- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aladarka
tag
válasz
aladarka #97978 üzenetére
Bár a hétvégi olvasgatásokkal a kérdések egy részére kaptam választ, azért ha valaki erőt érez még arra, hogy képernyőre vesse tanácsait, kérem tegye meg.
A Synology HDD-k valóban nem 20-25% plusszal vannak árazva, mert az a különbség a lassabb sorozatra vonatkozik mondjuk egy Ironwolf Pro-hoz képest, szóval tényleg elképesztően brutál a különbség. Szóval [#97978] 6) pontja már annyira nem is érdekes.
A 4) és 5)-ös pontoknál meg a keresgélés alapján elég egyértelműnek tűnik, hogy a nem XS-es/Pluszos sorozatnál csak hekkeléssel menne az SSD, illetve, hogy bár az XS szériának ugyan csak előnyei vannak a Pluszoshoz képest, de az ára elég combos cserében.
-
merqree
őstag
válasz
aladarka #97978 üzenetére
Szia,
DS220+om van, de ezt már a memória mizéria idején lebeszéltük 😉
2 db WD RED PRO 10 TB van benne, RAID1 tömbben.
Plex server, qbittorrent, synology drive szerver fut rajta,.
Nekem sikerült 16 GB RÁM beletenni, szerencsém volt.
Távolról csak úgy érhető el, hogy a saját routeremen van DDNS és WireGuard VPN szerver, és azokon keresztül.
A mobilok a SynologyDrive-on keresztül töltik fel a telefonok fényképeit, otthon, vagy VPNt használva.
File küldésére vannak online megoldások, ez nálam tiltva is van.
USB dokkolóban van egy 1 TB régi HDD arra megy naponta a Hyper backup, illetve, ötletszerűen szoktam egy 2TBos SSDre menteni.
Jelenleg kb 65%on van a tárhely. Ebben benne van a gyerekek kedvenc mesesorozata, filmek, zenék, videoklippek, koncertek, telefonok fényképei. Vannak persze magunknak is filmek, sorozatok, bár ez utóbbiakat törlöm, ha megnéztük, kizárólag ikonikus sorozatok maradtak meg (Csengetett Mylord, Jóbarátok, Dr Csont)
Néha nekem is van vásárlási vágyam, és olyankor lényegesen nagyobb HDDt tervezek, de rájövök, hogy egyszerűbb letörölni olyan sorozatot vagy filmet, ami már nem érdekel.
Gigabites Telekomot vagyok, így a sebességgel sincs gondom.Én vennék 16 TBos HDDket, és azt tennem csak be, ha már “mindenáron” nagyon sok média tartalmat akarsz tárolni.
-
válasz
aladarka #97485 üzenetére
Köszi az infot, és köszi a későbbi linket is. De amúgy a hibát akkor sem írta ki neked, amikor épp érzékelte? Csak mert én 99%-tól már folyamatosan a gép előtt ültem, előttem fejeződött be a folyamat. És semmi sem volt a képernyőn. Vagy ezt csak a logból lehet kiolvasni?
-
Patice
Topikgazda
válasz
aladarka #96232 üzenetére
Persze, simán megoldható.
A kiválasztás szempontjai meg nagy vonalakban:
- mennyi tárhelyre van szükséged, ehhez mennyi lemezt szeretnél használni
- milyen célra akarod használni a NAS-t, csak általánosan, központi fájltárolásra, vagy specifikusabb céllal, pl. Médiaszerver, vagy Docker-es app futtatás, házi szerver feladatok, netán munkára, sok képpel, vagy videóval való munkaEzek alapján már könnyebb belőni, hogy melyik modell kell neked.
Ebben is tudunk segíteni. -
Patice
Topikgazda
válasz
aladarka #96230 üzenetére
Intel prociban van IGP, amit a médiaszerver programok (Plex, Emby, Jellyfin) ki tudnak használni transzkódolásra.
AMD R1600: 2 mag, 4 szál
AMD V1500: 4 mag, 8 szálAMD-k nagyobb fogyasztásúak full terhelésen, idle, vagy alacsony terhelésnél szerintem hasonló, mint az Intel.
10G LAN-ra akkor érdemes befektetni, ha ki is használod, de ehhez komoly HDD tömb, vagy full SSD kötet kell.
2,5G LAN-t egy gyorsabb HDD már jobban ki tudja használni, átlag felhasználáshoz és jelenleg elérhető nethez jobb választás.
Ebbe az irányba könyebb már fejleszteni. A 10G már combosabb.
-
kareszkaresz
tag
válasz
aladarka #96015 üzenetére
Létezik valahol egy kompatibilitasi lista az nvme ssd-khez is?
synology sajat weboldalan csak a sajat markait ajanlgatja
de biztos vagyok benne hogy vannak még masok is amikkel egyutt tud mukodni
koszonom szepen a segitseged neked is. Nagyon sokat segitetek nekem es masoknak is akik ezt olvassak.
-
kareszkaresz
tag
válasz
aladarka #96015 üzenetére
A 16GB-osak kozul milyen meglepo arukereson már egyik partnerunk sem forgalmazza kb az osszes ahol nincs valami megjegyzes rovat.
Amit talaltam 16gbosbol ezt: - ez EB1-CWE sajnos nem CB1
Samsung 16GB / 3200 DDR4 Notebook RAM - BestMarkt
8GBosbol ezt talaltam
Micron Crucial 8GB DDR4 3200MHz CT8G4SFRA32A memória modul vásárlás, olcsó Memória modul árak, memoria modul boltokKeresek még tovabb van boven a listában.
2 rövid kérdés:
- Sok helyen latom hogy #dmidecode3.2 nem tudom ez jelentenie kellene valamit?- Amugy rendesen lekezeli a 2+16gb-ot akkor gyari oldalon miert irnak csak 2+4-et ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Aktívan készül az LPDDR6 és DDR6 szabvánnyal a JEDEC
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest