- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
Cardinella #276 üzenetére
jobban kisarkítva egyáltalán minek kutatjuk a múltat, mikor a jelennel/jövővel kéne foglalkozni
azért, mert az ember alapvetően kíváncsi mindenre, és miért pont a származására ne lenne az, és a tudás, amit a kíváncsiságának segítségével megszerez, az lendít minket előre -
c41r0^
őstag
te most azt az elméletet, amit leírtam, helytelenül általánosítottad és gyakorlatiasítottad...mellesleg kóstolgatsz is
arra akarok kilyukadni, hogy ha egy ember felállít egy elméletet, akkor a szerzett tudásából/saját kurázsijából táplálkozik, de mivel mindent nem tudhat, ezért az elmélete olyan ponton dőlhet meg, amiről maga sem tud
remélem érthető voltam -
c41r0^
őstag
félreértesz...én nem a matematikával állok hadilábon ill. nem ''támadom'' azt, hanem valami példán szerettem volna bemutatni (bár nem sült el a legjobban) azt, hogy amit ma az emberek 100%-ig biztosnak, megalapozottnak és betonstabil ténynek fogadnak el, arról esetleg x év múlva kiderül valami merőben új dolog, ami alapjaiban rengeti azt meg és felborul
itt csak a szemléleten van a hangsúly, és persze, hogy próbáltam bizonygatni az elméletem, ha már egyszer leírtam
''A matematika értékéből SEMMIT sem von le az, hogy mindezt a számítást el tudja véezni 15 tér- és 8 idődimenzióban. Nyilvánvalóan nem létezik ilyen''
erről beszélek -
c41r0^
őstag
mert így nem korrekt, hanem hiányos...szvsz
és erre alapoznak, bár a geometriánál talán ez a pont nem oylan nagy hiba, hiszen itt az ábrázolás a lényeg, és ami ábrázolhatatlan, arra nem is térnek ki, ez így OK
de a #214 nagyobb hiányosság, mint a körös, szvsz
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
köszönöm a burkolt hülyézést
evvan, én már csak ilyen vagyok...a merev szabályokat megpróbálom átgondolni nem pedig ész nélkül elfogadni, mert azt mondták, hogy ez így van
az ember egyik fő húzóereje a kétkedés mindenben, ez visz minket előre ( ennek a fogalomnak megtestesítője Lucifer, az örök kétkedő és újító...az avatarom egyezése csupán a véletlen műve)
-
c41r0^
őstag
számok nincsenek, de az egység fogalma itt is jelen van, akkor fogalmazzunk úgy, hogy a kör sugara negatív egységű, ill. nincs sugara, tehát=zérus.
és természetesen nem én akarom bebizonyítani, hogy az axiómák rosszak, hibásak, esetleg hiányosak, mert én ehhez kicsi vagyok...hanem majd ezt az utókor fogja valószínűleg megtenni
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
21 és semmilyet, kivéve fél év Kandó, de azt elhagytam
akkor kérem az axióma pontos definícióját, mert nekem úgy fest a dolog, hogy az a következő:
Az axióma olyan állítás, melyet minden körülmény között igaznak fogadunk el.
De ha nem teljes az a nyomorult álllítás, akkor miért kéne elfogadni?
és kérlek azt cáfold meg, amit írtam ( a hiányosság lekezelése 2 példán is ), vagy Te is olyan ember vagy, aki csak mereven elfogadja azt, amit tanítanak neki és saját véleménye nincsen? -
c41r0^
őstag
válasz
snakekiller2 #217 üzenetére
from dabadab
A fenti postban ott vannak Euklidesz axiomai, kerlek, mutass ra, hogy hol mondanak ellent egymasnak meg milyen kiveteleket nem kezelnek le. Amig ez nem sikerul, addig kimelj meg minket az okossagaidtol.
Koszonom.
azt kérte a kolléga, hogy az Euklidészi axiómákban találjak hibát...és akkor van jogom a továbbiakban hozzászólni
megtettem
köszönöm
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
snakekiller2 #212 üzenetére
Minden pontból minden ponthoz egyenes húzható
adott ''O'' pontból húzz kérlek egyenest ''O'' pontba (tehát önmagába)
ha van is végeredmény, az egy pont lesz(maga ''O''), aminek nincs kiterjedése...és a pont az nem egyenes
köszönöm -
c41r0^
őstag
Ha kötekedő szeretnék lenni, akkor ez az állítás hibás:
''Minden pontból, mint középpontból tetszőleges sugarú kör rajzolható''
kérlek, rajzolj adott ''O'' ponthoz tartozó kört úgy, hogy r< vagy = 0, ugyanis nincs definiálva, hogy az adott sugár értéke milyen számrendszerbeli elem
köszönöm
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
ja igen és még annyit ehhez, hogy ha pl. a matematikában az alapfogalmak nem térnek ki minden eshetőségre (nem kezelik jól a kivételeket, ellentmondásosak), akkor a tudomány csak egy részével foglalkozunk a továbbiakban, és a maradék része sötét folt marad...sok felfedezéssel, ill. jó ötlettel azért nem foglalkoznak, mert mereven tartják magukat az emberek a mai világ által meghatározott, elfogadott formulához, ahhoz, amit tanultak...ezért viszi előre az emberiséget csupán néhány ''példánya'', akik el tudnak ezektől vonatkoztatni...számokban kifejezve igen kevés lehet ezen emberek száma (én sem tartozom közéjük
)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
NA..it a re....
az axiómát nem is természettudományra értettem, hanem matematikára
Az axióma tudtommal olyan fogalom, amit elfogadunk tényként, bizonyítás nélkül a matematikában. Hm..érdekes, sokszor a józan ész azonban az axiómák ellen szól és a matematika sem tudja őket definiálni...hát fogadjuk el...de MIÉRT?
Euklidészi axióma...
1. vegyünk egy egyenest, az egyenest pedig végtelen számú pont alkotja...matematikai definíció szerint a pontnak nincs kiterjedése...tehát végtelenszer semmi kiterjedés mégis egyenest alkot..hogy van ez...?
2. más
0-val osztani értelmetlenség...aham..de miért? 0-ban a 0 hányszor van meg? matematikai szabályok szerint 0/0 az értelmetlen...pontosabban ha jól emléxem nem meghatározható, de a józan ész pedig azt mondja, hogy 0/0=1, mint ahogyan a 345/345 is =1. De miért is értelmetlen a 0-val való osztás? Azért, mert azt a szabályrendszert felborítaná, amit kitaláltak az emberek, matematikusok. És mi van, ha x/0 szám mégis létezik, megoldható egyenlet, csak még nem jöttek rá a hogyanjára?
Amit az ember nem képes felfogni az agyával, az nincs sokak szerint. Én azt mondom, miért ne lehetne...
Ezek a példák csak most jutottak az eszembe, de talán szemléltetik, mire gondolok, bár elkanyarodtam a témától rendesen.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
és azokat az információkat is bizonyított tényként kezeled, amiket egy tudós a már nem stabil elméletből alapoz és bizonyít be...? főleg fizikára gondolok, mert a megfigyelés az alapja a tudománynak...
vegyük pl. az axiómákat...elvileg nem lehet beléjük kötni..és ha egyszer valakinek sikerül? mi borul fel....ááá..csak minden... -
c41r0^
őstag
válasz
concret_hp #126 üzenetére
az özönvíz nem 2000 évvel ezelőtt volt, az Krisztus születése...hanem jóval előbb
Egyébként a lehetséges bolygót én is érdekesnek találom, de ezeken én már átrágtam magam kb. 1 éve. Ha kisebb méretű a Plútónál, de elég közel jön a Földhöz a pályája miatt bizonyos időközönként, akkor akár okozhatta az özönvizet, amiről több kultúra is írásos emlékeket hagyott. És minden további nélkül látható lehetett a Földről akkoriban a közelsége miatt (lehet, hogy csak éjszaka), hiszen a Nap fénye visszavetül a Holdról is. Én azokat az embereket nem értem, akik rögtön fikáznak és a ''tanított'' teóriákkal jönnek, amit készpénznek vesznek. Nyitottnak kell lenni ilyen téren is.
Sőt, a bolygó közelsége megindíthatta az ősi népek (pl. sumérok) fantáziáját, és a saját istenségüket benne látták, vagy a saját teremtéstörténetüket kreálhatták meg. De az tényleg érdekes, hogy állítólag a kőtáblákon szereplő ékírással írott, lefordított szövegek tartalma utal arra, hogy ''óriások'' látogatták meg őket, tanítva mindenféle tudományra a sumér elitet. Persze kéne a hiteles fordítás, sőt...egyáltalán biztos, hogy jól fordítanak...? De ez akármelyik ősi ékírásra elmondható kétely...
A mai történelemben, humán és műszaki tudományokban is rengeteg sötét folt van, ha azokra fény derül, sok minden eddigi tudás bukhat el rajta és változhat meg gyökeresen...
Annyit szeretnék csak ezzel mondani, hogy azért, mert a dolgokat sok tudós a ''legvalószínűbbnek'' tart, az még nem biztos, hogy úgy is van, ezért inkább gondolkozni kéne a merev elutasítás helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest