- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
És még csodálkozunk hogy az exkluzívosok sikívta menekültek a topikból...
-
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
hahopihe #174162 üzenetére
Egy automata nem hozza a quartz órák pontosságát, aki ehhez van szokva, annak furcsa lehet hogy néha siet, néha késik kicsikét. Ez sok mindentől függhet: hordási szokások, hőmérséklet, este hogyan teszed le, stb... Ezért mondják, hogy az automatáknak lelkül van
Plusz még 5-6 évente igényelnek egy komolyabb tisztítást-szervizelést is.
Nekem tele lett a t*k*m ezzel, így tavaly eladtam mindet (kivéve egy nászajándék MIDO-t), aztán vettem egy rádió kontrollos Citizent -
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gipsztigris #173856 üzenetére
Én ugyan nem értek hozzá, de az laikusként is látható, hogy más a filozófia
-
t_a_m_a_s
addikt
Érdekes, hogy a Phestomos beépítésekre nem ömlik úgy az ajnár a FB-n...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
endezweii #173207 üzenetére
Bocs a nyelvtannáciskodásért, de egy 60-80 ezres óra nem jelképes ajándék. Nevezzük inkább tárgyinak, emlékezetesnek, maradandónak
Szerintem ne vetess olyan órát ami nem tetszik igazán, és ezt értsék meg a rokonok. Akkor inkább adjanak pénzt, nem tudom a mai világban miért akkora probléma ez (mi is pénzt adunk a tini unokahugoknak). Ennek az a kockázata azonban megvan, hogy a fejükbe veszik hogy ők mégis jobban tudják (szegény nagymamám volt ilyen), aztán elmennek és vesznek maguktól valamit, mert nehogymár pénzt adjanak, szóval ez szopó...
Nem vagyok annyira képben, talán az open heart volt a kitételed, de azért nézz körül Citizen vonalon is. Timecenter is tud jóárasítani, szállít is, megbízható is. Azt sem tudom mondtad-e merre laksz, de egy tutuhoz való felutazás sem akkora ügy.
Az open heart egyébként nem annyira népszerű szerintem, tehát még eladni sem fogod tudni olyan könnyen... -
t_a_m_a_s
addikt
Hamár mindenki megnyilvánul... Én is támogatnám a 3 topikot. OK, legyen külön Svájci (vagy luxus, nevezzétek ahogy akarjátok), de az itteni japános vonal nehogymár a kínaisba legyen "száműzve".
A hiszti felesleges szvsz, nem akkora dolog ezentúl egy másik topikra kattintani, mégegy topikot követni... Alakul ez majd...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
5-ös kezelő #171259 üzenetére
Nem a rossebet nem fog! A fiam 5,5 és kezd egyértelművé válni számára hogy órát hordunk. Oviban nem szabad, de hazajön, csatolja fel
A lányom még nincs 2, de örökösen a megkaparintott órákban páváskodik
Most még csak majmolnak persze, de beléjük ivódik, és hordani fogják később is, ebben biztos vagyok.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
husitomi77 #170356 üzenetére
Ha ezt komolyan kérdezed, akkor ne erőltesd ezt a topikot.
-
t_a_m_a_s
addikt
Kis feszkó oldásként, hátha érdekel valakit...
emlékül őrizgetek a dédapámtól egy régi, viharvert Kirovszkit. Dédi volt a falu asztalos-ács-ezermestere, kapott a kis ruszki rendesen, látszik is rajta. Pár éve kapott egy tisztító szervizelést, azóta szépen, viszonylag pontosan jár.
Tegnap szembejött velem az aranyozott tesója, hirtelen felindulásból megvettem, legyen nekem is egy ugyanolyan órám mint az öregéIgaz, hordani nem sokat fogom, kicsit aprócska a 42-eshez szokott szememnek, meg nem is a stílusom, de megtetszett,na.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #169226 üzenetére
Nekem is soknak tűnik ennyi idő... Az igazság TimeCenternél van, ő tudja hogy van ez errefelé.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
elperroloco #168676 üzenetére
Valószínűleg a speciális ár közelebb áll a valósághoz mint a "eredeti".
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
g0n21 #168624 üzenetére
Ez a pénzbe nem kerül, időmbe meg belefér dolog azért nem ennyire egyértelmű. Nekem pl minimum 2*70 km autózás, parkolás stb lenne, mindez nyilván munkanapon, szabadság terhére.
Az ilyen kijelentéseknél mindig magatokból indultok ki, de nem mindenki jár úgy a Hantos Lacihoz mint a reggeli parizerért a csemegébe...Az csak a magánvéleményem, hogy be is tenné a kiskaput, ha egy WR200-as órát minden strandszezon előtt nézegetni kéne, bírja-e a vizet... Gondold csak el, mekkora azon nem órabuzi nem fórumozó, de órát viselőknek a száma akik sok évig strandolgatnak a Citizenjeikben meg Casiójaikban, úgy mint Berigazek... A ratyi 5000-es decathlonos sportóra sem ázik be évekig...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
yodamastah #167900 üzenetére
Én pl arra vágyom most, hogy totál SEMMIT se csináljak... De húzni kell azt a fránya vonalat, mert nem lesz pénz új órára
(mondjuk így sem...)
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #167886 üzenetére
Á, csak ledobtunk egy klaviatúrát a malteros vödörre a fotó erejéig
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #167471 üzenetére
Hiába no, illusztris társaság jár oda...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
krx21 #167399 üzenetére
A CITIZEN rádiójelvezérelt ( nem műholdas - SATELLITE WAVE ) órák automatikusan képesek a nyári-téli időszámításra váltani amennyiben a németországi, angliai vagy japán jeladóktól kapnak jelet. A kínai jeladó nem küldi a nyári időszámítás állapotát, ezért annál nem vált át automatikusan.
A műholdvezérelt modelleken a téli-nyári időszámítás váltást manuálisan kell elvégezni ( 1 gombnyomás ).Az én promasterem automatikusan állt át télire, erre emlékszem.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
von toth #167390 üzenetére
Simán! De ki is lehet szedni a szíjból, és kinyitogatni a lábait, kezeit
Nagy a kísértés hogy megtartsam, de az apai szív... Odaadtam inkább a fiamnak
(#167387) alphaville: azért beszélek a gyerekkel ha megunja, hátha beszámít jó állapotú Longinest
Egyébként félelmetes, hogy 700 Ft-ba belefért ennek a remekműnek az előállítása, gondos kínai kezek általi becsomagolása, és a postaládánkig történő elutaztatása... Biztos valami prémium quartz szerkezet dohog benne
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #166732 üzenetére
Ez igaz...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #166725 üzenetére
Add el a Londzsit, vehetsz vagy 3 jó Orientet az árából
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gipsztigris #166717 üzenetére
Most egy picikét utállak...
De legalább az vigasztal, hogy 45 mm, ez nekem böszme nagy lenne...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
@mriya@ #166385 üzenetére
Ne mindig magadból, meg az itteni órabuzi közösségből indulj már ki! Komolyan elképzelhetetlen számodra, hogy valaki azért (is) vesz meg egy Omegát, Rolexet hogy azt mások megnézzék, másokból elismerést váltson ki, ad absurdum irigyelje ezért? Hogy azzal a - vélt vagy valós - társadalmi/anyagi helyzetét prezentálja mások előtt?
Nem, nyilván mi nem, mi mániások vagyok, nekünk tényleg csak a belbecs. De azért én el tudom képzelni, hogy vannak ilyen emberek.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
TimeCenter #166353 üzenetére
Tudom, de ha szükség lenne rá, akkor lehet manuálisan is, erre akartam célozni. Meg arra, hogy mire erre sor kerül, biztos elkeverem a manualt, így kénytelen leszek téged zargatni majd
Azért ezt a 2100-as dolgot szeretném majd lecsekkolni. Még csak 123 leszek akkortájt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
schawo #166349 üzenetére
Nyilván mindenki szigorúan csak műszaki és esztétikai szempontok alapján választ, és semennyire nem érdekli, hogy mások látják-e, felkelti-e a hozzáértő érdeklődését, és nyilván senki sem akar semmit prezentálni azzal, amit felcsatol. Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
csabulaxi #166339 üzenetére
Én nem tudom fejből, mit hol kell állítani a Citizenen. Főleg a nagyon ritkán használt dolgokat, mint pl a manuális dátum, szökőév stb állítás. Egyszer beállítottam a használati segítségével amit kellett, azóta működik. Ha baszkurálni kell, előveszem a használatit. Vagy írok TimeCenternek
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Mikulásbá #166330 üzenetére
Nem fekete bárányok ezek, és nem választottál rosszul. Egyszerűen csak annyi, hogy aki ilyet vesz az azért veszi, hogy utána az óra tegye a dolgát, ne kelljen a "lelkét" pátyolgatni. Ezek meg ilyenek, teszik a dolgukat. Nem kell velük Hantoshoz mászkálni, meg szabályoztatni, meg itt eszmecserélni, hogy adott szituációban mi legyen
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Dzsana #166167 üzenetére
Egyszer régebben privátoztunk erről, onnan nekem is a 150 rémlett.
Nem régen tett fel a FB csoportba egyet valaki, nem patika, de nem is túl lepusztult állapotban, hogy mennyit érhet? Ott mindenki 30-35-ért akarta megvenni tőle azonnal
Pedig nem is akarta eladni az ember, csak érdeklődött... Most akkor vagy ennyire sokba kerül rendbetenni egy átlagos példányt, vagy ennyire sokat akart keresni rajta a sok neppergyerek?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
excalibur36 #166134 üzenetére
Nekem ez az eredeti USSR példány sokkal jobban bejön. Múltkor volt róla szó a FB csoportban, valahova 75-100 közé mondta Dzsana, úgy rémlik...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
snail1981 #165339 üzenetére
Ezek pontosan azt tudják amit elvársz. Csak felcsatolod, aztán indulhatsz is
Nekem szerencsém van, megtaláltam a helyet a lakásban ahol szépen szinkronizál majdnem minden hajnalban, de ha nem, akkor kint, nyílt terepen (udvar) manuálisan mindig tudtam szinkronizálni. Van akinek ez nem működik ennyire mindennaposan, de szinkronizálás nélkül is hozza a quartz órák pontosságát.
Itt a topikban van azért pár Citizenes/promasteres ember, TimeCenternek is az (is) van
Vásárlás előtt egyeztess vele, biztosan tud segíteni, jóárasítani.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gipsztigris #164806 üzenetére
A felvetés annyiban jogos volt, hogy akkoriban nem nagyon kaptál volna magadnak 44-es órát. Emlékszem, dédi szomszédjában lakott egy igen nagydarab bácsi, naki is ugyanaz a kirovszki volt a kezén mint a dédinek.
Egyébként érdekes dolog ez. Az első Citizenem nekem is 35 mm körüli. Pár éve még azt hordtam, és nem nézett ki hülyén a csuklómon (visszanéztem a régi képeken). Azóta meg nem sokat nőttem, a csuklóm legalábbis nem sokat vastagodott
Ma, ha a 42-en Promaster után felcsatolom, megmosolyogtat. Ugyanígy a 39-es MIDO is, az is csak a dobozban pihen...
A nagyot könnyű megszokni. Telefonból is pár éve még a 3,5"-os volt, most meg 5,2"-es... -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
berigazek #164625 üzenetére
Mechanikus habverő...
-
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
dwelablack #164063 üzenetére
Nem kell ehhez forgató. Ha hétvégén nem hordod, vasárnap reggel húzol rajta koronáról és kész. Én is inkább a 2824-et választanám.
-
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #163162 üzenetére
Mondjuk ti gipsztigrissel mindketten szép darab férfiak vagytok, én meg kicsi, de nekem sem vészes a 200 körüli súly...
(#163163) Mikulásbá: Hát a régi, 60-as, 70-es évek beli férfi órákhoz képest ezek a maiak méretben is, súlyban is drabálisak. Ettől függetlenül egy ekkora óra mint amit kinéztél, 125 grammal "gagyinak", súlytalannak tűnik. Ha fővárosi vagy, vagy nem nagy távolság/fáradtság, szerintem menj be a boltba, és a konkrét órát próbáld fel.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Mikulásbá #163159 üzenetére
Nem tudom milyen órát hordtál eddig, annak mi volt a súlya. Az én promasterem a két kiszemelted között van, 158 gramm. Az automata Orient Mako és Aviator után kifejezetten könnyűnek tűnt.
Mindenképpen próbáld fel, és az alapján dönts. Én csak a számok ismeretében biztosan nem adnék +40 ezret -70 dekáért.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Mikulásbá #163018 üzenetére
Ne haragudj az értetlenségemért, nem vágtam, hogy az érdekel-e, hogy négy éve jött ki az adott modell, vagy az hogy négy éve a boltban áll...
Előbbi engem nem zavarna, ha ez tetszik, ezt veszem. Utóbbi esetben is van még a kondenzátorának (vagyminek) 7-8 éve, mert ha nem hagyják lemerülni, akkor tudomásom szerint 10-15 évet elmennek. Nekem van tíz éves Citizen Eco-driveom, annak kutya baja. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Mikulásbá #163004 üzenetére
Nem tudom mi a kérdés, de ha szánsz 180K-t egy Citizenre (vagy írsz egy privátot TimeCenternek, hogy tud-e jobb árat - és fog tudni), kell egy problémamentes óra amit sokáig megtartasz, akkor nosza.
Én tavaly eladtam az összes automatát és ezt a Promastert vettem, azóta nem is volt más a kezemen, nagyon szeretem. A TimeCenteres weblapos képnél biztosan szebb élőben
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
phranxinatra #162951 üzenetére
Húbamme, 120-as Royals... Szakközepes kispöcs korunkban a haver faterja szerzett valahonnan egy kartonnal, mekkora frenki csávók voltunk a faluban amikor hanyagul rápöppentettünk...
Drága jó 90-es évek...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Lami66 #162707 üzenetére
Azért a néha nézem meg a naponta és excel táblát vezetek között van egy árnyalatnyi különbség
5-ös: Van lidl-ös ébresztő órám is, meg egy promasterem is, tudom mennyi a pontos idő. Csak arra nem tudtam rávenni magamat még, hogy ezt napi szinten hozzánézzem az automatához, és filozofáljak a járás eltérésén
Látom elég komolyan vettétek kérdést, pedig csak viccesen tettem fel, magamban filozofálgatva rajta, mennyit időt töltünk el az óránk pontosságának a vizsgálatával, és van-e értelme ennek...
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
alphaville #162678 üzenetére
Nalátod, nekem ehhez sosem volt késztetésem, időm, kedvem. És a promaster mellett szerencsére nem is kell ilyenekkel foglalkoznom
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
hoffman_ #162674 üzenetére
Ha érzelmileg a japókhoz kötődsz, minek eőltetni a svájcit? Ha tudod, hogy svájciból majd a PO lesz a befutó, minek erőltetni bármi mást? Miért adnál ki majd 200-at valamire, ami nem a végállomás, és aminek az eladásán biztosan méreteset fogsz bukni majd, amikor beakad hogy most kell a PO?
Én eltenném ezt a pénzt, tenném hozzá még kis ideig a többit, aztán ha megvan az ára, jöhet a PO.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- OLED TV topic
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest