- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Aktív témák
-
sanyica
csendes tag
Nálam most egy Acer AL707 17'' LCD monitor megy.
Az ajánlott felbontása 1280x1024, de csak 1024x768-ban használom (a másikban túl kicsi minden).
Így van 3-4 vizszintes csík a képernyőn, ahol homályosnak tűnik a kép (ez csak szöveg olvasásánál feltűnő). ezek a csíkok kb 1 karakter magasságúak - legalábbis itt a PH!-n. -
b.bone
senior tag
Zed. Muszály lennie. Vagyis van. vagyis izé. egy jó pár félét megnéztem mostanság és mindegyiken volt. de végülis nem muszály... passz:)
Na szóval. Feltettem egy pár kérdést amikre kaptam is kielégítő válaszokat. De egyvalami kimaradt. A natív felbontás ugyebár lényeges merthogy arra van kihegyezve a panel. Mármint ha 1024x768 a natív felbontása akkor pontosan ennyiszer ennyi a képpontok száma. És ha van egy tft-lcd panel amelyiknek 1240x1024 a max felbontása akkor hogy lehet a nativ az 1024?
Mert az még ok hogy lefelé tud megjeleníteni (ugye itt az elektronikája teszi rendbe a dolgot),de felfelé is?
Meg ugy általánosságban. mennyire csunya a képük ezeknek a nem nativ felbontásukban? -
Zed
tag
Ez most nagyon pancser kérdés lesz.
Minden TFT monitornak van analóg bemenete? -
ISZOLE
senior tag
A monitor szemmel láthatóan 5/4 oldalarányú volt és én még nem láttam olyan 17-est amelyiknek a natív felbontása ne 1280*1024 lett volna. A bajom pont az, hogy a monitorok leírásánál soha egyetlen szó sincs arról hogyan jeleníti meg az adott monitor a nem natív fölbontású képet (aminek még esetleg az oldalaránya se stimmel).
-
b.bone
senior tag
Kössz szépen a gyors és érthető válaszokat:)
lehet nem tulzott a haverom mikor azt mondta hogy ez a legjobb forum?:) -
ISZOLE
senior tag
A gyár által megadott válaszidők és a valóság közötti kapcsolatról itt olvashatsz némi méréssel megtámogatott cikkeket.
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/other/[/L]
Cserébe én is feldobok egy kérdést. Tegnap egy üzletben nyomkodtam néhány kirakott TFT monitort. Az egyik 17-es menüjében megtaláltam éppen milyen üzemmódban megy. Legnagyobb meglepetésemre 1024*768-at irt ki. Megnéztem a képet, fekete csíkok sehol. Akkor hogy is lesz kör a kör? -
Den
veterán
A tft lcd-nél (vagy hívják még aktív mátrix-nak is) ugyanúgy ldc (azaz folyadék kristály) ''takar'' a pixeleknél, csak a gyorsabb reakció idő és a pontosabb vezérlés miatt minden pixelhez tartozik egy vezérlő tranzisztor. Ezeket a tranzisztorokat az üveg felületén létrehozott vékony réteg szilíciumon alakítják ki, innen a thin film transistor elnevezés.
-
L3zl13
nagyúr
DVI: Az LCD kijelzőkben (a CRT-vel ellentétben) digitális elven működik a képalkotás.
A hagyományos VGA kimenet (D-SUB) azonban CRT-khez készült és analóg jelet ad. Természetesen TFT esetében nincs értelme a számítógépben digitálisan kezelt jelet átalakítani analóggá a D-SUB-hoz, majd aztán a TFT monitorban ezt visszalakítani digitális jellé. Ez némi minőségromláshoz is vezet. -> Legjobb, a DVI kimenetes videókártya és DVI bemenetes TFT páros. -
b.bone
senior tag
Szevasztok
Egyéb hardveres problémaimtól függetlenül mostanában szeretnék venni TFT monitort. Ugyan erre xxms-os response tájmra már rákérdeztem de mégis...
Előssör is mi is az a sex? nem fajfenttartásunkhoz szükségletes tevékenységre gondolok. De egyfolytában csak ezt olvsom itt a fórumon. Ez valami boltnak a rövidítése vagy mi a franc?
De nem ezért inditom a topicot hanem azért mert van egy pár dolog amit nekem nem egészen tiszta.
Elösször is.
response time: na már most. válasz vagy kioltási idő rá a helyes? illetve a szakszerű. mert ugye nem feltétlen a szószerinti fordítást kell venni.
Azt értem én hogy ha mondjuk egy adott pixel ábrázol egy pontot akkor bizonyos időre van szükség még helyette egy másikat abrázol. Minél kisebb az érték annál jobb. Vagy a koltási idő csak az amíg ''eltünik'' a pont? és válaszidő az amíg egy ujat is ábrázol? Meg olyanról is hallottam hogy a gyártók csalnak valamit ezen a téren. Valami ideális eset meg stb. Én szerencsétlen alacsonyszintű tudásom miatt kénytelen vagyok ilyenekre gondolni, spekulálni hogy ugyebár a ha egyik kristály vagy tranzisztor sem takar akkor fehér szint kapunk, ha mindegyik akkor feketét. Alapállapot mikor mind takar. És teszem azt fehérről több időbe telik vissza állítani azt az adott pixelt feketére mint mondjuk sötét kékről. Tehát ideális eset mondjuk a sötét kék. De ettől még fehérről lényegesen több idő. tehát a gyártó álltal megadott response time átverés. Vagy tök hulye vagyok és ha egy ag-neovohoz odavan irva hogy 15ms akkor az ugyvan és kész!?
DVI: bár nemtudom pontosan mit jelent. ?(Digital Video Input)?
szoval tudtommal ez. ha mondjuk van egy tft monitor aminek 1024x768-as max felbontása. azt 75 herzen és 15ms-os válaszidővel. Mi a fene lessz a különbség ha analógon vagy dvivel kötöm össze. tehát mindeki hajtogatja hogy DVI mindeképp meg igy ugy amugy. De MIÉRT? is? (a lényeges dolgora soha nem kapok választ se cikkekben, se forumokon:) még jo hogy nem 181:)
és végül TFT, LCD. ThinFilmTransitor és LiquidCrystalDisplay ugyebár. idézem, persze fejből ughogy nembiztos hogy pontos: ''nem minden LCD TFT de minden TFT LCD. ez jó:) ugye az lcd-nél kristályok takarnak. na már most. itt olvastam valameilyik topicban hogy a TFT nél meg kicsike átlátszó tranzisztorok. Na akkor miért is minden TFT LCD és forditva? lehet ez sokaknak mellékes de nekem nem. És a gyakorlatban milyen tapasztalható különbségek vannak? mármint a kettő között.
mielőtt bárki elkezdene sértegetni. Igen. nemértek hozzá!. ezért kérdezek hujeségeket:)
Aktív témák
Hirdetés
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest