Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

válasz Lest4t #398 üzenetére

Megkérlek hogy hagyd abba a személyeskedést, nincs helye a fórumon.

• PPeter

addikt

válasz Lest4t #377 üzenetére

Helyesen (vagy nem helyesen) írni nem azért kell, hogy mások örüljenek (vagy épp ne örüljenek), hanem ez egyfajta mentális igényesség kérdése, mint ahogy lábat sem (csak) azért mosunk elsősorban, hogy ne szóljanak ránk a bűze miatt, hanem mert - remélhetőleg - ösztönös igényünk van tisztaságra. A tudományos szempontból amúgy is több sebből vérző érveidet ráadásul még nehezebb úgy komolyan venni, ha még leírni sem tudod őket helyesen, szabatosan. Ez csak egy jótanács.

• LuckyLuciano

csendes tag

válasz Lest4t #374 üzenetére

''Teszek'' Neked egy szívességet.
    (A nevem egyébként Cardinella, de a munkahelyemen szoktam hagyni a jelszavam az utóbbi időben, mert utálok a Hozzád hasonló egyszerű arcoknak írogatni itthonról, felesleges időpocsékolás. Viszont, ma este nem tudtam megállni, hogy ennyi primitívségre ne írjak be valamit hasonlóan irónikusat.
    Kb. 2x annyi vagyok, mint Te; a többit inkább nem sorolom...)
    Nem szoktam annyira fáradt lenni, hogy olyan igénytelenül műveljem a magyar nyelvet, mint Te. (Talán, ''túl'' sokat olvastam Kosztolányit, hót fáradt barátom...)

• snakekiller2

csendes tag

''az érveimre meg csak annyit mondok te vagy a hülye''

látod pont ezt kifogásoltuk az érvelésedben... pontosabban annak hiányában... Cicero elbújik melletted komolyan...

[Szerkesztve]

• PPeter

addikt

Ezzel aztán végképp tovább finomítod a rólad kialakult képet. :DDD

• LuckyLuciano

csendes tag

válasz Lest4t #350 üzenetére

Ne haragudj meg rám, de ha ilyen helyesírással (és a prezentált érveiddel) leérettségiztél, akkor itt tényleg valami kib@szott komoly probléma van...

• snakekiller2

csendes tag

válasz Lest4t #350 üzenetére

''az meg hogy van más civilizáció rajtunk kivül a világegyetemben nem is egy hanem rengeteg , remélem azt hogy te erre azt mondta d hogy hát fene tudja , el lehet játszani vele , remélem ez nem komoly , mert ezzel magadat minősited. egy végtelen űrben ha te azt gondolod hogy mi vagyunk geyedül te nem vagy komplett bocsi a kijelentésért''

na ácsi nem állítottam, hogy egyedül vagyunk, mindössze azt, hogy jelenleg ezt se megcáfolni se bizonyítani nem tudjuk! Én magam is lehetetlennek tartom, hogy egyedül legyünk a világyegyetemben (vagy csak a galaxisban). De azt sajnos be kell látni, hogy erről meggyőződni képtelenek vagyunk, és talán örökké, talán csak belátható ideig de azok is leszünk. Tehát ezzel kapcsolatosan nagyon óvatosan kell fogalmazni, mindig ''valószínűségekről'', ''feltevésekről'' kell nyilatkozni. Mivel az univerzumnak (és annak attributumainak) még mindig csak egy elenyészően kicsi szegletét ismerjük, nem tudhatjuk, hogy az élet kialakulásához szükséges feltételek mennyire ''általánosak'' az univerzumunkban. Ez egy annyira sokváltozós függvény, hogy jelenleg fogalmunk sincs egyáltalán mekkora eséllyel ad ki kedvező eredményt. Még a Drake-formula (Bővebben: link) is elképesztően kicsi esélyekkel operál, pedig ez még el is hanyagol tengernyi dolgot, arról nem is beszélve, hogy az élet kialakuláshoz szükséges feltételek, nagyrészt még mindig ismeretlenek. Magyarul a kijelentéseddel ''lélekben'' egyetértettem, de a bennem motoszkáló tudóskezdeményecske azt mondatta velem, hogy ''csak óvatosan''.

Egyénként én sem sértegetlek, légyszíves te se tedd.

[Szerkesztve]

• Loha

veterán

válasz Lest4t #345 üzenetére

Osztom a véleményedet, és szerintem ez lenne a megfeleő hozzállás is.
    Én sem ezeket akarom bebizonyítani, mert mint már írtam, mindenki azt hisz amit akar, csak találtam 2 számomra érdekes alternatívát, amit gondoltam, hogy érdemes lenne közösen megvizsgálni.

• snakekiller2

csendes tag

''1. az ür végtelen sosincs vége ha vége van mi van utána . 2. hogy lett az élet , hogyan lett az élettelenből élet''

1. Már írtam ebben a topikban, hogy jelnleg az az elmélet a legnépszerűbb, hogy az univerzum egy magába görbülő tér, tehár van vége, de mégsincs, mert ott folytatódik tovább önmagában... remélem érthető :)

2. a hivatalos, tudományos álláspont szerint a földön található ''őslevesből'' (C,O, N, és más molekulák halmaza) egyre bonyolultabb molekulák, amino és nukleinsavak, fehérjék képződtek, végül ezek szerveződtek az első egysejtű élőlényekké, és onnantól már ment minden a maga útján. (biológusok javítsanak ki, ha szükséges). Az egész mondhatni a ''véletlen'' műve volt, ami eléggé képtelenül hangzik, de vedd figyelembe, hogy itt évmilliókról van szó.

Többi véleményedre:

1. ''elöször is azzal kezdem hogy ebben a témában nem vagyok otthon , igy amit irok csak a gondolataim és kész . sztem is ez a finnugoros kötelék is elég bizonytalan és érdekes hogy sokan ezt mégis milyen biztosnak veszik , pedig azt mondják hogy ők nem hisznek olyanban ami nem biztos. ''

ismered a finnugor elméletet, milyen benyomások, ismeretek alapján mondasz róla véleményt? Persze ez a kérdés föltehető a sumér elméletet pocskondiázóknak (így részben magamnak) is. A FU elméletet jelenleg a MTA, és az összes nevesebb tudományos társaság, tömörülés hírdeti és vallja, ez nem hit kérdése, mindössze jelenleg a nyelvészek szerint ez a legvalószínűbb eredetmagyarázat.

''érdekes a magyar nép történelme , vándorlása. most mi a helyzet itt vagyunk a k.medencében körös körül szlávokkal ( kiv. az osztrákok) és a nyelvünk nem rokon ... angolok németek ezek egymáshoz közel vannak . aztán meg elvileg onnan az urál meg az öshazából indultunk ott akkor is voltak szlávok nem? na most ha iylen közel voltunk egymáshoz miért nem kedvelnek minket igazán a szláv népek még rokonok is lehetnénk . hanti manysi : na most ha nézzünk a germán , latin meg szláv meg a fene tudja mi sok népnek olyan a nyelve , mi meg itt állunk mint magyarok azt van két ilyen kis csoport akik szorosan kapcsolodnak , ez mind és ha ezt leveszük? itt vagyunk mi egy nyelvvel ami egy nyelvhez sem hasonlit igazán. eleve nehéz a helyzet ilyenen vitatkozni amikor az egész magyar történelem eléggé ingatag lábakon áll, az meg megint nem könnyiti a helyzetet hogy ahol voltunk mindig átjáróház minden szir szar nép beolvadt : és ez lenne a magyar? ( egyébként a magyart a bibliai nyelvez is akarták már hasonlitani , párhuzamot vonni) na röviden egyet tok hogy a jelenelegi álláspont is bizonytalan''

javaslom bővítsd nyelvészeti ismereteidet, mert amit itt összeírtál nem kevés nyelvtudomány szempontjából, nonszensz, és túlhaladott dolgot tartalmaz, még egy ilyen kvázi laikusnak is mint én. Tömören: ez nem így működik.

2.piszok keveset tudunk a világról , itt térképezzük fel a naprendszert amely a világegyetem egy szinte fikarcnyi része se . ezeregy másik idegen civilizáció van a világegyetemben , ezt azért remélem nem vitatjátok . köztük sokkal elmaradottabbakkal , és ezerszer fejlettebbekkel.

Merész állítás, ugyanakkor se cáfolni se bizonyítani érdemben nem tudom, tehát nálam TFH (tegyükfelhogy) kategória, amivel el lehet játszadozni egy-egy gondolatkísérlet, hipotézis kedvéért, csak messzemenő következetetéseket levonni belőle felelőtlenség és áltudomány. Szerintem.

• LuckyLuciano

csendes tag

''véleményem: 1. nyelvi rokonság : elöször is azzal kezdem hogy ebben a témában nem vagyok otthon'' Köszönjük az őszinteséget.:)
    ''még egy itt hordotok le embereket hogy miylen hülyeségeket beszélnek mikro ilyen alapvető problémák még nyitottak : 1. az ür végtelen sosincs vége ha vége van mi van utána . 2. hogy lett az élet , hogyan lett az élettelenből élet ''
    Tudod, ez naponta megtörténik; nem a gólya hozza a gyereket, hanem a petesejt és spermium genetikai anyaga szépen összekapcsolódik, pusztán fizikai-kémiai kötések alapján; és az egész folyamat szépen elkezd működni, osztódnak a sejtek.
    Amikor pedig lemerül az ATP készleted (ami szintén egyszerű biokémia), akkor szépen leadod a szerelést, és elföldelnek...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés