Hirdetés
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Stabil pályára állt az Android 16
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deskdiver
senior tag
A gyémánt válogató II.
témához kapcsolódóan. Olvastam az egyik fórumon, hogy ilyen készülék hiányában hogyan lehet egyszerűen megállapítani milyen üveg van az óránkban sérülés nélkül. A zsírtalanított óraüvegre vizet kell cseppenteni és látható az ,hogy milyen formában áll meg a víz rajta. Az ásványi üvegen szétfolyó csepp formájában a zafíron félgömb alakban. Ha enyhén oldalra fordítjuk az órát és megnézzük ,hogyan folyik le a csepp az üvegről akkor meg lehet figyelni ,hogy amíg ásványi üvegen egybefüggő vizes nyomot hagy addig a zafír üvegen legördül vagy nyom nélkül vagy apró különálló cseppek maradnak utána. Megpróbáltam lefotózni remélem valamennyire látható. Eddig nem találtam meg a tudományos magyarázatát ,de nálam működött a "kísérlet" minden zafíros és ásványi üveges órámnál. Természetesen minden kétséget kizáróan csak keménységmérővel (vagy körzővel
) lehet megállapítani az óraüveg anyagát, de érdekességnek nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest