- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Igazság szerint nem is ezzel van a fő gond hanem azzal, hogy évente többszázezret kifizetek az álamnak különböző adókban és járulékokban és most ott tartunk, hogy szinte semmit sem kapunk érte!!!
Ami az ösztönzést illeti:
Nem tanulsz? Végigkaróztad az évet? Oké 3év múlva felvételi után találkozhatunk addig eredj dolgozni!!!Ennyi.
[Szerkesztve] -
törölt tag
egyetértek veled!!! ha anno lett volna tétje a tanulásnak, én se kettesekkel, másnaposan csúszkáltam volna át a vizsgákon... persze mikor lediplomáztam, fogalmam sem volt a szakmáról (és velem együtt a nagytöbbségnek sem)
így legalább nem lesz minden tukeszből diplomás, úgyis hiány van a szakmunkásokból. aki meg küzd érte (vagy van pénze) az lediplomázik... ennyi.
szerk: minden politikus monnyon le!!!
[Szerkesztve] -
karyo
senior tag
ilyet nem lehet csinálni, hogy ez fizet, a másik meg nem, vagy fizet mindenki, vagy senki,
másképp ez nem működik, ugyanis ezt úgy hívják, hogy negatív diszkrimináció.
Ha XY pl orvos akar lenni, nehogymá ' rákényszerítse az állam, hogy teszemazt épületgépész legyen, mert arra van igény. -
tiv61us
őstag
ez igaz, irtam is, az Egezsegugyi reform utan nem lehetetlen, bar...
mar akkor isjobb ha az adofizetok penzen fizeti egy reszet az adott korhaz, mert akkor legalabb itthon dolgozik
persze ne ragadjunk le az orvosoknal...
pl. ha valaki egy jo ugyved lesz, mai szoval sztarugyved, hat nem lesz gondja utolag torleszteni a tandijjat
etc.
szoval nem tartom rossznak az elkepzelest, persze a reszletek nagyon fontosak, arrol meg meg nem tudunk -
QG
tag
biga
A tandíj bevezetésének nem az az elsődleges oka/célja, hogy a hiányt összeszedjék/kiegészítsék. Hanem hogy a felesleges kiadásokat csökkentsék (ergo mihaszna diplomásokat ne támogassunk!)
Ennek nem pont nem az lenne a módja, hogy a mindenki jövedelemarányosan fizet, mert akkor a bölcsészek (tisztelet a kivételnek) sosem fizetnék vissza. Ha mindenkinek fix minimálbér/2-t kéne pl visszafizetnie, rögtön kisebb lenne a mérnökhiány.
biga
Szerintem sok ember szemét bántja a szakmunkások képzése. Főleg azért, mert botor módra megszüntették
Nem megszüntették, megszűnt. A csepli képzőintézményben 3 éve nem tudnak forgácsoló (esztergályos, marós, stb) osztályt indítani, 5 éve villanyszerelőt, mert nincs jelentkező. Szóval nem úgy történt, hogy óóóóriási az igény rá, csak a gonosz kormány/önkormányzat/igazgató megszűntette, hanem a gyerekek nem akarnak oda menni. Pedig az újságok tele vannak ilyen álláshírdetésekkel, és 200-300at egy profi megkeres ezzel is. Csak hát nincs presztizse. Ami még oké is lenne, de a kommunkáció szakos főiskolai diplomának mért van?
finest
én fikáztam a böcsészeket. Nyilván vannak köztük olyanok, akik abból élnek, amit tanultak, de nem túl nagy arányban, ebben az esetben pedig felesleges volt a képzésük.
A tanároknak pedig magasabb fizetés kéne, hogy ne legyen olyan nyilvánvaló a aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja elv
QG -
emitter
őstag
-
finest
addikt
Akkor biztos pont a nem megfelelő hozzászólásokat olvastam.
Autószerelő: Szerintem meg kellene nézni, h micsoda kontraszelekcióval kerülnek a tanulók szakmai képzésre. Szakmunkásnak csak azok a gyerekek mennek, akik máshova nem kerülnek be. Nagyjából ettől jó a jó autószerelő fizetése. De a szervizekben aligha kereski gennyesre magukat.
Az ő (szakmunkások) képzésükre fordított pénz, az miért nem bántja senkinek a szemét?
Miért nem vágjátok, h az oktatás problémái az általános iskolával kezdődnek, ahol ''versenyistálló''-szerűen nevelgetik a jövő természettudósait, humán szakembereit?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest