- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabka86
csendes tag
válasz
kis.zsolt #95787 üzenetére
Nem compose.yaml fájllal csináltam, hanem (gondolom) kézi módszerrel: A tároló beállításainál hozzáadtam a szükséges portokat (youtube anyagokból ellesve). Még vannak homályos dolgok de valamennyire értem a dolgot, hisz napokig foglalkoztam vele. Első körben összeraktam amiket akartam, még a Plex dlna dolgot megnézem amit említettél, meg kapva az ötleten ránézek egy tv stickre az árukeresőn.
Aztán persze talán egy apró honlapot és levelezőszervert is beizzítanék de nemrég hosszabbítottam az éves előfizetésem, szóval azt majd ha lesz időm...
Most lehetőségem volt távol egy tv-n lejátszani és ott nem akarta átkódolni, már a minőségén azonnal láttam ezt, de azért felléptem a NAS-ra és megnéztem, hogy nem terhelte a cpu-t sem. Szóval végül összeállt a dolog. Sokat vacakoltam a Hyper Backuppal is de megoldódott és ott is Tailscale lett a megoldás mert sehogy máshogy nem tudtam rábírni, hogy fateréknál lévő Synology-ra csatlakozzon, végül egy youtube videóban találtam rá a Tailscale-re.
-
gabka86
csendes tag
válasz
Patice #95783 üzenetére
90%-ban 720p-ben szedem le a filmeket, annak át kellene mennie. Bár gondolom azon is múlik, hogy mivel játszom le. Én most csak telefonnal, mobilnettel tudom próbálgatni, de ott kódolgatja (és még a minőség is gyenge). Ha letiltom az átkódolást akkor meg vagy hisztizik a lejátszáskor, hogy nem akarja, esetleg elindul de 0:00-nál nem megy előrébb. Na majd laptopon, vendéghálózatos wifivel próbálgatom.
-
gabka86
csendes tag
válasz
kis.zsolt #95727 üzenetére
Igaz, Docker-nek neveztem de Container manager van ugye helyette.
50000-res nincs, 32400 van ott is. Kipróbáltam aztán, hogy eleve a nyitott portot írtam be a plex felületén a távoli hozzáférésnél és úgy csatlakozva maradt.
Annyi, hogy terheli a 80-85% körül a nas procit, de ez gondolom az átkódolás miatt van, meg olvastam, hogy a DS923+ amd procija nem támogatja a hardveres átkódolást. Erre van valami köztes megoldás? -
gabka86
csendes tag
válasz
forintuser #95711 üzenetére
Viszonylag új még a NAS téma és ha ott valamit elcseszek akkor a dsm-et nem züllesztem. Kicsit windows-osan képzelem, mintha arra telepítgetnék progikat, drivereket, ami a próbálgatásokkal sok szemetet hagyva maga után egyre jobban rontja a rendszert. Talán badarság, hisz nem túl sok dolgot teszek rá. Másrészt youtube-on is találtam segítséget hozzá, így a biztonság kedvéért docker-ba tettem. Aztán talán csak az életemet bonyolítottam.
A privát és nyilvános háló között mutatja a kapcsolatot, csak a nyilvános és internet között nem. A nyilvánosnál viszont ugyanazt a 32400-as portot mutatja, nem azt amire a routeren átirányítottam.
Patice: Köszi az oldalt, át fogom böngészni.
-
gabka86
csendes tag
jav:
Távoli hozzáférés menünél látom, hogy néha pár másodpercre csatlakozik utána megszakad a kapcsolat. Szabad portot kaptam a szolgáltatómtól (mert nincs publikus ip-m), porttovábbítást megcsinálta, nas tűzfalnál szintén beállítottam.
Mi egyéb lehet a gond? Ha semmi akkor nyilván én intéztem rosszul a fentieket... -
gabka86
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még a Synology vagy úgy általában a NAS-ok területén. Ilyen-olyan leírások alapján összejött, hogy felkerült a Plex egy docker-be és helyi hálón működik, viszont távoli csatlakozás nem jön össze, legalább is közvetlenül nem csak "relay"-en.
Távoli hálózathoz néha pár másodpercre csatlakozik utána megszakad a kapcsolat. Szabad portot kaptam a szolgáltatómtól (mert nincs publikus ip-m), portot továbbítottam már.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest