Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
Vice1978
üzenetére
Ilyen felni nem is volt Ignis-en gyárilag, a szélesség nem passzol az alábbi táblázattal.
Viszont van egyezés a két típus között, ha a gyári méreteket nézzük.
szerk.: Ha tényleg 5J széles, akkor 12 mm-rel szélesebb a gyárinál, ebből 6 mm-rel lenne kijjebb és ugyanennyivel beljebb. Ennyi plusz kifelé biztosan jó lesz még, befelé már necces lehet, de szerintem azzal sem lenne gond. Fel kell próbálni, és vigyázni, hogy a féknyeregbe ne érjen bele.
-
Vice1978
csendes tag
Sziasztok, sos kéne válasz ha lehet. A Suzuki Ignis gyári alufelnije (5jx14, 4x100, ET 45) jó lehet a suzuki Splash-re? Én adnék el felni, mert Swift II-re vettük, de arra nem volt jó, pedig gyári méret. Ezért kérdezném.
Köszönöm előre is.
ÜDV
-
tomi5244
őstag
Engem meg az bosszant, hogy úgy kell becsapni az ajtókat, ha már egy kicsit le van tekerve az ablak, akkor sokkal könnyebben csukódik. Ergo annyira jól szigetelnek az ajtók, hogy túlnyomás keletkezik az utastérben
Meg az ajtók is nagyon könnyűek, és az új swifté még könnyebb. Teszteltem. Durva! -
IreN!CuS
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
@Krisztián is.
Nem vagyok túl ügyes ilyenekben, tapasztalatom sincs. Nem tudom mit hogyan kell megbontani és egy vadonatúj autót azért nem szívesen basznék össze ilyesmivel.
Biztos én vagyok a naiv de itt azért szerintem semmi extrém kérésről nincs szó. Ennyi erővel a tető spoiler vagy a hangszóró dekor vagy a küszöb dekor is macera azt mégis megoldják szó nélkül.
A legnagyobb problémám, hogy össze vissza írnak mindent 8 hangszóró amikor 6 van a GL+ben, menjek külön hifis boltba meg ilyesmi.
Nekem ez nagyon visszás hiszen pont, hogy több pénzt akarok ott hagyni mint az átlag ergo jobban megérné nekik. -
dnelb
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
szerintem hangszóró helyett vegyél hangszigetelő lapokat és csináld meg az ajtókat, kb 40k az egész(meg 1 anyázós nap, szétment ujjak), és sokkal csendesebb lesz az autó plusz rohadt jó lesz a zene... ja meg nem fog igénytelenül kongani ha megkopogtatod. "lesz benne anyag" haha. nekem a 3 ajtós sport 25be megállt..
-
tomi5244
őstag
-
IreN!CuS
őstag
Kipicsogom magam kicsit, hihetetlen milyen kereskedések vannak, mindig szomorú leszek ha ilyeneket kell olvasnom:
"
A GLX-ben valóban van egy plusz hangszóró.
Minden megoldható tud lenne, viszont elég költséges a plusz hangszóró beszerelése.
Javasolnám, ha nem megfelelő Önnek az S-Cross hangszóróinak a minősége, akkor érdemes profi hifis cégnél utánajárni milyen lehetőségek vannak a hangzás javítására.
"
Pedig itt csak annyit szerettem volna megtudni beszerelik-e vagy sem ha cikkszám alapján magamtól megrendelem."
Hetedik „center” hangszóró nem létezik, a GLX felszereltségnél kérhető 9. hangszoró ( alapból 8 hangszorót tartalmaz a GL+ felszereltség)
"
Annyira ügyes volt, hogy az általa kiküldött árajánlatot ahol a felszereltségek is listázva vannak elolvassa. És erre a levélre nem is tudtam válaszolni mert megtelt a postaládája a hölgynek 4 napja, azóta is úgy van...Senkinek sem kell az 5 misi amit elakarok költeni

ui.: 3 kereskedés még válaszra sem méltatott

-
SirKero
őstag
válasz
Kakaduku
üzenetére
Hol lehetséges ilyet? Én itt kérdeztem rá de hallottam hogy máshol is van rá lehetőség
-
Kakaduku
senior tag
válasz
SirKero
üzenetére
Nem is tudtam, hogy lehet olyat, hogy te viszed az anyagot a márkaszervizbe és ők kicserélik.Érdekes... Engem is érdekelne a dolog. Hol lehetséges ilyet?
Valamint bent lehetsz a cserénél a műhelyben?Más:
Itt is feldobom a témát hátha tudnátok segíteni. A képeken látható sérülést mivel tudnám eltüntetni, vagy halványítani? Sx4 S-cross autóról van szó.
-
SirKero
őstag
Jövő hónapban esedékes az egy éves szerviz. Megcsinálják hozott anyagból is.
Erről a szettről mi a vélemény
-
blakey
titán
válasz
Padre81
üzenetére
Nem, ez a navigációhoz telepíthető kiegészítő, poiplaza.com-ról letölthető tetszőleges POI és azokat kártyára írva a navigáció telepíti, tehát ez csak kiegészítő.
-
dnelb
veterán
válasz
szaniszlokar
üzenetére
mennyire van kinn vagy benn a felni
-
Nerd
aktív tag
válasz
szaniszlokar
üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Tippem szerint az agyméret nem passzol, de nem vagyok benne biztos.
-
szaniszlokar
aktív tag
A 2004-es Ignis gyári acélfelnije jó a 2006-os II-es Swiftre?
Mind a két gumira az van írva, hogy 165/70 R14. -
kiskun968
tag
Ezt találtam a navihoz, ma feltettem, müködik.
Erre a linkre kattintva letöltheted a mappát, rábököd egy pendrive-ra és mehet a Vitara usb csatlakozójába. Navigációt elindítod, elvileg felismeri hogy ez egy új saját POI, rákérdez a telepítésre, engedélyezd (bármikor eltávolítható). Ha elsőre nem sikerül, pendrive ki-be és már megy is. A mappa tartalmazza a fix(VEDA) és mobil trafipax helyeket és a vasúti átjárókat, bármelyiket ha nem kell kitörlöd a mappából. Hanggal is jelzi ha a fent említett pontok felé közeledsz. Annyi hibája van, hogy csak egyféle ikont használ a térképen mind a három jelölésére.
Ha valaki tudna segíteni hogy a megfelelő POI pontok a saját ikonjaikat használják azt én is megköszönném.
-
tomi5244
őstag
Drága!
De pl a CMP média adott árajánlatot, náluk 200 felett állt volna meg beszereléssel és az gyengébb hardver, régebbi droiddal. Én bőven kihoztam a feléből. ebay, UK-ból. Adtak mellé mindent. ISO kábel, GPS antenna, mikrofon, rca stb. Kormányvezérlő müxik, és még programozható is. -
tomi5244
őstag
Igen, android 8.0
A vas is elég combos 8 magos, 4GB RAM, 32GB tárhely, bár még nem teszteltem annyit, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le. De eddig jónak tűnik, 10-15mp a boot idő és abban már a BT párosodás is benne van. Beállítható sleep idő is, akkor csak a képernyő kapcsol ki és egyből életre kell, ha indul a motor.Waze biztos megy, van play áruház. Google térképet már néztem, az megy frankón, még offline térképet is tudok letölteni.
-
-
tomi5244
őstag
Májusban érkezik az új 1.4T SSS . Szerintetek minden szalonban lesz tesztautó?
Kipróbálnék egyet. 
-
tboldi
nagyúr
válasz
Pintim....
üzenetére
Sport és kocsi?

Csak egy átlagos szedán, semmi több.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Pintim....
üzenetére
Kizashi sportkocsi? Milyen cuccot szívsz?

-
dnelb
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
főleg hogy a 7.8s gyári adat a valóságban 8.9,ezt múltkor tapasztaltam is m3on, nem tudott jönni velem.
Nekem most 8.35 helyett 7.9et tud az autó, ennyit hozott a kipuffrendszer. ja meg 100as benzin. Lehet nyáron lepadolom.nekem még suzuki authentics néven tetszett, túlságosan atszabtak a végére. az tiszta m4 volt
-
tboldi
nagyúr
válasz
Pintim....
üzenetére
Nekem nem kellene.

A formája nem rossz, de "kicsit eljárt felette az idő", a mai élekkel teli formatervek sokkal jobban bejönnek (pl. Honda Civic 1.5T).
Annyira erősnek sem mondanám, 178 ló/230 nyúlmókus nem olyan sok manapság, a fenti Civic is tudja ezt, ráadásul párszáz kilóval könnyebb is, és a turbó miatt még nagyobb is az a tartomány, ahol rendelkezésre áll az erő.
És 3 millióval olcsóbban egy amúgy is 3 milliós autót (hasznaltauto.hu alapján)?
-
Pintim....
tag
Sziasztok. Mit szoltok a kizashi hoz? Szerintem kurva jol nez ki, es eros auto. Bar az arazas kicsit sok erte. Mondjuk ha 3 millaval olcsobb lenne, az lenne a realis ar erte. De ez csak az en velemenyem.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hasonlóak voltak az elvárások, ill. kiemelten fontos volt, hogy keskeny legyen (egy meghúzás már van a j.h. műanyag sárvédőburkolaton). Vonóhorog nincs.
Finoman jár és erős a motor, múlt hétvégén gangoltam vele a városban, így felment a fogyasztás 5,0-ról 5,1-re, hihetetlenül keveset fogyaszt. Apámnak előtte 1.3 CDTI Corsaja volt (most áruljuk), nem panaszkodik az Ignisre. Szerintem dögös / jópofa kívül-belül.Ami gyengeség: fék, ill. a magasabb súlypont. GL+ van, optimális felszereltség, szép alufelni, idióta gumiméret, 175/60r16, a, téli 175/65r15, ez már OK.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Erre bőven jó lenne. A csomagtartó lehet nagyobb is, a hátsó üléssort nem csak lehajtani lehet (1/3-2/3 arányban), hanem előre-hátra is tologatható.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
focvis tud róla többet mesélni (apja vett nemrég), én csak tesztvezettem. Nem rossz kis városi cirkáló, a motor is jó, csak a hátsó dizájnnal nem vagyok kibékülve.

-
szabonagyur
félisten
Új Ignisről milyen tapasztalatok vannak? Van egyáltalán itt valakinek? Faternak lenne, mindenképp magasabb üléspozíció és új lenne érdekes.
-
blakey
titán
válasz
SirKero
üzenetére
Nem is kell, ma is mentem egy kört, sok lámpa volt, semmi leállás, Front bekapcsolva, most épp nem ment a klima a fűtás 1-esen volt de van amikor teljesen le van tekerve, nincs motorleállás. Van aki megszokta, hogy egyből kikapcsolja indítás után. Azért kiváncsi vagyok, hogy nálad miért nem működik.
-
blakey
titán
válasz
SirKero
üzenetére
Még senki nem írta, hogy leáll, front levegőztetés bekapcsolva, klima ki ha nincs rá szükség és tetszés szerint állítható a hőmérséklet, egyszer nem állt le az elmúlt 8 hónapban, természetesen ha nincs bekapcsolva a Front akkor le fog állni. Mindenesetre érdemes utánanézni, hogy nálad miért áll le a motor.
-
blakey
titán
8 hónapja nem állt le a motor SS miatt, itt a topikbna leírtam a megoldást, sokan lehurrogtak, de nekem még mindig jól működik és télen-nyáron hibátlanul tette a dolgát, semmilyen párásodás, stb., semmi extrát nem kellett hozzá csinálnom, még 1x nem írom le de rákereshetsz a "Front" szóra.

-
Sza_Sa
senior tag
Aki esetleg feleslegesnek találja a gyári garanciát, mondván a suzuki sosenemse romlik meg, annak - és mindenki másnak is - jelentem, megadta magát a jobb hátsó lengéscsillapítóm. Majdnem volt 1.5 éves...
Mindegy, nem okozott törést az életemben, jövő héten bejelentem cserére.
-
bigdigit
addikt
Még egy szösszenet a Jazz-el kapcsolatban.Egy dolog tetszett benne mármint ahogy kezeli a start stop rendszert.Nincs az,hogy dugóban 5 méterenként leállítja a motort mint a suzuki és ezért én is egyből kikapcsolom.Hanem csak akkor áll le ha előtte elérte az autó a 30km/h sebességet.Egyszerű szoftveres dolog lenne a suzuki részéről is és teljesen életszerű gondolat.
-
bazsadia
csendes tag
Sziasztok!! Tudna nekem valaki abban segìteni, hogy 2005 ös Suzuku Swiftben a váltogombot hogy lehet leszedni. Már próbáltam lecsavarni mint a régi swiftben de nem mozdul. Valakinek valami ötlet?? Előre is köszönöm!!!
-
tboldi
nagyúr
válasz
bigdigit
üzenetére
Igen, ez még a facelift előtti, 2015-ben jött, az előző 2014-es kivonása után. Idén jött a facelift, ezzel együtt az új motor is (igazából nem új, a HR-V-ben ugyanez van már egy ideje, az meg a Jazz padlólemezére épül).
Nem vezettem még más Jazz-t az enyémen kívül, de el tudom képzelni, hogy az Euro6 miatt olyan, amilyen.
Mondjuk ez enyém sem erős, de legalább szopóbenzinhez képest nyomatékos, még 8 szelepes és 2800-nál már megvan a max. 119 Nm.
-
bigdigit
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Pont ez lett neki.A cikk alapján azt hittem ekkor jelent meg mert írják is benne csak 1.3-as motorral jött európába.Idén már lett más motorral is....Itt is kitérnek rá gyengus valamiért.
-
rob210
nagyúr
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Ismerős suzuki swiftjén féltengely gumiharangokat kéne cserélni. 1.3 8v
Nekiálltam tegnap, de az istennek se jött le, gondoltam a külső csuklót leveszem, aztán felhúzom a belső, külső harangot és csókolom.
Miután kiszabadítottam a csonkálványbol a külsö csuklót, megnéztem van-e olyan hülye omega alakú zéger de nincs.
Megörültem neki, kár volt.
Feltettem a féltengely lehúzó szerszámot amit más tipusoknál megelégedéssel használok, de itt nem jutottam vele semmire.
Meg se moccant a csukló.
Pedig ha megfogom a tengelyt, akkor kézzel is lehet kb. 1 mm-ert mozdítani rajta tengelyirányban.Na szóval, hogy tudnám én ezt leszedni úgy, hogy ne kelljen a váltóolajat leengednem.
Mert a belső csukló se jön ki ( csillag és nem is 3 ágú
) egyszóval, hogy a fenébe tudom leszedni, valaki meg tudja mondani?Köszi.
-
dnelb
veterán
Nyilván más ha hobbikent tekintesz rá vagy sima autokent.. Engem nem érdekel hogy 10et eszik pályán ha adja az élményt
ezért is nem nézem semmibe az elektromos autókat, 0 élmény.. Már csak fun kedvéért benne vagyok az egyik legnagyobb elektromos csoportban röhögni, óriási a sötétség a fejekben. Ilyen érvek hogy az i3 jobb mint az m5 mert az első 50 méteren a lámpáig gyorsabb.. Meg hogy nem számít hogy pályán csak max 100al tud menni, mert ez egy stílus, és barom aki nem érti,meg amúgy is hova sietsz..
Legutóbbi kedvencem hogy valami kuton fizetős lett a töltő és a csoport fele elkezdett sírni hogy fuhh így már nem éri meg jaj mi lesz.. A kamu látszat kornyezetvedok, csak addig fontos amíg lehet spórolni rajta. Olyan szintű sznob gyökerek hogy kiakasztó.. Tisztelet a kivételnek. -
tboldi
nagyúr
Még több benzinre.
Petrolhead vagyok, na. 
Viccen kívül, azon gondolkodom, hogy vegyek egy motort is az autó mellé, esetleg egy kétüléses roadstert játszósnak.

-
HKorn
veterán
Engem érdekel

Azért mégiscsak egy jelentős tételéről beszélünk egy családi költségvetés kiadás oldalán. Gondolom mindenki el tudná költeni hasznosabb dologra is azt a pénzt.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy megbízható Suzukira (swift 11 év) specializálódott szerelője és az elérhetőségét sem fél nekem elküldeni
Köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Google Pixel topik
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen egeret válasszak?
- Elektromos autók - motorok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg az ajtók is nagyon könnyűek, és az új swifté még könnyebb. Teszteltem. Durva!

De pl a CMP média adott árajánlatot, náluk 200 felett állt volna meg beszereléssel és az gyengébb hardver, régebbi droiddal. Én bőven kihoztam a feléből. ebay, UK-ból. Adtak mellé mindent. ISO kábel, GPS antenna, mikrofon, rca stb. Kormányvezérlő müxik, és még programozható is.