- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
nyalifali
aktív tag
válasz
nfeco22 #10117 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni, picit magas az előreirány ~70-75dBµV de az ehhez tartozó jel/zaj hányados 40-41MER a modem ágán teljesen rendben lévő a digitális adáshoz.A viszirányod ~103dBµV ami szintén ok.
Elbírná a -6dB-t de ha nem egyedileg magas a vételi szinted, és beszintezik a környékedet, azzal viszont csak ártasz magadnak.De ez a modem oldali RF, egyáltalán nem ekvivalens, hogy a lakáshálózat másik/többi ága ami a TV-be csatlakozik azon is ugyanilyen jelszintek lesznek...A TV-d passzív eszköz, "nem közli" milyen jelszintet kap, csak műszerrel lehet mérni, feltételezve, hogy ugyanolyan minőségű a többi koax, valószínű rendben lesz.
Rendeld meg, ha bekockásodik jelentsed be.thats it's all
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
nfeco22 #10117 üzenetére
Csillapítóval a modem adási szintjét is emeled ezért nem mindegy milyet teszel be ez a modem 50felett nem tud négy frekivel adni ezért szakadhat a net, nem mindegy hányast kötsz be, ha nincs netprobléma nem kell foglalkozni. Ha előfizetsz tévére úgy is tesznek be osztót ezért kevesebb lesz a vételi így nem kell csillapító.
-
-
-
-
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
nfeco22 #10114 üzenetére
Nálam már két Éve van HD csomag, nem esik szét és nem kockásodik a kép, szolgáltatói hibák is ritkák ebből a szempontból. Én nem mondanám le már, úgy hozzá szoktam a jó minőséghez
a kábelezésre passzolom a kérdést. Ha rendesek a szerelők akkor átnézik és cserélik ha valamit kell, de én szerintem a tarr ezért amúgy pénzt kér.
-
farkas-j
őstag
válasz
nfeco22 #9706 üzenetére
" A csatornavaltassal kapcsolatban meg bar furcsa, mert ebbe is tudtommal 1tuner van, megis van hogy nem kapcsol el mikor kiirja hogy felvetel lesz xy idopontba, es fel is veszi, es nem is kapcsol el."
Ez akkor fordulhat elő, ha a nézett műsor és a rögzített műsor egy MUX-on (azaz egy csatornán, egy frekvencián) van. -
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
nfeco22 #9248 üzenetére
Hát igen, foci rajongóknak ismét egy jó kis lépés aki rendelkezik platina mixel
Discovery sajnos nincs HD-ban, én is 80%-ban azt nézem, viszont csak a HD Showcase van, ami ugye nem az igazi, néha néha van egy jó sorozat/műsor de azzal ki is fújt (mondjuk a pirotechnikusok jó csak kevés részt vettek fel és sok az ismétlés azokból
).
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
nfeco22 #8895 üzenetére
Kivetítik tuti a felhasználóra az árát ha ezt behozzák. Jól megszívjuk az egyszer biztos, viszont szerintem az is biztos hogyha egy ilyen lépést tesznek akkor rengeteg előfizető felmondja a szolgáltatást. Bízom benne hogy ebből nem lesz semmi bár csekély erre az esély hogy nem szavazzák meg...
-
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
nfeco22 #8372 üzenetére
Valami megoldása biztosan van, valami alapján vizsgálják ezt hogy mi vírusos meg mi nem, viszont az nem tudom miért üzlet nekik hogy beszélik rá a felhasználókat az új routerre, részesedést biztos nem kapnak a router gyártóktól
Viszont ha bekerült az a vírus akár hova is, azt ki is lehet onnan vakarni valahogyan, csak először azt kéne tudni hogy tényleg mi az oka, mert ez tuti kamu hogy új router meg miegyebek..
-
sch_a
addikt
válasz
nfeco22 #8368 üzenetére
De miért kell mindkét routert használnod? Vagy ha már mindkettőre szükség van, akkor miért nem cseréled meg a kettőt és kötöd a tp-linket a netre? Mi értelme van a mac address megváltoztatásának?
Tegnap mutatta egy ismerősöm az e-mailt, amit kapott, mivel neki is korlátozták az internetelérését vírustámadásra hivatkozva. Pontosabban, hogy az egyik eszköze egy botnet hálózat tagja. Adtak neki egy linket, amin ellenőrizheti, hogy működik-e dns resolver a hálózatán. Van némi ismeretem a hálózatokról, de konkrétan ilyen támadásról még nem igazán hallottam. Gondolom az oldal annyit csinál, hogy megnézi kap-e választ, ha az 53-as porton kérést küld a felhasználó hálózata felé. Ha van itt hozzáértő, attól kérdeznék. Tehát ez úgy működik, hogy a vírus gyakorlatilag létrehoz a megfertőzött állomáson egy DNS resolvert, ami kérésekkel bombázza a tarr kiszolgálóját?
-
balio01
csendes tag
válasz
nfeco22 #8360 üzenetére
Végigcsináltam én is az ügyfélszolgálattal a procedúrát... SMC routerem van, nekem rögtön mondta a srác, hogy az a baj és próbáljak meg egy firmware frissítést 2008-as firmware-ra. Gyárilag v1.09-es volt rajta, a 2008-as hivatalos smc oldalról (ott ez a legfrissebb) v1.08-as. Feltettem... elsőre a teszt ( http://www.thinkbroadband.com/tools/dnscheck.html ) nem talált semmit, de kb fél óra múlva nekem is talált.
Most direktbe a modembe kötve tudok netezni.
Azt mondta, hogy vegyek új routert, mert ezzel nem fog menni. -
Sygnus
tag
válasz
nfeco22 #6030 üzenetére
Szia!
Nálam ugyanez szokott lenni néha...modem -en világít minden, wifi -n van net, de amelyik gép vezetékkel megy a routerre, azon nincs, nálam is a win a dns szervert hozza hibásnak.Nekem tplink 1043nd -s routerem van és 8 megás netem, nem hiszem, hogy a router nem bír el vele!
Mikor nincs net a router logjába megnézem és mindíg ez van: DHCPSecv INFORM from gépem MAC címe... ilyenkor rebootolom a routert és visszajön a net.
Múltkor egész délután ezt csinálta 5 percenként. kb 1 órát szenvedtem vele aztán hagytam, másnapra magától megjavult és azóta nem volt ilyen baja.
Engem is érdekelne, hogy mitől van ez, mivel lehet probléma.
-
willparker
csendes tag
válasz
nfeco22 #6063 üzenetére
Amikor a sárga háromszög megjelenik, akkor ne egyből a modemet indítsd újra, hanem először próbáld meg a routert.
A dnsdynamic-ot felejtsd el, nem erre van szükséged ebben az esetben.
TL-WR740N -nel akadhatnak bajok, ahogy előttem már írták..
Hogy a sávszél emelkedni fog-e arról kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, ők biztosra meg tudják mondani.
De amit minden esetben tehetsz, mielőtt új routert veszel vagy mindent fejvesztve állítgatsz: felhívod a Tarrt és bejelented a hibádat.
(A modem egyébként kétlem, hogy rossz lenne) -
Joke21
aktív tag
válasz
nfeco22 #6057 üzenetére
150mbit az a wlan-ra vonatkozik! Attól még a wan porton kiakaszthatja a 25mbit.
Mit jelent az, hogy különböző oldalakon sajátot csinálni? Már a mondatot sem értem, mert nincs értelme. Jó dns szervert akarsz? Google dns: 8.8.8.8 és 8.8.4.4. Ennél jobb nem kell. Ha a tarr-é pont nem megy, ezek akkor is mennek. Annak hogy a dns szerver megy-e semmi köze, hogy van-e neted vagy sem. Ha nem megy egyik sem, akkor is van internet. Pl a skype tökéletesen működik, max nem jön be egy oldal sem, de internet van. Ip cím alapján attól még sok mindent lehet használni.
-
emre33
addikt
válasz
nfeco22 #6032 üzenetére
Nézd meg a windows-ba, hogy a router milyen DNS címet oszt ki.
Általában a router maga szokott lenni.Sajna olcsó routerek ezen funkciója nem működik jól.
Írd át a windows-ba a tar saját DNS-re.
Primary DNS Server :193.227.196.29
Secondary DNS Server :193.227.197.2Ha router és 25Mb vagy gyorsabb neted van, akkor az olcsó 4-6 ezer Ft TPLINK routereket messziről kerüljétek el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest