Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
install közben Detecting hardware után jön egy olyan, hogy : misc 3.4 RTC és kész, onnan nem megy tovább. Megáll az install és semmi ötletem hogyan lehet orvosolni. 9.0 is ugyanezt csinálja
-
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #19 üzenetére
Sőt formázás után se jó. (Szerintem a grub szállt el, és a formázás nem szedte le)
Most törhetem a fejem, hogy mit csináljak? -
kamikaze boci
őstag
Megpróbáltam de nem jött be, nyilván a felhasználó oldali szűk keresztmetszet miatt. Sőt eltűnt a hdd. Amikor másik gépbe beraktam a PQ egyszerűen bad-nek látja az egészet. Eltűnt róla a két ntfs partíció is.
A következtetést levontam LINUX SUX= zérónullasemmi. Egy program nem lehet ennyire ostoba. Egy shareware gagyit is könnyebb kezelni és több opciót kínál. Így soha nem lesz a Linux általánosan elterjedt. Az a minimum, hogy amikor a láma júzer ismerkedni akar vele, legalább feltelepíteni és elindítani tudja.
Most XP telepítővel megformázom újra az egész hdd-t mert az legalább látja. Két nap folyamatos letöltés, ami a harmadik partíción van, megy a kukába... Plusz minimum két óra, amíg az XP és egyebek felmennek.
Elnézést, nagyon ki vagyok bukva.
Leszedem a kilencest, megpróbálom újra, mert azért nem tettem le róla, hogy Linuxom lesz.
[Szerkesztve] -
glett
tag
válasz
kamikaze boci #17 üzenetére
#14 ? :)
-
kamikaze boci
őstag
11#-et megnéznétek?
-
glett
tag
válasz
kamikaze boci #13 üzenetére
Hát nem sok okos jut eszembe, de azért hátha... :)
Szóval:
- én nem nagyon bíznék a partitionmagic ext3-ra formázásában. Próbáld szerintem a telepítés közben újrarakni a fájlrendszert, hátha.
- az 1.CD bootolható, és van elvileg rendszer-javítás vagy vmi hasonló opció (7.3-ast használtam utoljára) ha azt választod, és utána felmountolod a root partíciót pl a /mnt/valami könyvtárba, akkor megnézehted a /mnt/valami/etc/passwd fájlban, ohgy mizújs. Ebben a fájlban soronként vannak a felhasználónevek, aztán kettőspont aztán (elvileg) egy x aztán megint kettőspont aztán nem fontos, hogy még mi. Ha van x a sorban, az azt jelenti, hogy már van valami jelszó beállítva az adott usernek, ha azt az x-et kitörlöd, akkor jelszó nélkül is beléphetsz az adott user-ként.
Próba, cseresznye
Ciao
glett -
glett
tag
válasz
kamikaze boci #11 üzenetére
Nem lehet, hogy a későbbiekben használandó azonosítót és jelszót szeretné tudni?
-
kamikaze boci
őstag
Két gondom is van a Suse 8.2-vel.
Előzmények:
120G-s hdd-n két 8-as, és a maradék vagyis összesen 3 partíció van. Első NTFS (XP), második Linux Ext3, harmadik NTFS. A második partíciót még Win alól Partmagiccal formáztam.
1,Miután feltettem a második partra a SUSE-t, XP indítása után a partmagic elszáll. A hibaüzenet: invalid drive letter blablabla. Újra telepítettem (Suset is, PM-et is), de úgy is.
2,A nagyobb probléma. Elindítom a telepítést, majd amikor a harmadik lemezt bekéri, egy darabig tölt, végül jelszót és felhasználó nevet kér. Pedig még meg se adtam! Mit kell oda beírni? Korábban már használtam- igaz kis részét telepítettem- és akkor engem kérdezett meg, hogy milyen jelszóval és felhasználónévvel jelentkezzek be...
kamikaze boci, aki végre rendes Linuxot szeretne magának
[Szerkesztve] -
zrubi
senior tag
válasz
Darth_Revan #8 üzenetére
Nem tudom a suse mivel indul (Lilo v grub)
de bármelyikkel is, a boot prompt-nál be kellene gépelned a következőt:
linux init=/bin/bash
(A linux helyére lehet hogy más kell...)
így el fog indulni a gép, és kapsz egy root promptot.
ekkor bármit meg tudsz változtatni :)
de előtte rw módban újra kell mountolni a root fs-t:
mount /dev/hda1 -o rw,remount /
A /dev/hda helyére természetesen a te root partíciódat írd...
aztán:
passwd root
reboot, és örül :P:P -
q0w1e2
tag
hát az hiba volt!!!
kicsit eröltesd meg magad, és emlékezz, vagy ha nem megy akkor jön a DOS bootlemez. FDISK partíció törlése.
EMLÉKEZZZZ!!!! -
Darth_Revan
veterán
csao all!
Röviden elmondom a story-m
Pár hónapja felraktam a Suse Linuxot,de a suli és egyébb dolgok miatt nem volt idoőm használni,csak a Windows-t....ma viszont használni akartam,de elfelejtettem a jelszót amit megadtam:O Nincs valami módja,hogy megnézzem? Vagy,ha ez nem lehetséges,akkor hogy törölhetem le úgy,hogy a partíciót amin van ne kelljen leformázni? -
Vanos
aktív tag
Hali!
Van egy öszvér gépem, amire felraknám a 8.2-es Suse-t, de nem megy...
Van egy IDE vinyó a gépbe, és kettő SCSI-s, mindhárom 8G.
Az IDE-re felpakoltam a Win98-at (ez kell), és erre pakolnám a Linuxot.
A gond az, ha az IDE-re instalálom a Suse-t, akkor el sem indul (helyette a Win98 indul), ha az IDE-ra, akkor GRUB Geom Error üzenetet kapok induláskor, és egyik oprendszer sem megy.
Arra már rájöttem, hogy oprendszer csak IDE vinyóról tud boot-olni.
Mi a megoldás?
Manuális installnál tudok a rendszer indítása menübe kavarni, de mit írjak be (és hova), hogy a két oprendszer ''elférjen egymás mellett''?
Megathx! -
törölt tag
Engem az érdekelne, hogy szöveges módban hogy lehetne elindítani a Midnight Commandert.
Illetve, hogy miként tudnék szöveget szerkeszteni szöveges módban? -
mekkelek
tag
Segitesetek!!
Suse 8.2-öt futtatok Abit nf7s alaplapon, de nem működik az integrált hálókártya. Lehet valamit ezzel kezdeni, vagy vegyek egy hálókártyát?
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest