Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Synology routerek

RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Aventurium
üzenetére
Csak annyit?
Lehet, h a netszakadás is a terhelés miatt van, ki tudja ... mondjuk fura, h a telekom nem oszt új címet egy sima router restart után ...
-
Aventurium
csendes tag
Odáig jutott az egész, hogy a telekom modemben minden port továbbítást kikapcsoltam
és kivettem a synologyit a DMZ-ből. Mivel 10millió kérés ömlött be 6 óra alatt a routerbe
Egy darabig 600.000 kérés még utána bejutott de most úgy látom, hogy nem jutnak át a telekom modemen.
Sajnos a netszakadás még mindig jelen van de megkértem őket, hogy cseréjék ki így talán kapok új IP címet.
Remélem nem az történ, hogy a synology DDNS szolgáltatásból került ki a publikus címem mert eddig kb 3 éve így használtam a rendszert és sosem volt ilyen jellegű problémám. -
Magnat
veterán
válasz
Aventurium
üzenetére
Mindenesetre érdekes sztori, gondolom majd idővel a requestek is eltűnnek.
-
Aventurium
csendes tag
A telekomot ez ügyben már hívtam mert kb 3x indítottam újra + a menüben is kértem IP cím megújítást. De nem sikerült.
Telefonban azt mondták hogy nem lehetséges ilyet kérni
Vagy új modemmel vagy belső munka után kaphatok újabb címet.
Most a DNS szerver FW szabályát tiltom.
Illetve a DNS Szervert úgy állítottam be, hogy csak a belső hálózattól fogadjon el kérést.
Így most a terhelés megszűnt de a kérések persze ott vannak csak már nem látom.Ami még fura, hogy amikor ez elindult akkor az IP4 és IP6 weboldalak a neten kb 10-30 másodpercig felváltva nem voltak elérhetőek. ez lehet hogy valami védekezés de emiatt kikellet kapcsolnom az IP6 kiosztás a telekomos modemen.
ezt azért feltételezem mert a synologyban ott volt a logban, hogy failover IP6 és utána vissza váltás az IP4-re -
Magnat
veterán
válasz
Aventurium
üzenetére
Hát igen, akkor könnyen lehet, esetleg próbáld meg a szolgáltatói eszközt áramtalanítani, hátha kapsz egy új ip-t és megszűnik a dolog. (Mondjuk ettől még a DNS-t kifelé ne engedd dolgozni)
-
Aventurium
csendes tag
Szia,
A telekom Sagemcom F@st 3686AC modem/router úgy van konfigurálva, hogy a DMZ-ben van a synology router IP címe.
Port továbbítás csak a torrent-hez illetve a VPN porthoz (L2TP és az OpenVPN) van beállítva ami a synora megy.
A synology FW-ben meg a fenti portok vannak engedélyezve.
Amikor a DNS szerver beállította a FW részt nem nagyon figyeltem de ha jól látom minden port át van engedve a DNS szerverre irányába amit most tiltok.
Olyan érzésem van mint ha valami DNS támadás kapnék ami leterheli az eszközt.Illetve a Synology DDNS szolgáltatását használom még pluszban.
-
gyugyo79
addikt
Nálam egy E8372h-153 -van tartalékba a router mellé rakva + családnak leírás ami a torrent leállításával kezdődik

Előnye, hogy bedugva a routerbe önálló eszközként is működik de nyilván olyan 5-10 eszközre jó csak úgy stabilan. #2814 > ez óta teszteltem is és stabil (ezért lett mellé rakva mint "vész" megoldás, és a torrent miatt nincs fixen bent)
Ebay ről vett ZongBolt -os kikódolva -
Magnat
veterán
válasz
Aventurium
üzenetére
Szia,
jól értem, h kifelé is nyitva volt a port a dns szerveredre?
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Használ valaki LTE sticket a routerhez? Mostanában sokat szórakozik a Digi, gondoltam nem lenne hülyeség használni, hogy kimaradás esetén legalább az okosotthon dolgokat elérjem.
Szerintetek mobilnetre is képes a dyndns-t használni?
-
Aventurium
csendes tag
Sziasztok,
egy nagyon fura problémát tapasztaltam.
Tegnap arra lettem figyelmes, hogy a feltöltési sebesség Max sebességgel megy és a CPU 99%. pörög.
Minden eszközt leszedtem a synology routerről és ugyan úgy pörgött és a WAN led vadul villogott.
Reseteltem a routert újra beállítottam mindent és kb 1 órával később újra elkezdődött.
Ekkor a belső programokat kezdtem leállítani és amikor a DNS szervert ki lődtemm minden helyreállt
Alapból beállítottam a DNS szervert, hogy a belső hálózaton az eszközöknek megadott névvel tudjam elérni.
Kb 1 óra alatt 178.000 DNS szerver log bejegyzés lett a mellékelt üzenettel.
Ma a DNS szerver portját tiltottam és a tűzfalon szépen megy a számláló. 15 perc alatt 360.000
Most valami támadásnak vagyok az elszenvedője? -
Főleg ugye a Merlin firmware ami extra funkciókban bővelkedik, és én is ezt használom ASUS-on. Van egy csomó low-level beállítás és részleteibe menő infókijelzés. De ezen kívül pl. a QoS is értelmesen használható, amit az SRM nyújt az konkrétan semmit sem ér. De fordítva pl. a tűzfal szabályzásban már sokkal erősebb a Syno.
-
Mind a kettő felületnek van erőssége és gyengesége a másikhoz képest. Van olyan funkciója az SRM-nek ami az ASUS-ból hiányzik pedig jó lenne, de ez fordítva is igaz, még Merlin firmware esetén is. Viszont összességében én jobbnak gondolom az RT2600ac-t. Ha kihasználod és még nincs szükséged a Wi-Fi 6-ra, akkor szerintem nem érdemes váltani.
-
scream
veterán
-
-
betyarr
veterán
szvsz az asus sem túlja tol a frissítéseket,főleg egy idő után.
bár,lehet mire már nem foglalkoznak vele (~3-4 év),addigra úgyis lehet másik routert venni.
ahogy nézem azért ez az asus sem az olcsóbbik fajta.ettől még a mikrotik 4011 is olcsóbb és a hardvere elég jóféle.bár a beállítása...eléggé bele kell mélyülni
-
válasz
betyarr
üzenetére
Azt olvastam, hogy mint router, nagyon jó a MikroTik. De otthonra még egy Syno SOHO router is overkill a legtöbb esetben, szóval nem tudom, hogy van-e szükség ennél többre. Én csak addig használtam ki érdemben amíg nem jött a RPi4, és onnantól fogva a NAS funkciókat átköltöztettem arra. Most már inkább egy egyszerűbb router-t szerettem volna, gyorsabb és okosabb Wi-Fi-vel.

-
válasz
betyarr
üzenetére
MikroTik eszközökkel nincsen tapasztalatom, így ebben a kérdésben nem tudnék érdemben segíteni.
Viszont otthoni környezetben, szerintem Synology-ról most már csak 160 MHz-es Wi-Fi 6 router-re érdemes váltani. Ha nem sürgető a dolog, akkor hosszabb távon szerencsésebb lehet a 6E elterjedését is megvárni.
A magam részéről én azt tudtam megállapítani, hogy a piacon levő összes AX-es router közül most az ASUS RT-AX58U a legjobb, illetve egyedüli értelmes választás. Vettem is egy ilyet, és sima router feladatok ellátására teljesen megfelel. Semmi felesleges nincs benne, 2x2 a Wi-Fi, ami pont elég az otthoni klienseszközökhöz (nagyon ritka ami 3x3 vagy 4x4 lenne). Kisebb és kevesebbet fogyaszt mint az RT2600ac, miközben a gyakorlati teljesítménye meg jobb.
Igaz, a 2,4 GHz esetén bug-os a 40 MHz-es csatornaszélesség, de legalább most letesztelem az ASUS technikai támogatását is.
-
Sanya
nagyúr
A letöltéssel kapcsolatban vigasztaljon a tudat, hogy a routered tölt, kvázi ugyanannyi áramot eszik, mintha csak router lenne + lemez, és kész.
Nem fogja a letöltéssel teljesen leterhelni a hálózatot, így mindig lesz sávszélességed.
Nekem 916+ van, és 500 megabites sebesség. Ha letöltök, akkor célszerű korlátozzam (csak 250 megabitet kap a NAS letöltésből), hogy a többi felhasználó is tudjon internetezni. -
rjy08
tag
Értem.
Nincs konkrét célom a gigabites torrenttel. Mindössze szerettem volna kihasználni a gigabites kapcsolat lehetőségeit. Elfogadtam hogy ennyit lehet kihozni a jelenlegi megoldásból. A gyorsabb letöltés kedvéért nem kívánok beruházni jóval drágább NAS eszközökbe. Mindenesetre azért elszórakoztam a különböző méricskélésekkel és utána olvasgatásokkal néhány napig, persze miután már megnyugodtam
Egyik korábbi aggályom is eltűnt, ami a hdd altatását jelentette. Olvastam, hogy nem mindig kapcsolja le a hdd-t kihasználatlanság esetén (a beállítások ellenére sem), ráadásul ezzel a nem túl pozitív tulajdonsággal még a 2,5-es usb rack is rendelkezik egyik teszt cikk szerint, amibe a hdd-t raktam. Aztán megnyugvással fogadtam, hogy megfelelően működik a funkció.
Időnként a SmartTV nem látja a médiaszerver mappákat, és néha kiveszi a pipát az engedélyezett eszközök listájából a router beállításai között.
Arra továbbra sem találtam megoldást, hogy a 2,4Ghz-es wifi kikapcsolásával ne tűnjön el a csatlakoztatott USB HDD. Remélem ez egy bug, és mihamarabb kijavítják. Ami azt illeti, a hdd-től függetlenül is kikapcsolnám, mivel mindegyik eszközünk tudja már az 5ghz-es kapcsolódást, mégis azt látom hogy időnként a 2,4-esre csatlakozik némelyik. -
betyarr
veterán
van valaki,aki otthon van a mikrotik routerek berkeiben?elgondolkodtam,hogy majd egyszer ha váltani kell synoról,akkor valami értelmesebbet kellene venni (nem pedig a tp link,asus stb. routereket).meg a syno is kezd elmaradozni frissítések terén,illetve egyelőre nem is várható komolyabb eszköz tőlük (legalábbis nem tudok róla).
pro és kontra syno vs. mikrotik tudnátok mondani véleményt? -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A Transmission is több szálon dolgozik, de van olyan része a torrentes számításoknak amit nem lehet, illetve nem éri meg szétbontani. De nem csak itt van a szűk keresztmetszet, hanem I/O-ban is limites egy ilyen router.
-
Sanya
nagyúr
Ez egy arm processzoros gép, igaz két magos, de ez van.
A transmission csak 1 szálat használ, a router download managere is transmission.
A gigabites torrenthez egyébként is szükséges legalább egy erősebb, legalább modern core i3 processzor, mert atom, celeronog gépeken nem tudod kihajtani a gigabitet.
30 megabites másolás talán kicsit kevés, de ez igazából egy router, tűzfal, wifi AP gép, melynek nem erőssége a fájlművelet, hanem csak az adatok átadása egyik eth-ről a másikra, vagy a wifi AP részre átadni.Nekem egy 214-es synology NAS-om és egy 916+ nasom is van.
A 214-es erős fileműveletekben, tudja a gigabites másolást, de torrentezni is csak 30 megával tud
A 916+ torrentben szerintem kihajtaná a gigabit 2/3-át, olyan 6-700 megabittel tudnia kellene le-fel tölteni, de csak 500-as netem van.Mire kell neked a gigabites torrentezés?
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Aventurium
üzenetére
próbaképpen feladtam egy újabb jegyet hogy hátha össze tudják hasonlítani a problémás debug fájlt a reset után generálttal. Hátha találnak valami furcsaságot.
A 30 nap tesztelgetés alatt sosem kértek live testet de most olyan ember kapta a jegyet aki többet csinált volna de sajnos ezt írta:unfortunately I could not find the reason for this behaviour in the old debug-file.
For that we would need to investigate on hte Livesystem on the Router, but since it works now that should not be necessary.
If you have more questions, please do not hesitate to contact me again.Így hogy most minden működik már nem tudnak semmit sem tenni.
Ha mázlim van akkor sosem jön elő ez a lassulás de ha mégis akkor tudok erre hivatkozni hogy live ellenőrzést kérek
-
RT2600ac-vel max olyan 18 MB/s amit reálisan hoz, de ennek erősebb a hardvere. Még RPi 4-gyel sem lehet kihasználni a gigabites netet, az is csak max 300 Mbps-ig jó. Nagyobb sebességhez már x86 procis, erősebb eszközre (NAS, PC) van szükség.
Ha egyáltalán nem működik az USB 3-as mód, akkor a dmesg parancs kimenetét javaslom. Ha ott rádugás után semmit sem mutat, akkor esetleg hibás lehet az USB port (rossz érintkezés, vagy valami egyéb probléma). -
rjy08
tag
Visszaolvastam kicsit a fórumban. 2017-es bejegyzésnél Darkchild kolléga hasonló köröket futott a sebességeket illetően. Pontosan 8 Mb/s-et jelölt meg donwload stationnal, és 30 MB/s-et hálózatról másolva. Szóval úgy fest, ez a limit a router részéről. Ez elég szomorú dolog, mert így a gigabites kapcsolat még megközelítve sem használható ki az srm-ben. Viszont annak örülnék, ha az usb3 mód azért tudna működni. Azt írod, ha szeretném kihasználni az usb3 sebességet, akkor manuálisan vissza tudom kapcsolni. És jelen helyzetemben ezt szerinted hogyan lehetne kivitelezni? Mert 3 eszközzel sem sikerült eddig, mivel ha kikapcsolom az usb2-re való visszakapcsolást, újraindítás után a router nem látja egyik hdd-t sem.
-
Az USB 2.0-ra visszaléptetés az automatikus. Azért mert a legtöbben nem értenek hozzá, és ez biztosítja a legjobb WiFi teljesítményt. De ha ki akarod használni az USB 3-as sebességet, akkor manuálisan vissza tudod kapcsolni.
Az USB 2.0-t sem lehet maximálisan kihasználni a torrentes letöltéseknél, viszont a hálózaton keresztüli fájlmásoláshoz jól jöhet az USB 3 nagyobb sebessége. Az ARM proci és az I/O limitációi miatt max tizen pár MB/s amit tud torrentnél. Annyi előnye van, hogy 0-24 futhat, és ehhez minimális plusz áramot fogyaszt. -
rjy08
tag
Resetet próbáltál már? Ha az nem segít, akkor lehet hogy fizikai problémája lesz az eszköznek. Ugyan nincs nagy tapasztalatom konkrétan synology routerekkel, mivel én is most próbálok rájönni a saját problémámra, de más eszközöknél az ilyen fagyások nem adnak sok jóra esélyt. Nem melegszik nagyon fel?
-
rjy08
tag
Biztosan kap elegendő áramot, mert máskülönben nem működne stabilan, amikor be van kapcsolva a 2,4 ghz wifi is.
Csináltam egy teljes visszaállítást gyári állapotra, mielőtt vissza állt volna, lenyomtam a wifi fizikai gombját is. Miután visszaállt, bekonfiguráltam a szükséges dolgokat, majd rádugtam a külső merevlemezt. Egyből írta ki hogy visszavette usb2-re.
Azt hittem, hátha valami beállt a háttérben és egy reset megoldja. Sajnos ez sem segített.
Torrenttel próbáltam a letöltést. Szóval azt írod, nem lenne nagyobb a sebesség akkor sem, ha megfelelően működne az usb3 átvitel?
Hálózaton keresztül max 30MB/s a másolás az usb2-be visszakapcsolt routerre kötött hdd-nek. Torrent letöltés Download stationnal 8 MB/s körül mozog, míg gépről töltve a torrentet, hálózaton keresztül mentve a hdd-re 10 MB/s fölé nem megy a letöltés. Gépről töltve a gép belső ssd meghajtójára 25 MB/s a letöltés. Nyilván lehetne több is, de csak egy 2,5 gigás filmet töltöttem le. Ugyanezzel a fájllal teszteltem mindegyik módban a letöltést. Érdekes mindenesetre a felhozatal. -
kulu22
aktív tag
Sziasztok, 1900-as fél-1 nap után lefagy, kép se hang, csak táp ki-be segít rajta. Ha megáll, semmilyen felületen nem érhető el, járt már így valaki? Használtan vettem vagy egy éve de csak most próbáltam ki.
-
Az aktív 2,4 GHz-es WiFi nincs negatív hatással az USB-re, akkor sem ha engedélyezve van az USB 3. Nem szükséges alufóliával betekerni ahhoz, hogy működjön. Annak csak akkor lenne értelme ha azt tapasztalnád, hogy az USB 3 befolyásolja a 2,4 GHz-es WiFi működését.
Elvileg ha kap megfelelő áramot a portból, akkor mennie kellene az USB 3-as sebességgel is. Ha azt tapasztalod, hogy nem pörög fel a vinyó mikor rádugod, hanem csak próbálkozik és kattogó hangokat ad ki, akkor kevés a kakaó. Ellenkező esetben, rádugás után a dmesg parancs kimenete segíthet kideríteni, hogy mi van, vagyis, hogy mit lát a kernel belőle.
Ha torrenttel mérted a letöltési sebességet, akkor sokkal többet nem tud a router. A pendrive pedig felejtős, az nagyon rossz hozzá. -
rjy08
tag
Így van, ez teljesen világos, ezt az infót felleltem én is a neten. Azt viszont nem, hogy miért elérhetetlen mindegyik eddig próbált eszköz a 2,4 ghz kikapcsolása miatt. Mivel a mai eszközök már szinte mind támogatják az 5 ghz-t, jó ötletnek gondoltam kikapcsolni a 2,4 ghz-t, és így akkor mehetett volna szépen usb3 sávszélességgel a hdd.
Betekertem az usb kábelt a fentebb ajánlott módon alufóliával. A helyzet továbbra is változatlan. Kezdem tiszta hülyének érezni már magam, de továbbra sem hagy nyugodni a helyzet.
Mi a véleményed, a rack azzal a csippel rendelkezik, amit javasoltál. -
Ezt nem tudom, a 2,4 GHz rádió kapcsolgatásának nem szabadna semmilyen hatással lennie az USB portok működésére. Maga a visszaléptetés funkció kifejezetten az USB 3 WiFi-re gyakorolt zavaró hatásának a kiküszöbölésére való. A lényege, hogy a 2.0-s kapcsolat már nem olyan frekvencián kommunikál ami gyenge árnyékolás esetén interferálhatna.
-
rjy08
tag
Megnéztem az elsőnek próbált külső hdd rack chipsetét. ASMedia ASM1153.
Gépről másolva rá 100 MB/s a sávszélesség. -
rjy08
tag
Van egy másik külső usb3 merevlemezem. WD Mybook 1 tera. Azt is visszalépteti. Kemény 6 MB/s a maximális letöltési sebesség. Még kevesebb, mint az előző külső merevlemeznek, annak 8 MB/s a maximális letöltési sávszélessége. Most rádugtam egy usb3 pendrive-ot. Arra meg 136 KB/s-t írt ki a download station és nem is frissítette magasabb értékre. Leállítottam, majd újra elindítottam, de nem csinál semmit. Minőségi kingston, windows sebesen ír rá.
Értem én hogy szarok a próbált háttértáraim, de fentebb kérdeztem már, hogy ha kikapcsolom a 2,4 ghz wifit, akkor szerinted miért nem látja egyik háttértárolót sem újraindítás után? Nem világít az usb kapcsolatot jelző led sem. És ez egészen addig így is marad, amíg nem kapcsolom vissza a 2,4 ghz wifit. -
Nem itt van a probléma, ezért ne vegyél feleslegesen USB hosszabbító kábelt! Mint írtam, az USB 3 - SATA átalakító vezérlőjével lehet a probléma, hogy inkompatibilis vele a router rendszere. Ezt kellene cserélni valami jobbra, én az ASM1153e és ASM1351 chippel szerelteket tudom javasolni, ezekkel nem foghatsz mellé.
Az USB 2.0-ra visszaléptetés az csakis a 2,4 GHz WiFi-n tud segíteni. A WiFi semekkora mértékben sem zavarja az USB 3-at. -
rjy08
tag
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Én is kipróbálom, veszek usb3 hosszabbítót és távolra helyezem. 2,5-es, viszonylag márkátlan rack házba raktam egy 1 terás merevlemezt. Ha be van kapcsolva a 2,4 ghz wifi, akkor látja a vinyót usb2-be visszaléptetve. De ha kikapcsolom a 2,4 ghz wifit, akkor a logikus az lenne, hogy működjön a vinyó usb3-ban, de ha abban nem is, akkor usb2-ben mindenképp. Viszont az a baj, hogy a 2,4 ghz-t kikapcsolva a vinyót egyszerűen nem ismeri fel a router. TOtál agyrém. Ha inkompatibilis lenne, akkor semmilyen formában nem működne, nem? -
Szia!
Nekem egy RT2600ac router van, azt használom egy Swift Case Pro USB 3.0 külső házzal egy WD red 1 terrás lemezzel. A külső házat olyan messzire helyeztem el ameddig a gyári kábel elért (szekrény tetején van hely). Nálam megy az usb3 és a 2,4 wifi gond nélkül. -
Ott nem a WiFi-vel lesz a probléma, mert ennek a kapcsolónak az a lényege, hogy az USB 3.0 ne zavarja a 2,4 GHz-es jelszórást. Szóval ha rossz az eszköz árnyékolása, akkor gyengül vagy akár ki is kapcsol a WiFi, de attól még tökéletesen működne a vinyó.
Valószínűleg az adapter olyan chipet használ ami pont inkompatbilis a router rendszerével, vagy pedig ha nem külső tápos, akkor nem tud elég áramot felvenni a felpörgéshez. -
Aventurium
csendes tag
válasz
felho001
üzenetére
A synology supporttól eddig semmi értelmes megoldást nem adott, csak különböző teszteket kértek eddig tőlem.
Így elegem lett az egészből és csináltam egy "Hard reset" és szépen egymás után elkezdtem visszaállítani a régi beállításokat.
Eddig a DDNS + cert; 10. IP cím a belső hálózatnak; Wifi beállítását csináltam meg és eddig jónak tűnik a sebesség.
A reset előtt max 320Mbps volt a letöltés és sehogy sem lehetett javítani.
De miután megcsináltam a resettet visszakaptam a max sebességemet így most 512Mbps a letöltés.
Most várok még a többi config visszaállításával (VPN; DNS Server) -
rjy08
tag
Sziasztok!
Most szembesültem a problémával, miután bekötöttem RT1900ac routerem, hogy az usb 3-as külső merevlemez nem működik együtt a 2,4 ghz wifivel. Ha bejelölöm a visszaléptetést usb 2-re, akkor működik. De nem ezért ruháztam be gigabites eszközökre, usb 3-as merevlemezre, hogy a letöltésnek az usb2 szabjon határt. ://///
Kikapcsoltam a 2,4 ghz wifit, de így sem látja a külső merevlemezt. Időnként hallom, hogy próbálja bekapcsolni a hdd-t, de egyből le is állítja. Ha ki van kapcsolva a 2,4, akkor miért nem hajlandó működni az usb3, mikor még ki is írta a router újraindítás előtt?
Óriási pofára esés, tudok valamit kezdeni ezzel a jelenséggel?
Legfrissebb firmware van a routeren. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az a kapcsoló nyilván engedélyezi az Ethernet portokra az energiagazdálkodást (gondolom erről van szó).
A UPnP klienslista opció az listázza azokat portszabályokat amiket a céleszközök állítottak be maguknak. A Hálózati központ > Port átirányítás > Port átirányítás alatt ugyanúgy látod ezeket, mint UPnP-kliens szabályok. Ez csak félig jelenti az effektív portátirányítást, mert a Hálózati központ > Biztonság > Tűzfal alatt is be kell, hogy legyenek ezek állítva, engedve a forgalmat. A port átirányítás beállításainál szabályozni tudod, hogy generáljon-e automatikusan megengedő tűzfal szabályokat. -
ArthurShelby
addikt
Mit jelent a beállításoknál az energiatakarékos ethernet? (itt nincs poe
)
Illetve a helyi hálózat->általános->DHCP-nél van a upnp engedélyezése mellet a upnp kliens lista. Ez elvileg megmutatja mit engedélyezett a upnp? -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az jó, hisz nemrég még pont gyengítettek rajta, mert ha minden igaz épp egy itthoni hatósági ellenőrzésen bukott meg az RT2600ac.
De ha nem a jelerősségre gondolsz hanem a sebességre, akkor azon most tényleg igazítottak-javítottak valamit. Volt is szó róla a topikban ha visszaolvasol. -
ArthurShelby
addikt
Frissítés óta újra elégedett vagyok a router wifi teljesítményével.
Tudom fura, mert nem hinném, hogy wifi-re érkezett javítás/optimalizáció, de tényleg így van
-
Aki feltette a SRM 1.2.4-8081 Update 2 mi a tapasztalata?
Minden rendben működik? -
the.odzsy
senior tag
Egy MR2200AC mesh router van úton hozzám. Kérdés: ha egy RT2600AC-vel akarom kábellel összekötni ezt a mesh routert a wan vagy a lan portjával kell csatlakoztatni?
-
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A Linksys-t nem kifejezetten én nem dicsérem, hanem annak is elég gyenge a szoftvere. A WRT3200ACM amiatt tetszett anno, hogy alap volt az alternatív firmware-ek támogatása. Ahogy látom van hivatalos - béta - DD-WRT rá (bár kissé koros már), azzal lehet érdemes próbálni. Az OpenWrt-vel az a baj, hogy túlságosan is open, szóval nem tudja teljesen kihasználni a hardver adta lehetőségeket (elzárkóznak a szabadalmaztatott zárt megoldások használatától, tehát pl. nincs hardveres NAT-gyorsítás).
Amúgy most ott tartok, hogy elég nekem egy sima router is, a többi sallang ami amúgy egy NAS dolga lenne, azt RPi 4-en futtatom. Ez így sokkal egyszerűbb és testre szabhatóbb. Gyakorlatilag semmi nem gátol, míg a Synology-nál még a kernel nyílt forráskódjának a megszerzése is macerás. -
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Inteles Synora (tök8, hogy Xpeno hacsak nem valami elveteműlten régi kernelel van) van Docker 100% innentől meg a wireguard de kb semmi más hasznos alkalmazás sem akadály. Én ezt teszteltem és 100% jól működött 918+ -on.
-
ArthurShelby
addikt
Őszintén, én most az asus ac68u után nem vagyok megelégedve a 2600ac wifi teljesítményével, viszont a wireguard miatt nem merek még váltani (azt nagyon megszerettem). Van xpenology nas-om, de oda még nincs wireguard (ez lenne pedig a legkézenfekvőbb). Openwrt-re létezik wireguard, de ott meg nincs erős router. Linksys 1900acs (2x1.6GHz) illetve 3200acm (2x1.8GHz) gondolkoztam, de nincs hw nat (SW offload van helyette, azt még nem tudom mi).
A xiaomi-ra van esély, hogy idővel kap openwrt támogatást, de az sem egy erőgép (4x1GHz).Anno a linksys-eket az ac87u topikban sem nagyon dicsérted (beleértve a CFW-t is), és inkább synology-t választottál, miért?
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ahogy nézem, szigorúan mint Wi-Fi, nem olyan rossz hardveresen ez a Xiaomi, amihez képest az ára is remek. De minden más szempontból már eléggé gyengének tűnik.
-
Konflikt
addikt
koszi a friss merest. vegul is nagyon nem zavar a kabeles 730, az is eleg.
2600-ot vennek hasznaltan, de most nem latok sehol. ujonnan nem adok ki ennyit erte az tuti.@Kendek: koszi, a savszel mellett a Syno hozzaalasa nagyon tetszik (NAS-om 8 eve van toluk) igy frissitesek teren biztos meg egy darabig tamogatjak a routerjeiket.
@Alex91: ax.en mit mondanal elfogadhatonak? viszonylag keveset szannek ra. mondjuk nagyon max 30at
-
Magnat
veterán
válasz
Konflikt
üzenetére
Szia,
nekem pont Digi+Ac1900 kombó van, 600mb fölött hoz mindig kábelen, wifin 350 körül... mivel leginkább wifin vagyok, kábelen nem mérem túl sűrűn, így lehet, h a Digi akkor mikor mértem, nem is adott nagyobb sávszélt.
Az 2600 biztosan többet tud, de azt nem is kapod meg 20-25k-ért ... el kell dönteni, mennyit ér meg a tudáskülönbség.
Szerk: mértem egyet gyorsan, wifin 358, kábelen 730, upload 200 fölött, pedig közben a nasom is seedelget. Hetek óta nem volt újraindítva semmi.
-
válasz
Konflikt
üzenetére
Az RT1900ac-t én már nem javasolnám gigabites internet mellé, mert a Broadcom CTF megoldása nem a legtutibb. Az RT2600ac az viszont még mindig nem olyan rossz választás, és AC-n 160 MHz-es csatornaszélességgel át is tudja vinni ezt a sebességet. Igaz, ha már ennyit szánnál rá, akkor érdemesebb lenne inkább Wi-Fi 6-os router-ben gondolkodni.
-
Konflikt
addikt
sziasztok,
RT1900ac-t tervezek, gigas digi melle rendben lenne?
elvileg atnatolja, de latom vannak lassulasos problemak, vannak megoldasok?vagy mar oregecske es nem ajanlott.
gyari digi ZTE csoda helyett (moge) lenne
koszi -
válasz
felho001
üzenetére
Lecsekkoltam, és ha telepíted, akkor ez a frissítés felül fogja írni a /lib/modules könyvtárban az ecm.ko és ecm_pcc_syno.ko fájljaidat. Ami azt jelenti, hogy van esély rá, hogy tartalmazza a már megkapott hibajavítást, attól függetlenül is, hogy erről nem tesznek említést.
Szerintem nyugodtan frissítsd, és ha a későbbiekben mégsem lesz jó, akkor a kapott patch fájlt valószínűleg simán applikálni tudod még egyszer. Ha pedig nem működik, akkor írhatsz a supportnak. -
felho001
tag
engem az érdekelne, hogy ez a frissítés tartalmazza már azt a hibajavítást amit nekem a support írt hogy a sebesség letöltés beesések megszűnjenek? Erre kaptam egy külön patch filet ami meg is oldotta. De nem akarom feltenni addig nehogy ez meg megint elrontsa. @gyugyo79 te esetleg tesztelted már az ismerősnél akinek ugyan az volt a baja mint nekem?
-
scream
veterán
Valaki esetleg találkozott már olyannal, hogy jelentősebb upload sebességnél hálózaton belül az internetet eldobja a router?

Ma indítottam Synology Active Backup taskot hálózaton belül lévő NAS-ról, hálózaton belüli PC kliensre, ahol a PC-ről elkezdte feltolni ~268mbps környékén a cuccokat NAS irányába, de a router az internetet eldobta. Nem igazán értem. Router CPU terhelésére 41%-t írt, de közben volt, hogy nem is volt elérhető a router kezelőfelülete.
Mondjuk ez a CPU kihasználtság is fura, mert minimális forgalom mellett is 19-31% között ingadozik a CPU usage.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MotoGP & WSBK
- Fotók, videók mobillal
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gitáros topic
- Mesterséges intelligencia topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bestbuy játékok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Sony ZV-E10 + 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS, 256gb
- RTX 5070 + i5-14600K 32Gb ram GAMER PC + 27 144Hz MONITOR AJÁNDÉK
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest