- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
multkor epret kerdezte valaki, maty ernel a kisjany magyar, szabadfoldi szep epret arul. ladabol akkor pakolta at muanyagba, mikor arra jartam (11h) tehat meg friss is.
-
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #87556 üzenetére
na teszteltem
indukcios, booston, 3p20mp
futoszalas vizforralo 3p50mp -
tisn
addikt
válasz
martonx #87553 üzenetére
nem teszteltem, de szerintem indukciosban is hasonlo a sebesseg, mint a vizforraloban, nagyon gyorsan felforr. de ha valakinek sok forro viz kell (teazik), azert kenyelmesebb, a kulon eszkoz mint labasban melegiteni. (nekem is van ketto, regi gaztuzhelynel meg hasznaltam is, ha mondjuk gyorsan kellett rizst vagy tesztat fozni,)
-
tisn
addikt
válasz
Agyasima #87528 üzenetére
nekem 4 papirmaszkom van, nem dobom ki egy hasznaalt utan. benn hagyom az autoban, ritkabban megyek vasarolni, zart helyre, mint ket nap, addig meghal rajta a viruska. (foleg, hogy a napon fel is melegszik, szaraz is, nem tul idealis inkubator)
a moshatot meg mosom minden alkalom utan, de eddig az is csak 2x volt rajtam.
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
válasz
vizslakutya #87521 üzenetére
megneztem, nike ups-el ingyen viszi, futar kijon
-
tisn
addikt
válasz
PowerBuldog #87502 üzenetére
az enyem 20 korul ment el, ugyhogy tenyleg jo ar 10-ert
-
tisn
addikt
válasz
sarkanyolo2 #87478 üzenetére
1-2 kozott mentem volna obi, lidl, tesco millioan kb
majd este inkabb.
-
tisn
addikt
válasz
pulutodurumo #87431 üzenetére
nekem asrock b450 steel van
mas lapot vennek mar, nem asrockot -
tisn
addikt
válasz
ShadowX #87363 üzenetére
vagy ket hete volt olyan, hogy ket ilyen nagycsocsu 20 koruli csaj allt be kozvetlenul mellem (en bicajon, ok gyalog) nem tiltakoztam, pont jol belattam a dekoltazsba
ez a lexarabb a karantenban, hiaba bicajozik az ember 25 fokban, alig lehet pihentetni monitor nezesben megfaradt szemeit...
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #87361 üzenetére
A kedvencem a mellettem eltekerő, majd jó 100 méterrel arrébb tüsszentő paraszt volt a héten.
nem en voltam? valami hulye jott szembe mikor kanyarodtam fel a regi hidra balra es rossz oldalrol kerult, tok kozel jott, aztan ugatott, hogy miert megyek olyan kozel hozza. bassza meg, o jott hozzam kozel, maskepp nem lehet felkanyarodni -
tisn
addikt
válasz
Doggy dog #87291 üzenetére
ugy mint eddig, semmi se valtozott. azert ne tul forgalmas helyre menj (pl. liget)
szerk:
köszi
amúgy a polginak egyatalan van szemelyi mozgast korlatozo rendeleteket hozni?c.) egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, legfeljebb napi 1 órában,
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #87226 üzenetére
nekem meg soha nem szoltak, hogy ott ne bicajozzak, pedig jar arra molos secus auto
igaz, mindig a telkemre megyek kapalni -
tisn
addikt
válasz
pilóta #87184 üzenetére
Amúgy majd a svéd adatokra leszek kíváncsi, ahol ugye nem lihegik ennyire túl (az Indexen már megjelent, hogy a teljes svéd kormány tanulatlan suttyó, azért nem tudják, mit csinálnak
)...
norvegiaban elobb indult a jarvany, mint a svedeknel, amugy meg hasonlo nepsurusegu, mentalitasu nepn 5370/59
sw 6331/358kurva jo a sved modszer
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #87103 üzenetére
sajat vallakozas, eddig is home office, nekem fix szerzodesem van erre az evre (persze nyilvan felbontjak, ha a cegnek nem lesz penze) van par evnyi tartalekom (lakasra/nyugdijra gyujtogetem)
havi kiadas sajna sok, eleve tartasdij 100k, lakashitel 50k, fut ket fundim is (igaz az szuneteltetheto)
kaja itthon 3-4 honapra, hasamon tovabbi 2-3 honap, januarban bepsajzoltam. sportolni minden nap megyek, boltba nem nagyon, tescobol rendelgetek.
-
tisn
addikt
válasz
Lacielvtárs #87074 üzenetére
kerdeztel? nem tunt fel :)
nem kell magadra venni :) -
tisn
addikt
válasz
Lacielvtárs #87069 üzenetére
minden nap mehetsz bringazni, mindenki meghulyult, senki sem kepes egy rendelet szoveget ertelmezni?
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/19f1d27b1584ffb22ff468a3635013b9f1813b5e/megtekintes
5. paragrafust olvast el.
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #87021 üzenetére
tudsz te szamolni?
egy ember a lappangasi idoszak alatt (1-14 nap) (atlaogsan 5-6) 2.3-2.8 embert fertoz meg.
december 1-ig birtak visszakovetni, legyen ez a 0-as eset, januar 23-an rendeltek el a karantent, ez kb. 50 nap (legyen 55), ez 2.3 a tizediken, vagy a tizenegyediken. az kb. 4500-9500 beteg. akkor ha jol emlexem 7000 koruli betegszam volt, a valos (tehat tunetmentes, keves tunettel rendelkezo) akkor 30000-70000 lehetett...a contagionban erre ha jol emlexem van egy eleg jo kis bemutato, nezd meg (ujra)
-
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #87008 üzenetére
De ahol volt jó sokáig intézkedés nélküli állapot (Vuhan, Diamond Princess), ott se lett meg a 60-70%
wuhanban jott a karanten
a dajmondon meg szabadon engedtek a luzereket (es ott is voltak lassito intezkedesek, bar eleg szarul kivitelezett "karanten" volt)de talan igy megerted, bar lassan feladom:
Eközben a britek elhatározták, úgy fogják kezelni a koronavírust, mintha egy influenzával állnának szemben. Boris Johnson kormánya sokáig semmilyen korlátozást nem vezetett be, ehelyett egy merőben eltérő stratégiával igyekezett fellépni a járvánnyal szemben. Ez volt a „nyájimmunitás”, amelynek lényege, hogy ha az emberek jelentős része a megfertőződés után immunissá válik a kórra, az értelemszerűen vissza fog szorulni. Úgy számoltak, a járvány 2021 tavaszáig kitart majd, és ez idő alatt közel nyolcmillió ember szorulhat kórházi ellátásra. Ezt erősítette meg Sir Patrick Vallence, a kormány tudományos főtanácsadója is, aki azt mondta,
40 millió britnek kell megfertőződnie a koronavírussal, hogy a jövőben meg tudják akadályozni a járványokat. (angliusok 55 millioan vannak) -
tisn
addikt
válasz
pulutodurumo #87015 üzenetére
igen, es? ido kell a populacio vegigfertozesehez, azt wuhanban sem kapta meg
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #86992 üzenetére
itt vegig te beszeltel rettegesrol. hat, csak a hulyenek nem tunik fel, hogy relativizalni probalsz (csak az idosek, az influban is meghal 5000 ember, megse van ez meg az, stb...)
no mindegy, van szaktopik, van rengeteg anyag a neten, vannak szkenariok
ha elengedjuk a hajat, es vegig megy a populacio 60-70%-an, akkor nem 1% lesz a halalozas tulterhelt eüvel... -
tisn
addikt
válasz
pilóta #86990 üzenetére
ja, ahol minden felsoleguti megbetegedes "influenza". tesztek alapjan meg az 1/8-a... van vedooltas, van ra szerzett (resz)immunitas
es lehet, szarabb ido, vitamin es mozgashiany, depresszio, stb.
de ha elfogadjuk, hogy az influenza evi 7000-el tobb halalt okoz, vedooltassal, letezo immunitassal, tipikusan r0=1.3, dr=0.2% adatokkal, mikozben a covid19-nel nincs immunitas, nincs vedooltas, r0=2.3-2.8, dr=2-3%, sokkal nagyobb a korhazi ellatast igenylo betegek szama (10-17%), ebbol eleg magas az ICU-t igenylo kritikus esetek szama, szoval egy ennyivel veszelyesebb betegseget miert "influenzazol" le?
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #86988 üzenetére
Nem vagyok ilyen, de megnézted az KSH adatait tényleg, vagy csak a hasadra ütöttél?
ne a ksh adatait nezd, hanem az antsz jelenteseit
es hat a halottakat nem tesztelik mar flu-ra2019. év 40. és 2020. év 11. hete között összesen 2 551 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, ahol 274 főnél igazoltak influenza A [161 influenza A(H1N1)pdm09, 68 influenza A(H3N2), 45 A(NT)] és 134 főnél influenza B vírus okozta fertőzést. Ötvenkét megbetegedés hátterében adenovírus, negyven esetben RSV fertőzés állt.
Egyszerűen csak a logika ezt diktálja, hogy ha az év más időszakában meghal X ember, influenza szezonban meg X+8000, akkor nem bonyolult kiszámolni, hogy mennyihez lehetett az influenzának köze..
barmi lehet, korfa, veletlen, izmosabb korhazi fertozes, stb...
Az olaszoknál azért olyan magas a szám, mert ott mindent annak írnak be, aminél kimutatta teszt,
ma irta az olasz doki, hogy sok olasz halottat nem a covid19 jarvanyra konyvelnek
a nemet adatokat meg senki nem erti, ott valami nagyon nem stimmel (tegnap a 444-en volt rola cikk) -
tisn
addikt
válasz
pilóta #86985 üzenetére
Igen, vannak súlyos esetek, és igen, vannak köztük 50 év alattiak is, de ha az összképet nézed, akkor mégiscsak az idősek, legyengültek vannak túlnyomó többségben.
Nearly 30% of US coronavirus cases have been among people 20-44 years old, the CDC says — showing that young people are getting sick, too
...
Additionally, that age group accounted for 20% of hospitalizations and 12% of ICU admissions among US cases, the CDC found.
de nezd meg a belga, francia adatokat nyugodtan. nem veletlen a panic lvl 10000, a maradj otthon, a karanten, a vilaggazdasag leszedalasa... -
tisn
addikt
válasz
pilóta #86984 üzenetére
ne terjessz hamis informaciokat. abbol a 15000-bol kb. 1000-et teszteltek flura, franc se tudja hogy valojaban miben haltak meg. (csak epp oda konyveltek) erdemes antsz influenza jelenteseket olvasni.
(ez a nem veszelyesebb, mint a szezonalis influenza duma ugy februar elejen volt meno a kisebb intelligenciaju egyedeknel, ne legyel te is ilyen.)
-
tisn
addikt
válasz
pilóta #86978 üzenetére
es? ha nem halsz meg, akkor olyan jo moka 2-3 hetet a lelegezteto gepen tolteni? olvastad az olasz 1 paciens tortenetet? (~40) a wuhani doki? (~40) a magyarorszagi nagykvoetsegi dolgozo? (37) vagy az olasz orvos nyilatkozatat ma az indexen (naluk tulnyomoreszt 40-65 evesek fekudnek benn? (nyilvan, a triazs miatt a 65 eveseket mar hagyjak meghalni))
-
tisn
addikt
válasz
vizslakutya #86944 üzenetére
milyen aruhaz van a szoregi uton? nova?
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
válasz
csoszogi #86858 üzenetére
nekem is fura volt, hogy friss hus nem volt egyatalan. daralt hust akartam venni, az sok mindenre jo. vettem helyette bacont, az eleg jol tudja helyettesiteni, es sokaig elall. (pick boltban is het elejen friss hus nem volt, de a rud szalamik ott alltak tomegevel. geddonra az jobb, tovabb elall
)
-
tisn
addikt
válasz
totya694 #86835 üzenetére
a magyar elelmiszertartalekot par evvel ezelott eladtak tudtommal
index.hu/belfold/2016/09/07/tenyleg_nem_tartalekol_mar_nekunk_elelmiszert_az_allam/
eszkozbol persze lehet zarolt keszlet, de meglepodnek, ha nem 40 eves gazmaszkok rohadnanak csak a honvedsegi raktarakban
-
tisn
addikt
-
tisn
addikt
Koronavírussal érintett települések:Budapest: 16 főDebrecen: 2 főKótaj: 1 főIsmeretlen: 17 főZalaszentgrót: 1 főMosonmagyaróvár: 1 főTatabánya: 1 főNyírábrány: 1 főGyál: 1 főMonor: 1 főSzombathely: 2fő
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #86764 üzenetére
hat, ha szerinted tusszento denever hirek jottek wuhanbol
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #86762 üzenetére
most setaltam karosszerialakatostol hazaig, pick bolt a gyar mellett ures friss husbol, tesco, aldi, lidl elott haromnapos unnep elotti automennyiseg. kicsit mosolyogtam, en az elso wuhani hirek ota spajzolok, hulye az, aki eddig meg nem tarolt be 1-2 honapnyi kajat, volt ra majd 2 honapja...
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #86752 üzenetére
azert tulorakkal, egyebbel megoldanatok, ugy 90%-ra (tehat nem esne vissza 70%-ra a termeles)
ja most ha kijarasi tilalom van, uzemek bezarva, az nem 10-30% visszaeses
kb. igy ertettem, hogy ez viszonylag kisebb kar -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #86746 üzenetére
igy van. picsafing ahhoz kepest, mint ha a gyarakban/irodakban rendelnenek el bejarasi tilalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Posta, csomagküldés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest