Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Mirmana99 #33151 üzenetére
Nálad nem segít az újra elindítom a filmet "trükk"?
Amúgy ugye volt itt korábban többször bagatellizálva a dolog, hogy jaaaj, nincs itt semmi látnivaló, van néhány hibás készülék, de hát mennyit eladtak és csak néhányan jelzik. Az azért viszont látható, hogy most, hogy az akciók voltak és megszaporodtak a TCL tulajok, gyakorlatilag egyenes arányban jelennek meg az új emberek ugyanezekkel a problémákkal... És különböző típusokat érint, nem az, van, hogy mondjuk csak C805 és akkor ráfoghatjuk, hogy hibás darabok egy gyártásban...
Én élek a gyanúval, hogy nagyon sok ember azért nem fog ezzel sohasem találkozni mert bevágja a sarokba és sima tv műsorokat néz rajta, vagy épp netflixezik ugyan, de nem a prémiummal. Továbbá olyan is biztos van, aki netflix prémiumozik, akad is, csak nem veszi észre.Kb 10 perc alatt kiderülne minden, csak ugye nem kivitelezhető az, hogy összerántunk innen a fórumról egymás mellé mondjuk 15 darab készüléket és ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanabból a forrásból lejátsszuk az egyik akadásra hajlamos jelenetet.
-
Qtya123
őstag
válasz
MEXX_85 #32947 üzenetére
Én vásárláskor egy C805, C845 és egy C855 képét hasonlítottam össze. A C855-öt csak kíváncsiságból, épp akkor jelent meg, egekben volt az ára, egy százassal több volt, mint most.
A C805 és a C845 között is volt észrevehető különbség a C845 javára, viszont a C845-höz képest még egyértelműbben jobb volt a C855 képe.
Kérdés a C765 VS C855 között is ekkora lenne-e a különbség, mivel nincs akkora különbség a 765 és a 855 között zónaszámban, mint amekkora a 845 és a 855 között volt.Bár ugye a zónaszám csak egy dolog, mert a 805 és a 845 között sem volt nagy eltérés zónaszámban (512 vs 576), de mégis szebb képe volt a 845-nek.
-
Qtya123
őstag
-
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #32909 üzenetére
Lehet nincs itt semmi elcsúszva, csak a telefonom fotózási képességei a csövesek (Redmi Note 12), vagy csak az a baj, hogy annyira értek a fénykép készítéséhez, mint tyúk az ábécéhez....
Átrágtam még egyszer minden kalibrálási beállítást. HDR a képmód ennél a filmnél.
Csináltam ismét egy képet a végeredményről, úgy ahogy korábban, tehát teljesen sötét szobában, csak a TV fénye van. Visszanézve a képet monitoron, ugyanolyan zöldes volt...
Aztán gondoltam egyet és csináltam egy képet úgy, hogy legyen fény, de nem a fő led panel világításokat kapcsoltam fel, mert azokkal meg a másik végletbe kerültek volna a fényviszonyok, kb szupernóva robbanás fényerejével vetekszenek, hanem felnyomtam a köztes megoldást a kép készítéséhez, az állmennyezet mögött végigfutó LED szalagot, ami egy normál fényt ad, és így csináltam ismételten egy képet. Ekkor már visszanézve a monitoron, kb azt a képet kaptam, amit látok valójában.Tehát:
Felső kép - teljes sötétben készült
Középső kép - az említett fényforrás mellett készült
Alsó kép - a korábbi, kalibrálatlan, túlkékített képSzerintem így már nagyjából közel áll a nem túl kék, nem túl zöld árnyalathoz. Ami lényegében valószínűleg a korábbi beállítás során is így volt, csak nem sötétben kellett volna fényképezni...
-
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #32887 üzenetére
Rápróbálok ma majd ismét. Tekintettel arra, hogy azóta már vagy 3 firmware is kijött. Most a V412 van fent, ez a legújabb.
Teszek vele egy próbát. Csak ugye a telefon elég irreálisan adja vissza a képeket, főleg ami a fényerőt illeti. Azt nagyon túltolja, ha sötét szobában készítek a TV-ről képet.Élőben meg nem tudom nagyon összehasonlítani, hogy milyen volt-milyen lett, mert mire bepötyögöm az adatokat, már rég elfelejtette az agyam, hogy pontosan milyen volt előtte.
-
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #32877 üzenetére
Privát üzenetben 09.25-én küldted át, azokat a beállításokat használtam.
Ahogy látom a méréseidet, amiket a #32868 hozzászólásban tettél be, a fekete esetén nincs nagy eltérés az alsó és felső mérésben, a fehérben viszont van, az alsó kép javára.
(persze ha jól értelmezem a látottakat) -
Qtya123
őstag
válasz
rumkola #32874 üzenetére
Nála nem tudom hol áll a fényerő, nekem DV-ben 100-ra fel van tolva. Nekem túl sötét a kép. Mintha egy sötét hangárban lennének. Közben meg maga a jelenet verőfényes napsütésben készült, tárva-nyitva lévő óriási hangárajtókkal, ahol ömlik be a fény.
Az enyém ennyire nem fényes élőben, mint ahogy a telefon adja vissza.
-
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #32855 üzenetére
65C845
Amúgy igen, a kép nem pont olyan, mint amilyennek látom. Főleg, hogy kaputelefonnal készült. Az alsó élőben nem ennyire zöldes, de úgy összességében erőteljesen meleg árnyalatú a defaulton hagyott 2 és 20 pontoshoz képest.
A 2 pontosnál a B-gain le van véve -32-re (úgy emlékszem, hogy az vitte el meleg irányba a színeket), a 20 pontosnál viszont néhány pontnál fel van tolva a Blue 10 körülire.
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey #32841 üzenetére
Igen, ebben igazad van, hogy a realitás a cél, mert ennyi erővel a szénné színezett, irreális kép lenne a "szép", olyan, ami a valósággal köszönő viszonyban nincs. Pl a szétszínezett demó természetképek/videók.
Csak ugye bennem felmerül a kérdés, hogy a fent említett két kép közül ugyan honnan tudhatnám, hogy melyik áll közelebb ahhoz, ami a valóság? Nem állok ott a forgatáson, így fogalmam nincs, hogy pl egy hőpajzsnak inkább hideg, vagy meleg árnyalatú a feketéje, mint ahogy a képen markánsan látszik a különbség. (jó a forgatáson valószínűleg kb semmi nem lenne, gyanítom ebben a filmben ez full CGI volt
)
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #32833 üzenetére
Én néztem úgy a képet, hogy az alapokat átállítottam Vhiktor beállításai szerint, majd utána a 2 pontos és 20 pontos színbeállításokat is és összehasonlítottam.
Az összehasonlítás alapján nekem inkább az alap beállítások belövése jött be a 2 és 20 pontos értékek nélkül.
Nem tudom kinek melyik kép szimpibb, nekem a felső, ami az alapokat tartalmazza csak, az alsóban vannak a 2 és 20 pontosak is beállítva:
-
Qtya123
őstag
válasz
Vhiktor #32810 üzenetére
Engem is majdnem rábeszéltek másik topikban, hogy világi hülyeség, hogy sok TV tud kadenciahelyes lejátszást külső lejátszó nélkül is.
Aztán a Te álláspontoddal teljesen egybehangzóan egy tök korrekt és részletes teszt is volt az rtingsen, hogy valóban tudja ez a TV (és sok másik is).Attól, hogy kiír valamit a TV, vagy sem, az egy dolog. A TV-n futtatott lejátszók nem írják ki, Kodi sem. Az a lényeg, hogy a kamerás teszt esetén mit mutat a kép. Na az dönti el, hogy valóban kadenciahelyes-e vagy sem. A kiírás nem szentírás.
-
Qtya123
őstag
Ahogy fentebb írták, ez nem wifi probléma. Az volt nekem is. Ott teljesen random módon jön a pufferelés főleg magas bitráta mellett. Nem pedig fix film fix jelenetnél van akadás. Anno gyorsan be is szereztem egy gigabites adaptert, tökéletes azóta.
Amúgy ilyen formátum lejátszása terén (és képminőségben is) valóban meglepően jó a TCL tv. Kodi lejátszóval meglepően sok formátumot kezel. Olyan nagyon nagy értelmét nem is látom kiegészíteni a TV-t a Homatics box r 4k plus lejátszóval, amit vettem korábban hozzá tesztelgetni.
-
Qtya123
őstag
válasz
G-Bali #32758 üzenetére
+1
Igazi svájcibicska. Sokáig úgy voltam vele, hogy minek nekem, aztán mióta van, ahogy írod, nagyon hiányozna, ha nem lenne.Ha nagyon az érdekel, hogy hibát keress, akkor a leggyakrabban használt jelenetek a 3 test probléma sorozatnak a 8. részben a 7. perctől kezdődő jelenete, mikor a zöld mezőn közelít az épület felé a kamera. Ekkor a jelenet kezdetén a jobb oldali bokrot ha figyeled, ott lehet egy pillanatra beakadás. Illetve mikor a kastélyhoz és, akkor a benti jelenetnél mikor nyitja a csaj az ajtót.
Másik sokszor emlegetett jelenet a Vérapó című filmben 29:55-től mikor a fenyőfék között megy és a végén kilép a két fa közül. Ott vannak akadások a séta közben, plusz egy nagyobb akadás mikor a 2 fa közül kilép a végén.
Továbbá a Dűnéből is van egy jelenet. De ezeket a videókat egyik fórumtárs szépen egy csokorba is gyűjtötte és le tudod tölteni. Ebben a hozzászólásában találod a linket: [link]
Van akinek sosem volt rossz, van akinek van rá megoldása (pl nekem az újra elindítás), van aki mindent megpróbált és úgy sem jó, van akinek meg ha 3 FPS-el játszanád le, akkor sem mondaná, hogy akad
.
-
Qtya123
őstag
válasz
Hamu2020 #32630 üzenetére
Én a 98"-ra repülnék rá (csak ne akadjon
). Szerintem nagyobb élményt adna a 98" vs 83" különbség, mint a miniled - oled különbség.
Én is egy LG C41 és a TCL 845 között vacilláltam, hasonlítgattam is a képüket serényen a bemutatóteremben, de nem adott annyival többet nekem a C4 oled képe, nem volt az a húbazzeg leesik az állam érzés, hanem a keresd, hogy miben is jobb feeling volt. Kontrasztosabbnak éreztem, de semmi extra vitathatatlan különbség. Az árbeli különbséget inkább a hangzásba fektetem.
-
Qtya123
őstag
válasz
vaksi8 #32603 üzenetére
Ez egy rettentő rossz hasonlat....
Az elfogadható egy alacsonyabb árkategóriás tv-től, hogyha nem olyan a kép minősége, a kontraszt, kalibrálhatóság, fényerő, stb... mint egy prémium tévenek. Nem pedig működési anomáliák.Olyan megjelenítési problémák vannak, amelyek régebbi és sokkal alacsonyabb árkategóriás tévék esetén sincs.
Ha az autós hasonlatnál maradunk, mintha azt mondanád, hogy mit sírsz azon, hogy csak 3 kerék van egy Opelen, ez egy olcsóbb kategória, a Mercedes az prémium, na azon várd el a 4 kereket.
-
Qtya123
őstag
válasz
Stealth #32568 üzenetére
A reprodukálhatóságra értem, hogy katyvasz. Mert ki így, ki úgy próbálgatja és oké, hogy van egy irányvonal, hogy DV akad, de nem ugyanolyan körülmények között tesztelgetik a népek.
Ezért is van az, hogy van akinél még PC esetében is akad. Ott már valami helyi gebasz van a felhasználónál. -
Qtya123
őstag
válasz
Stealth #32564 üzenetére
Ezen felesleges lamentálni, meg hibát kiáltózni.
Egy katyvasz az egész. Van akinél akad, van akinél nem. Van akinek van rá megoldás, van akinek nincs.
Ott van pl a korábban mások által megosztott Dűne részlet. Az is van akinél akad, van akinél nem. Nálam pl egyáltalán nem akad sehogy. Másnál meg gatya.
Nekem a Wolfs lejátszható akadásmentesen PC forrásból, másoknál meg az is akad.Viszont DV-ben bármikor reprodukálom a 3test sorozat jelenetének akadását, másnál meg az nincs. Szóval...
Szerintem konklúzióban kijelenthető, hogy fixen reprodukálható hibák egyértelműen vannak (ahogy az avforumson külföldi felhasználók is tapasztalnak ilyen bugokat), de a hibakeresést nagymértékben befolyásolja, hogy nincs mondjuk 10 ember, akik 10 pontosan ugyanolyan környezetben, ugyanolyan nettel, firmware-el, ugyanolyan lejátszóval, stb... tesztelné.
Így mindig lesz egy-egy videó, amire valaki azt írja, hogy akad, a másiknál meg semmi gond, és fordítva.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #32536 üzenetére
Teljesen mindegy hány készüléket adtak el, a hiba létezik. És én erre reagáltam, hogy ne bagatellizáljuk már el annyival, hogy túlzott elvárások a felhasználók részéről.
Az meg hogy mennyi embernél van... Nyilván nem mindenkinél és mint írtam én sem szeretem azt, amikor látatlanban valaki azzal jön, hogy kapásból rávágja, hogy biztos nálad is van, csak nem látod.
Viszont abban biztos vagyok, hogy sokan nemhogy DV, de sokszor még alap 4K tartalmakkal sem etetik ezeket a készülékeket, szóval kb ki sem derül, hogy van e náluk hiba.
Továbbá a feleségem pl észre sem veszi, csak ha szólok hogy na most volt, nézd meg.Igen, nekem belefér az, hogy ki tudom kerülni. De azt is megértem akinek ez nem fér bele. A céltalan sírásnak nincs értelme, de a lapozzunk hozzáállásnak sincs, mert nem visz előre abban, hogy kiderüljön mi a megoldás, illetve van e megoldás.
-
Qtya123
őstag
válasz
Icewloxy #32509 üzenetére
Nem elég a 100/100 ethernet port bármire.
Magas bitrátájú (~50 Mb/s felett) tartalom esetén lehet gond. Korábban írták itt a fórumon, hogy hiába van bitrátaként feltüntetve mondjuk 60 Mb/s, lehetnek 100 Mb/s feletti tüskék és akkor elvérzik a 100/100 ethernet.
Nekem is gondom volt, pl belepörgetni is nyögvenyelős volt brutál magas bitráta esetén akár wifin, akár a 100/100 ethernet kapcsolaton. Gigabites HUB ( [link] ) esetén viszont tökéletesen működött.
A Homatics médialejátszó szintén gigabites port, az is oké volt. -
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #32501 üzenetére
Köszi a tesztet.
Az azért durva hogy ami nálam némi akadás, az nálad komplett tv összeomlás. PC esetében mivel jatszottad le? VLC-vel hibátlan volt.
Ennél a release-nél akkor tuti nem 100as valami. Viszont ez nem magyarázat a netflixes sztorikra. Hacsak nem ott is van valami gagyi 1-1 film esetén. Csak hát ugye ott is az a bökkenő hogy más tévékkel meg hibátlan...
-
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #32495 üzenetére
Köszi a linket.
Nekem PC-n nem akad VLC-vel, és ha kiküldöm a TV-re, ott sem. Ez egyre jobb...
Ez is egy érdekes dolog a hozzászólásból kiragadva:
"Some users have reported by manually updating the software they were able to improve their experience but others have said the issue remains. "Viszont akiknek a netflixen akad, azoknak ez sovány vigasz, ott gyakorlatilag nincs mozgástér, max próbálkozni külső lejátszóval.
-
Qtya123
őstag
válasz
kenicsab #32483 üzenetére
Nesze neked túlzott felhasználói elvárások...
Ezt a fórumot be tudod linkelni?
Amúgy, hogy tovább görgessem ezt a szálat:
Van egy film, amelynél szintén van akadás, de ezen az egy filmen nem segít nálam a leállítom-elindítom hack sem. Minden másik film esetén igen, de erre hatástalan.Wolfs című film, 45:12-től, mikor Brad Pitt elindul a bárszék felé. Amíg sétál erős akadások vannak benne, gyakorlatilag teleportálva ugrál az ember néhány cm-t előre.
Nem hat az újraindítás a DV sötét/DV világos váltás, a Homatics+CoreELEC médialejátszón lejátszás, semmi...
Ha PC-ről játszom le, akkor vajsima, de PC esetén HDR10 lesz a forrás, nem DV, hiába DV maga a fájl.Továbbá akkor sincs akadás ha nem 4k DV, hanem sima 4k H265 kódolású formátumú fájlból játszom le az adott jelenetet. Tehát ezt egyértelműen a DV okozza ennél a filmnél. Akár külső, akár belső lejátszó. De ez mondjuk számomra továbbra is egy érthetetlen dolog, hogy a külső lejátszó (ami elvileg nem is olyan gagyi cucc, plusz szoftveresen is "tuningolva van") esetén miért marad a DV akadás.
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #32473 üzenetére
Kicsit olyan ez a hozzászólásod, mintha kb nem hinnéd el, hogy valós probléma ez és azt próbálnád megmagyarázni, hogy 99% user error.
A 3. pontod meg főleg ilyen.... Mi az, hogy óriási elvárások? Szerintem itt senki nem azon visított, hogy jaaaj, mi az, hogy nem pont olyan a képe, mint egy prémium olednek, vagy mi az, hogy nem játszik le a gyári lejátszó mindent is...
Tényleg az lenne az irreális elvárás a tulajoktól, hogy a nyamvadt beakadás ne legyen? Szerintem itt sokan ennyit akarnak semmi többet. Irreális elvárások ja.Aztán a harmad annyiba kerülő, képben ehhez képest az okádék szintet képviselő 1000 éves tévéken meg nem akad be.
És ne bagatellizáljuk a dolgot, ez nem mozgásmegjelenítési beállításokkal orvosolható probléma, hanem egy szimpla bug. Hiszen nem segít rajta, ha a mozgásmegjelenítésen változtatsz, ellenben pl egy DV sötét- DV világos váltás már megoldja, vagy például mint nálam, a videó leállítása és újra elindítása.
Szóval akadjunk már le erről, hogy mozgásmegjelenítés. Amúgy az a vicces ebben a topikban, hogy néhány embernek arról akar meggyőzni mindenkit, hogy áh nálam nincs ilyen, szóval nincs ilyen hiba, mások meg arról győzködnek, hogy van náluk hiba és akkor biztosan mindenki másnál is van, csak nem áll rá a szeme és nem veszi észre, él a boldog tudatlanságban.Ezek azért is gáz kijelentések, mert mind a hibáról, mind annak hiányáról találsz fent belinkelt tesztvideókat. De én is tettem fel a Vérapó jelenetből hibátlan mozgást (mert valaki akkor is épp szkeptikus volt, hogy biztosan nem jó ám -- talán pont Celtis, már nem emlékszem), viszont ugyanazzal a jelenettel 2 másodperc alatt csinálok neked olyan videót is, amelyen akad (csak felesleges, mert van már fent ilyen videó).
Sőt az agyondícsért Homatics+CoreELEC kombóval is ugyanúgy előjött a hiba, szóval többet már nem nagyon lehet tenni. Nekem is csak azért nem került visszaküldésre a TV, mert egy egyszerű leállít-elindít "hack" segít azoknál a filmeknél, amelyek akadnak és ezért ennyi belefér, mivel ár/érték arányban túl jó ahhoz, hogy ezért eldobjam. De ha ez nem oldaná meg, akkor úgy repült volna, hogy a földet nem éri.
Azzal egyetértek, hogy ne az legyen kapásból a válasz, hogy ez ilyen, küldd vissza. Végig kell menni a hibakeresésen, a hálózat sebességén, a beállításokon, de azt nyugodtan elhiheted, hogy van, amikor nem ezekről van szó, hanem ténylegesen erről a bizonyos jeleneteknél történő beakadás bug-ról van szó. Ami sajnos az összes firmware frissítésen egyesével végig menve is megmaradt.
A fórumtárs valószínűleg csalódott, ezért írja le ennyiszer ezt. A mértéke lehet, hogy néha sok, de az elvitathatatlan, hogy sokat tett a probléma analizálása és megoldása érdekében. Sőt vette a fáradtságot és a C765 esetében elment a boltba tesztelgetni, tapasztalatokat megosztani. Szerintem ez a része becsülendő, főleg úgy, hogy már nincs is TV-je és sz@rhatna le a topikban mindent és mindenkit. Ez, hogy ennek ellenére itt van és megosztotta ezeket az új tapasztalatokat, szerintem becsülendő, nem leszólandó, hogy minek vagy még itt...
-
Qtya123
őstag
Ez a videó, amivel tesztelted egy teljesen tré minőségű massza, lehet ezt bármin nézni, kritikán aluli a képminősége.
Normális forrással hasonlítsd össze a két TV-t. Nekem a C845 előtt volt egy Samsung 40F6100, ami egy az egyben az általad használt F6400, csak nem a smart, hanem a 3D funkció volt benne.Az általad említett C765 olyan szint az F6400-hoz képest, mintha egy Junoszt TV-t hasonlítanál mondjuk egy Sony Trinitron TV-hez.
-
Qtya123
őstag
Na igen, ez egy nehéz kérdés. Főleg ezek az akadások. Hogy van akinél van, van akinél nincs. Anno mikor vettem az első IPS monitoromat, ott volt a panel lottó, hogy kinek mekkora a bevilágítás.
Itt meg az akadás lottó....!? És ugyan korábban voltak itt olyan gondolatok, hogy dedededede, mindenkinél akad, csak van aki nem veszi észre. Ez nem igaz, múltkor én is belinkeltem már ide a Vérapó kérdéses jelenetét, szépen össze lehet hasonlítani azoknak a tulajoknak a videóival, ahol valóban akad. Itt semmi akadás: [link]
Meg azt hiszem a 3test problémát is linkeltem már akadás nélkül.DE azt is írtam, hogy pl a 3test probléma nálam is akadt, de a videó bezárása és újra elindítása után megszűnik a probléma.
Szóval valóban nem hibátlan készülékek és aki beszívja egy olyan példánnyal, amelyen nem szüntethető meg az akadás, az csalódott lesz és én is visszaküldtem volna és a TCL felé sem néznék soha többé, ha megszüntethetetlenül jelen lenne nálam is az akadás.
A számomra teljesen érthetetlen dolog, hogy egy Homatics Box R 4K Plus + coreELEC esetén is ugyanúgy beakadt a 3test probléma kérdéses jelenete, és ugyanúgy video újraindítás oldotta meg azon is..... Ez felfoghatatlan, hogy miért, hiszen abban az esetben a TV csak egy megjelenítő és semmi más. Mégis ugyanaz a szoftveres probléma állt fenn egy teljesen más, elvileg a tv-nél sokkal jobb rendszeren...
-
Qtya123
őstag
válasz
Volband #32134 üzenetére
Én Vileda mikroszálast használok.
Nem erősen rányomva, nehogy karcoljon (ja és úgy hajtogatva, hogy az a kis fehér biléta, ami rajta van, az belül legyen). Így a kendő szépen leszedi a porszemeket.Folyadékot nem használok, nincs összetaperolva, összetüszögve, hogy bármi olyan szennyeződés legyen rajta, amihez nedvesség kell.
-
Qtya123
őstag
Most néztem meg én is.
Jól fogalmaztál, nem akadás, hanem "remegés" szerű valamit talán lehet kicsit látni, kb a videó vége felé, mikor függőlegesen állítva forgatják a palackot.
De szerintem az magában a mozgatásban van, ahogy mozgatják, az nem egyenletes, maga a mozgatás mechanizmusa egyenetlen, ahogy látom.Az azt megelőző részeken semmi ilyet nem látni és ez a remegés sem olyan, mint a sokat beszélt 3test probléma és Vérapó akadások, ahol beakad egy pillanatra a kép.
-
Qtya123
őstag
válasz
soldi3r #31907 üzenetére
Feltöltenéd drive-ra? Megnézném én is, de ezt írja, ha le akarom tölteni a linkről:
"Sajnos a fájl jelenleg nem tekinthető meg és nem tölthető le.
Mostanában túl sok felhasználó tekintette meg vagy töltötte le ezt a fájlt. Kérjük, próbáljon meg később hozzáférni a fájlhoz. Ha az elérni kívánt fájl különösen nagy méretű, vagy túl sok személlyel osztották meg, a fájl megtekintése vagy letöltése akár 24 órát is igénybe vehet. Ha 24 óra elteltével sem tud elérni egy fájlt, lépjen kapcsolatba a domain adminisztrátorával." -
Qtya123
őstag
válasz
zsolt501 #31553 üzenetére
Értem, köszi! Akkor ezek szerint ez a pillanatnyi jelvesztés a kábel minősége alapján elképzelhető.
Tudnál ajánlani esetleg minőségi 2.1 kábelt ilyen hosszban?
Ja... Egy másik dolog. Nem tudom bevezetékelni a kábelcsatornába a kábelt mert ahhoz úgy 30 méter kellene és új kábelcsatorna. Úgyhogy az van, hogy amíg játszunk, addig kábel bedug, szobán átvezet és utána kábel kihúz, elrak. Heti 2-3 alkalommal 1 órányi játékra ennyi belefér.Viszont nem akarom a TV HDMI csatlakozójába állandóan dugdosni a kábelt, nehogy a Csáti egyszer megsérüljön. Ezért akarok állandóan rácsatlakozhatva egy fél méteres Apa-Anya HDMI 2.1 hosszabbítót. A fél méter nem sok. Abból okés lesz egy átlagosabb kábel is, vagy valami hipiszupi kell belőle szintén?
Ilyet néztem: [link] -
Qtya123
őstag
Gondoltam így, hogy elkezdtünk ismerőssel fifázni, jó lenne ezt a C845-ön tenni.
A PC a másik szobában van, ezért vettem 10 méter HDMI 2.1 kábelt, pontosan ezt: [link]Tegnap teszteltem egy kicsit, több időm nem volt rá. A képet átviszi, ki is írja a TV a 4k felbontást és hogy 120 Hu, HDR10.
Viszont a teszt focimeccsen alatt, ami kb 10 perc volt, 4 alkalommal is elment kb 1 másodpercig a kép és a hang, majd újra megjelent, a TV újra kiírta a felbontást és a frissítést.
Lehet hogy gagyi a kábel ilyen távolságra? -
Qtya123
őstag
Igen, egészen változatos anomáliákat és azokra való megoldást, vagy megoldás keresést lehet olvasni itt a topikban. Ennek fényében azt kijelenteni, hogy a streaming oké, a külső forrás nem, az nem állja meg a helyét.
Főleg hogy nem egy ember panaszkodott streaming alatt ugyanúgy az akadásra...Nekem úgy látszik ez a film elindítás, majd leállít és újra elindít dolog megoldott minden akadást. Elég szó szerint egyetlen másodpercre elindítani a 3test sorozatot, majd ismét elindítani és onnantól tökéletes. Mással meg amúgy sem volt bajom.
-
Qtya123
őstag
válasz
BlueSteel #31342 üzenetére
Nem a Kodit kell újraindítani. Elég csak az adott filmet, a Kodiból nem kell kilépni.
De szerintem nálad összetettebb/más probléma van. Lévén a HDR tartalmak is akadnak nálad, nálam viszont a HDR nem. Ezért sem tudom reprodukálni a Dűne tesztvideó akadását.Az meg, hogy másnál is akad, csak biztos nem veszi észre SZVSZ hülyeség... Én is ezt figyelem árgus szemekkel, mióta felfedeztem a dolgot és a videó újraindítást. Nálam, ha újra el van indítva a videó, nem akad.
Itt van pl a Vérapó kérdéses jelenete is a C845-ön. Szerintem kijelenthető, hogy zéró az akadás: [link]
A séta közben is meg kellene akadnia, mielőtt meg kilép a két fa közül, akkor szintén egy nagy akadásnak kellene lennie a fórumtársak által megosztott videók alapján. -
Qtya123
őstag
Igen, itt egyértelműen a Dolby képmódokban van valami bug.
Én Dolby sötét módot használok, így nálam nincs vele ilyen jellegű nyűg, annyival megúszom, hogy egyszer elindítom újra a videót és minden tökéletes.
Nem azt mondom, hogy ugrálok az örömtől, de ennyi kompromisszum belefér.
Az már nem férne bele, ha 10 trükköt kellene egyszerre alkalmazni, hogy oké legyen. Amúgy ezt leszámítva minden tökéletes és akadás mentes, pedig elhiheted hogy innentől kezdve már nagyon kritikus szemmel figyelem, hogy van e valami nyűg. Ja én mindig teljes leállítással kapcsolom ki, nem használom a gyorsindítást.Jelen formában nálam a külső médialejátszóra sincs szükség, lévén ott is kell ez az újra elindítás az érintett filmnél. A tvre telepített Kodi teszi a dolgát és a gyári lejátszóval ellentétben mindenevő.
Egyedül a VC-1 kódolás fog ki rajta, de az egy kvázi letűnt kódolás, semmi nem jön már ki azzal. -
Qtya123
őstag
Volt reset és V404 van fent.
Változatlan. Hidegindítás után 3test beakad a leírt két helyen, Kodi bezárás és újraindítás után oké.Kodi+DoVi formátumra kezdek gyanakodni, de látod, Celtisnek meg Kodival oké, netflix appal nem.
Igazából együtt tudok élni vele így, hogy leállítás után tökéletes. Csak na... -
Qtya123
őstag
válasz
joydrv #31239 üzenetére
Így volt beállítva, annyi különbséggel, hogy az adatcsomag mérete 256 KB volt. Beállítottam 512 KB-ra de nem oldotta meg.
Közben megcsináltam az ígért tesztet, hogy a 3test jelenetet nem Dolby Vision hanem sima SDR 4k verzióban futtattam le. Tökéletesen akadásmentes a TV első indítása után is.
Tehát kijelenthető -legalábbis az én készülékem esetén- hogy csak és kizárólag DoVi tartalom esetén van ez, ott is csak néhány film néhány jelenénél, de ha nem első indítás, akkor nincs ilyen, tökéletes minden a TV saját szoftverével is.
A DoVi első lejátszás akadás a külső lejátszóval is megvan.
Ja és akár NAS, akár külső HDD a forrás USB-n keresztül, akkor is.Egyértelműen valami DoVi anomália. Ezért is volt az, hogy a BlueSteel által linkelt Dűne részlet nálam sosem akadt. Mert az HDR10.
-
Qtya123
őstag
válasz
gab1ka #31227 üzenetére
Lehet jó irányba tart a gondolatmenet! Sdr és HDR tartalmakkal sosem akadt be egy pillanatra sem a kép.
Este megnézem a 3test kérdéses jelenetét nem Dolby Vision formátumban. Egyszer már néztem, akkor tuti nem akadt, de akkor még nem volt ismert ez az előtte elindítom, majd utána ha újra, akkor már nem akad dolog. Így lehet hogy akkor nem hidegindítással próbáltam.
Este írok.
-
Qtya123
őstag
válasz
BlueSteel #31211 üzenetére
Nakérem!
Szerintem sikerült új megvilágításba helyezni ezzel az akadással kapcsolatos dolgot. Legalábbis az én készülékemen (C845).
Rövid előzmény, hogy anno én is leteszteltem a Vérapós film és a 3test probléma sorozatból az adott jeleneteket, amely sokaknál akadt. Kodit használok, a gyári lejátszóval nem foglalkozom, nem eszik meg annyi formátumot, mint a Kodi. Nálam nem volt gond az akkori teszt során. Viszont a folytatás:Aztán később valamiért újra teszteltem a 3test probléma jelenetével és beakadt azokon a helyeken, ahol mások is beszámoltak az akadásról. Nem értettem a dolgot, hiszen előtte nem akadt be. Ezt követően beszereztem egy Homatics Box R 4K Plus médialejátszót, amelyről sok helyen az ezzel foglalkozó topikokban jókat olvastam. Feltettem rá a CoreElec-et, hogy tényleg minden optimális legyen.
Jött a médialejátszóval a 3test probléma teszt. Ugyanott, ugyanúgy beakadt! Már akkor biztos voltam benne, hogy semmiféle kadenciahelyességre vonatkozó probléma nincs, hiszen ha az lenne, akkor máshol is jönne folyton a judder. De ez nem judder, hanem valami más jellegű akadásnak tűnt.
Aztán próbálkoztam össze vissza és egy teljesen bizonyos, megismételhető dolgot fedeztem fel! Amennyiben bekapcsolom a TV-t, elindítom a Kodit és a legelső videó, amit lejátszok, az a Vérapó, vagy a 3test probléma, akkor az adott jeleneteknél beakad. DE! Ha már előtte elindítottam mondjuk egy másik videót, aztán azt bezártam és elindítom ezeket, akkor tökéletes, akadásmentes az egész. Ez megmagyarázza azt is, hogy korábban, amikor lefuttattam a teszteket és írtam, hogy nálam nem akad, akkor az azért volt, mert már előtte más mozik mentek és utána próbáltam ki....
Kipróbáltam úgy is, hogy TV bekapcs--> 3test elindít és akad. Majd bezárom a videót és ismét megnyitom és akkor már nem akad! Tehát igazából nem is feltétele, hogy másik videofájl legyen megnyitva előtte, a hibás, akadós fájl is tökéletes lesz, ha egyszer már elindítottam és utána újra. A Kodit be sem zártam. Csak befejeztem a lejátszást és ismét elindítottam a fájlt a NAS-ről.
Szóval ha mindenben hibátlant akarok, akkor először elindítok egy videót a Kodival, azzal a lendülettel bezárom és onnantól bármit nyitok, az tökéletesen fut!
A TV saját szoftverén futtatott Kodival és a külső médialejátszóval is így működik a kísérlet. Na akkor most erre mit lehet mondani....Ha tesztelgetni kívánjátok alább a 3testből kivágott jelenet. 2 akadás van a jelenetben, az egyik mikor a zöld mező felett megy a kastély felé a kamera, akkor rögtön a jelenet kezdésekor a jobb oldali fát nézzétek, ott akad be egy pillanatra. A másik akadás akkor van, amikor a tabletről kifókuszál a kamera és az ajtót nyitja a csaj. Ott az ajtó nyitásnál akad be egyet a kép.
Próbáljátok ki a fentebb leírtakkal. TV bekapcs (nem alvó módból, hanem rendes leállításból) és jelenet lejátsz. Majd utána bezár a fájl és újra. Kíváncsi vagyok.Íme a letölthető videó: [link]
(a BlueSteel által említett Dűne jelenet viszont nálam sosem akad, friss TV indításkor sem)
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Lehet, hogy láma kérdés, de a 144 Hz-es C845 TV-m miért 60 Hz-en megy alapesetben, ha nincs rákötve sem PC, sem médiabox, se semmi? Játszani nem játszom rajta, gondolom game módban összekötve a PC-vel más lenne a helyzet.
De külsö eszközök nélkül a hagyományos Mozi, HDR, DV képmód esetén 60 Hz. Miért nem megy mondjuk 120 Hz-en, hogy 5:5, 4:4, 2:2 pulldownal a 24, 30, 60 képkocka is passzoljon? -
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy C845 esetén ha nem használok külső médialejátszót és ki vannak kapcsolva a TV-n a képtisztasági beállítások, továbbá a Kodi lejátszón be van állítva a képfrissítés gyakorisága menüpontnál az Indításkor/leállításkor opció, akkor kadenciahelyes megjelenítése lesz a filmeknek? Vagy ez több tényezőtől függ?
Továbbá viszonylag sok HDR és DV tartalom után eljutottam egy olyan filmhez (1998-as The Faculty-> bitrate 24 700 Kbps, Dolby Vision Profile 8), amely nem fut rendesen. Elég sok jelenetnél mikrolag szerű képakadások vannak néhány másodpercen át.
Ez egyértelműen TV firmware gond, vagy vannak esetleg elcseszett BD release-ek amelynél ez lehet? -
Qtya123
őstag
Nézd, ez nem egy küldetés, hogy engem meg kell győzni az oled VS miniled dologban arról hogy akkor is az oled a király...
Világosan leírtam, hogy milyen szempontok alapján döntöttem. A filmes élményhez hozzá tartozik a hang is. Nekem az is szempont nem csak a végtelen kontraszt meg a fekete. Nekem kellemetlen lenne a tudat, hogy van egy nagyon szép képpel rendelkező OLED tv-m, a sok GB-os hangsávok meg ott szotyiznak, mert a kis tv hangszórókon elvész minden. És adott árban nekem az többet ad, mint a képbeli különbség. Ennyi van ebben, nem több, kinek mi a fontos. -
-
Qtya123
őstag
válasz
DaemonX #31051 üzenetére
A felsorolt érvek nyilván felhasználás területtől is függenek. Aki pl játékra, vagy PC-vel összekötve nem használja, TV adást sem néz rajta, csak mozizás, annak a felsorolt pontok közül sok kiesik.
Én elsősorban ezzel a résszel értek egyet:
1. Az OLED képminőségbeli szuperioritása túl van misztifikálva. Ha nagyon számszerűsíteni akarom, azt mondanám, hogy már egy tisztességesebb QLED panel hozza egy high-end OLED képi színvonalának 85-90%-át... csak éppen fele, vagy akár harmad annyiért.Viszonylag sokat rágódtam azon, hogy úgymond kimaxoljam a képi világot a mozizáshoz és OLED-et vegyek-e. Aztán eldöntöttem, hogy oké, hogy teszteket olvasok, de majd a szemem eldönti. Ha meglesz a hűha érzés, akkor LG OLED65C41 lesz, ha nem, akkor C845.
Persze tudom, hogy a boltokban nem jók a fényviszonyok és a TV-k képe sem a legjobb, egyrészt nincsenek kalibrálva, másrészt a hülye áruházi módban vannak. De úgy voltam vele, hogyha eget rengető különbség van a két technológia képi világához képest, akkor annak látszania kell így is. Ha nem is olyan mértékben jön ki itt, mint valós felhasználásnál, de látnom kell a különbséget.Számomra, hangsúlyozom számomra nem volt annyival jobb a képe a kiállított LG OLED65C41 készüléknek, aminek az ára 270.000 Ft-al volt több. Kontrasztosabbnak láttam, de nem volt az az érzés, hogy nekem ez +270e Ft-ot megér. Nem jött a hű ez brutálisan jobb érzés. Ha az jött volna, szó nélkül kifizetem a 270e felárat. Nekem a régi Samsung F6100 után a C845 miniLED feketéje is koromfeketének számít és a bloomingot sem tartom rossznak. Volt kiállítva egy olyan Philips OLED, amire ha ránéztem, na arra azt mondtam, hogy húha! Ez nem a kicsit, jobb, mint az LG C4 vagy a megvásárolt C845, hanem aztamocskos! Csak hát az millió feletti árban volt.
Még így is agyaltam, hogy oké, minimális különbséget látok, de hát azért picivel tényleg jobb, ha ár/értékben nem is érzem annak, de na, mégis mozi. Aztán úgy döntöttem, hogy ha már mozi, akkor a hangzás is lényeg, az is élményt ad. És a végső meggyőződésem az lett, hogy a +270e felár az OLED vs miniled esetén kis túlzással nagyítóval keresősen adja a jobb élményt, viszont ha ezt a +270e felárat egy Q930C vagy Q990C soundbarra költöm és nem a TV-k beépített hangszóróit kell hallgatnom, ott a 270e Ft-ért lényegesen nagyobb plusz élményt kapok, mint a képi világ különbségéből. -
Qtya123
őstag
válasz
M@trixfan #30978 üzenetére
Elképzelhető. Viszont ugyanabban a bolti módban is azért látszott a különbség a 845 és 55 között.
Kíváncsi lennék amúgy ha egymás mellé tenném a bolti módban a C845öt, meg az itthon beállított képpel (Ha a dolby visiont nézzük, akkor sötét mód, meleg szín, minden mozgásjavítást kikapcsolva, akkor milyen lenne)
-
Qtya123
őstag
Korábban nézegettem én is ezeket az EISA "díjakat". Ahogy látom előző szériában és most is gamingre a 7-es (2023-as C745 és 2024-es C765), home theater kategóriára a 8-as (2023-as C845 és 2024-es C855) volt kihozva ajánlottnak.
Bár gyanítom olyan húdenagy különbség nincs.Egyébként alzában mikor vásároltam a TV-t, akkor volt kiállítva 805, 845 és 855. Olyan eget rengető különbséget nem láttam a 805 és 845 között. Volt, de azért figyelmesen keresni kellett. Viszont a 845 és 855 között az én szememnek rögtön észrevehető különbség volt. Nem az az állleejtős, de pont annyi, hogy míg a 805 és 845 között aprólékosan keresni kellett a képi részletekben az eltérést, úgy ezzel szemben a 845 képe után ránézve a 855-re az az érzés volt, hogy nem tudom megmondani miért, de részletek keresése nélkül is első hatásra szebbnek tűnik.
Még a feleségemnek is feltűnt, pedig nála a placebo hatás (hogy tudod, hogy a jobbik típust nézed) sem volt, mert azt sem tudta milyen típusú tv-t néz, csak ránézett és azt kérdezte: "ez mennyibe kerül? mert ennek szebb a képe"
Szóval jó cucc, de úgy voltam vele, hogy nekem nem éri meg a 230.000 Ft felárat ugyanabban a 65" méretben. Tekintve akkor skippeltem volna a soundbart, így viszont a különbözetből kijön egy Samsung Q930C és azért nem árt egy jó képhez egy normális hang is, ami az élményt illeti.
-
Qtya123
őstag
válasz
G-Bali #30968 üzenetére
Szerintem ez a 400 környéke várható, kivéve mikor valami nagy akciók befigyelnek.
Buzztee: Ez el is döntötte akkor a dilemmámat a C845-ról csere ügyében...
Igazából kezdett úrrá lenni rajtam a lustaság is, semmi kedvem nem volt szétszedni, becsomagolni, autóba pakolni a TV-t. Most az emag megoldotta....Más:
Itt van C845X2-höz a legfrissebb firmware (V143): [link]
Nem tudom magától a TV mikor tenné fel, még mindig a V135-re írja, hogy a legfrissebb verzió, ha hálózati frissítéssel rápróbálok.
Tegnap telepítettem pendrive-ról a V143-at. -
Qtya123
őstag
válasz
rumkola #30933 üzenetére
Akkor a ma este az agyalásról fog szólni!
Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy az 576 vs 1008 local dimming zone különbséget észre fogom venni, sőt ha tippelnem kell, majdnem biztos vagyok benne, hogy nem. Viszont a ~40e Ft különbség csábító, főleg, hogy 15 percre van tőlem az Alza visszavitel szempontjából, továbbá invesztálni szeretnék még egy Q990 soundbarba, szóval meglenne a helye a mini házimozi büdzsében annak a pénzbeli különbségnek.
-40e + 432 local dimming zone. Hol van az akna az egyenletben?
-
Qtya123
őstag
válasz
Pro Koryak #30916 üzenetére
Hát nem kicsit jó ár! Ha benne lennék a 14 napban, vissza is vinném a 65C845-öt. Igaz, hogy X2-t kaptam és semmi bajom nincs vele, nem akad semmi, de azért ennyivel olcsóbban több zóna... Váltottam volna.
Alzában ugyanaz a 65C765 565e ft. Jó, nyilván megy majd ott is alacsonyabbra, de emag jól nyitott ilyen baráti árral, ahhoz képest, hogy új széria. -
Qtya123
őstag
válasz
rainman72 #30899 üzenetére
Ejj, lehet elkapkodtam 399-ért a 65C845-öt...
Bár ugye nem vagyok jós, hogy mikor minek mennyire változik az ára.
Ahogy látom specifikációban jobb a C765, bár nem tudom egymás mellett látva valóban kijönne-e képben a különbség.
Igazából a C805 vs C845 között is nüansznyi különbséget láttam, mikor hasonlítgattam őket. -
Qtya123
őstag
válasz
rainman72 #30749 üzenetére
Akkor szerintem az lesz, hogy munkába állítok kizárólag erre egy bontatlan új Vileda mikroszálas kendőt (majd azt a kis fehér bilétát levágom róla, hogy nehogy az karcolja, ha véletlenül az a része érne oda). Ujjlenyomat nem lesz rajta, csak por, arra akkor elégnek kell lennie, hagyom a csilli-villi monitor/tv tisztító folyadékokat.
(off: Gondoltam jó képhez jó hang is dukál, hát.... Ahogy kezdek belemélyedni, egy érdemi Atmos hangzáshoz megfelelő mennyiségű hangszóróval és megfelelően elkülönített csatornákkal, jóformán a TV árához mérhető összeget kellene költeni a hangra is...
)
-
Qtya123
őstag
Szerintetek a képernyő tisztításához (ujjlenyomat és zsírmentes a felölet, csak a port kell letörölni) a hagyományos mikroszálas száraz kendő (pl vileda) a megfelelő, vagy ez a szemüvegtörlő kendőhöz hasonló anyagú kendő, mint pl ez: [link]
-
-
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #30674 üzenetére
Az általad készített normál sebességű videót megköszönném, mint összehasonlítás. Láttam, hogy lassítottat tettél fel korábban, de mivel az a lassítás miatt eleve akad, így ugyan láttam rajta, hogy nem oké, de nem tudtam úgy megítélni a mértékét, mint normál sebességűnél.
-
Qtya123
őstag
válasz
Celtis #30666 üzenetére
Annyiszor szó volt már erről a 3 test és Vérapós akadásról, hogy megnéztem én is, bár nem tudom a C845 érintett-e amúgy. Frissítés a legújabb (V8-T653T01-LF1V135), mozgásjavítások kikapcsolva, sötét mód.
Én nem láttam akadást, a videók nem tudom mennyire adják vissza a valós helyzetet, mert nem túl nagy eresztés a telefon kamerája. A 3 testnél így visszanézve a videó elején, mintha "ugrálnának a színek", de ebből a valóságban semmit nem látok, meglepett, hogy videón ilyen.
Szóval én nem látok akadást, de lehet én nem veszem csak észre:
Vérapó: [link]
3 test: [link] -
Qtya123
őstag
Kipróbáltam CAT5E UTP kábellel, továbbá kilőttem a NAS adatforglamat is.
Kábellel annyi változás történt, hogy a 37.5 Mb/s és 49.5 Mb/s bitrátás videó rendben volt, lehetett beletekerni akadás nélkül és folyamatos volt a lejátszás.
Azonban a 68 Mb/s nem lett jó. Annyiban javult, hogy nem annyira akad be, mikor beletekerek, de nem tökéletes, ahogy a lejátszás sem.
Sőt volt olyan, hogy ennek a videónak az indításakor kiírta a TV, hogy túl lassú a forrás ezért a lejátszás nem lesz folyamatos (ezt a wifi kapcsolat esetén is kiírta néha).
Speedtest a kábeles kapcsolatra 97 Mbps sebességet ír. -
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30532 üzenetére
Szerintem ha firmware bug lenne, akkor nem feltétlenül egyenesen arányosan romlana a dolog minél nagyobb sebesség kell.
Olyan, mintha a wifi átvitel úgy 30 Mbps-ig tudná ellátni a TVt. Bár ugye a speedtestet meg viszi....Veszek egy ilyet: [link] ,meg 4 méter CAT5E UTP kábelt, aztán ezzel meglátjuk. Azt már tudjuk, hogy USBn mindent visz tökéletesen, hátha így oké lesz.
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30530 üzenetére
TV-n a gyári és a Kodi lejátszó esetén is ez van. Gyári lejátszó dlna, Kodi smb.
PC-n simán egy felcsatolt hálózati meghajtó a NAS ezen mappája és VLC a lejátszó.
Sebesség korlátozás nincs. Ez így egyre inkább wifi gyanús nekem. Bár ha annyira változó lenne, akkor elvileg hol jobban, hol rosszabbak futna ugyanazon magas bitrátájú videó, de esetemben konstans az akadás mértéke. Lehet az lenne a legjobb, ha UTP kábel menne a TVbe az USB3 átalakító segítségével?
-
Qtya123
őstag
válasz
boborján2 #30524 üzenetére
Megvolt a teszt, sorban az alábbi bitrátákkal és eredményekkel:
NAS-ről futtatva:
20.8 Mb/s --> nem akad
24.5 Mb/s --> nem akad
24.7 Mb/s --> nem akad
37.5 Mb/s --> ha nem tekerek bele, akkor jó, beletekerés után akad
49.5 Mb/s --> beletekerni lehet, de lejátszás közben néha kicsit akad
68 Mb/s --> vállalhatatlanul akad lejátszáskor is, beletekerni kb nem is lehet, gyakorlatilag majdnem lefagy a képNa és akkor ugyanezekkel az értékekkel a videókat egy külső AXAGON házban lévő Samsung 870 EVO SSD-re másolva:
Minden tökéletes, vaj simán fut, beletekerés után azonnal folytatódik a videó, tehát hibátlan.Ugye írtam korábban, hogy a TV-n a hálózat sebességét leteszteltem (gyári böngészőben a speedtest.net oldalt futtatva) és 200 Mbps feletti érték volt. Szóval ez alapján elsőre rávágnám, hogy a kapcsolat sebessége oké és a NAS tejlesítménye a baj, vagy pedig az, hogy a benne lévő HDD-n (WD Red 8 TB és 256 MB cache) kvázi folyamatosan van némi olvasás/írás és ezt nem tudja a NAS+HDD így összességében kiszolgálni.
DE!
Ha a PC-n nyitom meg ugyanezeket a videókat a NAS-ről (UTP kábellel és Gigabites portokkal van az összeköttetés), akkor lejátszás és pörgetés esetén minden hibátlan és gyors, mint a zsírzott villám. Tehát a NAS és a benne lévő HDD elvileg ki tudja szolgálni a magas bitrátát PC-n úgy is, hogy mellette egyéb adatforgalmat bonyolít a HDD.Akkor mi lehet?
Mégsem oké a wifi kapcsolat? 5 Ghz és nagyon közel van a router (TP-Link Archer C6 AC1200) ugyanabban a szobában.
-
Qtya123
őstag
válasz
Alarikman #30485 üzenetére
Leteszteltem néhány dolby vision filmmel a Kodit. Van pár film, amely megakad néha 2-3 másodpercig, valamint ha belepörgetek, akkor is akad egy darabig, mire a pörgetés után folytatja. A gyári lejátszóval is ez a helyzet.
Ez miért lehet? Ts-133 nincs agyon terhelve, mikor megy róla egy film és a más egyéb funkciók is futnak, akkor úgy 30% processzor és 57% RAM terhelés van.
5Ghz wifi kapcsolattal a tévén kb 230 Mbit sebességet mértem le és fel is, annak gondolom elégnek kell lennie.A TS-133 a szűk keresztmetszet, vagy a TV ennyire képes külső média lejátszó nélkül? Úgy 10ből 2 film esetén van akadás, illetve pörgetés utáni hezitálás.
-
Qtya123
őstag
Feltelepítettem mégiscsak a Kodi-t a C845-re, kipróbálásra.
Egyelőre én a fáj tallózásnál SMB-t találtam a NAS-on található videókhoz, DLNA-t nem, mivel az SMB-t hozta a Kodi alapból. A gyári lejátszó DLNA-n keresztül csatlakozott.
Tud a Kodi is DLNA-t?
Egyáltalán melyiket célszerűbb használni? SMB vagy DLNA? (QNAP TS-133 a NAS).
A kapcsolat 5 Ghz Wifi, mivel az ethernet csatlakozó a TV-ben csak 100Mbit-et tud, ha jól tudom.Fontos, hogy semmilyen díszes logóra, miniképre, kategorizálásra nincs szükségem, csak lássam a mappákat és a benne található video fájlt. Jobb erre a most beállított SMB, vagy valahogy a DLNA-t kellene megvalósítani a Kodin is, ahogy a gyári lejátszó teszi alapból?
Továbbá vannak általánosan ajánlott Kodi beállítások (rendszer, kép, működés, akármi), vagy maradhatnak az alapértelmezettek? Dolby Vision és HDR tartalmak lejátszására kerül sor elsősorban.
-
Qtya123
őstag
"idővel megszoksz mindent"
Az biztos!Én már most tudom, hogyha valamikor TV cserére kerül a sor, akkor "muszáj" lesz a 65"-ról több szinttel feljebb ugrani, mert ha megszoktam a 65"-t, a 75" nem lesz akkora hűha, mint most a 40" után a 65".
Szóval akkor majd irány a 85" (vagy a 98"...
), szerencsére a hely nem nagyon limitál, ahol a TV van: [kép]
-
Qtya123
őstag
Tegnap beregisztráltam a TV-t a tcl-promotion.com/hu oldalon.
Nektek mennyi idő után érkezett meg a visszaigazoló email?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest