- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
OTP-s új Visa kártyán már nincs is mágnescsík. Azt könnyű skimmerrel másolni is, nem biztonságos.
-
quailstorm
félisten
válasz
csoszogi #100898 üzenetére
Ez jó kérdés, mert az IKV a tulajdonos és ezek csak bérlemények, de már kezd átalakulni az a ház és egyre több elzárt ketreces magánlakás van benne.
A szerelőt nem az IKV képviseletében hívták az biztos, amikor az ajánlat el lett utasítva. (ismerem a szerelőt, onnan tudom) -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #100896 üzenetére
Update, az IKV tud róla és klórmésszel lekezelték a köztéri lerakót, de ez a problémát nem oldja meg ugye.
-
quailstorm
félisten
válasz
martonx #100895 üzenetére
Sziksóson szokás ellocsolni a mosógépből leeresztett vizet. Szóval nem annyira irreális.
De itt Móravárosban sem hajlandók a cigányok most megjavíttatni a csatornát így hónapok óta az utcára hordják a szennyvizet. (kaptak rá árajánlatot csak elutasították)
Amúgy azt hol lenne érdemes bejelenteni? Elég komoly közegészségügyi kockázat.
-
quailstorm
félisten
Látjátok ezért kell Móravárosban lakni. Ott 20 éve is ilyen volt.
-
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #100675 üzenetére
Csongrádi sgt. 54 alatt van. Amúgy tényleg nem nagy művészet kicserélni, még nekem is elsőre sikerült. Gurtnit meg a kenderboltban lehet venni (6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 8.).
-
quailstorm
félisten
válasz
garga pista #100393 üzenetére
Igen, ezt a módot javaslom én is a Discordnál, Win 7 óta biztos van ez a beállítás.
Arra oda kell figyelni, hogy a discord a kommunikációs eszközt a saját beállításaiban felül tudja írni. -
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #100355 üzenetére
PotatoNV kell hozzá: [link]
Viszont a testpoint miatt szét kell szedni a tabletet, az meg ragasztva van. Nagyon nem kezdőnek való. -
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #100353 üzenetére
Konkrétan milyen modellről van szó? A Huawei évekkel ezelőtt leállította a bootloadernyitós oldalát sajnos.
Ez a tool talán ki tudja brute forceolni: [link] -
quailstorm
félisten
válasz
Ted_Beneky #100258 üzenetére
Emeleten van, úgyhogy ez sajnos nem opció.
-
quailstorm
félisten
Remélem nem rugdostok meg érte, de betenném a kanapém hirdetését ide a fotók miatt.
Kell-e valakinek? Nem ingyenre tettem fel a jófogásra hogy ne vonzzak be nem kívánatos embereket, de ha valakinek kell és elviszi, akár még a szétszedésben is segít, akkor viheti ingyen is. Nem hámlik, nincs rossz állapotban, viszont sajnálom kidobni és sürgős nagyon hogy eltűnjön mert aljzatbetont kéne önteni.Dög nehéz és alig fog kiférni az ajtón, de ha behozták, akkor ki is fog menni valahogy.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #100196 üzenetére
Mármint a Sandy is eszik 1 rankos memóriát, legfeljebb a 2 GB-os modulból. De 4 GB 1 rank már túl nagy memóriasűrűség a kontrollernek.
-
quailstorm
félisten
válasz
fradi81 #100192 üzenetére
2 rankos, két oldalon vannak a chipek. AIDA64-gyel vagy CPU-Z-vel mutasd meg az időzítéseket és amelyikkel egyezik a SirRasor által ajánlottakból, én úgy párosítanám. Az övének az időzítése rá van nyomtatva a címkékre, a képen látszik.
i5-2400-nál ami szintén Sandy nekem szenvedős volt a RAM bővítés, de végül ott is sikerült a 16 GB.
Sandy 1 rankos memóriát tudtommal nem eszi meg, ahhoz minimum Ivy kell. Nálam nem ette.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #100028 üzenetére
Épp be akartam írni melyik Aliexpresses adapter és BIOS kell hogy bele tudj (mármint a vevő) tenni normális SSD-t.
Hát ebbe sajnos semmilyen, mert beforrasztott chipes és nincs foglalat. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
pulutodurumo #99738 üzenetére
Én cifrábban jártam nemrég.
Régóta nem használtam a régebbi gépem. Most kellett. Windows 10, elindul, Windows Update, otthagyom.
Jövök vissza, helyreállítási képernyő, túl sok volt a kékhalál.
???
Kiderült, hogy a Windows Update a mai napig azt a hibás nVidia drivert tartalmazza, ami SSE 4.2 nélküli procikon kékhalált okoz.Mivel a Windows okos és erőszakos, ezért egy DDU-s takarítás és reboot után azonnal szorgalmasan el is kezdte telepíteni a hibás drivert megint, úgyhogy ki kellet kapcsolni a driver updatest teljesen.
-
quailstorm
félisten
Normál esetben a külön partíció sem gond. Laptopban nincs másik SSD, de simán dual bootolom a Windowst a Minttel. Úgyhogy itt valami user error van. Windows mellé telepített Linux-nál a grub mindent megold alapból. Fordított sorrend bajosabb.
WiFi drivert meg keresni kell (vagy USB adaptert venni), addig meg kábel. -
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #99709 üzenetére
És indulás közben ilyen "popup menüből"? Asszem tán F12-re jött elő korabeli lapokon.
-
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #99707 üzenetére
Ugyanúgy felmegy rá a legfrissebb Mint, de erre tényleg csak XFCE-t ajánlok.
Csak CD-ről? Biztos? Az a korszak már tudott USB-ről. Ha mást nem, akkor CD-ről bebootolsz egy plop bootot és onnan tovább USB-re. -
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #99697 üzenetére
A Mint Ubuntu alapú, szóval a telepítése olyan, mint az Ubuntunak. Viszont a kinézete sokkal megszokottabb a Windows felhasználónak, mint egy natúr Gnome3, vagy XFCE lenne.
-
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #99691 üzenetére
Linux Mint legfrissebb + ttf-mscorefonts-installer hogy a Microsoft betűtípusok meglegyenek.
Lehet én erre nem a Cinnamon verziót tenném fel, hanem az XFCE-t, mert nem sok a RAM. -
quailstorm
félisten
válasz
Bogyi007 #99641 üzenetére
Nekem viszont Rókusra kellene és ott nincs csak Coax. Több év múlvára ígérték.
Azt meg már leírta szabzoltan1 hogy miért nem kell a coaxos.
Pulz utcában is csak a szopás van a Kaon DOCSIS végpontokkal. Nekem erre semmi szükségem. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
garga pista #99586 üzenetére
Dorozsmán is van optika pár helyen. Ahol már van coax ott viszont nem akaródzik áthúzni nekik.
-
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #99450 üzenetére
Elvi szinten lehetetlen enélkül megoldani. Ha legörgetek a review-höz, akkor is még a pozitívak is kiemelik az input lagot meg az artifactokat. Kiemelt példa lent.
Ezt kipróbálás nélkül is lehet tudni pusztán az alapján, hogy milyen elven működik.Alright so first off the frame generation does work and feels super nice especially on games like escape from tarkov but, it does feel like theres a bit of input delay and sometimes swinging your mouse around makes it generate some pretty weird frames and bug out a bit, so with that said i dont feel this program is useless on every game it does a really good job at whats advertised but it seems to be more usefull on a game like cyberpunk or other non competitive demanding games rather than competitive ones so if your looking to increase frames in a game like tarkov i would suggest not use this program since the input delay feeling can really mess with you although if you can get use to it then this could bring you great advantages but on singleplayer games its much more managable, and the scaling really is good too i havent noticed any issues with it so.
-
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #99448 üzenetére
Skálázást a 23"-es fullHD monitoromon. Képkockagenerálást csak másnál láttam, pl. munkatársam. De az artifactok nagyon zavartak. (Az valami 120 centi körüli 4k TV volt)
Példa artifactra. -
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #99446 üzenetére
Nem egyformán látnak az emberek és nem is egyformán dolgozzák fel a mozgást.
De elképzelhető, hogy lenne olyan játék, meg olyan pixelsűrűségű kijelző, ahol nálam is jó lenne.
Kompetitív játék és alacsony pixelsűrűség mellett nem jó.Nagy pixelsűrűség mellett a skálázást azt bírom, úgy nem leszek rosszul tőle. Kis pixelsűrűség mellett inkább a lépcsős vonalakat választom. A képkockagenerálást azt sose szerettem.
Mindegy, ez itt off, csak azért írtam le, hogy ez nem egy csodaszer és akármennyire kezd ez a standard lenni a játékiparban, azért az ilyen-olyan skálázás, interpoláció, filterek azok messze nem egyenértékűek a ténylegesen lerenderelt képkockákkal.
Lassabb/nyugisabb játékoknál viszont szemnek kellemesebbé teheti gyengébb gépeken. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
Doggy dog #99196 üzenetére
Pár ezer forintért tudsz venni valami N-es WiFi routert ami ugyan net nélkül de csinál egy LAN-t összekötni a TV-t a telefonnal.
Ha olyat veszel, amin fut a DD-WRT akkor még a mobiltelefon hotspotját is tovább tudod osztani (bár ezt nem próbáltam, csak simán a routert olyan szegény ember mesh-e alapon). -
quailstorm
félisten
válasz
Doggy dog #99193 üzenetére
Persze működne, csak én azt nem próbáltam így nem tudok releváns véleményt mondani.
Nekem egy ősrégi Microsoft HD-500 van, amit még a Lumia 950-hez adtak, de működik Androiddal, tablettel, Steam Deck-kel, laptoppal, bármivel (nyilván tölteni csak telefont tud).
Alin ilyesmi dokkok vannak: [link] vagy [link]
Milyen telefonod van egyáltalán? Nem mindegy.
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #98944 üzenetére
Én nemrég köttettem be a Digit és WiFi 6-os Huaweit kaptam. Egyelőre felületesen ismerkedtem vele, de elégedett vagyok vele. WiFi térerő van bőven és sebesség is, pedig csak régi szabványokat ismerő eszközeim vannak, de az Asus AC eszközeimet simán leveri.
Én úgy láttam ez a Huawei még a portnyitást is engedi, szóval akár a saját eszköz sem kötelező még ebben az esetben sem. -
quailstorm
félisten
Nincs hozzá moddolt driver tudomásom szerint, szóval ha a gyári driverek közül semmivel, akkor szívás.
Aliexpressen van Marvell 88SE9215 vezérlős meg M.2 SATA elosztó is, ott nézelődnék. Itthon nincs már a boltokban ilyesmi ha jól látom.
Mondjuk annyira ez sem egy csoda driver téren. -
quailstorm
félisten
Én alkoholmentes ablaktisztítót használok és nem volt még gondom vele. Alkoholos tuti nem jó közvetlen LCD-re, mert le tudja marni a legfelső (mattító?) réteget foltokban.
-
quailstorm
félisten
HD4000 az Ivy Bridge (3rd gen). Lényegében az volt az első tényleges DirectX 11 támogatott nagyjából bugmentes Intel GPU. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy bármi, ami DirectX 11-et tud, az elég.
Látom azért ez 3D, akkor azért ajánlott lenne legalább egy Ryzen APU vagy egy Intel Xe minimum. Ne akadjon meg legyen szép.
Azért a két dedikált GPU amit felsorolt a HD4000 után, az sokszorosan erősebb mint a HD4000. A HD4000 az kb. egy 7 éves mobiltelefon szintje.
-
quailstorm
félisten
Én 2016-ban telepítettem a Win10-em, még az 1607-et. Azóta már másik gépben van, de nem volt reinstall. (gaming, szoftverfejlesztés ami itt is megy)
-
quailstorm
félisten
válasz
totya694 #97364 üzenetére
Volt erős szél, de repülő tetőcserepeket meg áramszünetet nem láttam errefelé. Csak letört ágakat.
Van cikk a károkról -
quailstorm
félisten
Itt csak a lámpa pislogott (Móraváros). A PC és az internet meg sem rezzent.
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox #96379 üzenetére
MAXDATA
Nincs ThinkPadem, csak Gericom, Fujitsu meg MAXDATA. -
quailstorm
félisten
válasz
garga pista #96377 üzenetére
A szokásosat tudom adni most is.
-
quailstorm
félisten
Vastag kerek (régi) Nokia töltője van valakinek eladó? Jövő héten bacsis-retro kiállítás és nekem, mint kiállítónak van kemény 1db töltőm.
-
quailstorm
félisten
válasz
Stylewars_kp #95307 üzenetére
AiMesh. Meg már nem kapja meg a Merlin frissítéseket sem. Értelemszerűen biztonsági frissítést sem kap.
Asus routerek kicsit többet tudnak mint egy egyszerű tizenéves WiFi router.
De akkor próbálok tételeket hozni amit már nem kapott meg:
Merlin: DNS filtering, IPv6 redirection, IPv6 OpenVPN support.
Gyári: AiMesh, OpenSSL 1.1.1. -
quailstorm
félisten
válasz
szabzoltan1 #95304 üzenetére
Mert lejárt a támogatása és drágán adod.
Nem beszólni akarok, csak ez a piaci realitás. 12k-ért ment el nemrég egy HA!-n. -
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #95257 üzenetére
Valószínűleg UEFI-s telepítőt csináltál.
-
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #95226 üzenetére
32-bites támogatás már kivezetésre került, ne is keress olyat. 64-bitesre menj át.
Mint XFCE. -
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #95217 üzenetére
Parancssorozásnak nincs köze a desktop environmenthez.
Az a gép kevés lesz a KDE-hez szerintem, én XFCE-t (Xubuntu) próbálnék. Abból a Linux Mint-nek van Windows-szerű témája alapból. -
quailstorm
félisten
válasz
vizslakutya #95130 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #95047 üzenetére
2022-es VS-t átrakták 64-bitre, lényegesen több memóriát eszik. Ugyanazon projektnél 2019-ben ami 600MB az 2022-ben 2GB RAM nálam.
Ettől függetlenül 1 perces fagyást nem kéne látnod egyáltalán 16GB RAM-mal.Kis b az bit, a nagy B az bájt, azért számolsz rosszul sávszélességet.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
martonx #94915 üzenetére
2015-ben végzett Radnótis osztályban (sajátomban) több volt a zseni, meg a csóró zseni, mint a szülők által eszetlen módon tolt gyerek. Hogy azóta ez mennyire változott, nem tudom. A osztályos voltam, aminek a fele kémia, fele matek-fizika. Én felvételi előkészítőre egy darabra se mentem el. Magántanár is már a Radnótiban kellett mert nem bírtam a tempót. De ott is jobbára BSc vagy MSc hallgatóktól tanultam, mindössze egy matektanár volt ténylegesen végzett pedagógus és középiskolai tanár.
Amit írsz, az inkább általánosban volt jellemző. Radnótiban a kevés lemorzsolódót kivéve azért mindenki dolgozott keményen magától is. Viszont aki nem volt annyira tehetséges vagy elszánt, az be sem akart kerülni a Radnótiba, vagy csak valahogy elvegetált miután a szülei beerőszakolták pl. a 6 osztályosba. Mindössze egy olyan általános iskolai volt osztálytársam van, aki menet közben váltott a Radnótiba, mert kevésnek találta a másik iskolát (asszem Kőrösy), pedig ő is azt mondta, hogy na oda nem mert ott kihajtják az embert.
-
quailstorm
félisten
Retró mániások megveszik, van neki hardverapró kategória.
Ha TFT kijelzős, akkor engem is érdekel.Ha erről a gépről van szó, akkor kell nekem. Ez TFT kijelzős, Trident grafikás, ESS hangkártyás. Helytakarékos, de kellően erős DOS gépnek ideális.
Agórába ez már határeset, hogy túl új, max. a nyomkodhatós terembe lenne jó. Meg ott eléggé elfogyott a hely is már.
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #94636 üzenetére
Sajnos a teflon spray büdös, a cipzár meg gondolom ruhán van. Kerékpárzáram teflonnal van kenve, sokat segített rajta. Máshoz most nem rémlik, hogy használtam volna. Ellenben szilikonzsírral még a Nokia N95-öm csúszkáját is kentem anno, mikor kezdett már darabos lenni a mozgás
-
quailstorm
félisten
Móravárosban is nagyon hallatszott az éjjel.
-
quailstorm
félisten
Bacsis retro kiállításra fog menni valaki innen, akinél lesz még szabad hely (az autóban)?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest