- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mocsokba #40112 üzenetére
Ahol leírták, hogy hogy állítsd be nem írták, hogy nem lehet már a 6.x óta torrentet hozzá adni stb. csak nézni, hogy mi hogy áll? Teljesen ki tudod vele nyírni a DS-t :/ vagyis el lehet jutni arra a pontra, hogy a törlés és újra telepítés és mindent újra hozzá adás jön.
-
Laslie
tag
válasz
Mocsokba #40046 üzenetére
Borisz76 írt egy nagyon jó leírást erről a programról (is).
Ebben a 'Download Station le és feltöltési sebesség' rész fölött találsz egy képet a beállításokról. Ha beállítod nálad olyanra a 'Megosztás automatikus leállítása' részt, akkor automatikusan el fogja indítani a feltöltést a letöltés befejezését követően. -
törölt tag
válasz
Mocsokba #39469 üzenetére
Jah. Valószínű. Az a baj, hogy a kliens kiírja, hogy nem elég erős a nas ami csak transzkodolasnal van. A plex szerver nem is mutatja hogy valamit játszik, nas proci nincs kiakadva. Eddig ment, de most nem. Ilyen állat nincs. Ha transzkodol tudja és mutatja. Ha lokális hálón van mindkettő, és ilyet csinál, akkor részemről a kliens bugos. Akkor meg sokat nem tehetsz.
Nem syno hiba, pls a plex topikban folytasd.
-
-
Borisz76
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Mocsokba #39445 üzenetére
Akkor transzkodol. Az a tv app miatt van, és nem tudsz vele mit kezdeni. Felirat, hangsav, akármi lehet amit nem ismer a tvd. Vagy azt hazudja hogy nem ismeri a gyári app.
Nem a dsm nem is a syno, és nem a plex szerver a hibás jellemzően.Külső lejátszó alá amin rendesen megy a plex. Vagy androidos box libreelec + pkc plugin kombó, vagy akármi.
-
törölt tag
válasz
Mocsokba #39443 üzenetére
Tehát van egy tv amin megy. Miért gondolod hogy dsm frissítés miatt nem jó? Plex topikba írtad, hogy elallitottal valamit. Mivel kismillió dolog lehet, ezért persze hogy kutya nem tudja mit csináltál.
Szedd le mindenhonnan, és kezd elölről.
Amikor nem megy, akkor mi nem megy és hogy? Mit látsz?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mocsokba #39180 üzenetére
Milyen nas , hány lemezzel és milyen kötet ?
Vezérlőpult / Külső eszközök / Formázás : ( Ext4 vagy Fat32 lehet )
Ez után fogja látni a NAS is.Mivel a NAS-ban volt ezért most több ( 3 db ) partició is van rajta.
- Rendszer ( DSM )
- Gyorsítótár
- AdatNálam így mutatta a DS918+ -ból kivett majd USB-n rádugott 2 Tb-s lemezt :
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mocsokba #34319 üzenetére
Olvass vissza picit, írták már páran, a 1709es win10 update az oka (nálam pl az van s nem okoz gondot), megoldás lehetett ilyenkor a megosztási mappa eltávolítása s újboli felvétele, de ez is csak ideiglenesen. Illetve ha smb1-re visszaváltasz, az is megoldhatja (bár én biztonsági okokból smb1et konkrétan tiltok mindenhol, jelenleg amíg nem jön win vagy syno update a problémát illetően, s nincs más út, akkor lenyelném...)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mocsokba #33839 üzenetére
2 fiókos a nas ?
Mert akkor igazából felesleges a köröket futni, hogy 2 Tb ki, 3 Tb be.
Maradhat benne a 2 Tb-s és mellé teszed a 3 Tb-s HDD-t , külön kötetet létrehozva belőle.Ez után be tudod állítani, hogy melyik mappát / mappákat mentse időközönként a 3Tb-s lemezre.
Valamint annyi előnye van még...ha nem variálod a sorrendet, hogy nem kell a DSM-t újratelepítened, appokat beállítanod...stb.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mocsokba #33447 üzenetére
"NAT routeren be van kapcsolva." - Minek?
"Portok nyitva vannak. Érdekes, hogy utorrent is azt írja, hogy port nyitva, de én nem forwardoltam és nem is szerepel a nyitott portoknál."
Akkor itt van a hiba!
Magadnak kell megadnod és forwardolnod a portokat a routeredben. Ha a kliensek azt írják, hogy a port nyitva, akkor vagy UPnP engedélyezve van a routerben, vagy DMZ-ben van a NAS. Egyik sem ajánlott részemről.A NAS-nak amúgy van fix IP adva a routerben?
-
e90lci
senior tag
válasz
Mocsokba #33447 üzenetére
Szia
A portok azért vannak nyitva mert gondolom az UPNP be van kapcsolva a routereden és az automatikusan kinyitja a portokat.Még sajna én sem jöttem rá mi lehet a gond,ráadásul ki is 0-za néha a partnerek számát és akkor csinálok egy tracker frissítést visszadobja aztán elindul a feltöltés lassan.Én a kábelmodemre gyanakszom mert míg ADSL netem volt addig nem volt ilyen gond.Bridge-be meg nem tudom tetetni sajnos,mert van iptv-m.A settings.json-ben már minden beállítást átnéztem,de semmi.Amúgy minden torrent seedben van.És el is számolja a tracker.Még nem tudom megmondani mi lehet a gond,de ha van egy kis időm átnézem megint.
UI:akinek működik a Transmission rendesen dobhatna fel ide egy képet az ő settings.json-ről.Azt nagyon megköszönném.Természetes a password meg a felhasználóneve nem érdekel belőle meg is kérném azt x elje ki.Köszi előre is.
cat /usr/local/transmission/var/settings.json -
Csabroncka
addikt
válasz
Mocsokba #33442 üzenetére
Sajnos UPC egyre mélyebbre süllyed a szememben! Apáméknál kicserélték a kábelmodemet erre a fehér újra, na ettől jelentősen javultak az ssl kapcsolatok. Már nem dobálja el (annyiszor) a prohardverüzeneteket, és lehet csatlakozni a NAS-omra.
A sebesség az más kérdés, néha napján annyira beesik náluk, hogy egy "egyszerű" messenger telefonálás megfogja, és se VPN-en, sem a Photo station-ra nem tudnak felmenni.Szóval ez van, ha néha napján lesz lehetőséged Digire ne habozz, ez még listaáron is "megéri"
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Mocsokba #33442 üzenetére
Szia.
Javaslom a hivatalos DS-t használni a nason.
Synology DSM 6 - Download Station
Nyílt vagy zárt oldalról töltesz ?
Hány torrent fut jelenleg összesen ?
A torrent oldalon látszódik a neved alatt az általad futtatott torrentek száma és neve ?
Hányan seedelik a torrenteket ?Ha kevés torrentet futtatsz és azokat - az oldal szerint - sokan osztják visszafelé , akkor nincs min csodálkozni, hogy nem vagy csak alig megy visszafelé.
Próbálj meg egy frissen felkerült anyagot leszedni....ahol még csak 1 feltöltő van.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mocsokba #28843 üzenetére
Ha van szabad HDMI -d és érdekel esetleg akkor nem egy nagy befektetés egy CC amivel a DS Video tv független lesz. Nálam ez miatt állt a plex. Sokkal jobb synology NAS -ról egészen azokig a verziókig ahol a nyers proci erő miatt már nem számít a PLEX hiányossága, hogy nincs hardveres támogatás a kódolásra, ha kell. A TV usb portjából kap tápot a CC ezért csak addig megy amíg a tv és azzal együtt kapcsol be. Persze értem, hogy ha van egy natív alkalmazás a TV-n akkor azt szeretnéd használni, meg ehez kell valami + ba amivel el indítom a lejátszást, csak mint lehetőség írtam ezt mert jó dolog.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Mocsokba #28806 üzenetére
Szia, nekem megy. Le volt állítva régóta, úgy frissítettem a NAS-t de most elindítottam, hogy megnézzem,neked. 216 play és a plex verzió az 1.3.3.3148-b38628e. A Már futó Plex szerint van újabb Plex verzió de a 216 play-re az nincs még lefordítva vagy csak a synology még nem rakta ki mert a csomagkezelési központ szerint az az utolsó ami fel van telepítve ...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Mocsokba #26637 üzenetére
Miután bekapcsooltad, észreveszi az új hdd ét.
felteszi a rendszert rá, ezt azutén csinálja miután a lemezkezelőben azt mondtad neki, hogy inicializálás vagy vagy valami hasonlóHa a mostani rendszered SHR (Synology Hybrid Raid) ben van, akkor nem tudom, hogy hogyan viselkedik, mert jobban szeretem magam eldönteni, hogy hogyan kezelje !!
Ha az inicializálás megtörtént utána már úgy hozod a particiókat létre ahogy akarod.
A rendszer minden HDD én rajta van, még akkor is ha nincs rajta partició avagy magyarul kötet.
Tehát amennyi hdd van benne minden rajta lesz a rendszer.Az utolsó kérdésedre, neked kell eldönteni, hogy melyik hdd én mit akarsz tartani.
És ezt a megosztott mappa létrehozásánál döntöd el, hogy melyik körtetre hozod létre. -
törölt tag
válasz
Mocsokba #26290 üzenetére
Szerintem egyszerűbb honlaphoz elég a NAS WEB Station (WEB szerver) szolgáltatása. (Ez esetben csak a WEB szerver mappájába be kell másolni a honlap struktúrát és a webszerver gyökérmappájának index oldala segítségével már el is érhető a honlap.)
A Joomla adatbázis alapú CMS (Content Management System) szolgáltatás. Csak akkor érdemes foglalkozni vele ha, adatbázis alapú dinamikusan módosuló weboldalakra ill. benne lévő adatbázis alapú szolgáltatásokra van szükség (pl. user alapú hozzáférés). Persze le lehet butítani alapra, ...de minek? Privát weboldalakhoz ágyú verébre... szerintem.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Mocsokba #25099 üzenetére
Szia!
Pár apróság:
1.
A NAS WEB-es eléréséhez - pláne, ha távolról is el szeretnéd érni - az 5000-es portot állítsd át valahová 60000 fölé például, de semmiképp se maradjon 5000 : ezt scannelik le majd elsőnek az esetleges támadók, ha be akarnak jutni.
2. A NAS tűzfalán állítsd be, hogy a Te asztali géped, amiről menedzseled (gondolom, asztali) IP címét tedd be megengedő listába, hogy esélytelen legyen, hogy kitiltsd magad;ugyanekkor, szintén a tűzfalon, amennyiben csak Magyarországról használod, állíts be egy területi IP szűrést, hogy csak innen lehessen a NAS felé csatlakozást kezdeményezni. (.. tapasztalatból tudom, hogy nem vicces Zimbabwei ISP-vel levelezni, hogy a T. ügyfele kóstolgatja a NAS-t..
)
..és kapcsold be azt a tűzfalat: főképp, mert amikor egy szolgáltatást telepítesz, az úgyis szól, hogy az xy portokat megnyitod-e a tűzfalon, és így azok, fognak működni, ha a routered hagyja.
E mellett, nálam hiába ismerte fel a NAS az Asus routert pontos típussal, valahogy a port forwardok megadása nem ment a NAS-nak valami jól, emiatt támogatom én is az "állítsuk be magunk" opciót ebben a kérdésben..hm.. elsőre..
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mocsokba #25090 üzenetére
A portforwardot vagy a rotueren intézd (én ezt javaslom) vagy a dsmben, de ne mindkét helyen. A nasnak legyen fix ip címe, lehetőleg azt is úgy, h dsmben dhcp-t adsz meg neki s routeren dhcp reservationnél beteszed a mac címét a kívánt címre, s oda portforwardolsz.
Jelenleg egyetlenegy portod sincs a nas felé irányítva.
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
Mocsokba #24990 üzenetére
Én csak simán a TV media bemenet listából indítom a filmet.
Egy Sony w829b van, nem találtam meg, hogy a plex app, hogy megy fel rá, listában nem volt.
A media keresésnél felismeri bemenetként a DS216plusII-t és a Plexet is, de csak mint forrás.
De ugyan úgy külön szortírozza a filmeket, mintha a plexen lennék, csak a borítóképek nem jelennek meg.De egyelőre el vagyok így is, mert úgy is akarok venni egy medialejátszót is, mert az 50G-s filmekből minden második kifog a TV médialejátszó képességein és 5 percenként megáll a kép
Persze amikor gépen keresztűl játszom le, ott minden szuper, csak ha kell másra a laptop, akkor zavaró tud lenni
Tableten, mobilon kíválóan működik.
Ja, és az iso sem megy TV-n és Plexen, az is csak a többin.
Tudsz több könyvtárat is létrehozni a Plexen. És mindegyikben tudsz útvonalat adni.
Nekem is úgy van, hogy Sorozatok, Sorozatok Classic.
Előbbi a megnézem és majd törlöm idővel, utóbbi tartalmazza azokat, amit biztos, hogy nem fogok törölni
De ez biztos nem marad így, csak próbálgatom én is, mi hogy működik. 1,5 hete van Nas, plex, transmission, még csak ismerkedünk -
Borisz76
nagyúr
válasz
Mocsokba #24978 üzenetére
Én a NAS-on létrehoztam 1 db saját mappát.
Ebben van minden "almappákban" rendezve.A PC-n - Saját gép / Ez a gép résznél - Hálózati meghajtó felvétele.
Adni kell neki egy meghajtó betűjelet ( D,E,F,X akármi ) és betallózod a kívánt mappát.
Ezek után Total Commanderrel simán látható / használható.Lehetséges több megosztott mappát is berakni hálózati meghajtónak!
Ez esetben ha a TC-t használod mappából mappába másolásra / áthelyezésre , akkor feleződik a sebesség mert az adatok megjárják a PC-t is.
Nas Mappa1 --> PC --> Nas Mappa2Ha a Nas-on futó File Station használod akkor a PC kimarad...gyorsabban végez.
Én a NAS-on tárolt filmeket a PC-n Media Player Classic Home Cinama-val nézem vagy a KODI nevü remek programmal.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Mocsokba #24972 üzenetére
Érdemes néha kézzel is rá frissíteni az ikonnal mert volt már nekem is hogy nem akarta az igazat, csak mikor rányomtam akkor találta meg a cuccokat. Egyébként ha totál más filmet talált attól még simán lehet hogy az az ami kell neked, csak rosszul ismerte fel (érdemes lehet át rakni az adatbázist amiből dolgozik van 2-3 opció). Nekem is csinált ilyet mikor egy sorozat miatt talált egy valag filmet amit életemben nem láttam.
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz
Mocsokba #24965 üzenetére
Én sem otthon vagyok, hanem munkában
De látom a zöld lakatból, hogy a telefonom eléri az otthoni nast.A nasosodon lévő plex appban tudod a beállításokban bepipálni a dlna engedélyezést (TV) És a netes megosztást is (mobil)
Ha már össze vissza álítottad és nem tudod, mi a jó, akkor plex letöről és újra rak. És tölts le még egy két filmet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Autós topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest