- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
válasz
concret_hp #626 üzenetére
tudom, ezért nem értettem, h melyik tüntetésről beszél, mert a diáktüntetés végülis elmaradt..
azért a diáktüntetés sem egészen politika-mentes, hiszen vmi ellen tüntetünk, ezt a vmit pedig egy bizonyos pol-i párt/pártok csinálták..nemde? -
emitter
őstag
egyelőre most a gyurcsány/kormány/tüntetések téma van napirenden, szóval nem csoda, ha kicsit elsüllyedt ez a topik
Mondjuk azt hiszem, ha a kormányt megdöntenék, akkor két dolog is megoldódna: nem kéne a tandíj ellen tüntetgetni (amivel szinte 100% h nem érünk el semmi, hiszen ha ezek elhatározták a ''reformokat'', akkor végre is hajtják.)
Másodszorra pedig talán a ''reformokat'' is le lehetne állítani, bár ehhze nem értek, bizonyára tettek már egy csomó olyan lépést, amit nem tud a következő kormány sem visszavonni -
emitter
őstag
Ezzel mondjuk egyáltalán nem zárták ki a tandíj későbbi (1-2 éven belüli) bevezetését, hiszen vitaanyagként írnak róla, és mint egy lehetséges megoldás a felsőoktatás reformjához..
amin viszont jobban tettenérhető a szavahihetőségük, az mondom, pont a választások előtt hangsúlyozták, hogy nem lesz tandíj!
Ráadásul nem tudom, hogy miféle társadalmi vita előzte meg ezt a mostani bejelentést.. pedig ilyesmiről is szó volt a linkelt OM-írásban -
emitter
őstag
Az a baj csak, hogy itt nem havi 3-5k-ról van szó, hanem félévre 160k, ami havi30-40k..
Egyébként már amiatt teljesen átlátszó a dolog, hogy a választások előtt 1-2 hónappal még hevesen tiltakoztak a tandíj bevezetése ellen, most meg..
És akkor még van képük azt mondani, hogy a befolyt összeget az egyetemek megreformálására és az ösztöndíjak növelésére fordítják.. kíváncsi vagyok, mennyit látnak majd ebből a tandjíból az egyetemek.. nevetséges, mindenki tudja, hogy itt a játék a megszorítások miatt a mielőbbi és minél nagyobb mérétkű bevételre megy -
emitter
őstag
válasz
norbiphu #182 üzenetére
úgysem fogják bevezetni azoknál, akik már jelentkeztek (vagy inkább akiket már felvettek) az egyetemre, ez alkotmányos jogokat sértene (másra ''szerződtél'' a felvételikor)
ha viszont még most júliusig mondjuk megszavazzák, akkor az idei évfolyamtól kezdve szvsz fizettethetnek
remélem jól mondtam -
emitter
őstag
mondd már el, mit értesz felesleges, hülyeség alatt
jogász, közgazdász, ilyenek?
és pl. mit szólsz majd, ha 5-10 év múlva az informatikusok lesznek akkora tömegben, hogy ''hülyeség'' lesz infósnak tanulniérdekes a gondolkozásod
ezzel nem azt mondom, hogy milyen jó dolog, hogy annyi közgazdászt képezünk, és úgysem tudnak állást találni, hanem azt, hogy ettől még nem kell a szakmájukat lehülyézni -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
az a baj, h most a tandíjat nem azért akarják újra bevezetni, mert szemezni akarják a ''kínálatot'', hanem mert hiány van, és megszorítás mellett minden bevételre szükség van... nemtom, h az elmúlt 8 évben akarták volna visszaállítani
de lehet, h csak én nem hallottam ilyenről
sztem nem a tanulókat kéne azért szivatni, mert valakik tönkrevágták az államháztartást
finest: egyetértek: bolognai rendszer egy nagy káosz, senki nem tud semmit, még pl. azt sem biztosra, hogy bme-n kell-e szigorlatozni majd
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest