Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Dogee V20pro
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Synology routerek

RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
felho001
tag
Sziasztok, van egy RT2600ac routerem, van értelme Rt6600ax-re váltani igazából működik minden, csak gondolkodom rajta mivel mentésből pikk-pakk be tudom állítani mindenféle probléma nélkül és nem megy el vele egy egész napom :-)
-
felho001
tag
sziasztok van a routeren egy van plus open van beállításom amit MacBook-on használok a Tunnelblick alkalmazással de ezt írja ki: A(z) otthon OpenVPN fájl frissítésre szorul, hogy az OpenVPN modern verzióival kompatibilis legyen. Jelenleg alábbi beállításokat tartalmazza:
• A(z) 'comp-lzo' nem javasolt az OpenVPN 2.4 verzió óta, és el fogják távolítani a későbbi verzióban
A Tunnelblick most az OpenVPN 2.5.9 - OpenSSL v1.1.1t verzióját fogja használni a kapcsolódáshoz.
A Tunnelblick jövőbeli verzióival, amelyek már nem tartalmazzák ezt az OpenVPN verziót, ez a beállítás már nem lesz kompatibilis, így nem lesz képes kapcsolódni, hacsak nem frissíti a beállításait.
mit kellene átállítanom? valaki tudna segíteni? köszi -
felho001
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Az az érdekes, hogy megnéztem és a 11-es csatornán rajtam kívül egy eszköz van 2,4 Ghz en a környéken amit lát az 1-es vagy a 6-os full telített. Ezért nem is értem miért áll át amikor a 13-on is van még legalább 1 vagy 2 eszköz.
-
felho001
tag
Sziasztok tapasztalt valaki olyat, hogy az RT2600ac-n új SRM 1.3.1-9346 Update 4 van fent a 2,4 Ghz es csatorna fix 11-re van állítva az okos otthon központ miatt ami zigbee hálózat 13 és 18 as csatornán megy és ne akadjon össze. de időközönként gondol egyet a router és átáll 13-as csatornára pedig fixen 11-re van rakva. mi lehet a probléma?
-
felho001
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Igen megcsináltam egy eszköz nem tudott ujra csatlakozni de valahogy megoldottam...
-
felho001
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
még nem csináltam meg mert nem volt időm.
-
felho001
tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
@kendek sziasztok köszi mindkettőtöknek a válasz akkor ha megy zökkenőmentesen felrakom manuálisan az 1.3-at.
-
felho001
tag
Sziasztok jött frissítés az RT2600-hoz de még mindig az 1.2 7-es updated dobja fel pedig már több 1.3 is kijött rá ez miért van? még ne tegyük fel az 1-3-at rá?
-
felho001
tag
nem tudom mi volt a baja de most tudtam csatlakozni, viszont ezt írja ki gépről.
úgy hogy most ki van kapcsolva a portátirányítás
-
felho001
tag
Sziasztok anno működött az openvpn beállításom de most az istenért nem akar csatlakozni, se admin se felhasználóval. dyndns Synology, ennek a címét adom meg a config fileban a 1194 es port a router 192.168.1.1 en portforwardal engedélyezve. mi lehet még a baj? nem jövök rá dyndns-el elérem a routert de be kéne lépjek az otthoni hálózatba hogy úgy is nézzen ki otthon vagyok. köszi
-
felho001
tag
sziasztok, valaki felrakta már az új srm 2. updatet? működik minden rendben a 2600ac routeren?
-
felho001
tag
Sziasztok a legújabb fw rendben van 2600-ra? nekem anno ugye volt sebesség problémám arra kaptam egy patch filet, vajon ez a javítás innentől benne van mindegyik verzióba?
-
-
felho001
tag
engem az érdekelne, hogy ez a frissítés tartalmazza már azt a hibajavítást amit nekem a support írt hogy a sebesség letöltés beesések megszűnjenek? Erre kaptam egy külön patch filet ami meg is oldotta. De nem akarom feltenni addig nehogy ez meg megint elrontsa. @gyugyo79 te esetleg tesztelted már az ismerősnél akinek ugyan az volt a baja mint nekem?
-
felho001
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Hali én olyat tapasztalok a routeren most, hogy lelassult letöltési sebesség 1000/1000-ről olyan 500/1000-re. direkt nem megy semmi más amikor érzem hogy van valami és az 5Ghz-es wifin érzek olyat mintha befagyna a net akár egy weboldal betöltése közben is, majd szép lassan betölt. Az ismerősödnél nincsenek ilyen problémák? Eddig szidtam a telekomot de nagyon valószínű nem azzal volt eddig sem a gond hanem a sync router lesz a probléma. Lehet hogy veszek valami mást ha ezt nem javítják ki gyorsan.
-
felho001
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Hali ma ezt a választ kaptam:
Dear customer, Thank you for your feedback
Here we have once a patch for your router which should fix the behaviour. (See attachment)
Please observe the behaviour once.
We are already working on a solution for one of the next SRM updates
Please don't hesitate to contact us if you have further questions. Mit freundlichen Grüßen / Best Regards, Marco JostenTechnical Support Engineer -
felho001
tag
Lehet hogy hülye kérdés de nem lehet probléma az hogy a NAS Bond 1-re van állítva a hálózaton és ez miatt lassul be minden nap a router. Egyenlőre még mindig nem tudtam tovább lépni a supporttal. Már több mint 30 napja nyitva van a jegyem, és minden nap szenvedek a routerrrel. szerintem biztos azzal van valami gond, de már nagyon unom.
-
felho001
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
nekem ilyet nem küldtek, én most ott tartok, hogy az ipref-el kellett mérjek elküldtem azt is és most a nas-hoz is hozzá szeretnének férni mérés miatt. de megírtam hogy a nas az most épp helyre állítást végez HDD csere miatt és ha kész jelentkezem újra. itt tartunk most
-
felho001
tag
válasz
Aventurium
üzenetére
-
felho001
tag
válasz
Aventurium
üzenetére
egyenlőre ez a válasz jött: külön kezelik a jegyeket vicc!!
Dear customer, Thank you for your feedback At the moment your case is in our development. I will contact you if I have any news. The other ticket will be processed separately. -
felho001
tag
válasz
Aventurium
üzenetére
köszi hivatkoztam is rá
az enyém az ez: #2650387 - 2020-11-03 -
felho001
tag
Ezt küldte a synology, sokkal okosabbak nem lettünk:
A Synology műszaki támogatócsapata frissítette a(z) 2650387 számú támogatási jegyet. Válaszoljon a jegyre, vagy kérjen további segítséget Synology-fiókján keresztül. A frissített jegy előnézete alább látható:Dear Dávid Zsolt, Thanks for contacting Synology Technical Support. Here are some possible reasons why the speed is slow.
1. Client Device Issue
2. Traffic Control. Report. Statistic Issue
3. Threat Prevention Issue
4. TTL function enabled.(Please disable TTL function in Network Center if ISP doesn't need it.
Here are some tips:
1. Move the client devices to other LAN ports and check if the issue still persists.
2. Do other devices that connect to Wi-Fi have the issue as well?
3. (Optional)Check the LED on the router and the light color to check the speed.
4. Do other devices connect to other LAN ports have the same issue as well?
5. Change port and ethernet cable.
6. Make traffic control, traffic statistic, traffic report has been disabled.
7. Disable/Enable IPv6 and test again.
Please let me have the result for each point once. -
felho001
tag
Na most még egyszer bejelentettem kiváncsi leszek mi fog történni. Igaz ezt is jelentettem már többször mint a wifi sebesség problémát 2,4Ghz-en.
-
felho001
tag
Na leteszteltem ha lelassul a net csak bontom a kapcsolatot és újra csatlakozom akkor helyre áll a sebesség újra. Most azt kellene kitalálni hogy ez mi miatt van és lehet e valahogy orvosolni ezt a problémát.
-
felho001
tag
Nekem RT2600ac eszközöm van és szenvedek mint disznó a jégen
-
felho001
tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Nálam szinte naponta újra kell indítani a synology routert mert folyton belassul a net amióta kicserélték a sagecom modemre az eszközt és felmentem 2000/1000-re az 1000/1000-ről pedig más nem változott ugyan úgy elvileg bridgestone módban van a modem és a sync tárcsáz be.
-
felho001
tag
Nekem sajnos nem oldódott meg a le és feltöltési sebesség minden nap újra kell indítanom a routert pedig semmilyen csomag nem fut már rajta és természetesen kábelen áll meg. Nincs valami módszer amivel ezt meg lehetne nézni mivel lehet a gond?
-
felho001
tag
A TP-t épp ma állítottam le most leállítom a SA-t is meglátjuk mit fog csinálni. A dns server mehet?
A sale access-t le kell törölni, vagy hogy lehet leállítani mert nem találok semmi olyat mind a TP-nél ahol csak a pipát vettem ki és szüneteltetve vanRájöttem a csomagkezelőben leállítottam. Mondjuk ha ez miatt van akkor az elég gáz, hogy nem lehet normálisan használni a syno saját csomagjait hogy ne tegye tönkre a routers vicc. -
felho001
tag
A hócipőm tele van a synology RT2600-al. Minden beállítást ellenőriztem(tünk) de tegnap este megint lecsökkent a le és feltöltési sebességem [link] erre úgy hogy 2000/1000 a net. Újraindítottam csak a telekom modemet hogy lássam ott van e valami probléma esetleg firmware frissítés megoldaná de mikor ujra indult ugyan az vagy még rosszabb teljesítmény volt. majd a synot indítottam újra és lám megint minden helyreállt. Ezt a mérés is alátámasztja [link] most már az érdekelne miért lassul be. Ha lenne valami jó ötlete valakinek ne tartsa magába
-
felho001
tag
Anno csináltam visszaállítást is és kézzel beállítottam mindent de nem oldotta meg valami más probléma lehet szerintem
-
felho001
tag
Sajnos most vissza lassultam erre. [link] baromi jó lenne tudni mi az oka. az update1-et még nem raktam fel de egyszerűen nem értem mi a f@sz lehet a gond.
-
felho001
tag
Az az igazság hogy ez egy nap után előjött eddig mindig. Ma újraindítottam a routert, felteszem este a legfrissebb szoftvert és kiderül hogy mi lesz. Viszont szerintem is akinél ez gond volt eddig és fent van neki a VPN Plus akkor törölje le Ő is és nézze meg nála kifog történni.
-
felho001
tag
Ha a VPN Plus miatt szarakodott a net akkor biztos nem fogom visszarakni.
-
felho001
tag
Na mindjárt kipróbálom.
És hogy indítod el mert nálam ez most fut de kell neki valami pontot adni mint a többinek?
Megvan és ezzel ez lett az eredmény köszi:
[link] -
felho001
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Én most töröltem a RT2600-ról a VPN Plust kiváncsi leszek hogy mi fog történni. most mértem dockerben a nason egy speednet tesztet és 800 Mbit volt a download de az upload az csak 4 Mbit. ez vajon mitől lehet? Mi van akkor ha nem a routerre hanem a nasra telepítek egy VPN Plust? Az is megfelelő lehet?
-
felho001
tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Nálam is a telekom bridge módban van és a synology végzi a PPPoE bejelentkezést. van utána nálam is eszköz rendesen kábelen egy gamer PC a NAS nyomtató stb. csomag szintén VPN Plus és Safe Access amiben a sebesség nincs korlátozva meg az idő sem csak egy gyereknél a tartalom elérés gyerekre van állítva. szívesen megosztom a képernyőm akár az osx-el akár teamviewer-el. ha az segíthet és van ötleted.
-
felho001
tag
van valakinek ötlete hogy telekom optikai netem van 2000/1000 és kábelen mérek majdnem 1000/1000-et és mondjuk 1 nap múlva leesik a letöltési sebesség olyan 180/600 ra majd ha újra indítom a 2600-at akkor újra jól megy. hol mi lehet a probléma nincs beállítva semmi forgalomvezérlés. de k..ra idegesít.
-
felho001
tag
Sziasztok az mitől lehet hogy telekom optikai net van itthon és egyik pillanatról az 1000/1000 net lelassul 160/170 sebességre kábelen majd ha újra indítom a synology routert akkor megjavul nyilván a wifi sebesség is ugyan ez. Nincs beállítva semmissebesség korlátozás de olyan mintha az utolsó frissítés óta csinálná.
-
felho001
tag
Azt sem értem hogy miért nem lehet mondjuk azt valahogy fixálni hogy vagy 80 vagy 160mhz-en legyen fixen 20 mhz-en olyan mint a tetű pedig optika gigabit a net. Kicsit kezd elegem lenni a synologybol mivel a 2,4 ghz-en meg jó ha 20 Mbit/s el jön le az adat. azt csak az okos eszközök használják semmi más.
-
felho001
tag
az miért van hogyha beállítom a csatornát fixen 64-re akkor kis idő után gondol egyet és vissza áll 36-ra 20mhz-re az addigi 160mhz-ről
-
felho001
tag
De ha a 20/40/80/160MHz opcióra állítom és rácsatlakozik egy 40MHz-es ezköz ami azt tudja akkor nem korlátozza be azt az eszközt is 40-re ami tudna 80-@ vagy 160-at? Azt nem tudjátok hogy a 2,4Ghz-es hálózat ha fix 20-ra van állítva n csatira akkor a letöltési sebesség miért csak 10-20 Mb/s és a feltöltés meg 100 fölött van. 1000-es telekom optikai net van a telekom eszköz modem módban és a syno tárcsáz be PPPoE-n.
-
felho001
tag
Sziasztok az lenne a kérésem ha egy profil alatt a safe access-ben beállítok internetes idő korlátot attól még a belső hálózaton elérhető pl Tv-vel a Nas filmnézés szempontjából? de a youtube már nem?
-
felho001
tag
Ugye az utolsó frissítést vissza vonták nincs senkinek valami infója, hogy mikorra várható a jacvított verzió. Mert látom, hogy manuálisan le tudnám szedni de mivel sokaknál volt vele gond inkább nem teszem.
-
felho001
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
igazából én is szinte az 5Ghz-es hálózaton vagyok és ott megy minden de van olyan hogy a lányom szobájába néha gondol egyet az tv és lejön az 5Ghz -es netről majd felmegy a 2,4-re és nem akar semmit lejátszani a nasról még hálózaton belül sem nemhogy egy youtube-ról. csak ezért próbálok szenvedni vele igazából. Azon jár az agyam, hogy hogyan tudnék oda valamilyen netet varázsolni kábelen.
-
felho001
tag
válasz
Tamarel
üzenetére
Igen nyilván ilyet látok én is kb, fő eszközökön 5 Ghz-et használok de sajnos vannak olyan kütyük amik csak 2,4 -en működnek. Akkor azt modod hogy hiába látok kevés 40mhz-es 2,4-es csatornát inkább álljak át 20Mhz-re és 13-as csatira? Remélem mindegyik eszköz tud a 13-as csatornára csatlakozni. Na majd ha haza érek kipróbálom. Köszi
-
felho001
tag
nagyon tele a hócipőm a 2,4 ghz-es wifivel a letöltés sebessége jó ha van 30-40Mbps a feltőltés meg 150-170 között az 5ghz meg megy 400 le és 500 fel az 1000/1000-es neten. Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a probléma. Már minden variációt kipróbáltam egyszer volt jó amikor újra húztam majd utána szép lassan megint meghal. Más nem tapasztalt ilyet?
ez most a beállításom. -
felho001
tag
Arra azért kiváncsi lennék, hogy mitől lassab a letöltés mint a feltöltés a routeren?
(RT2600ac)
[link] -
felho001
tag
Nálam is hard reset volt. és utána vissza írtam egyesével az összes portfw pontot meg a DHCP foglalásokat de legalább most valamennyire jó. 1000/1000 a net 5ghz-en megy olyan 600-700 fel és ugyan ennyi le, a 2,4 Ghz-en most megy olyan 80/110. ez arra amik használják elég minden más 5Ghz-et használ.
-
felho001
tag
Na újra húztam a routert úgy néz ki jobb lett a 2,4-es hálózat biztos valami szar bug került bele valamelyik frissítésnél, hogy egyszercsak nem volt hajlandó 1-2Mbps-nél gyorsabban letölteni. Mondjuk volt 0,8 is:-) de most hasít. És érdekes az 5Ghz-el semmi gond nem volt. Na mindegy mindenkinek köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- BestBuy topik
- iPad topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Konteó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszavont videó árulkodik az új Steam Controllerről
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z170A Krait Gaming 3X alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest