Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atillaahun

veterán

válasz body007 #689 üzenetére

Amennyire tudom 3 féle képpen lehet pozíciót meghatározni, cellainfó alapján, WiFi hálózatok alapján, és GPS alapján. Pontosságban, és fogyasztásban is ez a sorrend.
    Ha jól értem GPS-t nem akarsz, amit meg tudok érteni, akkor marad a WiFi, mert a cellainfót a State > Phone-ba kell beállítani.
    Na most WiFi ki-be-kapcsolást nyilván nem lehet WiFi alapú helymeghatározással vezérelni, mert kikapcsolt állapotban nem működne.

Szóval szerintem maradj a cellainfósnál, abből is 2G-én kapsz jobb eredményeket, mondjuk 1-2 száz méteres pontosság, 3G-n már inkább több száz. Persze ez nagyon változó lakhelytől függően.

(#690) Teasüti
    Egyébként rájöttem a korábbi, hogy a pöcsbe működik a WiFi alapú helymeghatározás kérdésemre. Mint megtudtam a Google már (rég) feltérképezte Mo. WiFi hálózatát is, ahogy már a vidéki nagyvárosok teljes Street View térképe is megvan, csak még nincs "beélesítve". :D Mert ugye a személyiségvédelmi törvényeink nem engedik. :)

• Teasüti

nagyúr

válasz body007 #689 üzenetére

A location context-hez aktív gps vétel kell és/vagy aktív mobilnet.
    Cella infó alapján ajánlom a megvalósítást. Nem fogyaszt plusz energiát, nincs késlekedés és a mobilhálózat adta lehetőségeken belül megbízhatóbb, mint a Location. Ez utóbbi nem az igazi szerintem, nálam 5-10 perces fáziskésése volt. Deep sleep-nél meg vmiért nem is jelzett egyáltalán: csináltam annó egy Location profilt, hogy emlékeztessen ha egy adott helyen járok (Gmaps-en egy távoli pontot kijelöltem 100 m hatósugárral), de több órás ottlétem alatt sem sikerült aktiválódnia a profilnak. :U

Attilaahun azt hiszem többet használta ezeket, talán bővebb tapasztalata van erről.

Új hozzászólás Aktív témák