- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
lasse001 #8758 üzenetére
Nem kérdezett rá a mikrofonengedélyezésre esetleg? Csak egy tipp.
Ami még eszembe jutott, más témában: itt is lehet engedélyeztetni a fejlesztői módot, mint az Android mobiloknál. Persze gondolom nincs rajta annyi haszon.
HDR: nekem is 65 volt a maximum, de akkor HDR-ben játszottam Vanguardot. Majdnem tüsszentettem, mikor "napba néztem" a sötét szobában. Szerintem valós 1500 nit-től kifolyna a szemem.
Elég a fényerő, amúgy is utálok napsütötte szobában tv-zni. -
turho
addikt
válasz
lasse001 #8752 üzenetére
A távirányítóval nekem nem sok parancs működik, főleg keresés. Amúgy az angol-kiejtésem nem kiforrott
de például a "power off" utasítást megérti.....és kikapcsol. Illetve, tudtam vele már keresni is, de mindig félreérti amit mondok
Jó lenne ha lenne egy kiadott parancstáblázat, hogy miket ért meg a cucc, tehát valami utasításkészlet. Például hangerőt sem tudtam még hangutasítással változtatni, sem csatornát váltaniDe úgy veszem észre, inkább hangalapú keresésre jó, pl. youtubeon.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
lasse001 #3680 üzenetére
"nem szeretem az emagot. Ha lehet kerülöm."
Ezt nagyon helyesen teszed!
Az a rossz hírem van, hogy Edigital vs. EMAG a "Gizike vs. gőzeke" esete...
A jó hír viszont az, hogy a hatályos jogszabályok szerint, ha 10 kg feletti a televízió készüléked, akkor elméletben egy esetlegesen szükséges garanciális ügyintézés során nem szükséges sem egyikkel, sem másikkal kooperálnod.
Felhívod az említett Kft. központi szervizét, ők pedig házhoz jönnek, javítják; ha helyszínen nem javítható, akkor saját költségre elszállítják, javítják, hozzák javítva, vagy a cseredarabot.
Ha viszont utalványt állítanak ki, és ettől függetlenül is a jótállási idő időtartama szempontjából viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vásároltad meg a készüléket.
Ugyanis mind az EMAG, mind az Edigital (és még sorolhatnám a hasonló hazai vállalkozásokat napestig) esetében akkor van probléma, ha a garanciaidő időtartamára vonatkozóan nincsen egyetértés közöttetek.
Akkor jön a jogvita, amely során az említett cégek nagy általánosságban finoman szólva sem korrektül járnak el.
Persze... jó hír, hogy a törvény szerint akár a számla, akár a garancialevél biztosítja a garanciális jogaidat a jótállás időtartama alatt. Elegendő bármelyik ezek közül. És ha a garancialevélen 5 év jótállás áll (mert jó esetben a Conelser Kft. állította ki), akkor mondhat bármit az Edigital, azt kell érvényesnek tekintenie.
A rossz hír, hogy nem egyetértés esetén marad számodra a békéltető testületi eljárás indítványozása, szerencsétlenebb esetben azt követően a polgári per. Aztán kérdés, hogy megéri-e számodra arra időt, és mentális energiát áldozni.
(Bár talán a hazai fogyasztóvédelem hatáskörének növelésével a teljes ellátási lánc ellenőrzésének lehetősége által mostantól ilyen szempontból sem lesz olyan rossz a helyzet. 'Worst Case scenario" a hatóság "kiveri" az importőrből, gyártóból számodra a csereterméket.)
Summa summarum: fentiek alapján mindenki gondolkozzon el, hogy egy termék aktuális piaci kínálatából vajon melyik üzlet az, amelyik tényleg a legolcsóbb!?
Mert amíg nincsen jogvita, addig boldogság van, és kvázi teljesen mindegy.
Hanem amikor aztán mégis szükség van élned a fogyasztói jogaiddal... no, ott nem mindegy hol vásároltál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Mini PC
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest