Keresés

Aktív témák

• b.bone

senior tag

Zed. Muszály lennie. Vagyis van. vagyis izé. egy jó pár félét megnéztem mostanság és mindegyiken volt. de végülis nem muszály... passz:)

Na szóval. Feltettem egy pár kérdést amikre kaptam is kielégítő válaszokat. De egyvalami kimaradt. A natív felbontás ugyebár lényeges merthogy arra van kihegyezve a panel. Mármint ha 1024x768 a natív felbontása akkor pontosan ennyiszer ennyi a képpontok száma. És ha van egy tft-lcd panel amelyiknek 1240x1024 a max felbontása akkor hogy lehet a nativ az 1024?

Mert az még ok hogy lefelé tud megjeleníteni (ugye itt az elektronikája teszi rendbe a dolgot),de felfelé is?

Meg ugy általánosságban. mennyire csunya a képük ezeknek a nem nativ felbontásukban?

• b.bone

senior tag

Kössz szépen a gyors és érthető válaszokat:)

lehet nem tulzott a haverom mikor azt mondta hogy ez a legjobb forum?:)

• b.bone

senior tag

Szevasztok

Egyéb hardveres problémaimtól függetlenül mostanában szeretnék venni TFT monitort. Ugyan erre xxms-os response tájmra már rákérdeztem de mégis...

Előssör is mi is az a sex? nem fajfenttartásunkhoz szükségletes tevékenységre gondolok. De egyfolytában csak ezt olvsom itt a fórumon. Ez valami boltnak a rövidítése vagy mi a franc?

De nem ezért inditom a topicot hanem azért mert van egy pár dolog amit nekem nem egészen tiszta.

Elösször is.

response time: na már most. válasz vagy kioltási idő rá a helyes? illetve a szakszerű. mert ugye nem feltétlen a szószerinti fordítást kell venni.
    Azt értem én hogy ha mondjuk egy adott pixel ábrázol egy pontot akkor bizonyos időre van szükség még helyette egy másikat abrázol. Minél kisebb az érték annál jobb. Vagy a koltási idő csak az amíg ''eltünik'' a pont? és válaszidő az amíg egy ujat is ábrázol? Meg olyanról is hallottam hogy a gyártók csalnak valamit ezen a téren. Valami ideális eset meg stb. Én szerencsétlen alacsonyszintű tudásom miatt kénytelen vagyok ilyenekre gondolni, spekulálni hogy ugyebár a ha egyik kristály vagy tranzisztor sem takar akkor fehér szint kapunk, ha mindegyik akkor feketét. Alapállapot mikor mind takar. És teszem azt fehérről több időbe telik vissza állítani azt az adott pixelt feketére mint mondjuk sötét kékről. Tehát ideális eset mondjuk a sötét kék. De ettől még fehérről lényegesen több idő. tehát a gyártó álltal megadott response time átverés. Vagy tök hulye vagyok és ha egy ag-neovohoz odavan irva hogy 15ms akkor az ugyvan és kész!?

DVI: bár nemtudom pontosan mit jelent. ?(Digital Video Input)?
    szoval tudtommal ez. ha mondjuk van egy tft monitor aminek 1024x768-as max felbontása. azt 75 herzen és 15ms-os válaszidővel. Mi a fene lessz a különbség ha analógon vagy dvivel kötöm össze. tehát mindeki hajtogatja hogy DVI mindeképp meg igy ugy amugy. De MIÉRT? is? (a lényeges dolgora soha nem kapok választ se cikkekben, se forumokon:) még jo hogy nem 181:)

és végül TFT, LCD. ThinFilmTransitor és LiquidCrystalDisplay ugyebár. idézem, persze fejből ughogy nembiztos hogy pontos: ''nem minden LCD TFT de minden TFT LCD. ez jó:) ugye az lcd-nél kristályok takarnak. na már most. itt olvastam valameilyik topicban hogy a TFT nél meg kicsike átlátszó tranzisztorok. Na akkor miért is minden TFT LCD és forditva? lehet ez sokaknak mellékes de nekem nem. És a gyakorlatban milyen tapasztalható különbségek vannak? mármint a kettő között.

mielőtt bárki elkezdene sértegetni. Igen. nemértek hozzá!. ezért kérdezek hujeségeket:)

Aktív témák