- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Normál, lézer nyomival nyomtatható, A3-as, öntapadós, fehér papír vagy fólia kellene egy műszer előlapjának. Lehet kapni, csak 100-as csomagban. Nincs itt valaki aki ilyet használ és eladna 2-3 darabot? Utána kellene fólia is (azt hiszem hideg lamináló fólia a neve) ugyanilyen méretben és darabszámban.
-
Újra próbálom: tudtok Szeged jóáras DVD R DL lemezt árusító valakit? A Piactér tele van velük, de szeretnék előbb egyet venni és kipróbálni, aztán még párat az archiváláshoz. Nem szeretnék 10 db-ot + posta kifizetni aztán az író, meg nem eszi meg.
-
Hol érdemes most ilyen lemezt (DVD-R/+R (DL) venni ilyen íróba (Pioneer DVR-219LBK)?
Egy 5-ös csomag kellene.Cserepes?
-
Ezt próbáltátok már?:
Windows7 -> parancssor -> tracert 216.81.59.173 -> ÁnterEz a tracert-ben van (eastern egg) vagy egy buherált szerverre fut?
-
Keresek olyan kis USB-microUSB kábelt amiket a nokia E sorozathoz adtak. Olyan feleslegeset occsón.
-
Ha már ügyvéd: A társasházunknak még mindig nincs meg az alapító okirat vagy szmsz vagy mi a fene. Mi pénz az? Állítólag csak ügyvéd csinálhatja meg.
-
válasz
macilaci78 #26332 üzenetére
De jó. Majd egy belső toldóval elrejtem a házban, hogy le ne törjön.
-
Használt PCI(-e) wifi kártyát keresek. Mivel a sör, csoki, vödrös narancs már le van védetve, ezért pénzért.
Keresek még használt Geforce 210 passzív kártyát, hátha jobban szolgálna mint az öreg, alaplapi 8300-as. -
"Skoda Oktávia vezető oldali biztonsági öv csattja kellene. Ami az öv végén van. Vagy egy döglött öv amiről le lehet vágni.
Van valakinek ötlete merre érdemes keresni ilyet?"Az első tanácsolt hely nem jött be. Másik ötlet? A kollégám már hívott néhány bontót, de nem sikerült. Esetleg valami Skoda specifikus bontó?
-
Ötletelés: Skoda Oktávia vezető oldali biztonsági öv csattja kellene. Ami az öv végén van. Vagy egy döglött öv amiről le lehet vágni.
Van valakinek ötlete merre érdemes keresni ilyet? -
válasz
Rhino666 #23612 üzenetére
De klónozza. Bootol is csak a színes ablakocska megáll 'oszt annyi.
Közben keresgéltem (tudom miért nem előtte) és egy az egyben nem megy. Lehet hekkelni a másolandó win-t, vagy a kimásoltat, de egyszerűen, havi rendszerességgel nem megy. Vagy nem találok érthető leírást.
ErőVarázsló: A HDClone-t megnézem, de ennyiből még nem értettem meg.
-
válasz
bitpork #23601 üzenetére
Hogyan megy ez praktice?
Működő w7-ben készítek egy imagót. Elmentem valahova. Puff, megáll a gép. Halott az SSD. Mit teszek?
Ha megvárom az új SSD-t akkor a w7 rescue lemezével visszaállítom az egészet. De lehet, hogy két hétig nincs gép.
Ha az imagót a hordozható HDD-re állítom vissza ugyanúgy nem fog bootolni mint most. Igaz?
Ha folyamatosan van egy másik ugyanolyan SSD-m akkor már tehetném RAID-be is.
Pedig olyan jól kitaláltam.
Megpróbáltam F8-cal hibajavítani, csökkentett módban indítani, de nem megy.
-
Egy kis segítség kellene. Tisn jóvoltából lett egy külső USB3-as drive-om. Nagyon pipec. Klónoztam a 60GB SSD-met 27 perc alatt.
Az volt az elméletem, hogy időnként klónozom az egész W7 SSD-t, és ha beüt a baj akkor bootolok az USB-s klónról. A boot el is indul, aztán fekete alapon fehér betűk és már megyünk is vissza a kályhához.
Mi a hiba az elméletemben? Miért nem tud bootolni a kész rendszer az USB drive-ról? -
Mi most a legolcsóbb megoldás, hogy egy SATA 3.5-ös HDD-t időnként használjak a PC-n? Mentenék rá, de felesleges mindennap forognia ezért. Ha gond van azért szeretnék boot-olni róla, mert a rendszert tükrözném.
Régen voltak olyan ide rack-ek. Nincs ilyen SATA-ban?
-
Hogyan kell excelben 5-re kerekíteni. Találtam a Neten egy képletet, de néha hibázik.
=KEREK(((valami)/5);0)*5Van valakinek kipróbált képlete?
-
4cm-es (felfogató furatok távolsága), halk ventilátort keresek. A mostani 6V-nál még nem indul, aztán meg üvöltve vágtáz.
Ha van valaki fiókjában, vevő lennék rá.
-
A kollektív tudásra fáj a fogam:
Szerelhetek egy mobil HDD-t függőlegesen vagyis élére állítva? Így van szabad hely. Mi a tapasztalatotok, vagy van erre valami előírás? -
Egy fogós kérdésem van: Kell nekem két olyan AMD alumínium, nem hőcsöves hűtőborda aminek a processzor oldala teljesen sík felület. Az AMD 45- 65- 95W-os procijaihoz adták. Van egy 60W-oshoz való aminek a képét
ide teszem. Nekem a 95W-os kellene. Lehet, hogy mindegyikhez ezt adták, csak tudnom kellene.
Természetesen nem procit hanem más, melegedő cuccot hűtene.
2 egyforma vagy legalább ugyanolyan hűtési képességű kellene.
-
Ha valakinek kell egy 20 éves kempingbicikli, szóljon! Szombaton lomtalanítás, onnan a svédek biztosan elviszik.
Csak van valakinek olyan PC bővítő kártya hátlapja, nooo?
Szakmai kérdés: Van olyan, hogy USB3-as hosszabbító kábel, vagy fogjam a régit, mert csak a két végén lévő eszközök számítanak? A drót az meg csak drót.
-
Olyan L alakú takarólemezt keresek, amit a PC házakban a kivett bővítőkártya helyére lehetett tenni. 2-3 db kellene. Fontos, hogy sima legyen, ne bordázott.
Az ár egy maláj egység.(F1: sör, csoki, stb.)
-
Na mégegyszer, hátha valaki még nem ismeri:
Eladó egy E350IA-E45 Brazos alaplap.
Gondoltam előbb ide berakom hátha egy szegedi topictárs megkívánja, mielőtt felteszem a piactérre.
Nem garis. Másolt driver lemez. Hátlap, 1db SATA kábel.
Az ára: 23 000 Ft.
2012.08.08-án vettem, és azóta megy otthoni szerverként, hiba nélkül. Azért cseréltem le egy ASUS C60M1-I-ra, mert még kisebb fogyasztást akarok, meg ez passzív.
-
válasz
LordVader80 #19896 üzenetére
De, gyengébb, egy kicsit, mondjuk 10%.
Mérőszámot nem tudok mondani, csak érzésre. Végül is ez egy headless szerver, így csak a többi gép viselkedéséből tudok következtetni.
A fájlok másolásakor 600Mbps-ot sikerült elérni max, egyszer. Átlag 400Mbps lehet. -
Eladó egy E350IA-E45 Brazos alaplap.
Gondoltam előbb ide berakom hátha egy szegedi topictárs megkívánja, mielőtt felteszem a piactérre.
Nem garis. Másolt driver lemez. Hátlap, 1db SATA kábel.
Az ára: 23 000 Ft.
2012.08.08-án vettem, és azóta megy otthoni szerverként, hiba nélkül. Azért cseréltem le egy ASUS C60M1-I-ra, mert még kisebb fogyasztást akarok, meg ez passzív.
-
válasz
GrotESC #19884 üzenetére
A sebessége a 32GB-hoz kissé kevés.
Ezen is gondolkodjatok: LEXAR JumpDrive S73Kb. 4-szer gyorsabb.
Ha belefér az együtt-rendelésbe én inkább egy ilyet szeretnék a szülinapomra.
-
Szeretnék venni egy olyan fejre felvehető nagyítót. Már nem igazán tudom elolvasni az SMD alkatrészek feliratát, meg a színkódokat.
Valaki használ ilyesmit? Tapasztalat? Hol kell az ilyet keresni Szegeden? A Netről nem merek rendelni, mert nem tudom kipróbálni. -
Eladó egy GV-NX73G128D-RH ilyen, passzív videókártya.
-
Valaki tud adni egy linket privátban, ahol megtudom mi történik a fájlcserélő oldalakkal?
Egyszerűen eltűntek az oldalak amiket használtam. -
2*1GB 800MHz-es DDR2-es RAM-ot keresek eladót.
Ha esetleg lehet róla számla az még jobb!
-
Valakinek - véletlenül - van egy döglött via epia 800-as alaplapja, amiben jó a BIOS ROM? Nem fejeződött be a BIOS frissítés. Most csak műterhelésnek jó a lap.
Oda a kis fogyasztású szerverem.
Hátha szerencsém lesz.. -
Ha van valakinek 2m körüli DVI monitorkábele eladó dobjon egy privit!
-
Használt házat keresek occsóé. Egy gépet akartam felújítani, de kiderült, hogy a ház még olyan "régi". Nincs hely a hátlapnak. mATX alaplap menne bele, semmi extra. Színe mindegy.
-
-
Tiszteletem!
Van valakinek 1-2 db, csoki árban eladó, 1-2GB-os, működő, pendrive? CD helyett. Telepíteni szeretnék optikai meghajtó nélkül, de itthon minden pendrive tele van valami fontossal.
-
Hátha valakinek felszabadult eladó, használt USB-s webkamerája? Min. ilyet tudjon:
640*480 vga videó, beépített mikrofon.
Ha linuxon használható az előny, a W7 driver meg muszáj.
-
Van valakinek eladó, használt USB-s webkamerája? Min. ilyet tudjon:
640*480 vga videó, beépített mikrofon.
Ha linuxon használható az előny, a W7 driver meg muszáj.
-
A postaládákról jut eszembe: Tudtok valami jó megoldást olyan tartóra amit kiteszek és 6 lakás reklámújságait szépen bele lehet tenni. Neten kép, barkács leírás, bolt ahol lehet ilyesmit kapni...
Esőtől védett helyünk van, csak valami kulturált megoldás kellene. -
Linksys wrt54GL-re most milyen alternatív firmware-t érdemes feltenni? dd-wrt v. openwrt?
Most v4.30.1, HyperWRT 2.1b1 +tofu13c [Feb 3 2006] van rajta.
Valami stabil verzió kellene, hogy megint elmenjen 6 évet.Úgy értem valami gyakorlati tapasztalat alapú tanács kellene.
-
Többen írtátok, hogy Digi internetet használtok. Használja valaki a TV és a telefon szolgáltatásukat is?
Most jönnek az utcába. A 3 együtt 4200Ft/hó. A TV nem kritikus.
De, a telefont csak akkor hoznám át az Inviteltől, ha tényleg normálisan működik. Az 500Ft-ért korlátlan belföldi hívás az jónak tűnik.
Minőség, elérhetőség, stb...? -
Keresek próbára 2,5"-os SATA HDD-hez USB-s külső házat. Ha a TV-m elfogadja a cuccot vevő is vagyok rá.
-
T-home-os kérdésem van: Egyik kolleginánál T-s IPTV és Internet van. A router állítólag WiFi-s mert a szobában vehető a Net, de nincs rajta antenna. Így a másik két szobában még dróton lógó, külön antennával se jön a Net rendesen.
Létezik, hogy nincs antennája egy wifi-s routernek? Lehet ezt cseréltetni? Ha nem akkor egy AP-t kell feltennem, hogy legyen kapcsolat? -
"Valaki tud segíteni nekem e-bay és paypal ügyben? Nem sikerült vásárolnom előre feltöltéssel."
Segítsen már valaki!Rátettem a paypal-ra pénzt. Vásárolni akartam. A fizetésnél kérte a hitelkártyaszámomat. Miért? Nem tudom elvásárolni a pénzemet? Most forintban mutatja a paypal a pénzem. Külön konvertálnom kell? hogyan?
-
Valaki tud segíteni nekem e-bay és paypal ügyben? Nem sikerült vásárolnom előre feltöltéssel.
Jó privátban is. -
Hátha azóta valakinek kell:
Van néhány eladó SDRAM-om:
Compaq 64MB 100MHz 1 oldalas 400Ft
Noname 128MB 100MHz 1 oldalas 600Ft
Kingston KTC6611/256 256MB 133MHz 2 oldalas 1000Ft
Noname 256MB 133MHz 1 oldalas 1000FtHa valakinek van SDRAM 512MB 133MHz-es cseredarabja ezeket becserélném .
Üdv.
-
válasz
ErőVarázsló #8769 üzenetére
"van 512mb-sem több si"
Köszi, de többet már nem költök a kis szerveremre. Majd ha elmegy néhány a felesleges cuccokból, akkor lesz új ram. (meg megint egy eladó 256MB-os
)
-
Van néhány eladó SDRAM-om:
Compaq 64MB 100MHz 1 oldalas 400Ft
Noname 128MB 100MHz 1 oldalas 600Ft
Kingston KTC6611/256 256MB 133MHz 2 oldalas 1000Ft
Noname 256MB 133MHz 1 oldalas 1000FtHa valakinek van SDRAM 512MB 133MHz-es cseredarabja azt becserélném. A fenti listából két másikat adnék érte, vagy hármat!?
Üdv.
-
Mostanában milyen free progival lehet megnézni egy médiafájl szerkezetét (kódolás, konténer, stb.)? Régen gspot-ot használtam, de az nem írja ki az mkv fájl adatait.
-
Van valakinek eladó 512MB 133MHz SDRAM-ja? Egy vagy kettő attól függően, hogy mi az ára.
-
Van valakinek egy felesleges 5cm-es ventillátora eladó? Olyan ami 3 pin-es és megy rajta a fordulatszám visszajelzése. Ja és csendes. A mostaniba megdöglött a fordulatszám és nem tudja a pc szabályozni visszajelzés nélkül.
-
Azt keresem, hogy tényleg lehet az otthoni szemét elszállításáról Hódmezővásárhelyi céggel szerződni? Az olcsóbb?
Valaki látott már ilyet? -
Menteni kellene a házban lévő gépekben található oprendszereket/HDD-ket. Huncutkodik az egyik SSD.
Milyen free progit javasoltok, ami a samba hálózati meghajtóra is tud menteni és utána visszaállítani? -
Van valakinek eladó mobil HDD IDE; >=160GB?
A szép,új Panasonic TV csak 160GB-tól fogadja el a winyót, hogy felvegye rá a műsort.Mobil keretem van, de ha azzal együtt is van eladó jóáras termék akkor mindegy milyen benne a HDD csak kisebb ne legyen.
-
AsrockH67M alaplappal van gondom. Ez már B3 stepping, tehát sata3 hiba mentes.
A hiba:
tegnap óta a win7 boot közben megállt, újraindult, aztán már a lemezt se látta, ma du megint újraindulgatott. A meghajtó teljesen olvasható a linux alól.(másik meghajtó)
Most átdugtam az SSD-t SATA2 csatira. Az SSD SATA2-es. Most megy. Visszatettem SATA3-ra megint megy.
Kérdéseim:
- Lehet, hogy mégsem B3-as a lap? Matrica volt rajta.
- SATA2-es SSD-t nem szabad SATA3-ra dugni?
- Van valahol a SATA3 hiba leírása, esetleg magyarul?Tudom varázslás, csak hátha van valakinek jó ötlete, tapasztalata...
-
Egy xbox360 4GB Slim gépem van eladó a dobozában 0 kilométeres 1 napos. Euronics számla, bolti garancia. 40 000 Ft-ra gondoltam.
-
Utolsó próba:
Nincs valakinek kölcsön egy órára egy CI adaptere, kipróbálni, hogy egy philips lcd tv tudja-e egyenesen venni a T-home-os digitális kábeltv csatornáit? Ki kellene hagyni a set-top-boxot mert nincs elég scart csatlakozó a tv-n. A set-top-boxon meg nincs hdmi. -
válasz
regvoltrossz #1611 üzenetére
"...Hd boxot azért nem tudnak adni, mert Szegeden nincs nincs Mpeg4 HD DVB-C csatorna, nem is volt..."
Na várjunk, ezzel azt mondod, hogy hiába rakjuk össze a kártya+conax modul+TV kombinációt akkor is SD adást fogunk nézni amikor a DunaHD-t nézzük, csak a TV konvertálja fel? Akkor ezért írta ErőVarázsló, hogy nem lesz jobb a kép!"...sőt még a korábbi MPEG-2 DVB-C csatornákat is eltüntették és minimálisra csökkentették mára..."
A kollégának most is T-home digitális szolgáltatása van. Van azon elég csatorna, csak ugyanennyi csatornát drágábban mérik az IP-n. Ez a "mindenféle aljas és annál is aljasabb eszköz", gondolom.Azért egy próbát szívesen tennék ha valakinek akad egy conax csatolója!
-
Egy kis digitális televíziós segítséget kérek.
Egy kollégám vett egy új LCD TV-t. Van benne CI aljzat (ha jól írtam).
T-com digitális kábeltv-je van. A set-top-box nem tud HDMI-t. A T-com nem hajlandó cserélni, nincs neki (???) hdmi-s set-top-box-a. De hajlandó havi+2 rongyért átállítani IPTV-re.
Van valakinek olyan adaptere kölcsön, amivel kipróbálhatnánk, hogy a TV egyenesben tudja-e venni a digitális kábel jelet. A kolléga szerint van benne DVB-C vevő.
Van valakinek tapasztalata, hogy sikerrel járt ilyen manőver?Köszi.
-
Egy barátom megkért, hogy keressek a haverjának laptopot. Körbejártuk a témát, hogy mire szeretné használni. Minden jó volt, csak végén mondta a haver, hogy neki éppen fele áron kellene, használt.
Kérdésem, van olyan bolt hol ilyen laptopokat adnak valami kis garanciával. pl. fél év? A Neten is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest