- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Ennek a weblapnak kb. SZVSZ annyi hitele van, mint ennek: Bővebben: link
-
Loha
veterán
Itt az 1988-as tanulmány a Planet X-ről:
Bővebben: link
Utánanéztem, tényleg a 2001 KX76-ot tartották egy időben a Planet X-nek, most pedig a 2003 UB313-at, de egyikre sem stimmelnek a Sumér leírások. -
Loha
veterán
Bizonyosnak tűnik, nem pedig tény, tehát ettől még nem dől ,eg az elmélet.
Fontos hangsúlyozni: rendkívüli nehézségekbe ütközik az ekkora távolságra lévõ égitestek tömegének, átmérõjének, sûrûségének és pályájának meghatározása.
Főleg ha az embernek még nincs is komoly távcsöve.
Egyébként én feltételezem, hogy ezt onnan vette a cikkiró, hogy megjelent egy valószínüleg pánikkeltő könyv, amiben ez szerepelt, persze ennek nem sok köze volt a valóságjoz. Bővebben: link -
Loha
veterán
Valós a fenyegetés, hogy egy közeli csillag ferobbanásakor keletkező gamma-sugarak elpusztítják a földön, az élőlényeket.
Tehát akkor már kipusztultunk volna.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Steelheart #393 üzenetére
Fölöslegesnek is tartom efelől a vitát.
Vita sosem fölösleges, kivéve ha értelmetlen dologról szól a vita. Aki alaposan utánanézz a témáknak, az sok érdekes dolgot tanulhat meg a keresgélés közben. Nekem pl. sikerült felfrissítenek a csillagászati, és a magyarok származásával kapcsolatos ismereteimet, amik csak hasznomra válhatnak... -
Loha
veterán
Nem tudom mi ez, de jót lehet derülni rajta:
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok. (Isaac Asimov) -
Loha
veterán
válasz
badbrother #388 üzenetére
Azért ezt szerintem ne keverjük ide, de az, hogy egy ilyen ''mű'' is készült a témában, nem jelenti azt, hogy a téma is hülyeség lenne.
Azt pedig, hogy Jézus honnan származott nem tudja senki, de ha már a Bibliában benne van, akkor legyen zsidó...
Ebben a támában most a legnépszerübb, a DaVinci Kód című alkotás. -
Loha
veterán
Mezopotámiáról: Bővebben: link
Sumér nyelv: Bővebben: link
Sumérok: Bővebben: link
Angolul: Bővebben: link -
Loha
veterán
válasz
LuckyLuciano #364 üzenetére
Probléma tényleg van, de erről SZVSZ nem csak ő tehet, hanem a jelenlegi oktatási rendszernek is nagy része van benne.
Attól még, hogy vki nem tud helyesn írni, még lehet építő jellegű véleménye, amit érdemes lehet maghallgatni, de az tény, hogy néha kicsit nehéz értelmezni -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #362 üzenetére
Hm, azt azért nehezen lehetett volna eltitkolni. A Tunguzka-meteoritot (vagy űrhajót?) sem titkolták el.
Nem mondtam egy szóval sem, hogy eltitkolták, hanem szó szerint nem vették észre, és ezt el is ismerték. Tehát van még hova fejlődni az előrejelzés terén.
Ez nem régiben sikerült is (júlis 4.), a program neve Deep Impact, a program célja, hogy kiderítsék milyen összetételű lehetett a világegyetem a Nap-rendszer kialakulásakor.
Igen ez az egyik cél, a másik az, hogy az üstökösök anyagának elemézésel, hatékonyabb módszert találjanak az eltérítésre, mert nehéz vmit megfelelően szétrobbantani, amiről nem tudjuk hogy miből van.
Az eltérítésre jelenleg nagyobb esély lenne atomrakétákkal, mintsem ion hajtóműves eszközzel.
A jelenlegi számítógépes elemzések arra mutattak rá(szintén NGC-en volt róla szó), hogy a szétrobbantás nem térítené le a pályájáról, hanem csak szétdarabolná az östököst, aminek a kisebb darabjai is képesek lennének egy nagyobb város előpusztítására, ami elfogadhatatlan, de ha a pályaltérítés nem sikerülne, akkor ez lenne az utolsó védvonal.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #358 üzenetére
Mint mondam, én semmit sem akarok sem bebizonyítani, és nem is várom el hogy bárki is bebizonyítsa a bebizonyíthatatlant. Egyetlen célom, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel osszam meg a gondolatimat, és meghalgassam az övéiket.
(Szvsz azért ma még a finn-ugor rokonság hihetőbb, mint a sumér-magyar...)
Elfogadom, ez a te véleményed. Az enyém pedig az, hogy addig amíg nem teljesen biztos (SZVSZ nem az), addig érdemes az alternatívákat is megvizsgálni, vagy legalább csak beszélni róla. Szerintem az sem megoldás, hogy a suliban megmondják, hogy így van és kész. Ezzel pont a kreativitást, és az egyéni gondolkodást űzik ki, amit pont fejleszteni kellene SZVSZ. -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #357 üzenetére
Jelenleg távol van ez a bizonyos bolygó, csak komoly műszerekkel látható, ha látható. Jó sokáig csak feltételezték a létét a gravitációs mezeje alapján de magát a bolygót nem látták.
NGC-en volt egy film arról, hogy nem olyan rég elhúzott egy meteorit a föld mellett elég közel, amit csak az után vettek észre miután elhaladt. Itt ugye felmarül az a lehetőség, hogy ha telibe kapta volna földet, akkor sem vettük volna észre? Valszeg nem. Az USA kormánya mostanában utasította a NASA-t hogy indítson egy programot, a potenciálisan veszélyes objektumok felkutatására, és dolgozzanak ki terveket az esetleges fenyegetés elhárítására.
Jelenleg az lenne a terv, hogy leszálnának az östökösre, és egy ionhajtóművel vagy bnapvitorlával térítenék el a pályájáról. Nem véletlen, hogy most annyira le akarnak szállni több üstökösre is. -
Loha
veterán
Nem terjesztem vagy terjesztjük az igét, de vhol meg szerettem volna vitatni a dolgot. Mint már mondtam, senkire nem akarok rábeszélni semmit, rád sem. Elfogadtam a véleményedet, te hülyeségnek tartod OK. Ezt többet nem kell kifejtened ennyiből is megértettem. A ''szegény ember''-ekben is van szerintem annyi intelligencia és önnálóság, hogy képesek önnálóan véleményt formálni a dologról.
-
Loha
veterán
válasz
hapci007 #353 üzenetére
A hülyézés csak a hülyézőket minősíti, azért mert nem vagyok csillagász vagy nyelvkutató azért ne is foglalkozzak az egésszel? Lehet hogy én vagyok a nem normális, hogy ilyen dolgok is érdekelnel, de sajnálom ez van, érdekel és kész.
Azért annak örülök, hogy sok más érdeklődő is van, akik nem csak hülyéznek, meg sokan vannak akik érvekkel képesek cáfolni, nekik is nagyon örülök. -
Loha
veterán
válasz
hapci007 #349 üzenetére
Az eltitkolás arra vonatkozik, hogy sok éve feltételezik, hogy létezik egy 9. vagy 10. bolygó attól függően, hogy a Plútót annak tekintjük vagy nem. Erről a bolygóról sok helyen lehet olvasni, mert állítólag a számítások az igazolják, hogy léteznie kell, és a Sumér emlékek is erre utalnak, de a NASA erről jelenleg nem ad ki semmilyen információt, lehet azért mert tényleg nem is létezik, de az is lehet, hogy vmiért nem akarnak kiadni. Most amit bedobtak 10. bolygónak az egy Plútóhoz hasonló alig bolygónak nevezhető vmi a Kuiper-övből , de nem arről a bolygóról beszélünk, és bizonyos csillagászok szerint ez nem is oldja meg a számításokban lévő problémákat. Tehát olybá tűnik, mintha egy elterelés lenne, a valódi 10. bolygórol. Hogy mi jó ebben azt nehéz megmondani, de mint tudjuk az összes kormány hajlamos eltitkolni az olyan információkat, ami pánikot okozhatnak, és főleg a mindentől félős amerikaiknál jellemző ez.
Ez persze mind elmélet, de szerintem van benne logika bőven. -
Loha
veterán
-
-
Loha
veterán
A tizedik bolygóról: Bővebben: link
Szerintem ez már elég megbízható forrás. Elég sok az egyezés. -
Loha
veterán
Találtam még egy szépséget. ''Ráadásul (Uránusz), tengelyforgási iránya, a Vénuszéhoz hasonlóan, fordított.'' A nagy frászt, kizárólag a Venúsznál van ez.
A megfogalmazás kicsit pontatlan, de az Uránusz forgásiránya nem hasonlítható a többi bolygóéhoz, mivel más síkban van, de ha kicsit máshogy nézük a dolgot, akkor a forgásírány tekintetében az Uránusz és a Vénusz teljesen eltér a többi bolygótól.
Forrás: Bővebben: link
Nagyon érdekes, hogy az Uránusz forgástengelye majdnem pontosan a bolygó pályasíkjában fekszik. Az égitest egyenlítői síkja 97 fok 55 perces szögben metszi a pálya síkját, tehát még a derékszögnél is meredekebben. -
Loha
veterán
Forrás: Bővebben: link
Te:
''A Merkur bolygó rendkívüli módon hasonlít holdunkhoz. Talán egykor maga is egy hold volt.'' Ez aztán a következtetés!. Tipikus, Merkúr hasonlít a Holdhoz, ez egy igazság, aztán egy következtetés, ami igaznak tűnik, mert előtte igazság hangzott el.
Forrás:
hogy a keringési és a forgási periódus hosszának e különleges arányáért a bolygó testében fellépett erős dagálysúrlódás a felelős. A jelenség hasonló ahhoz, mint ami a Hold esetében játszódott le,
A Merkúr felszíne a Holdéhoz hasonló: kráterekkel borított fennsíkok és egyenletesebb felszínű vulkanikus síkságok tagolják. -
Loha
veterán
PPeter #179
Szerintem ezt a hozzászólást nem nagyon lehetett másképp lereagálni...
Semmi összefüggés nincs a topik tartalma és Galiliei között, ahogyan PPéter hozzászólása és a linkek tartalma között sincs.
Csupán az előitéletekkel teli kiröhögés és a kiröhögött lángelmék között vontam párhuzamot, Galilei vagy Kolombusz helyére pedig teszleges kiröhögött zseni helyezhető... -
Loha
veterán
Most látom!
Megtisztelő az aláírásod...
Ebben az az irónikus, hogy eddig sok értelmes dolgot mondtam(SZVSZ) más topikokban, de eddig még senki nem választot tőlem aláírást, és még soha nem volt még ennyire népszerű egy topikom sem. Szóval az az irónikus, hogy egy ilyen ellentmondásos topik kellett ahhoz, hogy ez mind megtörténjen... -
Loha
veterán
Meg ez nem csak összevissza kitaláció, vannak tudományos alapjai amiket nem mindenki ismer el. Dinoszaurok kipusztulásánál is sokáig nem a meteoritos elmélet volt az elsődleges, egészen addig ímg meg nam találták a lehetséges krátert.
A babiloniak meg nem a 60 perces ora meg a 360 fokos kor miatt erdekesek (ha ezek - ne adj' Isten - tiz hatvanyai lennenek, akkor se lenne vege a vilagnak)
Az most kb. olyan, hogy ha a Kolombusz nem jut el amerikába akkor eljut más...
Sumérok 12 bolygoról tudtak a naprendszerben(ebbe benne van a nap és a hold is + a 10 bolygó). Most találtak egy bolygót aminek a paraméterei bizonytalanok de valószínüleg megkapja majd a 10. bolygó nevet.
Honnan tudtak erről a Sumérok, úgy hogy nem volt távcsövük sem?
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Cardinella #276 üzenetére
mennyiben változtatja meg az életed, ha ez a sumér dolog igaz (lenne)? Számít ez bármit is?
Az én életemet semmennyire nem változtatja meg, de sokkal szivesebben olvasom mint a Csillagok Háboruját vagy vmi hasonlót...
Nem egy csávó állítja sem a Sumér, sem a nibiros dolgot és mégis szinte nulla visszhangja van az egésznek, tehát itt nem hiszem, hogy botránykeltésről lenne szó, mert semmilyen botrány nincs jelenleg.
Nem a jelenlegi helyzetben kellene jobbá tenni az itthoni életet, erkölcsi normákat, élhetőbbé tenni a városainkat, stb.-stb.-stb.?
Ehhez az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni, ami pedig (ahogy ez a topik is mutatja) szinte lehetetlen. Meg különben is az embernek(akinek van rá igénye) kicsit ki kell szakadnia a hétköznapokból, és szabadjára engednie a fantáziáját, nekem pl. jól esik...
Sumérokról jelenleg nagyon keveset tudunk, mert a legtöbb lelet a mai Irak terültén van, de az tudjuk, hogy eszméletlen sokat tudtak a naprendszerről. Tudták, hogy bolygók és csillagok vannak és nem lámpások az égen, tudták, hogy a föld gömbölyű stb, késöbb a sumérok leszármazottai a Babilóniaik alkották meg a 60részre oszott percet és másodpercet, vmint a 360fokos szögfelosztást is. Szóval szerintem megérdemelnek egy kis figyelmet.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nyomatékosan felhívnám mindenki figyelmét, hogy a topik célja nem az, hogy meggyőzzön bárkit is bármiről, hanem azért jött létre, hogy bemutasson pár elméletet. Ezért kérek mindenkit, hogy mellőzze, a linkek elolvasása nélküli leszólós hózzászólásokat!
Mindenki véleményét elolvasom és elfogadom, de a flame-et és a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat lehetőleg mellőzétek!
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Én ezt már a #207-ben lezártam.
Bővebben: link -
Loha
veterán
Most nem tudom miért kell ezt elbagatelizálni...
A Meteorok általi fenyegetés valós... (Dinoszauruszok kihalása)
Valós a fenyegetés, hogy egy közeli csillag ferobbanásakor keletkező gamma-sugarak elpusztítják a földön, az élőlényeket
NASA sem tartja kizártnak, hogy létezhetnek földönkívüli civilizációk, ezért indít is egy programot az olyan bolygók felkutatására, ahol adottak a feltételek az élet kialakulására. Bővebben: link -
Loha
veterán
válasz
snakekiller2 #224 üzenetére
Nem akarok ebbe nagyon belemenni, de SZVSZ sok a hasonlóság az államalapításuk és kezdeti történelmükben.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
snakekiller2 #219 üzenetére
A cikkből:
Ha több nép írása és nyelve ugyanolyan tulajdonságokat mutat, mint esetünkben a szanszkrit, a sumér és a magyar - ezekben azonos a ragozó szerkezet és megegyeznek a szógyökök, akkor elmondhatjuk: ezek a nyelvek azonos kultúrkörhöz tartoztak.''
Tőled:
(litvánt) a szanszkrit európai megfelelelőjének tartják egyes nyelvészek.
Tehát ha a cikk megfelel a valóságnak akkor a litvánok és a magyarok ősei közösek, az megmagyarázná azt, hogy miért hasonlóan bonyolult a nyelvük a miénkhez.
Igen továbbra is..., amit írtál nem volt cáfolat.
(az alig 3millió főt számláló csöppnyi országban három-négy erősen eltérő nyelvjárás él a mai napig)
Ezzel meg nem tudom mit akartál, attól hogy most nem világhatalom, attól még lehetett fejlett kúltúrájuk, sok ezer évvel ezelött...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
kamikaze boci #213 üzenetére
'' fontos rávilágítanunk arra a tényre, hogy a nyelvészeten kívül egyetlen tudományág sem támasztotta alá a magyarok finnugor eredetét'' ugyanakkor: ''Hitelt adok annak a nézetnek, amely szerint a magyar írás perdöntő. Ha egy népnek több ezer éves írása van, akkor az nem lehet primitív nép. Ha több nép írása és nyelve ugyanolyan tulajdonságokat mutat, mint esetünkben a szanszkrit, a sumér és a magyar - ezekben azonos a ragozó szerkezet és megegyeznek a szógyökök, akkor elmondhatjuk: ezek a nyelvek azonos kultúrkörhöz tartoztak.''
Ezt teljesen osztom én is, SZVSZ egy primitív népnek, nincs szüksége bonyolult nyelvre...
Finnugor eredet, csak a nyelvészetre épül.
Egyébként miért nem találjuk az egyértelmű bizonyítékokat származásunkra?
Nem lehet esetleg, hogy rossz helyen keresünk? -
Loha
veterán
válasz
kamikaze boci #190 üzenetére
Te is #181 please
-
Loha
veterán
Remélem van matematika topik...
Egyébként a matematikában van egy érdekes dolog, a végtelen, ami nem is biztos, hogy létezik...
Ebbe most nem kell belekötni, de szerintem egy véges lény nem képes felfogni a végtelent. Igazából az sem tudjuk hogy az univerzum végtelen vagy véges, meddig tágul, tágel-e egyáltalán, és ha igen miben tágul stb... Aztán ott vannak a fekete lyukak amik esetében mintha nem akarna működni az általánosan elfogadott matemaika, aztán jönnek a húr elméletek meg a párhuzamos dimenziók, amikról iszonyat kevest tudunk, sőt nem is tudom, hogy ezek létezése mennyire van elfogadva jelenleg... -
Loha
veterán
Amerikában sok évvel Kolombusz elött már jártak a vikingek, csak az egész elfelejtődött. Nem arról van szó, hogy szegény elnyomott tudós, de ahhoz hogy vmi elfogadott legyen ahhoz a tudósok nagy részének el kell fogania.
Egyébként itt nem egy tudósról van szó hanem többről.
Az Uralos elmélet már 150éve tartja magát, egy ilyet nem fognak pikk-pakk megváltoztatni, de az biztos, hogy nagyon ingatag lábakon áll az egész...
Én egyáltalán nem hiszek, a finnugor származásban, szerintem egyszerüen sok sebből vérzik...
Ez a sumérosdi egy alternatív elmélet, nem azt mondom, hogy biztos, hogy ez a jó, csak azt, hogy a mostani SZVSZ nem állja meg a helyét...
#181-ről mi a véleményed?
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Van benne logika...
Az axiómák olyanok a matematikában, mint egy ''biztos'' alap.
Ugye minden relatív, de az ember csak viszonítani tud. Ha nincsenek fix pontok akkor sebességet sem tudunk mérni, és a matematika sem működne...
Ha a biztos alap mégsem biztos, akkor viszont borul minden... -
Loha
veterán
Szerintem egy elég jó cikk a magyar nyelv eredetéről:
Érdemes végigolvasni. -
Loha
veterán
válasz
zsiga667 #170 üzenetére
Én nem az igazamat akarom bizonygatni mindenáron, hanem a tényekre vagyok kiváncsi
Engem mind a régészeti oldal, mind a csillagászati része érdekel.
Nekem az sem világos, hogy honnan tudtak ennyi mindent a Sumérok a naprendszerről...
Egyébként most elküldtem mailben a cikket, ELTE-s csillagász, és fizikus ismerősöknek, kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a válasz.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
-
Loha
veterán
Amíg nincs egyértelmű bizonyíték addig, vitatni fogják...
Ezt érdemes még megnézni: Bővebben: link -
Loha
veterán
Magyarokról van szó
Most már azt is vitatják, hogy afrikából származunk az sem 100%. Az ember, majom közti átementért felelős csontvázat még minsdig nem találták meg addig meg semmi sem biztos.
Most olyan felfedezések is napvilágot láttag, hogy az emberi civilizáció jóval a sumérok elött már létezett. -
Loha
veterán
Minden nemzet szereti tudni, hogy honnan származik.
Mi viszont máig nem tudjuk, teljes biztonsággal, hogy honnan származunk az Ural elmélet is ugyan úgy tele van bizonytalan dolgokkal.
A sumérok sem haltak ki nyomtalanul, valószínüleg az elsivatagodás miatt északabbra költözhettek. Tehát biztos vannak leszármazottai, csak nem tudjuk hogy kik. Szóval eddig semmi sem zárja ki, hogy a mi őseink lennének, de eddig 100%-osan megerősíteni nem is sikerült. -
Loha
veterán
Sumérokról elég kevés az infó, mert ez emlékek rossz helyen vannak.
Meg most még szét is bombázták őket...
Itt egy részben ellentmondó cikk: Bővebben: link -
Loha
veterán
Te nem érted! A sumérok tudták, hogy 3600 évente visszatér, és tudták, hogy özönvizet, és éghajlatváltozást okoz, és megváltoztatja a bolygók pályáját.
A naprendszerünkben, pedig egy csomó bolygó keletkezésére és pályájára nincs magyarázat jelenleg, de a Nibiru vagy ahogy a NASA hívja: Planet X sok kérdést megmagyarázna, sőt a Nibiru még a Bibliai özönvízre is választ adna, amiről több civilizáció is is hagyott irásos emlékeket, szóval SZVSZ biztos, hogy volt. Mással meg nem nagyon lehet ilyen özönvizet magyarázni.
Ha nem vagy képes normális hangnemben és stílusban hozzászólni a témához, akkor kérlek ne tedd!
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
és az hogy a sumérok ezt a nagy gravitációjú bolygót a saját szemükkel látták ugyanis ha látótávon belül lett volna,beszippantja az egész naprendszert kb
A képeken Marduk isten (Nibiru) látható.
(Azt a csillagszerű bigyót kell nézni)
Szerintem kizárt, hogy ezek Photoshopos hamisítványok lennének.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Elvisről nem írtak sem a sumérok sem az egyiptomiak, ha jól tudom.
Itt arról van szó , hogy a Voyager és a Pioneer űrszondák adatai kikerültek amikor megerősítették a Nibiru közeledését, és után eltüntették az egészet(titkosították).
Most volt egy hír arról, hogy elsüllyedt 7 emberrel az Orosz kutató tengeralattjátó.
Utólag kiderült, hogy csak azért tudtunk róla, mert véletlenül elkapott egy segélyhívást vmelyik nem orosz katonai hajó, és így kiderült. Ha ez nincs, ott haltak volan meg, mind a 7-en, a tenger mélyén, és az egészről nem tudnál semmit, azért mert vmi titkos cucc volt a hajón.
Ha a Nibiru tényleg közeljön a földhöz, és tényleg természeti katasztrófákat fog okozni, akkor ezt szerintetek 30 évvel előre simán bemondanák a tévében?
Biztos, hogy nem mondanák bemert pánik lenne, főleg az amcsiknál.
Majd akkor ismerik el, amikor majd egy mezei távcsővel is lehet majd látni... -
Loha
veterán
Van Sumér-Magyar topik origon is: Bővebben: link
-
Loha
veterán
Találtam még1 cikket a Nibiruról:
Érdekes...
Ilyen például a Naprendszer eddig ismert legtávolabbi tagja, a Plútó, amelyet 1930-ban fedeztek fel, holdját, a Kharónt pedig közel ötven évvel késõbb, 1978-ban. Ennek a két égitestnek a szokatlan pályája, valamint az Uránusz és a Neptunusz mozgásában jelentkezõ megmagyarázhatatlan „himbálózás” oka egy nagyméretû, de jelenleg a Plútónál is távolabb elhelyezkedõ bolygó tömegvonzása lehet. Állítólag az IRAS (Infrared Astronomical Satellite) elnevezésû mûhold 1983-ban olyan bizonyítékot tárt fel a tizedik bolygóról, hogy a projecten dolgozó egyik asztronómus szerint „már csak a keresztelõ maradt hátra”. Miután a Voyager és a Pioneer ûrszondák megerõsítették ezt az észlelést, és kiderült, hogy a távoli óriásbolygó olyan elnyújtott ellipszis mentén mozog, amely idõnként „betör” a Naprendszer belsõ tartományaiba, az indokolatlan pánik elkerülése miatt a felfedezést titkosították. Az idõnként felröppenõ híresztelések ellenére a mai napig nincs kézzelfogható bizonyíték a rejtélyes égitest létezésérõl vagy mozgásáról.
[Szerkesztve] -
-
Loha
veterán
Nekem nem meggyőződésem, egyik elmélet sem, de abban biztos, vagyok hogy a suliban tanult Urálos változat nem állja meg a helyét...
A Nibiru meg jön, és következményei lesznek. Hogy milyenek az majd elválik.
Ez tény. Ezen nincs mit kételkedni. Suméroknak irásos emlékeik vannak arról, hogy a Nibiru világos nappal, vörös napként látható volt az égen. -
Loha
veterán
Innen érdemes szemezgetni: Bővebben: link
Köszönöm a jóindulattal osztot észt! -
Loha
veterán
Nem vagyok se csillagász, se nyelvész, de érdekel a táma.
Nibiruról, rengeteg cikk van a neten, amit linkeltem az gyakorlatilag nem saját szerzemény hanem külföldi cikkek fordítása és összefonása.
Rengeteg cikk, van csak a NASA hallgat róla:
Bővebben: link -
Loha
veterán
Nem vagyok nyelvész, és nem is akarom az észt oszatni, csak felhívni a figyelmet néhány dologra.
Tessék másik független cikk: Bővebben: link
Hasonlítás a magyarhoz
A sumer nyelv más néven mahgar nyelv.
A mahgar és sumír nyelv közötti különbség abból adódik,hogy magukat a sumírok mahgarnak mondják. Lásd: British Múzeum 81-7-27,130.jelzésű ékiratos szövegének alábbi része: ''Eme-ku-mah-gar'' ami akkád nyelven így hangzik: ''Lisan-su-me-ri''.
J. Oppert a Societé Franceise de Numismatique et d'Archéologique 1869. január 13.-án tartott ülésén, az írást feltaláló népet a tudományos irodalomban legelőször SUMER névvel illeti és a nyelv rokonságát a török, finn és magyar nyelvekkel, azok gramatikájából és szókészletéből vett példákkal igazolta.
A finnugor és uráli nyelvekben nincs igekötő vagyis az igei cselekvés befejezett voltát kifejező szóelem,kivéve a magyarban és a sumírban.Függetlenül,hogy az ige milyen időben és módban van ez jelzi az igei cselekvés befejezett voltát.pl.: jön,megjön,megjöhet,megjött,megjövetel.A meg funkciója ugyanaz,mint a mu szó a sumír-mahgar nyelvben különleges tökéletességgel rögzíti az igei cselekvés befejezett voltát,mint igei előrag. -
Loha
veterán
válasz
VladimirR #35 üzenetére
Nem kell sietni még van 30-50 éved amig közelér, de az biztos, hogy egy Saturnusz méretű bolygó ha közelkerül a földhöz annak komoly következményei lesznek. A sumérok ezt tudták, és fel is készültek rá.
A képen a keresz formályú csillag a Nibiru, olyan fényes, hogy nappal is látható. -
Loha
veterán
A figyelmet szeretném felhívni ezekre a dolgokra, nem pedig felingerelni egyes embereket!
Aki akarja elhiszi, aki nem akarja az nem!
De fontosnak tartottam, hogy akit érdekelnek a hivatalostól eltérő elméletek, az tudjon ezekről is! -
Loha
veterán
Germán nyelvcsoport, Német, Osztrák, Angol, USA stb.
Aztán itt vannak a minket körbevevő szláv nyelvek.
A kínai sokban hasonlít a japánra... stb...
Aztán lehetne sorolni...
Mellesleg állítólag magyarokban elég könnyen megy a kínaiul vagy japánul tanulás, mert sok nyelvtani hasonlóság van...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
A magyar nyelv eredetéhez: Bővebben: link
A magyar nyelv eredetéről számos elmélet létezik, melyek részben átfedik egymást, részben pedig ellent mondanak egymásnak. Az „igazi” elméletet gyakran nem csak nyelvészeti, de politikai és világnézeti hatások is befolyásolják, és az egyes korokban mindig találunk „elfogadott” és „kritizált” elméleteket.
Szóval kb. annyi kétely van az Urálos elméletben, mint a sumérosban, a lényeg szerintem az, hogy jelenleg nincsen egyértelműen bizonyított elmélet. Az Urálos ugyan úgy tele van bizonytalan dolgokakkal, mint a többi. -
Loha
veterán
válasz
Szten Márs #21 üzenetére
Le van írva a második cikkben, vmint láttam egy filmet is a National Geographic Channelen róla, szóval ez teljesen valóságos dolog.
Vmint ez is érdemes elolvasni: Bővebben: link
NASA Successfully Tests Ion Engine
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Nem csak egy hülye honlap van ezzel kapcsolatban, hanem kapásból 3, de biztos van több is.
Egyébként nem kell így nekem támadni, elég ha annyit mondasz, hogy ebben te nem hiszem és kész, én ezt alfogadom, van rengeteg más téma is amit lehet a PH!-n olvasgatni... -
Loha
veterán
válasz
Woodslave #15 üzenetére
Azért mert, akkor miért nincs egy primitív nyelvünk aminek ráadásul hasonlítani kelle vmelyik környező nép nyelvére. Ne mondja nekem, hogy pár uralban élő családot leszámítva kihalt az összes ősmagyar? A Uralos származáselméletben is rengeteg kétely van, ezt a tudósok is tudják.
-
Loha
veterán
válasz
badbrother #13 üzenetére
Azért mondom, hogy eddig tudták eltitkolni.
Az tény, hogy a Nibiru jön, és komoly hatásai lesznek.
De olvassátok el, hogy a Sumérok az már akkor nagyon jól tudták, hogy 3600évente mindig visszatér. -
Loha
veterán
Sir Bowring, (1792 - 1872) nyelvész, irodalmár, politikus, utazó, bölcselõ. Számos nyelvet beszélt, köztük a magyart is. Sok magyar költeményt fordított angolra, s ezekbõl válogatva egy kötetet is kiadott. Sok nyelvvel való összehasonlítás után így írt nyelvünkrõl:
''A magyar nyelv messzire megy vissza. Egész sajátos módon fejlõdött, és szerkezete olyan idõben alakult ki, mikor a legtöbb most élõ európai nyelv nem is létezett.
Önmagában, következetesen és szilárdan fejlõdött nyelv, amelyben logika van, sõt számvetés is, az erõ, hangzatok hajlékonyságával és alakíthatóságával.
Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberi történelem hõsregényét tünteti fel. Ki lehet mutatni eredetét, kivehetõk, szétválaszthatók benne az idegen rétegek, amelyek a különbözõ népekkel való érintkezés során rárakódtak.
Ezzel szemben a magyar nyelv egyetlen darabból álló terméskõ, amelyen az idõk viharai karcolást sem ejtettek. Nem az idõk változásától függõ naptár. Nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem alkudozik, nem ad és nem vesz senkitõl. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke. -
Loha
veterán
A sumér-magyar rokonság pedig baromság. Ennek ellenére kíváncsi lennék az érveidre.
Aké tételezzük fel, hogy baromság, de akkor mi az igazság?
Én abban tuti nem hiszek, hogy az ural környékéről idejött a kárpátmedencébe egy primitív nép aztán itt is maradt. Ráadásul mi a franc szüksége volt egy primitív nomád népnek olyan bonyolult nyelvre mint a magyar? A nyelv bonyolultsága vhogy mindig összekapcsolódik, a nép történelmével, a magyar pedig nem hasonlít semmire és nagyon bonyolult! -
Loha
veterán
A második linket olvasd el, ennél jobb érveket én nem tudok mondani...
A NASA 1982-ben tanulmányt készített, ahol pontos számításokat és igen precíz elemzést találhatunk. Nevezett mû megtalálható a NASA Astrophysical Data System - 1988AJ.....96.1476H kódjelzés alatt. Pontos képletet találhatunk a Planet X, azaz a tizedik bolygó legvalószínûbb feltalálási helyére vonatkozóan - R.S. Harrington munkája nyomán. Mindössze egy évvel késõbb bocsátották fel az IRAS (infravörös távcsõvel felszerelt csillagászati mesterséges holdat) és szinte azonnal meg is találta a 10. bolygót.
Ahhoz képest, hogy 1982-ben felfedezték, és már elötte is tudtak róla, alég későn értesültünk a Nibiru létezéséről szerintem...
Arról nem is beszélve hony tovább már nagyon el sem lehetne titkolni... -
Loha
veterán
Mostanában sokat olvasgattam a témáról, mégpedig, a sumérok és a magyarok kapcsolatáról, ami számomra már bizonyított, hogy a magyarok a sumérok leszármazottai, mindenestre az biztos, hogy az összes többi nép közül messze a nekük van a legtöbb közünk hozzájuk
Akit érdekel a téma bővebben: Bővebben: link
A sumérok tudtak arról, hogy van egy 10. bolygó a naprendszerben, az pedig a Nibiru, amit ők Marduk főistenként emlegetnek. A sumérok tudták, hogy 3600-évente tér vissza a föld közelébe a Nibiru(ugyanis egy elnyújtott ellipszis pályán mozog), ami ilyenkor nagyon jól látható szabad szemmel is, vörös égitest formályában. Mellesleg az egyiptomiak is tudtak a nibiruról. Az egésznek az a lényege, hogy ezt a dolgot most nagyon titikolják, sehol sem lehet sokat hallani felőle, hogy lenne egy 10. bolygó. Ami érdekessé teszi az egészet, hogy amikor a nibiru itt járt a föld közelében akkor mindig érdekes dolgok történtek. Pl. könnyen elképzelhető, hogy a bibliai özönvizet a Nibiru gravitációs tere(földnél jóval nagyobb) okozta. Sőt az is érdekes, hogy sok cizilizáció felvirágzása egybeesik a nibiru ittjártával. A Nibirut a sumérok _keresztel_ jelölték az égen ami megmagyarázná a sok vallásban megtalálható keresztet, vmint mint már mondtam istennek lakhelyének tekintették, mert úgy gondolták, hogy onnan jönnek az istenek, akik figyelmeztették őket az özönvízre, amiből egyébbként több is volt.
A sumér emlékeket a USA hadserege egész véletlenül lebombázta az iraki háborúk alatt. Az USA kormányzata 3szorosára emelte a NASA anyagi támogatását, ami az ürsíklók állapotán nem nagyon látszik meg...
Akkor vajon mire megy el a pénz? Egész véletlenül az ionhajtóművekre és a ''Marsra irányuló programra'', ami valójában nem is a Marsra irányul hanem a Nibiru a cél, tudni illik 30-50év múlva egész közel lesz, és a NASA még jóval előtte szeretne oda eljutni és körülnézni, gondolmom kiváncsiak, hogy mi van az istenek lakhelyén... Az oké, hogy kiváncsiak, de az az érdekes, hogy a csoró oroszok előbb akarnak odaérni a napszél hajtású űrhajójukkal. Állítólag, most bontakozik ki a 2. űrverseny. Na most ha a nibirun nincs semmi, akkor miért olyan fontos elsőnek odaérni?
Az tény , hogy a Nibiru jön, és érkezésével komolyan meg fogja változtatni a föld éghajlatát, és természeti katasztrófákat fog okozni.
Akit bővebben érdekel: Bővebben: link
Én sem hiszek el mindent, de szerintem mindekinek érdemes legalább a második linket nagyjából végigolvasni...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Diablo IV
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EAFC 25
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest