- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Nos nem is tudom hogy kezdjem..
Tudtam hogy valami nem stimmel, és ez tegnap be is igazolódott ...kell a dinamikus tone mapping-egyensúly, nálam legalábbis tuti.c835 562fw...eddig nem volt ilyen csak ki-be kapcs, ez az új fw-vel jött, és a fényerő így jön ki....
Ezt igazolja Viktor 845 kalibralasa is...és így már teljesen más minden...a fekete sav fekete lett, a hdr filmeket nem győzöm újra nézni, akkora dinamia lett benne, megjöttek a részletek stb...teszt videók kiveri a szemem, hatalmas fényerő, nagyon szép minden..
Van youtubon egy teszt video...hát a fenébe az oleddel, szinte hozza azt a szintet....így már nem éri meg lecserélni a g3ra. ..
Linkelem azt a videót[link]
Képek: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19645 üzenetére
Hat ez engem is ledobbentett..az biztos hogy a dinamikus tone maping sokat dob a hdren, valószínű ezért éreztem én azt hogy valami nem okes a hdr-el...és ha jól gondolom akkor ezt az 562fw okozza....
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi #19601 üzenetére
Csak a dinamikus tone maping túlvilágosít, és fényes részletek vesznek....viszont 70% ra vissza véve a fenyerőt, ugyan azt kapjuk, mint eredetileg, fekete csíkkal, dinamikusabb képpel,.fényes részletekkel
.majd még tesztelem, egyenlőre jónak néz ki,fekete részletek sem lettek világosabban. én úgy gondolom ezzel kicsit át lehet verni a tv-t.
Kíváncsi vagyok nektek milyeny ha kiprobáljátok.
-
szkutyi
addikt
Egy kis érdekesség.....
Hdr esetében dinamikus tone maping részlet előtérbe opciót kiválasztva 70% is fényerővel fekete lessz a fekete csík és ami kell, de részlet nem veszik, fényes reszlet sem lessz túl világos...
Ha kipróbáltam, jelezz vissza te milyennek látodköszi
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19596 üzenetére
Persze van különbség!és lessz is mivel a tv gyartók egyenlőre nem helyeznek az usb-s vagy hálózatos lejátszási minőségre akkora hangsúlyt...én is anno ezért vettem meg! Fogok tényleg csinálni sok tartalomról ,(sotet, világos ) összehasonlító képet.
-
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #19594 üzenetére
Ezek csak a plusszok, ami a lejatszohoz tartozik...mindnek az alapja egy jó képfeldolgozó processzor. Ez a lényeg!!! Enélkül tényleg fel lehetne tenni a kérdést hogy minek?
Nincs ez túl tolva....egyszerűen neked ez is elég! Van akinek nem!
Én anno meguntam azt hogy vagy viszi a tv vagy nem, szaggat, akad stb stb(ezek mostmár elég jól ki vannak küszöbölve.)
Ha anno megmaradtam volna a Samsung hulladék szr 7200 modellnél tuti nem veszek lejatszót...de egy jó tvt ki kell használni, és ezzel mondhatni ki van hajtva belőle amit a panel tud!
Ha egyszer végre lessz kis szabad időm, csinálok összehasonlító kepeket! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19590 üzenetére
Hu van nálam sokkal okosabb itt de megpróbálom
Nekem zidoo z9x van
Kapásból usb 3.0 van rajta 2db és egy sata port is.
Be lehet állítani a szinmintavételezest 4k 50-60hz-hez
4k 23-24hz-hez és nem 4k-hoz.
Gyakorlatilag 8bit-től 12bit-ig rgbtől a yuv 444-ig.
Aztán van deep color....ezt bekapcsolva tud kimenni akár a 12bit yuv444...
Aztán van maxFALL-maxCLL.....ezt bekapcsolva tud kimenni nagyobb fényerő, mélyebb fekete!!??!!.(ebben nem vagyok biztos hogy jól fogalmazok)
Felirat totál testre szabható, fel tud skálazni 4kra, meglepően jól, gyakorlatilag a 720bol olyan nézhető anyagot csinál hogy csak na....., Aztán akár tud leszedni automatán feliratot..aztán hangban tobbféle dekodolas és konvertalas...
Aztán 23,976 támogatás.
Aztan. Amit nagyon szeretek az a hálózatra való megosztás....
Nekem van rajta 2hdd, csinál egy belső halozatot, így a lakásban minden okos eszköz tud róla streamelni.
Van videotár...a hddn lévő filmekhez talál borítót kategorizalnsth stb stb.
Akármelyik hdr motort be tudom kenyszeriteni, vagy akár hdrre az sdrt. Két féle dv....zidoo csinalja, vagy a tv...
Ha a tv akkor szabvány szerint 8bit rgb-n küldi ki a dv képet! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19557 üzenetére
De ez hdr remux realse....nem mondta senki H dovi
Sőt most néztem bluray remux -
szkutyi
addikt
válasz
Vhiktor #19551 üzenetére
Ez nagyon jó ötlet és millió hála érte...megmondom őszintén ebben a prometheusban van egy csomó olyan jelenet ahol úgy érzem a kontrasztot rontja és nem csak a fekete savban van hiba, hanem film közben is emelkedett a fényerő és mondom olyan mintha vetített kép lenne felhúzott redőnnyel.kuldom pm-be a realset, plusz aki kéri annak is csak jellezzétek és küldöm 3utan a jelenetek pontos időbélyeget.
De hangsúlyozom! SDR-EN HALALI..BRUTAL. és hiába veszem.le a hdr fényerőt...egyszerűen rossz az algoritmus vagy nem tudom, de emelkedett a fekete!
De hát ott a drive link tele tettem fotókkal xddd -
szkutyi
addikt
válasz
rainman72 #19548 üzenetére
Az az igazság hogy ja, igazad van.de ez nem feltétlen az én hibam?!?!!vagy de?
Én úgy vagyok vele hogy a penzemert nincs kompromisszum! legalábbis ennyi pénzért....nem várom el hogy oled szint legyen! De a sokkal "szarabb" Sony xh 900 olyan feketet produkált hdr és dv-n is hogy csuhaj......
Nyilván ha mindenkinek ilyen, akkor ez van, eladom veszek oledet..de! Ha nem, akkor rá kell jönni hogy tv hiba, beállítás hiba(kétlem ) vagy mi a franc ez.....
Köszi szépen.ha kell realse név szólj és átküldöm. -
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi #19546 üzenetére
Előző posztomhoz meg hozzáfűzni valóm:
Sdr eszméletlen mély fekete, el sem hiszem.neha
De hdr és dv már más...és ez egy totál sötét szobában.olyan erzest kelt mintha egy vetített képet kapnék.mivel egy vetítő sem tudja azt a mely feketét.
Linkelem pár fotón látni.[link]
Ui: két.napja sikerült kiengedni a média lejátszón a yuv444et,.ezáltal nagyon sokat javult a sötét részletek láthatósága(eddig nulla volt.xd)
A mappához adok még később fotókat. -
szkutyi
addikt
Vajon azt lehet valahogy parameterezni vagy megoldani hogy a 0.001 vagy a 0.005 nit azt nullának érzékelje, ne akarja megjeleníteni?,
Prometheus hdr utolsó jelenet, Alien előbújik a pocakbol, elég szarul követi le a tv azt hogy 3mp jelent, 3mp sötét.....
Aztán vége stáblista, nem kapcsol.le a panel, közben full feketének kéne lennie....
Maga a film legsötétebb jelenete nfo szerint 0.005 nit
-
szkutyi
addikt
válasz
H-Mano #19525 üzenetére
Alapból leírás szerint kell!azaz a mérnök úr úgy döntött hogy kell(jogosan) viszont ha nem.rak alátétet, és majd atbukik a csavar feje a konzolon(nekem simán atbukna) akkor lehet akárhol a tartóerő, de az nem nála lessz az tuti.xddd
Jó amúgy van húzó erő is nyilván, azért nem lenne szerencsés ha csak 2 menet fogná......de ebbe inkább már nem.mentem bele a hatlapfejü után..... -
szkutyi
addikt
Én azzal a csavarral rogzitettem amit adtak hozzá! ...plusz alátet ..fogja 10-15mm...elég az...m6 vagy talán m8?attól hogy hosszabb, nem lessz erősebb.sot ha nem zsakfurat, meg kárt is teszel a tvben belül.a suly úgyis a csavartőben fog nyírni..de bírja az...
Uhh nézem.m6x20...igen az metrikus csillag vagy laposfejű 20mm hosszú a menet! De akár lehet 6-8-10-12-156lap fejü is a lényegen nem változtat!m6x20!!!!!
Ha benne van gyárilag akkor azzal! -
szkutyi
addikt
Olvasom a csoportban sokat ezt a reset all, reset shop-ot..
Reset áll oké értem.de mi az a reset shop?
Ma lehet megcsinálom őket, azthiszem.nem volt még update után...
Illetve először reset all, aztán reset shop?köszi. -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Tcl c835 társak valaki megtudná nekem nézni valamit?hdr tartalom esetén, fekete színt 50-51-52 esetén változik valami?53nal ugrik egyet azt tudom...de nálam az 50-51-52 totál semmi sem változik és elvileg kéne.
Köszi előre is -
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #19466 üzenetére
Köszi az infót
Nekem.az a bajom egyes dv filmeknél, ahol a kép anyag tartalmazza a fekete csíkokat és nem elég kevés a nit.ertek, ott világít a fekete csík...
Ahol a tv rakja rá a filmre a fekete csíkot,.ott elég vagány....
Egyébként sdr esetében mély fekete a csík...hdr és dv esetén ez már annyira nem mondható el! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19415 üzenetére
Usb- thernet-280 kb...tegnap próbáltam ..ami visz érdekes, netflix csak 60at mért....5ghz wifin pedig 120at....
-
szkutyi
addikt
válasz
mikrofon #19395 üzenetére
Erre csak annyit mondok hogy zidoo z9x és elérhető legjobb dv anyaggal.teszteltem!
Szvsz lehet szepiteni, igy- úgy csavarni a szálakat hogy az az fw hibára mutasson( a fényes csík) de amit sokan elmondanak tények...ahogy az is hogy 2022es csúcs modelljei hiába csúcs, hiába jobb bármi téren a konkurenciatol, mégsem.minősegi, és fatális hibák vannak....
Sokan elfogultak es betudjak annyival hogy mert a Samsung sokkal szarabb...Igen így van!de azért nem kell szépíteni a hibákat! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19392 üzenetére
Jól értelmezem hogy ez csak a.75" termékeket érinti?
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19381 üzenetére
És vajon csak az 562fw csinálja?
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19377 üzenetére
Most megneztem dv dark-ban amikor elmegy a felirat és lejebb pasztaz a kamera, ott sok csillag elvész, de van ami megmarad..szóval ott látni tényleg fekete foltokat a tv-n, de nem az összes csillag tűnik el.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19378 üzenetére
Miért mi a baj???
Most nézem amit belinkeltem képet ott is van egy parmezán..az is te vagy? -
szkutyi
addikt
válasz
madgie #19346 üzenetére
Félre erted!
A youtube video, és itt egy kettő kép úgy néz ki mi tha totál eltunnének a csillagok!mert ha totál eltűnik az gáz...nem amikor bejön az űrhajó...hanem amikor még meg sem jelenik....
És márpedig ha el tűnik, akkor az rengeteg sötét tartalomnál részlet veszik!
De ha ott vannak a csillagok, csak nem annyi és nem.ooyan fényes mint oleden, le van tojva, nekem is ott van a 835on...legalább blooming nincs!EZ ITT A KERDES!!!! -
-
szkutyi
addikt
válasz
rumkola #19339 üzenetére
Hát ez tényleg botrányosan sz@r...
Csak most a képeket megnézve rá nwgyitva látni hogy azért van csillag....csak nem annyi mint oleden...nos nekem is van csillag és látom is hogy veszik el pár db .....
Ha a 935 olyan mint a 835 akkor 3gyertelmurn megveszem!de ha tényleg eltűnik minden csillag, az botrányos.xd -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19335 üzenetére
Megmondom őszintén most aztán feladtad a leckét.xd.mert bizonyos szinten nekem is vesznek csillagok.....de én azt hittem totál elveszik minden és csak az űrhajó látszik ahogy közeledik....
-
szkutyi
addikt
Nincs itt más c935 tulaj?
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19307 üzenetére
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19320 üzenetére
Én is ezeket a beállításokat használom....az a baj, oleden is van bőven részlet vesztes, vagyis nem tudom, de amit néztem boltban, mocskos sötét volt a tv....(LG c3 Evo)
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19315 üzenetére
Megnezem, lehet ilyen a 835 is...
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19309 üzenetére
Ez nem működik nalam, boltból hozom el....
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19307 üzenetére
Köszönöm szépen .megnézem ma 835-ot...elég nagy dilemmában vagyok hogy visszamondjam a 935 vagy ne....csütörtökön jön...
-
szkutyi
addikt
Star wars baljós árnyak eleje amikor lemegy a felirat és.jon a csillaghajó Disney plus-on nem látszanak a csillagok ( [link]
Ezt tudná valaki tesztelni, Disney plus-on és saját lejatszon esetleg média lejátszón?
Köszi -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19298 üzenetére
Én is boltba megyek a.tartalomért, a stream appok szornyuek néha....xd
Értem.koszi.ez mit jelent durván leírva?sötét jelenet ingadozik a fényerő?ugyan azon tartalomnál? -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19292 üzenetére
Viktor mondta hogy nagyon hamar elkezdi vissza venni a csúcs fényerot a panel, kb 1000nitre.....ez mennyire látszik a valóságban?
-
szkutyi
addikt
C935 tulajok itt vagytok?
Lenne egy kerdesem -
szkutyi
addikt
Tudja valaki hogy pontosan milyen panel van a c835 és c935-ben?ugyan az?vagy panelben is más a csúcs?
-
szkutyi
addikt
Off:7napot üzemelt, Németországban vásárolt 65"c835 áron alul eladó.
Nagyobbra váltás miatt!
Köszi hogy maradhat -
szkutyi
addikt
65c835 valakit érdekel?xd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest