- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Az a macera ezzel, hogy jogilag elég nehezen lehet azt megfogni, hogy
mi az, hogy a a vevő kap egy legalább olyan tudású kártyát, mint volt az övé.
Azt kéne megérteni, hogy a vevő nem egy, a csereként felajánlott "azonos tudású kártyát", nem egy valamilyen kategóriájú kártyát vett, hanem egy konkrét típusú kártyát, ilyen egyszerű. Bármit, ami nem egyezik meg ezzel, elfogadhatja csereként, de miért lenne köteles elfogadni? Nem azt vette. Mégha kétszer olyan jó is.. Ha köteles lenne elfogadni, ki határozná meg, hogy mi az azonos tudású kártya? Nahát, gondolom a boltos.
Ezért van ez helyette, hogyha nem tetszik a vevőnek, akkor eláll a szerződéstől és vissza minden. Akárhogy kapálóznak ellene a boltosok, ez a jogos.Továbbra se jóindulatról, tisztességről, illemszabályokról van szó, hanem törvény adta jogokról és kötelezettségekről, szerződésről. Ha meg nem fogadjátok el a csúnya fogyasztóvédelmi törvényeket, akkor nem kell kereskedni.
-
Lortech
addikt
válasz
Hydra SR #5425 üzenetére
Én a törvényről beszélek, nem arról, amit én jogosnak tartok és amit én elvárok a bolttól.
A törvényt jó úgy ismerni ahogyan az van, nem pedig ahogy egy kereskedő a szádba adja.
Aztán a megfelelő ismeretek birtokában adott helyzetnek megfelelően mindenki alkalmazza a törvény adta kereteken belül úgy, ahogyan azt jónak gondolja.Nekem nem lenne pofám ezesetben az eredeti vételárat visszakérni, de ha nagyon hülyének akarnak nézni, akkor lehet, hogy nem lennék rest. Az mindenesetre biztos, hogy egy forintot sem fizetnék rá semmire sem. Szóval vagy az eredetivel _szerintem_ megegyező 1900-at adnak cserébe, vagy egy HD3850-et, ráfizetés nélkül ( de adhatnának a 3870-et is, haragudni nem haragudnék), ha meg nem tetszik, akkor vissza lehet pengetni a vételárat.
-
Lortech
addikt
válasz
Biznisz Elek #5420 üzenetére
Idézed nekem a törvényt, amiben ez van?
Csak mert tudomásom szerint, ha nem azonos típusú (nem szerinted azonos típusú, vagy kb. olyan teljesítményű) alkatrészt akarsz cserébe felajánlani, azt a vevő nem köteles elfogadni (nem kell indokolnia), elállhat a szerződéstől és kérheti az eredeti vételár visszafizetését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest