Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WiZARD

addikt

válasz aleister #1534 üzenetére

Az árfolyam semmit se jelent, főleg 1-2 hónapos távon. (amikor ősszel duplázott, akkor se változott semmi)

Amúgy meg hiszti az egész, és a sajtó pörög rajta ezerrel. Mintha bármit is számítana nekik az árfolyam. Nem számít, de most Musk épp egy ellenség. Jó kis clickbait cikkeket lehet róla írni, húú mekkorát esett az eladás/részvény/vagyona. Mellé ezeréves képeket beraknak arról hogy audi logo van egy Teslán, mert szégyellik Muskot. Ez minimum 2 éves kép, jobban nem túrtam utána, a többit nem fogom lenyomozni.
    Volt 1 kia-n is matrica, meg még 3 matrica, és ez a pár fotó kering úgy mintha tömeges lenne. Volt még 5 noname celeb/influenszer aki egy kis plusz hype-ért és Musk fikáért cserébe előadja hogy ő most mennyire utálja a Teslát és csak a történtek miatt lecseréli, bojkottálja, stb. (de azért Handras-nak is kell a kattintás, a bevétel, a nézőket se akarja elveszíteni annyira, úgyhogy másnak a Teslás videóját azért kirakja)
    (Musk baromságait elítélem, én is maximálisan a liberális oldalon állok, ettől még próbálom objektíven megítélni a dolgokat)

A portfolio cikkhez:
    Azt nem írják hogy a húzómodellnél mi folyik, pedig szerintem az eladási számok mögött 90%-ban ez van.
    Azt viszont írja, hogy nem áll jól az Y-Juniper átállás. Érdekes erről sehol se írtak hogy probléma lenne, folyamatban van.

A januári-februári eladási adatokkal jönnek. Holott ezek decemberi, max január eleji rendelések jellemzően. Musk mióta lett ellenség? A január 20-i "karlendítéssel" ért a csúcsra/indult el igazából. Ezek hogyan is hatnak a januári eladásokra?

Másik topicban meg leírtam már a véleményem az elvekről. Amikor jönnek a nagyon büszke, elveikhez végsőkig ragaszkodó liberális arcok. Büszkén osztogatják fotókat hogy Kanadában már USA termékek polca üres, stb. Fujj Musk, fujj USA...
    Fujj kína, kommunisták, megfigyelnek, szegény ujgurok, éljen Tibet, Tienanmen tér, fujj Oroszország, stb.
    Aztán az egészet büszkén postolják az amerikai apple által kínában gyártott iphone-ról, az amerikai facebookra, youtubera, videóznak a full kínai DJI cuccokkal és sorolhatjuk.
    Itthon is kommentelnek a fotelhuszárok a facebookon hogy ők aztán Teslát sose vennének Musk miatt (na meg mert pénzük se lenne rá), mindezt az orosz gázzal jól befűtött lakásukból, egy kis NER-es McDonalds hamburgert majszolva.

Persze mindenkinek fontosak az elvei, de többnyire csak ameddig nem igazán kerül pénzbe/kényelmetlenségbe. Nem vesznek emiatt a tömegek drágább/rosszabb/vagy csak a megszokottól eltérő terméket, szolgáltatást.
    A hiszti meg szép lassan elmúlik, tegnap is emelkedett a részvény ára, ma is. Cikk nincs róla. A náci múlttal rendelkező márkákat is gond nélkül veszi mindenki, mert már rég volt. Kérdem én, tényleg elévül ez? Pontosan hány év után? Vagy talán annyira nem is számított?

• Balázzs

senior tag

válasz aleister #1534 üzenetére

Ok, esik az árfolyam, (mert Musk egy barom) de ettől nem lesz olcsóbb a használt Tesla model 3 itthon.

Új hozzászólás Aktív témák