- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Zozzer888 #19278 üzenetére
Még nem olvastam végig az egész hétvégi termést, úgyhogy lehet, hogy már más is ajánlotta...
Ez eléggé hasonlít, eléggé olcsó, de azt hiszem, sajnos nem vízálló. -
Miamiquake
aktív tag
válasz
Zozzer888 #19269 üzenetére
Omegát vegyél (hihetetlen hogy ezt leírom mert utálom az O+A-kat)!
Ez az óra egyszerűen nem az amiért a Breitlingeket szeretik (ugye ő pilot órákat csinál).Én csak akkor venném meg ha beépítést csinálhatnék belőle, de igazából annak sem jó.
Ennyi pénzért szép 70-es 80-as évekbeli Automata Omegát kapsz, ami garantáltan értékállóbb! -
Zozzer888
addikt
-
TimeCenter
tag
válasz
Zozzer888 #19162 üzenetére
A gyári leírás szerint a szigeteléseket 2-3 évente kell cserélni, hogy az óra vízálló maradjon. Mint a kocsinál az olajcserénél az olajszűrőt. Ez költséggel jár ( 1 db nem drága ), de a szervíznek több százfélét kell tartania készleten.
Gyakolati tapasztalatok alapján állíthatom, hogy igen kevés CASIO tulaj keresi fel a szakszervizt ennek a cserének az elvégzéséhez. Reménykednek, hogy kibirja. Az esetek többségében ki is bírja. Aztán beázik az óra és megy a "panaszkodás", hogy az órás tette tönkre az elemcserekor ( nem kért ellenőrzést vagy szigetelés cserét ).Ha megigéri az eladó, hogy vízálló marad akkor viszont jogos szerintem is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Zozzer888 #19133 üzenetére
Látom én, csak épp azt nem látom, hogy miért drágábbak az elvileg kisebb tudású alternatívák.
Főleg, h papíron a legdrágább 5x kevesebb ideig bírja szuflával, mint a legolcsóbb.Gondoltam hátha van vmi olyan tulajdonságuk is, amiről nem esik szó a leírásban.
Szilikont se ismerem, gondoltam hátha tartósabb, vagy vmi. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Zozzer888 #19127 üzenetére
Itt arra az esetre gondolok, aminél nem egyértelmű a külső erőhatás.
Sokkal inkább az szíj csapok agyának kitörésére a tokból.
Arra azért lehet sok mindent mondani, akár anyaghibát is.Ez is egy káreset technikailag, mint az iparban. Amit elemezni lehet, hogy mi okozhatta. Óráknál sincsenek tökéletes termékek.
(#19128) young78
Nem három hét, de ha mondjuk egy év után elfárad az anyag? -
Dzsana
senior tag
válasz
Zozzer888 #18756 üzenetére
Azért jelentős különbség van a kettő között! A Vaterás az egy 15 köves szerkezet, krómozott tokban, míg a honlapról linkelt egy 17 köves bronz werk, acél tokban. Lényeges különbség, persze nem ennyivel, az sem fog elkelni 2500 Euroért! Tényleg annyit ér egy Vintage óra, amennyit adnak érte. Annyit adok érte, mint a Vaterásért!
-
seiko
senior tag
válasz
Zozzer888 #18592 üzenetére
Jellemzően az összes börzére, egyre több hamisítványt lehet látni.
A rendezők szarnak rá, nekik a bevétel a legfontosabb.
Csodálkoztam is, mikor az egyik eladó asztalán több Hublot-ot láttam, mint a Baraca-ban!
Rolex DeepSea órák ömlesztve, hamis Omega-k, Breitling-ek, TagHeuer-ek, szóval egyszerűen elkeserítő.
Én már nem megyek egyikre sem. -
-
Dzsana
senior tag
válasz
Zozzer888 #18545 üzenetére
Ilyen szitája volt csak a P. Kiss-nek. A 40 mm-es az adott volt, mivel emelt indexes, a 37 mm-es meg csak ilyen volt neki, ami a legjobban hasonlított rá. Ha ugyan ilyet szerettem volna, dupla ennyi lett volna, a szita elkészítése miatt. De szerintem előnyére vált. Még annyi, hogy a számok ki lesznek foszforozva. Nem fog ez olyan messze állni az eredetitől. Mellesleg ez a forma is eredetiről lett levéve, tehát gyártottak ilyen számlaposat is. Különben is, csak én, illetve most már mi tudjuk, hogy milyen volt eredetileg.
-
-
-
seiko
senior tag
válasz
Zozzer888 #18464 üzenetére
Teljesen szokványos, kézihúzós orosz óra.
A szerkezet pontos típusát csak a hátlap levétele után lehetne megállapítani, hogy a Nagy Testvér tokozott mindent össze-vissza.
Az óra komoly értéket nem képvisel, max. egy gyűjtő szemében.
A képről azt lehet sejteni, hogy elég viseletes állapotban van. -
seiko
senior tag
válasz
Zozzer888 #18446 üzenetére
Ha felrázod, és elindul, akkor maximum a billegője lendül párat, mert tudtommal automata nem készült ebből a márkából.
Ha a Doxa is öreg, ne csodálkozz, ha nem működik.
A mechanikus órákban a kenőanyag egy idő után beáll, így az óra nem fog működni.
5-6 évente tisztítani, kenni kell őket. -
seiko
senior tag
-
catroot
veterán
válasz
Zozzer888 #18100 üzenetére
Itt csak beírtam a Seiko típusának a számát és láttam, hogy volt, aki hasonlóan tanácstalan volt és hogy volt valami "tissot"-ügye.
Tulajdonképp úgy nem hallottam rosszat, inkább azt, hogy páran nem voltak benne biztosak, hogy eredeti órákat árul. Jó, egy ilyen árú Seiko tán csak eredeti
@arpad.attila
Köszi, meglesem őket!
@csabulaxi
Köszi a választ. Maga az átmérő annyira nem számít, mert lehet, hogy kicsit sok már az 41mm, a Seiko pedig valamivel kisebb, 37-es. Vízbe pedig inkább nem hordok órát
-
catroot
veterán
válasz
Zozzer888 #18098 üzenetére
Igazad van.
Egyébként ez a galéria van fent a vaterán is, vagyis az eladó ugyanaz.
Csak olvastam, hogy többen tanácstalanok voltak, hogy bevállalják-e, hogy innen vásároljanak.
Végül is, nem egy több 100E-s órát veszek, ami akár hamis is lehet, hanem egy olcsóbb kategóriát.
-
catroot
veterán
válasz
Zozzer888 #18096 üzenetére
Az ok, csak a garanciajegyet nem kapom meg, "gariztatni" pedig az eladó fog...
Tudnál ilyen üzletet mondani egyébként, ahol kapható ilyen áron? Mert én kerestem és azt vettem észre, hogy az országban nem kapható.
Egyébként eléggé hajlok afelé, hogyha nincs más, akkor ezt választom.
Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat!
-
TimeCenter
tag
válasz
Zozzer888 #17996 üzenetére
A holdfázis adatokat sok mindre lehet használni.
Pl. Ha egy romantikus teliholdas sétára vágysz, már napokkal azelött be tudud lőni az időpontját,
vagy
Ha hajózol a tengeren érdemes nem korom sötétben megközelíteni a kikötőket, így a hajókázást időpontját is be tudod lőni.
-
Misi1979
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest