Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pilóta

    nagyúr

    válasz DarkByte #86981 üzenetére

    Jaja, persze, meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket. Kezet kell mosni, nem kell tömegbe menni stb. A rettegés viszont nem tartozik bele ebbe a körbe.
    Például 2015-ben, a nagy influenza járvány idején (biztos hallottál róla, hiszen kb. 13000-15000 magyar állampolgár halt meg benne. Ja hogy nem hallottál? Más sem, mert annak nem volt hírértéke...), senki sem rettegett, pedig elég durva volt. Gondolj bele, 15000 halott. Ennek túlnyomó többsége kórházban halt meg, sokan az intenzíven. Nem rokkant bele az egészségügy, nem kellett katonai konvojjal szállítani a koporsókat.
    Minden évben meghalnak az első negyedévben 8-10 ezren az influenzajárványban, 2015-ben még ezen felül is volt 7000 pluszban, csak erről nem beszélünk, nem írja meg az újság, nincs operatív törzs minden nap. Mondhatni ez a normális ügymenet, minden évben ez van. Persze nem influenzának írják be a halálokot, de ennyivel többen halnak meg az első negyedévben, mint a többiben, és a különbség az influenza járvány. Amikor erősebb, akkor többel többen halnak meg ilyenkor, amikor meg enyhébb, akkor kevesebbel. De minden évben magasabb a halálozás ilyenkor. Asszem az éves átlag feletti szám 90%-át ismerik el hivatalosan influenzának a hatóságok.
    Ezeket a számokat nem én találtam ki, a KSH oldalán bármikor megtalálhatók.

    Aki él és nem boldog, az téved!

Új hozzászólás Aktív témák