Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haly

őstag

válasz aAron_ #6969 üzenetére

Lejárt a szerkesztési időm. Elolvastam a MartinGale-t, hogy mi. Itt csak azt taglalja, hogy mekkora esélyünk van egy veszteséges trade-re. Hát ez eléggé nyilvánvaló, hogy idővel nő, később pedig biztos lesz. Viszont arról egy szó sem esik, hogy az a veszteség mekkora. Nekem itt van egy nagyon lényeges "szabályom", mégpedig a tőke és a kötésegység aránya az fix. Ezzel biztosítottam magam, hogy nagy rallikat, illetve napokig, hetekig tartó trendek ellen is tudjak menni, és akkor se nullázzon ki. Minél nagyobb a tőkém, ez a szabadság annál nagyobb lesz, annál esélytelenebb lesz a kinullázás. Én még egy ideig biztos, hogy ezt a módszert fogom alkalmazni, mert sikeres. Később, ha minden számlát bukok vele, akkor átállok másra. Közben meg könyvek, linkek, tanulás, olvasgatás, fórumozás, tehát minden ami forex. :K

• haly

őstag

válasz aAron_ #6969 üzenetére

Nos, gondoltam, hogy negatív hozzászólások születnek. Higgyétek el, nem kell mondani, hogy mennyire rossz a riks-reward ratio, mennyire az eddigiekkel szembe megyek, de ha egyszer nyerek vele, ráadásul nem is kicsit, akkor még egy ideig maradok ennél. Viszont a könyvekbe bele fogok kezdeni.
    Valószínű, hogy még keverem a fogalmakat, így nem tudom leírni amit szeretnék, de a kötésegységem az valami ilyesmi: (úgy tudom, hogy ennél a programnál nekünk a pip-nél egyel kisebbünk is van, a pont.)
    Ha EUR/USD-t nézzük, akkor például 1.26163-nál kötök, és 1.26143-ra rakom a take profitot (short trade).
    Tehát 20 pontot engedek, 2 pipet. 1 pont ér itt nekem 0.10 dollárt. Kiszámoltam, ezekbe elég nagy rallikat is be tudok kalkulálni, akkor sincs nullázva a számla. Ha egy nagyobbat kifogok, akkor is "csak" -100-150 dolláros a pozíció.
    Lényeg, hogy eddig nekem tökéletesen bejött, a statisztikák amiket ezzel kapok, számomra bőven megfelelnek, és ha az elveimet betartom, akkor szinte hibátlanul tudok trade-elni. Egyedüli gyenge pont, mint írtam a veszteség, amit jelenleg én döntök el, hogy hol zárom le.
    Azt mondjátok itt, hogy biztos bukó, de ha átszámoljátok. 5000 pontot kéne ahhoz mozognia a piacnak, hogy kinullázza a számlámat. Az majdnem 2-3 hétig tartó folyamatos trendet jelent. Pont a kötésegység és a tőke aránya miatt baromi esélytelen, hogy kinullázzam a számlámat. Viszont bekaphatok egy olyan rallit, hogy a profitomnak csak integethetek utána. És ha kiszámoljuk, hogy 30 kötésből 1 negatív, ráadásul legyen az mondjuk -60 dollár, akkor a többi 29x3 dollár nyereséggel még mindig pozitívban vagyok. 30-1 arány eddig bejött, de majd lehet, hogy inkább linkelgetek statisztikákat, meg képeket, hogy ne kelljen annyit gépelnem. :K

Új hozzászólás Aktív témák