- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #39115 üzenetére
Akkor meg rés lesz a számlap és a tok között.
ui.: De szerintem nem is szétszedhető, egyben van, mint a krumplis tészta.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #39043 üzenetére
Jól kiszúrtál velem, gyakorlatilag kidobtam a pénzt az ablakon.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #39041 üzenetére
Ja, tényleg, nagyon hálás vagyok. A másikban is szar a billegõ, de ez még semmi, mert így kibaszni a gátkerékkel! Az hagyján, hogy a felsõ csapja le van törve, de basszus, az egész tengelye ferde, mintha megtaposták volna!
Ó, meg egy fedõkõ is hiányzik belõle, ez egy rakás szemét! -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #39011 üzenetére
Lacikám, inkább Tissot, mint a két Marvin, jól belegeltettél velük! Az egyiket már szétkaptam, értek meglepik rendesen! A billegő hajszálrugója kiment a síkból, visszarakni csak úgy lehet, hogy le kell venni a billegőkereket a platóról. Aztán mivel már nem lehetett rajta húzni, gondoltam, óvatosan veszem ki a horgony hídját, nehogy a gátkerék kiköpje a horgonyt. Aztán vettem észre, hogy a félelmem alaptalan, mert a horgonyt a cica vitte, nincs is benne.
Aztán persze meglett az oka, miért nem lehetett húzni rajta! A felhúzókerék össze volt rohadva, meg sem mozdult. Két órán át áztattam rozsdamaróban, majd felet olajban, meg két órán át basszanáztam, míg végül megadta magát. Nem csuklottál délután? Most már életképes lenne, de nincs horgony. A másiknak majd most fogok neki, de abban meg nincs is felhúzó tengely, úgyhogy már jól kezdődik, kíváncsi vagyok, mi vár rám!
Először még a fényképezőgép is megijedt, nem is bírt ráfókuszálni: -
Dzsana
senior tag
válasz
Predator2 #39004 üzenetére
Jobboldalt fent írja, hogy mennyi a postázás UK-ba. Ha eljutsz a fizetésig, és töltöd ki az adatokat, ki fogja írni, hogy mennyi a postaköltség. Nyugodtan menj végig a procedúrán, a végén nem kell leokéznod, ha sok a posta. Casioban Tomi nem tud jól árasítottat?
ui.: Mivel regisztrálva vagyok, megnéztem Neked, nem is postáz magyarba.
-
Dzsana
senior tag
válasz
t-bali3 #38935 üzenetére
Nem kell idő, rá kellene állítani. Asztalon mindig más egy óra pontossága, mint hordva, nyilván én nem hordhatom más óráját. Ez a 2 perc benne van ilyenkor, akkor lenne baj, ha tizen perces eltérés lenne, ott már mechanikai baj lenne. Majd szólj, s megbeszéljük, hogyan tudnánk orvosolni, egy perc az egész, állítani kell a hajszálrugó kulcson.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #38933 üzenetére
Iskolai tanulmányokat!
-
Dzsana
senior tag
válasz
#24334592 #38900 üzenetére
Ja, és hogy a nemi kérdésedre is válaszoljak, az ebay-t azért nem tartanám olyan gagyinak, én biztosan ott próbálkoznék. A Chrono24-en nagyon elvadult árak vannak, tuti nem annyiért cserélnek gazdát az órák, mint amennyiért fent vannak. Olyan órákat máshol olcsóbban meg lehet venni. Abban a szerencsésebb történelmi fejlődésű országban nem tudom, hogy mennyiért políroznak ki egy tokot, de az biztos, hogy az emberek egyszer a szépségbe fognak belehalni. Azt tapasztaltam, hogy sokszor nem is érdekli az embereket, hogy milyen beltartalommal rendelkezik egy óra, mit tud, csak jól nézzen ki! Én biztos kicsinosítanám a helyedben, nagyon sokat számít. A jó fényképek és a csillogás adja el az órát!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #38889 üzenetére
Ja, és még egy dolog, hogy a stiftek a könnyűfém horgonyban egy ponton vannak rögzítve, és előbb-utóbb kiverődik a rögzítésnél is, és a stiftek nem függőlegesen fognak állni a horgonyban. Emiatt az emelés és a beesés szöge is változni fog a gátkeréknél, ez is pontatlansághoz vezet, vagy működésképtelenné is válhat, mert nem tud lépkedni a gátkerék fogain.
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #38887 üzenetére
Az, hogy a könnyűfém gátkerék fogait egy fém stift ütögeti, ezért sokkal jobban kopik, továbbá a stiftek berágódnak, az óra járása pontatlan lesz. Napi 5-10 perc eltérésen nem kell csodálkozni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #38884 üzenetére
Tőlem használhatod, tudom, hogy mire fogsz gondolni!
Csak az órát ne húzd túl, mert arra harapok!
Amikor tökig fel van húzva egy óra, akkor szokták mondani a dealerek, hogy túlhúzták, ezért nem jár. Adott egy rugómag, ami köré feltekered az acél rugószallagot. Ha azt egyszer feltekerted köré, azt tovább ugyan nem tudod tekerni, tehát nem tudod túlhúzni. Csak tudnám, mire gondolnak ilyenkor!
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #38882 üzenetére
Nem, a stift az stift. A fém óraszíjak szemeit is stiftek fogják össze, az is egy hengeres csap. Fogalmam sincs, honnan jött ez a téves peckes elnevezés! Az órás vizsgán is pecket kellett reszelnünk, kúposra, és dugdostuk a MOM ébresztőóra számlaplábjaiba, azok rögzítésére.
Sajnos van egy csomó ilyen téves fogalmazás. A kedvencem az, hogy az óra túl lett húzva!Valaki magyarázza már el nekem, hogy lehet egy órát túl húzni?
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #38878 üzenetére
Nem csak én hívom annak, hanem az órás szakma is, mivel a horgonykövek helyén stiftek vannak. A pecek kúpos alakú, és számlaplábak rögzítésére használják nagy órákban. A gátszerkezetnél a horgonyban pedig stiftek vannak, hengeres alakú. A német is stift-anker-nek hívja.
-
Dzsana
senior tag
válasz
humala #38867 üzenetére
Na akkor tegyük rendbe a dolgokat. A BWC az a Buttes Watch Company, aki ma is egy létező óragyár, és ahogy Laci is mondja, jó órákat gyártott/gyárt. Leginkább tokozó cég, vásárolt werkeket tokoz. A Butex pedig a Butex watch Company, róluk nem sokat tudok, szerintem ma már nem létező óragyár. A Kienzle meg nem igazán jó minőségű órákat gyártott. főként stiftes órákat.
-
Dzsana
senior tag
Közben felhánytam a blogra életem első órafelújításának rövid történetét
Érdemes a Dzsana eladó órái menüpontra is rákattintani!
-
Dzsana
senior tag
válasz
DavidOff198 #38676 üzenetére
A P.Kiss Pista elmondta ma már Neked a lehetõségeket! Egyébként megnézte Neked az üveg árát.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #38635 üzenetére
Már a köveket ragasztom a rámára!
Viccet félre téve, még mindig a rugómagoddal kínlódom. -
Dzsana
senior tag
Pistának sikerült tegnap meglepnie is. Elém tett még egy órámat, hogy elkészült, de igen csak meglepődtem, mert fogalmam sincs, melyik órám ez! Egyszerűen nem emlékszem, hol vettem, mikor, mennyiért, és azt sem, hogy hogy nézett ki. A képeim között sem találom, úgyhogy tök sötét ló számomra, pedig nem mindennapi darab, mert a tok felső része aranyozott, ilyen Tissot-m nem volt eddig. Ráadásul le is szervizeltem valamikor, Pista látta rajta. De azért örülök neki, nagy meglepetés volt!
Csak tudnám honnan van!
36 mm-es
-
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Közben rájöttem.
-
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
oceanearth #38137 üzenetére
P.Kiss István, 1081, Budapest, Népszínház u. 43,
Hantos László, 1056 Budapest, V. kerület, Irányi utca 5., bár őt nem tudom, hogy neki van-e mesteri vizsgája, mert a honlapján órásként szerepel, P.Kiss Pistának biztosan van mesterije. -
-
Dzsana
senior tag
Ne is mondd! És fel sem fogja, hogy mit csinált, elkezdett nekem 38 mm-es acél tokokat linkelgetni az ebayről, ilyeneket, hogy mit izgulok, tudok tokot venni. És szerinte ebbe a tokba tegyem bele az ilyen werket meg számlapot!
Hülye ez? Egy 1970-es évek utáni tokba, egy 1948-as werket? Meg hogy a csába, amikor a számlap akkora, mint maga a tok, ráadásul a werkemet előröl kell betenni, és a számlap tartja a werket, abba az acélba meg hátulról kell betenni a werket. Komolyam mondom, nem normális! Áh, csak felkúrtam magam most is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
TheZukker #38100 üzenetére
Ja igen, az eredeti kérdés!
Szóval a tok az max. 1 óra, a szerkezet meg egy sima kézi húzós, dátum nélküli az egy óra, ha dátumos, automata, stb. az kb. 2-3 óra, attól függ, mennyire hogy is mondjam, kéz alá dolgozik a szerkezet. Pl. az Omega rohadtul nem segít, a magas súlypontú kerekei miatt, nem beszélve a Ruhlákról, de pl. múltkor az automata Glashütte is megdolgoztatott. A wehrmachtswerk az meg hálás jószág, az ETA werkek is azok. Na meg aztán ott vannak az oroszok, azokkal a buzi beforgatós incabloc rugókkal, van, hogy csak a rugó visszarakása fél óra!
Persze lehet, hogy én vagyok a béna, de más órások is meg szoktak vele szenvedni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
TheZukker #38097 üzenetére
Egy ilyen tok + plexi max. 1 óra, attól függ, mennyi meló van vele. Ha újra kell krómozni, akkor az nyilván hosszabb, éppen erről akarok majd írni egy blogot, hogy mennyi nyűg van egy ilyen öreg óra felújítással. Mindig azt érzem, hogy nem haladok, hol a krómozóra várok, hogy vissza jöjjön a tok, hol plexire várok, mert nincs, hol a számlapra, szóval nyűgös. Most is megrendeltem 310-es acélbetétes plexiket, és 2 hét után megjött, de alul van méretezve, lötyög a tokban. Most szerezhetek nagyobbat, az is idő. Aztán a mostani krómozóval nagyon beszoptam, tönkre tett egy pár tokomat, sík ideg vagyok, hogy még abból is mi lesz! Majd ha vége a történetnek, megírom blogban, de hogy pont a rohadt ritka, legnagyobb Tissot tokomat kellett hazavágnia, ami pótolhatatlan! Áh... Péntek óta nem tudom megemészteni. Térhetek vissza a korábbi krómozómhoz.
-
Dzsana
senior tag
válasz
atko67 #37788 üzenetére
atko67, megjött a Seikod. A számlapon egykori beázás nyomai láthatóak, amit aztán a szerkezetben is fel lehet lelni. Rozsdás csavarfejek, vízköves rotor szél, még a rotor csavarja is rozsdás, és a tok is belül, stb.
Aztán a plexi ráma az valamiért úgy volt feltaknyolva rá, most vagy nem az övé, vagy elment valahogy a geometriája, de gondolom, nem marad meg magától a tokon. Végső esetben én is csak visszaragasztani fogom tudni. Levideóztam a kibontást, mert ahogy ki akartam nyitni, már a toknyitó kés is olyan furcsán csusszant be.
Bocs, ha elkeserítettelek, majd megpróbálom kihozni belőle a legtöbbet, szép feladat lesz! -
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #38059 üzenetére
A váltás és a mutatóbeállítás között annyi az összefüggés, hogy akkor fel felrakni a mutatókat, amikor a váltás történik. Nyilván egy daydatesnél ez hosszabb folyamat, de pont az ETA 2824-es olyan, hogy egy pillanat alatt átugrik a dátum. Tehát ezt úgy lehet beállítani, hogy leveszi az ember a mutatókat, majd a koronával szépen hajtatom körbe a dátumváltó kereket, és amikor elkezd beleakadni a dátum tárcsába, akkor érdemes felrakni kb. 23 órára a mutatókat, illetve az ETA 2824-nél nem tudod így kijátszani, mert amikor beleakad a váltókerék a tárcsába, már át is váltott, tehát itt éjfélre szoktam felrakni a mutatót. A TAG, amit múltkor csináltam, az pont éjfélkor ugrik át. Szerkezetektől függ, hogy melyik milyen gyorsan vált, hány rugó van benne, stb.
-
Dzsana
senior tag
Az. Ez a JAPÁN Seiko 5 is összeállt, mint a krumplis tészta, örültem, hogy ma megjött hozzá az acélbetétes plexi, de basszus, nem jó bele. Mindig alul méretezik őket. Én 310-est mértem, hogy az kellene bele, de az lötyög, sőt, vettem 312-est is, és még az is lötyög benne.
A fellelési állapot képeit nem lelem. Agyon bonyolított naptár rész:
Dzsuvás szerkezet, cuppanós kerekekkel:
Dörzsi:
És tadam, már csak szereznem kell bele egy jó plexit.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #37890 üzenetére
Na, megvannak a Ruhla szervizképei! Hú de egy alja munka volt! Egyetlen egy felső csapágylemez van, és ráadásul arra van rögzítve a billegő is!
Alatta csoportosul a 4 kerék, plusz a rohadt hosszú csapos horgony is:
Egy picit hozzáérsz a cucchoz, és összeborul az egész, mint a rohadt nád.
Na most játszd vissza a helyére a felső csapágylemezt úgy, hogy egyszerre kell lyukra menjen a 4 kerék csapja, a motorrugómag vége, és a billegő is. Háááát, basszanáztam vagy fél órát, mire összejött! Valamelyik kerék mindig elszédült.
Persze mindezt alapos tisztítás után, mert jó ganés volt: -
Dzsana
senior tag
A manóba, nem találom egy pár képemet. Pé, elkészült a Ruhla zsebesed is, de nem találom az eredeti állapotot, meg a szerviz képeket, fogalmam sincs, hová mentetted le. Mindegy, Te tudod, hogy nézett ki, perc mutató kikalapálva, kis másodperc mutató cserélve, szerkezet gatyába rázva. Ma elvittem magammal dolgozni, és még hordás közben is pontos volt, ami egy Ruhla esetén igen meglepő!
Na most látom, faszán lefényképeztem, pont nem látszik az új kismásodperc mutató!
Hát ez nem az én napom.
-
Dzsana
senior tag
válasz
csabulaxi #37868 üzenetére
Kösz mindenkinek! Azért az túlzás, hogy kitanultam, folyamatosan tanulok, kell a gyakorlás, ezért küldjétek csak hozzám az órákat!
Viccet félre téve, rengeteg energiát, időt, pénzt emésztett már fel idáig, és lelkiismeret furdalásom is van miatta, mert mindezt a családomtól vettem el! Remélem, egyszer meghozza a gyümölcsét.
-
Dzsana
senior tag
Az elmúlt 1-2 év alatt sok történet született, de mivel a blogunk most indult el, ezért időnként visszanyúlok az időben. Természetesen folyamatosan lesznek újdonságok is, de időnként visszanyúlok a múltba is. Lehet, hogy 1-2 kép vagy story már ismerős lesz, de értelem szerűen itt a fórumban röviden fejtettem ki mindent. Ezért most a legújabb blog bejegyzésemben leírtam, hogyan is kezdődött el a a betegségem, azaz az óragyűjtés, és bemutatom az egyes számút. Fogadjátok szeretettel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Eredeti játékok OFF topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest