Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Az uszodában reggel 6:30 és 7:30 között mekkora tömeg van? Régebben heti 2x jártam délután, de a plebsnek nyitott 2 sávban nem volt élmény a sok embert kerülgetni
-
gabyka
aktív tag
1,8" PATA meghajtót keresek, hdd vagy ssd mindegy. Nincs valakinek a fiókban?
-
-
cannibal
senior tag
Van esetleg valakinek 12V2A tápja? Ledszalaghoz kellene, sajnos elromlott a jelenlegi.
-
hzsolee
őstag
válasz
SpaceKombajn #48691 üzenetére
Tud...de csak ívvel...vastag pálcával
-
inf3rno
nagyúr
válasz
SpaceKombajn #48691 üzenetére
"Hegeszteni" tud a legjobban.
-
hzsolee
őstag
válasz
SpaceKombajn #48683 üzenetére
Esetleg...
-
inf3rno
nagyúr
Tudja valaki, hogyha a veszprémi NAV-hoz tartozom, akkor fogadnak e a fehérváriban?
-
Rellind
senior tag
válasz
SpaceKombajn #48683 üzenetére
TNTAUTÓ, Budai úton van, egyszer voltam náluk. Nem tudom, hogy ajánlott kategória de 3 év után nem szakadt le
-
SpaceKombajn
aktív tag
Jó kipufogós fehérváron?
-
-
efemm
tag
Szfváron okmányirodával mi a tapasztalatotok, ha nem foglalok időpontot, hanem csak bemegyek és húzok sorszámot? Személyi csere lenne, és a szabad időpontok már a lejáratán túl vannak.
-
Érdeklődés szintjén érdekelne
- iPhone SE 2020, 2022, törött, rossz akkus is
- 3-4TB winya, 2db
- 16GB DDR3 RAM modul (csak egyben)- később majd IOMMU képes lap+proci páros (praktikusan i7-8700 és vidéke, vagy a rizsesből 2700-as), de ez nagyon később
- Android és Windowsos tabletek (törött is akár, atomrégi is) (ez ismerősnek, szóval ha meg is felel, eltart egy darabig, mire megtudom, most éppen tényleg kérik-e)
Egyik se tegnapra
-
Ha valaki épp keresne...
[MacBook Pro 13" 2017]
[Sony A6400 pack] -
Urakok!
Nem lenne valakinek elfekvően egy Wifi repeater-je? -
-
Sziasztok,
hibás (vagy megunt), ATX méretű tápegységet keresek, 1 darabot. Ha nem szántad rá még magad, hogy elvidd elektronikai hulladék gyanánt leadni, én leszek az embered. -
hzsolee
őstag
válasz
DarthSun #48661 üzenetére
Sajnos amit képeltem rendszeres. Engem ez a kajás dolog marhára felb@sz.
A másik a ruha. Sokszor látom azt is, hogy a lidölbe kibontogat több csomagot..méregeti magához... aztán nagy nehezen eldönti melyik méret... aztán visszab@ssza az összeset.. végül elvisz egy bontatlant a méretében. -
-
-
-
válasz
zsolti75 #48647 üzenetére
Faelgazositoba berakhatod, nem lesz tole gyantas a kemeny, de sima kalyhaba/kandalloba a gyanta kepzodes miatt nem
ajanlott, de nem lesz budos. A szemet a problema. Csunya, de “sajnos” amig a ded/nagyszulok generacioja nem “kopik” ki, addig rengetegen egetnek el mindent. Persze nem torvenyszeru, hogy az idosebb 70-es korosztaly a hulye, de nagy reszuk ok, akik mindent is a tuzre dobnak. Az utcaban en is meg tudom mondani, ki az akit a sajat fustjeben kellene konzervalni.. de amig nincs hatosag, aki bunteti, addig cseszhetjuk. -
zsolti75
senior tag
válasz
Dare2Live #48646 üzenetére
10éve volt egy kisebb felújításunk, meghirdettem a bontott lakkozott parkettát a jófogáson, kb 10perc alatt vitték el. Kérdeztem a fickót, mire kell, hát tüzelni. Volt két nagyobb fenyőfa a ház előtt felhívtam egy fakivágós hirdetőt, ingyen kiszedte gyökerestűl őket, az is tüzelni. Ugye a fenyővel nem szabad elvileg, de nem volt számára probléma. Volt egy fészere ahol betárolta, szárította, és kalodába árulta a szezon előtt a tüzifát. Gondolom belekeverte a jó gyantás fenyőt a többi közé, és a kutya se nézte.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ptesza #48643 üzenetére
Már nincs ólom a benzínben, nem kétütemű az autók 40-50% mint 1980as években, minden autóban ott a katalizátor, újabbakban DPF, euro 6.... szó se róla vannak gondok most is de összességében a töredéke az EÜ terhelése az autóknak mint 20-30-40... éve.
Ettől még nem szivesen élnék a sárkeresztúri, balatoni, budia út dugósabb részei mellett.
Viszont rengeteg CO2t tolnak ki. Amitől nem leszel copdos, rákos... csak 40év alatt eltűnt az "igazi" tél.A házak fűtésére viszont nincs műszaki. Ugyanott vannak soksok esetben mint 30+éve. Legalább a szeméttel, levéllel... való fűtést komolyan szankcionálni kellene. És baromira nem lenne nehéz Fáyin kinéztem az 5.ről meg tudtam mondani hogy ki tüzel szeméttel, levéllel.... megfigyelés alapján inkább januárban fogy el az éves szemét, gázra váltásnál nagyon jól megfigyelhető, hogy a 3-5méter magas fekete"korom"oszlopból kis páraoszlop lesz...
@szebe Amikor a friss levegő, játszótérről feljön a gyerek, feleség és mindha kolbász füstölőben lettek volna...
-
-
-
ptesza
senior tag
válasz
Dare2Live #48641 üzenetére
Hát, köszi, hogy ezt így összefoglaltad és számokkal is alátámasztottad. Az autókat üldözik, hogy a saját bűneiket elfedjék. Nyilván az autók is károsak és nem is vitatom.
A saját tapasztalat az, hogy van aki a garázsát a szemét gyűjtésre használja év közben és ősszel a tél elején egy hónapig vagy tovább csak azzal tüzel. De , hogy még el is meséli. Ez már azért veri a biztosítékot.
Nálunk Polgárdin van szelektív szemét gyűjtés ,de télen sokkal kevesebb helyen van kint a 'sárga kuka...
Régebben sokat bringáztam és gyakran belenyúlt a szezon a tél elejébe. De például Küngösön keresztültekerni... -
szebe
addikt
válasz
Dare2Live #48641 üzenetére
Volt hogy Palotavárosból séta/bringa volt a vidi ipari parkba melóba Felsővároson keresztül, télen rendesen füstszagú lettem.
Tóváros este kutyaséta, lehetett látni ahogy gomolyog át a füst a vasúti töltésen, ruhán (meg a kutyán) rendesen érezni utána a füstöt. Szóval kertváros fűtésszezonban tud "jó" lenni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
zsolti75 #48637 üzenetére
5.emelet Fáy András LTP fűtés szezonban ha nem volt érdemi légmozgás és 80%ban nincs a PM10 100-200 extrem havi pár napban 300-450 közt volt teraszon. Tuti tüzeltek pár helyen szeméttel is mert még TVOC is bejelzett néha. Nem ellenőriztem (megszokod nem érzed ám hogy szmog van) szellőztettem csipogott a mérő, hogy baj van.
Végül gyerekek miatt vettem levegőtisztítót, nyitottam az ablakot 20secre rá már indult is a ventije...
Ugyanitt fütés szezon végével PM10 2-10közt = tökéletes.Most 7.emeleten vagyok Budai út légvonalban 100-130m paneldzsungel, távfűtés mindenütt. Nincs kertváros/öreghegy/maroshegy/feketehegy a közelben. Téli fűtés szezonban az idő 80%ban 50alatt van PM10.
Fütés szezon végével ugyanaz van mint Fáyn, PM10 2-10közt = tökéletes.
Két év ittélés alapján igazából nincs szükség levegőtisztitóra.... el kéne adni őket.Nemrég próbáltam nézni, hogy hajnal 1-3 közt (0 forgalom) meg 8, 1530-1730 közt (rush hour) mi a helyzet és nem volt érdemi PM10 eltérés. Majd még mérek párat...
Engem meglepett ez, mert ezek alapján ezen a két helyen legalábbis egyértelműen a szmog forrása 99%ban a fűtés és nem a közlekedés.
Öreghegy, Maroshegy, Feketehegyre... nincs adatom de fűtésszezonban amikor arra járok tippre rosszabb a helyzet mint Fáyn. De ez csak tipp ki kéne mérni.
-
válasz
ptesza #48638 üzenetére
????
Erre gondolok -
zsolti75
senior tag
válasz
rita7107 #48633 üzenetére
Amikor pont arról fúj a szél, akkor kicsit érezni a trágyaszagot itt a hegyen, de nem zavaró. A téli fűtési szezon az viszont kicsit durva mostanában.
95-2010-ig semmi füst nem volt a gázfűtés miatt, előtte a szén, mostanában pedig a mindent elégetünk fűtési rendszerek mennek.
Gyerekkoromban egy rövid ideig (80-as évek eleje) laktunk panelban, ott fekete volt a koromtól a párkány. most nem tudom mi a helyzet, nem hallottam panaszt, szóval valószínű rendben van. -
-
rita7107
aktív tag
colosV8 -at meg tudom erősíteni. Annyira nem rossz a levegő. A szarszag, meg nem a sertéstelepről jön, hanem minden ősszel trágyázzák az aranybulla+temető utáni részt. Ez már csak ilyen. Max 2-3 napig lehet érezni, de nem annyira zavaró. Jobban zavarna egy pesti kocsi szmog, vagy egy dunaújvárosi kohó füst.
-
-
rita7107
aktív tag
válasz
Luck Dragon #48613 üzenetére
Szerintem már teljesen más a helyzet mint a 2000-es évek elején. Akkor még az önkormányzati lakásokban is sok volt a kisebbség. Már, hogy átalakították a bérlakás rendszert már nem tudnak oda költözni, vagy aki igen, az meg "általában" dolgozik rendesen. Én járok arra rendszeresen, és semmi gondom nincs, sőt a nővéremék sem panaszkodnak. Az viszont nagyon jó, hogy közel van sok minden. Belváros 10 perc séta, Halesz 10 perc séta, vasút ~15 perc séta. Szomszédban obi, interspar, dm, kfc,meki, óvoda, bölcsőde. Amit hiányolok az az Általános iskola, de az sincs nagyon messze. Amennyiben nem kertes házban laknék, és lenne üres 1+2 szobás lakás mindenképp oda mennék.
-
hzsolee
őstag
Korábban olvastam itt, hogy a Kazy ajánlott kategória. Rendeltem cuccot, de pillanatnyilag beszerzés alatt. De közben kicsit olcsóbb lett... Létezik náluk olyasmi, hogy "árgarancia"? Mármint mire beszerzik esetleg az olcsóbb árért adják?
-
vzso
aktív tag
válasz
Motion_Blur #48614 üzenetére
Nekem van 2 liter eredeti GM bontatlan váltóolaj. A Corsa -hoz vettem de végül nem lett használva. Elvileg 2017-ben lejárt, de lehet még jó, nem tudom.
Bocs, most néztem, elvileg 75W-85 -ös -
válasz
Motion_Blur #48614 üzenetére
Kérdezd meg a Maximol-t!
Cím: Székesfehérvár, Új Csóri út 164, 8000
Telefonszám: (06 22) 322 184Ha a szokásos nagy alkatrészesek, nem tudnak segíteni...
-
Motion_Blur
félisten
Üdv,
Az esélytelenek nyugalmával, de esetleg van valakinek bontott, vagy bontatlan 75W80 váltóolaja?
VW 6-os manualba kellene, G 055 512 A2-es speckóval.
-
-
efemm
tag
válasz
Napfénysüti #48611 üzenetére
EC, Bestbyte, Mediamarkt. EC-nél megmondják telefonon, hogy mi van és mennyiért, értenek hozzá. Bestbyte-nál és Mediamarktnál meg látod az áruházi készletet a weben, tudsz válogatni.
-
Napfénysüti
nagyúr
HDMI kábelt hol érdemes venni? EC bázisban van nem horror áron?
-
Jarod1
veterán
Vásrhelyin lehet valami konténer kirakodó lesz hhmmm
már 1 halom konténeres vagont betoltak oda.. -
-
Sziasztok!
Ha valakit érdekel egy 4 portos Firewire kártya (PCI), az jelezzen. Tesztelni nem tudom, ingyen adom annak, akit érdekel.
-
-
-
válasz
hzsolee #48600 üzenetére
Keret? Van fölös képkeretem... venni akarsz?
Hát, ha fizetsz, hogy elvigyem a telót, az jó...
De különben 40k körül, ha kevesebb, az nem baj
Akkucsere nem gond ebben, kijelző sem. Apple záras ne legyen, meg a szokásos töltéshibát ne produkálja
(Bár nem tudom, az új SE-k is csinálják-e ezt, mint az 5S/6/SE2016/6S, hogy nem az akku rossz, hanem a töltőáramkör, és össze-vissza ugrál a töltés. Aztán nézel, hogy akkucsere után sem lett jobb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest