Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haly

őstag

válasz tlac #6966 üzenetére

Nem titok, de nagyon primitív módszer, és egyelőre nem fogok rajta változtatni, mert, mint említettem 80-90%-os sikerrátám van. Van olyan számlám konkrétan, ahol 96%-os a siker, és volt már 40 valahány kötésem. Tulajdonképpen a napi árfolyam mozgáson belüli kötésen alapszik. Nagyon közel rakom a take profitot, és általában a hektikusabb devizapárokon alkalmazom. Lényegében trendekre rakok mindig, kicsi profitot, stop loss nélkül. Támaszpontokat, illetve ellenállási pontokat nézek, berajzolom őket mindig és erre is alapozok. Relative strength indexet is nézem. Ezen kívül pár alapszabályt alakítottam ki. Ha egy trendre kötöttem és profitáltam, de még úgy érzem, hogy még egyet kéne kötni, NEM kötök. Ellenállok a kísértésnek. Ennek oka, hogy szinte mindig így szívtam meg, és generáltam -100-150-es mélypontokat. Itt jön a következő, leggyengébb pontja a stratégiámnak, amit még nem dolgoztam ki. Mivel stop loss nincs, és sokszor engedem -100-150 dolcsira lemenni a pozíciómat, így nehéz megmondani, hogy mikor zárok pozíciót negatívba. Ezt legtöbbször nagyon jól megítélem, de meg, kell, hogy mondjam nagyon ritka az ilyen eset, hogy negatívba zárok, ugyanis most jön a harmadik pont. A kötésegységem és a tőkém arányát szigorúan betartom. 500 a tőke, 0.10-0.15 a kötésegység. Ez akkora szabadságot ad nekem, hogy akár 200-300 pipet is mozoghat a piac fel-le, akkor sem nullázom ki magam. Az esetek 99%-ban megvárom, míg pozitívba nem lendül a trédem. Ha esetleg erősen negatív irányba megy, például -50-100 között, akkor az ellenkező irányba is nyitok, ha erős a trend, és azon profitálok. Ha túl nagy a távolság az előző trade között, akkor SOHA nem kötök, ugyanis így is már szívtam meg, hogy a kettő közé beállt a piac, vagy egyik negatív trade-ből a másik negatív trade-be kerültem.
    Hirtelen ennyire tudtam gondolni, ezeket tartom be. Havi 10%-ot eddigi tapasztalataim alapján lazán tudom hozni, a mostani számláim, mint mondtam másfél hét alatt (amióta ezt a módszert használom), 30-40%-os profitot termeltek, az eredeti tőkéhez képest. A legnagyobb számlán most 738 dollár van. Ez a számla járt az elején 427-en is, onnan hoztam vissza, ezzel a stratégiával. Azóta csak 2 vesztes trade csúszott be. Az egyik -58 dollár, a másik -19 dollár. Mindkettő elkerülhető lett volna, ha betartom a saját elveim. Ez még a gyenge pontom, hogy olykor-olykor a saját szabályaimat rúgom fel. Ilyenkor általában vesztek is, és úgy érzem meg is érdemlem.
    Csak óvatosan a kritikákkal, érzékeny vagyok. :B :DDD
    Tudom, hogy rengeteg negatív kommentet fogok kapni a stop loss elhagyása miatt, és a negatív trade pozitívba lendülésének kivárása miatt. Viszont hangsúlyozom az eddigi eredmények, amiket ezzel elértem, azok (szerintem) baromi jók, és tényleg annyira felbátorítottak, hogy az éles számlán gondolkozok.

U.i.: Bocsi a regényért. :R

Új hozzászólás Aktív témák