- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a rapidteszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaba
veterán
válasz
tylerddd #140369 üzenetére
Nem lesz felmérés. Be fog kerülni, mivel a network4 csoporthoz tartozik és a Telekomnál már eddig is elérhető a többi csatornájuk.
Eredetileg úgy volt, hogy az első hónapban csak a diginél lesz elérhető, de ezek szerint a kisebb szolgáltatókkal gyorsabban meg tudtak egyezni. -
Marmonkanna
tag
válasz
Marmonkanna #140350 üzenetére
erre valaki?
-
Dave1984
őstag
Amúgy én attól kapok agyfaszt, hogy egyik műsor felvehető, másik vissza is tekerhető, illetve felveszek valami műsort két hét múlva megakarom nézni ugye elvileg 2 hónapig visszanézhető erre hibát dob hogy már nem elérhető 🤬
Érdekes a Direct One on ami visszanézhető tv adás az összes műsor visszanézhető!Telekom nem tudom ilyen szerzői jogi hablatyra tud hivatkozni, holott szerintem ez csak megállapodás kérdése! -
Zoshi85
aktív tag
Az új sportadó, az ARENA4 testvércsatornájaként létrejövő a MATCH4 már az induláskor bekerül a Vodafone, a DIGI, a DirectOne, a Teleunion, a VidaNet, a PR-TELECOM, a PickUp és az Invinetwork kínálatába is.
Tehát nem csak ott, és nyilván idő kérdése és Telekomnál is..
De sztem először tegyék rendbe a Smart Box szoftverét....
-
törölt tag
2022. augusztus 5-étől holnaptól, MATCH4 néven Network4 új sportcsatornát indít, mely induláskor a Telekom kínálatában NEM lesz elérhető!
-
Taci
addikt
válasz
tobias88888 #140361 üzenetére
Nézd el nekik, túl sok eszköztípusra (1) kell(ene) optimalizálni/jól megírni a szoftvert.
-
tobias88888
őstag
Inkább beírom akkor én is, hátha. Műsorújságban ezekre van fix?
- régen a csatorna választó page up és down volt, most nem csinált semmit
- filter-re nem lehet felugrani 1 gombbal, csak ha teljesen felmegyek (bár eddig nem vesztette el a beállítást, lehet menti)
Ezen kívül crash loop-ba kerül néha. Elindul lefagy újraindul lefagy és így tovább. Ha kikapcsolom manuálisan, akkor utána jó lesz -
-
patrikcoc
senior tag
Valami hotfix már tényleg jó lenne erre az undorító boxra, majdnem minden bekapcsolásnál újra kell indítanom mert ez van (kábelen, factory reset után is.)…
Másik probléma, amikor mindegyik csatornát úgy kezeli, mintha nem lenne előfizetésem rá.
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok!
Sagemcom 3896 van valakinek bridge módban? Meg lehet oldani valahogy, hogy ilyenkor a 4-es portján (2,5 gbps) adja ki a netet, ne az 1-esen?
-
törölt tag
Készül valami hotfix a legutolsó frissítésre???
Bekapcsolom megint akad , a tv adást 1000x újrakezdi ,mint ha 1000x váltanék arra a csatornára amin épp vagyok , rec/go így használhataltan.
Kábelen is elhasal a 2. bekapcs után , kék led nem vilagít , nincs ethernet (pedig van) , tv adás nem tölt be. Később hiába jön meg a lan kaocsolat (ha megjön egyáltalan) ,amikor a tré app már odaszart. Csak teljes restart segít. Aztán 2. bekapcsolás és kezdődik.
1414 -nek is feltettem a kérdést , senki sem tud választ adni! Fingja nincs senkinek (több helyre is kapcsoltak) készül e javítás , hogy áll ,mikor adják ki.
Addig küldenek szerelőtÉs elnézést és ne haragudjak és nagyon sajnálják , de jön a szerelő
Csak tudnám hogy minek...Mi az anyámat tud a szerelő csinálni egy elcseszett szoftverrel.De legalább ezen berágva , el is küldtem nekik az a4 oldalnyi szerelmes levelemet. 3 opció van kilátásban
Vissza iptv-t , tv szeződés kötbérmentes megszűntetése, illetve egy komolyabb harc ha az első kettő nem sül. Szerencsére párszor már a tyúkszemére léptem a trékomnak (egyáltalán nem lehetetlen) és fizettek mint katonatiszt. Bízom benne ,hogy a gyorsabb és békésebb utat választják ,hogy mindenkinek jobb legyen. -
Marmonkanna
tag
hi!
smartbox-on youtube-ot nézve tapasztalt mostanában más is olyat, hogy a streameket nem játssza le?
mindegy, hogy épp élő, vagy visszanézett stream. fekete kép, hang egyszer nincs, máskor van, tehát akkor megy a videó a háttérben, de ha beletekerek, csak bufferel és lehal teljesen.
viszont ha ugyanarra rápróbálok egy-két nap múlva, már jó... -
SV21
tag
Köszi!
Épp ez az, lakcímet beírva valamiért csak vezetékes telefon szolgáltatást mutat, chaten és 1414-en pedig ott vannak az optikai csomagok, de "nem látják" a speciális árat, ami elvileg itt mindenkinek van a társasházban. Kb 3 éve is járt erre üzletkötő, ő látta, 1414-en akkor sem és webshopban sem volt... -
tobias88888
őstag
válasz
Noresz7777 #140025 üzenetére
Sziasztok. Erre esetleg jött válasz? Nem nagyon találtam meg. Most kaptam meg a frissítést és egyelőre nem tetszik
-
blg
senior tag
ez már nagyon régen volt, ADSL-t rendeltünk, de a telefonnál maradni akartunk az analóg vonalnál. és ezt az üzletkötőnek is elmondtuk. már csak akkor derült ki, hogy elcseszte a rendelést, amikor bekötötték az ADSL-t, és onnantól nem volt vonal az analóg telefonon, a HGW-re dugva a készüléket viszont volt... 1414-en kellett reklamálnom, hogy nem erről volt szó, és visszaállították az analóg telefont. de ez már régen volt, azóta már kábelnet van, digitális telefonnal...
-
AtHoS
nagyúr
Nálunk tavaly év végén (akkor lett kiépítve és beüzemelve az optikai hálózat errefelé) és tavasszal jött két különböző üzletkötő, dobáltak be ár nélküli csábító prospektusokat saját elérhetőséges pecséttel.
Felhívtam őket, de mindkettő a neten Telekom oldalán elérhető árakat tudta csak mondani, sajnos semmi kedvezmény nem volt részükrőlszerk. semmilyen Telekom szolgáltatásom nincs
-
-
SV21
tag
Üdv mindenkinek!
Származhat abból bármi hátrány, ha nem webshopban/chaten/1414-en rendelünk otthoni szolgáltatást (net+alap telefon), hanem üzletkötőn keresztül?
Holnap jönne hozzánk...Előre is köszönöm a választ!
-
Gubu0101
veterán
Azt lehet tudni,hogy vegtorlesztes eseten,mennyi ido alat konyvelik le a reszleteket
-
adika4444
addikt
válasz
zelikocc #140323 üzenetére
Az inverterről jut eszembe. Vettünk két tök egyforma laptopot 2014-ben (kb. két hét eltéréssel). Intel(R) Dual Band N7260 Wi-Fi kártyával (ez még nem tudja az AC-t, csak az N szabványt).
Az elsővel nem volt semmi gond, viszont amint meglett a második, reggelre mindig megállt a TP-LINK 842ND routerem Wi-Fi-je. Ha a gép kábelen volt nem történt semmi. Végül amúgy is jött egy router csere 1043ND-re majd WDR3600-ra, azokon semmi gond nem volt a Wi-Fi-vel egyik gépnél sem.
Másik eset amikor az IPv6 beállítása után dobott le 3--15 perc közti intervallumonként a MikroTik routerem. Ott meg kibukott, hogy az IPv6 RA packetek túl sűrű küldését nem szereti a Centrino N6205, és képes a teljes Wi-Fi-szegmens beleállni miatta a földbe. Felvettem az intervallumot lassan két éve, egy szakadás nincs.
Szóval sajnos ez tényleg egy kiszámíthatatlan terület, és nem is csak az interferencia miatt, hanem azért is, mert tényleg nem lehet tudni, mi borítja meg. Egy hozzá nem értőnél pedig 99% eséllyel nincs olyan aki időmilliomos lenne és tudna debugolgatni. A v6-osra úgy, hogy a saját hálózatom két hónap után sikerült rájönni.
#140328DougButabi
Az ilyesféle felhasználás ütközik a szolgáltató elképzeléseivel. Valamilyen VPN megoldás szokott segíteni az ilyen gondokon, a fórumon itt-ott bukkant már fel olyan, akinek működik.
-
Janusz001
őstag
Koax iptv STB -k nagyságrendileg mennyit esznek bekapcsolva, illetve standby állapotban?
-
olomhuszar
csendes tag
Sziasztok!
Hálózat építéssel kapcsolatos kérdéseim lennének. Költözünk, a lakást felújítjuk, szeretném ha minden kábel a falban futna.
Csatoltam, hogy milyen szolgáltatás érhető el [kép] , viszont ezt még pár hónap múlva szeretném megrendelni.
A lakásban egy helyen lóg most ki egy koax kábel, viszont azt szeretném egy másik helyre a befalazva átköltöztetni.
A koax kábel húzása spéci szerszámokat igényel, ha csak behúzok a két pont közé egy kábelt akkor a szerelő azt össze fogja kötni, rárakja az elosztót, vagy mivel nem a szolgáltatóé ezért másik kábelt húz? Most két kábel figyeg ott, kettőt vagy egyet húzzak oda? Milyen minőségű, szabányú kábel kell hozzá? -
törölt tag
válasz
zelikocc #140330 üzenetére
A legnagyobb poén ,hogy bedugom a kábelt a boxba, működik.
Következő bekapcsoláskor már nem, mert nincs kapcsolat és a droid boxon nem világít a kék led, eldobja a kábeles kapcsolatot. Pedig fizikailag kapcsolódik mert foglalatban a led világít.
Szóval ha letiltanák a wifi kapcsolatot a tévén, akkor jelenleg minden bekapcsolás után újra kellene indítani.Nincs telekom tv-d.
Ne is legyen ,mert ekkora trágyafost még nem tapasztaltál ,amit ezek fejleaztés címen művelnek.Igen, a Telekomos HGW-k és ONT-t a jól felkészültségükről híresek.
Ja, nem.
Pedig erre azt kell mondjam hogy az. Levalábbis wifi szempontból.
Más eszközről meg nem tudok nyilatkozni. -
zelikocc
senior tag
válasz
#46824192 #140324 üzenetére
Telekom hgw wifin használom, ami valszeg fel van erre készítve (multicast).
Igen, a Telekomos HGW-k és ONT-t a jól felkészültségükről híresek.
Ja, nem.
Teljesen jól és kényelmesen működik minden wifi cucc a lakásban.
Ha értelmezed amit írtam, akkor lehet hogy észreveszed, hogy nem rólad írtam, hanem az átlagos előfizető Jóskapistáról. Külön kiemeltem, hogy hozzáértő felhasználónak nincs ezzel probléma, de az biztos, hogy nagyon sok Jóskapista fog ilyen miatt panaszkodni, ha engedik ezt a funkciót.
Persze ez engem nem érdekel, csupán a Telekom helyébe képzelve írtam le a véleményem. Tehát logikus döntés lenne, ha nem engednék WiFi-n.használd kábelen
Köszi, de nincs TV előfizetésem és nem is kell.
UI: A tplink amúgy is egy hígf@s kezd lenni
Legalábbis a tizen/huszon ezres kategóriában egyre több csalódást okoz.
Ebből kiindulva elhiszem hogy szenvedsz vele. Én is szoktam.Ebben egyet kell értsek veled, borzalmasan leromlott az utóbbi pár évben a minősége.
Ami mostanában nekem a legjobban bejött otthoni körülmények között az esetleg tudásilag az Asus, de leginkább WiFi képességek miatt a Xiaomi kínai transmit powerrel, valami brutális jó lefedettséget és stabilitást ad a WiFi-nek (nagyobb az 5 GHz lefedettsége, mint bármelyik másik router 2,4 GHz-en) -
olahdave
tag
Köszi a hozzászólásokat!
Itthon pont felújítás megy és lesz majd kábel a tv-khez. Viszont nem tudom miért nem oldják meg a rendesen a lejátszást a wifin. Én wifin néztem eddig a zattoo.com alkalmazásán külföldi tv adásokat és ott nem volt semmi probléma, pedig főleg hd adások voltak(ard, zdf, rtl, rai1-3).
Ja és nem a sebesség hiányzott, mert 500+ MB-t mértem. -
DougButabi
tag
válasz
tylerddd #140113 üzenetére
Kipróbáltam mobilnetes router-el a tv boxot, kb. 25 Mbit/s-et mértem, de sajnos nem jó.
A kép bejön tök tuti műsorújság, meg minden, de 3 másodperc múlva megáll a lejátszás.Ha csatornát váltok villámgyorsan bejön, el is kezdi játszani, de leáll megint.
Szerintem nem a sávszél a baja, rápróbáltam egy telefonon wifivel megosztott netre, 150 Mbit/s, de semmi változás.
IGMP beállításra gyanakodtam, routeren bekapcsoltam, de nem javította meg.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok,
át menő RJ45 csatlakozót melyik krimpelő fogóval lehet meg csinálni? Ami túl megy a kábel kötéskor.
-
törölt tag
válasz
zelikocc #140323 üzenetére
Kicsit túlgondolod a dolgot/túl sok amerikai filmet néztél
Telekom hgw wifin használom, ami valszeg fel van erre készítve (multicast).
Megakasztani sem lehet , gondolom az előre konfigolt QOS miatt.A WiFi szűk keresztmetszetű, nagyon könnyen zavarodó, ha elfingom magam, még attól is interferálhat.
Ezt is elhiszem. Ahol én lakom 15+ éve nincs zavaró jel, és elég messze vagyunk a szomszédokkal is egymástól. Teljesen jól és kényelmesen működik minden wifi cucc a lakásban.
Szóval köszönöm a hasznos leírást , használd kábelen , nekem jó lesz a wifi is.
(már amikor a tré szét nem cseszi azt ami addig jól működött (nem , nem fingottam el magam és interferál , hanem az elcseszet szoftverük rontotta el!))UI: A tplink amúgy is egy hígf@s kezd lenni
Legalábbis a tizen/huszon ezres kategóriában egyre több csalódást okoz.
Ebből kiindulva elhiszem hogy szenvedsz vele. Én is szoktam. -
zelikocc
senior tag
válasz
#46824192 #140321 üzenetére
Hát én nem TV-znék WiFi-n az biztos.
Elkezdesz letölteni valamit laptopon és megnyekken az összes TV adás..
A WiFi szűk keresztmetszetű, nagyon könnyen zavarodó, ha elfingom magam, még attól is interferálhat. Eddig is kellett kábel a TV-hez, nem dől össze a világ szerintem ha ezután is kell.Persze tudom, ha "pro" (értsd: hozzáértő) felhasználó vagy, akkor biztosan olyan WiFi hálózatot építesz ki, ami bírja és nem lesz baja, vagy ha mégis van akkor elhárítod a gondot, vagy beletörődsz hogy kábelen kell használnod.
De most gondolj az átlagos EFI-re, akinek arra még van esze hogy WiFi-re kösse a boxot, de ha valami akad akkor azonnal az ügyfélszolgálathoz rohannak hogy szar a TV miközben végig nála van a probléma forrása. De nem lehet ám neki elmagyarázni, ki kell küldeni a szerelőt drága pénzért minden egyes ilyen Jóskapistához, mert nem érti meg.
Ugyanez van a DIGI-nél, EFI-k tömege szidja a TV adásukat, tele van velük a FB meg az ügyfélszolgálati panaszok igen nagy része ezt teszi ki, miközben végig az EFI-nél szar az a szutykos koax kábel vagy a csatlakozója, de azt már nem lehet megmondani neki hogy oldja meg magának (mivel az övé, de nem ért hozzá) feltétlenül ki kell menjen a szerelő, aztán tátott szájjal csodálkozik hogy 6000 Ft a kiszállási díj, mert nem a szolgáltató eszközeiben volt hiba, hanem az ő saját lakásának kábelében. És akkor szidja tovább, hogy milyen mocskok, mert lehúzták. Ja hogy ő ingyen is megtudta volna csinálni? Nem az már nem jut el az agyáig, vagy nem is ért hozzá, hogyan kell csatlakozót cserélni egy koax kábelen.Egy szó mint száz: a Telekom helyében én tiltanám a WiFi-n keresztül az IPTV-t. Vagy maximum egy beleegyező felelősség vállalási nyilatkozattal engedném, hogy nem fog rá panaszkodni az EFI, ha akad a TV.
Régóta foglalkozok amúgy WiFi hálózatokkal és hálózatokkal.
Csak egy saját tapasztalat rokonoknál nem régről: Egy pár hónapos WiFi 6-os TP-Link router (és pár AP is) elkezdett interferálni a WiFi. Ahányszor újraindítottam őket, minden alkalommal az első 5-10 másodpercben jó volt a sebesség, majd utána leesett fix 1-2 mbit-re és teljesen használhatatlan volt. 2 napig kerestem hogy mi baja van, már reseteltem a routereket is és semmi. Rájöttem, ha más a WiFi SSID vagy jelszó, akkor nincs baja, de amint az azelőtt használtat állítom be, bumm, vége.Végül rájöttem, hogy a napelem rendszer inverterje amint rácsatlakozik a WiFi-re kliensként, abban a pillanatban nyekken meg. Egy klienstől
Hát ilyet a világon még nem láttam
És mennyi ilyen random bullshit van ami miatt interferálhat a WiFi...
Szóval ha nem akarsz magadnak szívást, akkor kábelt használsz a fix eszközöknek.
Hogy lehet elvezetni? Mindig meglehet oldani valahogy. -
yu4gi
kezdő
Üdv ,Üdv !
Érdeklődnék hogy 2G megszűnik év végén ? -
zelikocc
senior tag
válasz
olahdave #140314 üzenetére
Őszintén én az ő helyükben letiltanám az IPTV adatfolyamot ha WiFi-n csatlakozik a box.
Ha engednék WiFi-n akkor rengeteg felesleges panasz menne be hozzájuk, hogy akad a TV adás, olyanoktól akik nem értenek hozzá. Ki tudja mi okoz éppen interferenciát az EFI WiFi hálózatában, vagy esetleg ki tudja milyen messze van és milyen gyenge a jel... -
Soma01
veterán
Huawei EchoLife-ban, hogyan lehet bridge / PPPoE passthrough módba tenni az eszközt? A PPPoE kapcsolódási adatok kitörlésével menni fog a mögé kötött router? Be tud majd az tárcsázni?
-
sangean
csendes tag
KAON CG3000-ben meg lehet valahol adni, hogy a Google DNS IP cimeit használja az alap Telekomos helyett?
-
olahdave
tag
Sziasztok!
Van olyan aki wifin használja az adnroidos boxot tévéadás nézésére?
Nekem egészen a frissítésig jó működött, azóta pedig max. 10 másodpercig megy az adás. -
Laci60
csendes tag
Sziasztok! Spórolás miatt szeretném kivenni a saját routerm a sagemcom f@st 5655v2 ONT mögül, viszont annak elég gyenge a wifije. Szeretném kicseréltetni a telekommal újabb tipusra. Úgy látom a hozzászólásokban hogy ezeknek már erősebb wifije van. Szerintetek ezzel az indokkal kicseréltethetem vagy hogyan fogjak hozzá
?
-
sunavlys
senior tag
válasz
Atilla001 #140303 üzenetére
Nálam: Telekom, Huawei router.
Netflix tökéletes, HBO max elejétől fogva szaggat mint állat, kábelen is wifin is.
Kínomban hó végével lemondtam az HBO-t. Erre kb. két hete az HBO-t nem a Huaweiről veszem, hanem a házban lévő egy másik TPlink AP-ről, wifin. Azóta tökéletes. -
-
immer
csendes tag
Sziasztok. Ha az értesítés nem jelenik meg, hogy van frissítés a boxra, milyen módon lehet frissíteni? A háromból csak egy frissített.
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Csak röviden, telekom, sagemcom router, Street Fighter 5 játék mindenhol LAG-gol, nagyon. Ugyan ez a gép másik UGYANILYEN telekom rendszeren (munkahely) ugyanez. Vadiúj gép ugyanazon otthoni interneten ugyan úgy. (Router beállításra gondolok ha földrajzilag különböző helyen is ez történik) Ez kb 1 éve kezdődött és nincs ötletem. IPv4 címem egyezik, IPv6 nem a myip oldalon a routerrel. Amiket SF5 fórumokon írtak kipróbáltam, nekem nem váltak be. PForward, UPNP, tűzfal, Win beállítások, telepítés, restart ......... +1
[kép] A képen látható, az adatok fogadása leesik 0-ra és ilyenkor megfagy a játék arra az időre.
Nem megoldást kérnék, hanem tippet, hogy merre indulhatnék még el. Köszönöm, ha nem idevaló törölhető. thx
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Óra topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Politika
- Nintendo Switch
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest