működnek, ha valaki picit komolyabb kihívást keres.
Ettől függetlenül azért van olyan, amikor nem tervezett módon erős vagy működik jól valami kombó egy-egy játékban. Ez nekem picit arra hajaz.Volt szó NG+ -ról meg, hogy mennyire sérül a játék balansza, ha sérül.
Amit be kell ismerjek, az az, hogy rettentő uncsi a karakterfejlődés eleje így 0-ról. El is felejtettem, hogy milyen nyögvenyelős az eleje.Egyrészt mire lesz annyi pont, hogy elérjünk a 3. , 4. sorhoz, majd szembesüljünk azzal, hogy bár meg tudjuk tanulni, nincs üres hely, ahova be tudnánk rakni, hogy aktív legyen... Az még 2 vagy 3 szint.
Nézegettem modokat, de a legtöbb az nagyon "cheat" szint. 1,5-2x annyi oszlop a képességeknek, szintenként 2 pont, minden képesség aktív akkor is, ha nincs felrakva a táblára, stb.
Találtam viszont egyet, ami egész izgi. (szerintem.) Igen, ez is "csalás", de csak csaláska.
Azt csinálja, hogy a mutáció rész aktív az elejétől, nem csak a legvégén, a küldi után nyílik meg. Ez pont arra jó, hogy szépen el lehet kattintgatni az összes képességpontunkat, nem gyülik fel (látszólag fölöslegesen). Egy mutáció ugye 3 képességpont illetve 2-3 nagy mutagén. Nyílván valahol 15-20 -as szint környékén merül fel először, hogy egy mutációt kitanuljunk. Kettőnél kapunk +1 képességhelyet, stb. Közben behoz egy kis mutagén farmolást is (akár), hogy meglegyen a szükséges 2-3 az adott színből.
Kipróbáltam és meg kell mondjam, bejön ! Nagyon jól "belesimul" a játékba.
Ha valaki egy kis pluszra vágyik a sokadik nekifutásnál, szvsz ez egy jó cucc. -
Alpi.
addikt
válasz
Biga123 #25899 üzenetére
"kicsit".
Még azért átnézem a dolgokat, nehogy valami mod, stb. legyen a hunyó, de az, hoyg 26-os szinten ekkora sebzést toljon, az nem üzemszerü.
Mondjuk halál unalmas így játszani. 2 gombot kell nyomogatni gondolkodásmentesen. Annyira nem nagy koncepció.Így a 102. végigjátszásnál, nem kifejezetten ezt a fajta élményt keresem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest