Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
-
-
válasz
miqlas #55982 üzenetére
Jó de ettől még nem Tetris az ajálott
Nem mondom, átkódolt 12-14 óra után fél-egy óra conquest dark jót tud tenni, aminek a komplexitása szándékosan lent van, de azért pár tucat órám belement mostanság schedule 1-ba, state of decay-be, meg single story játékokba (Lol-ról meg hasonlókról nem is beszélve). Csak ugye arra utaltam, hogy ha van mondjuk egy fél-egy órám játszani, akkor az kevésbé hatékony, ha ennek a fele arra megy el, hogy eljussak oda, ahol a tényleges játék kezdődik
(és ez nem csak az én példám, sokaknak ez lesz az egyik legfőbb problémája a játékkal). Persze egy szabad hétvégén én is el tudok bámészkodni, és ha olyan állapotban lesz a játék, ki tudja, többetekkel is együtt fogunk normálisan tudni játszani, de igen, elmúltak már azok a felhőtlen egyetemista évek, amikor órák helyett napi 12 órát wowoztunk mi is
Csodaszép volt, de ma már mások a felelősségek
Szóval anno amikor első körben kalapoztak, én is ámultam és bámultam azt a komplexitást, amit céloztak, és ez is volt az oka hogy ennyire korántól ennyi pénzt belelapátoltam a projektbe. Csak most már úgy látom, hogy feleslegesen megbonyolítani vagy elhúzni dolgokat nem feltétlen jelent tartalmat, inkább csak kötelező házimunkát.
Snoke: látom itt te vagy most a megmondóember
Biztos kedvelhetnek az ide vetődő random újoncok
-
5150head
senior tag
válasz
miqlas #55973 üzenetére
Az Elite is fejlődik ám folyamatosan.
Jó ideje bent van az SCO Drive, amivel lehet boostolni supercruise-ban így jócskán lerövidülnek az utazási idők rendszeren belül pár mp-re vagy max 1-2 percre.
A rendszerek közti ugrást meg lehet neutron csillag supercharge-al növelni. Pl így az én explorer hajóm ugrik 300Ly felett. 1 óra alatt bőven ugorható 50 rendszer. Az így 15e Ly távolság. -
Snoke
tag
válasz
miqlas #55908 üzenetére
Sajnos ez így van. Ugyanazok az alapvető hibák ismétlődnek patch-ról patch-ra. Mint ha minden patch egy külön játék lenne, amiben minden hiba előlről kezdődik és javítani kell őket. 2025-re a stabilitás, játszhatóság, QOL-ra helyezik a hangsúlyt az új funkciók játékba erőltetése helyett. Majd kiderül hogy sikerül nekik.
-
Snoke
tag
válasz
miqlas #55906 üzenetére
Az bug, hogy nem számolja el a leadott küldetést, vagy a sziklák a bolygó felszín felett lebegnek fél méterrel. A liftek nem működése inkább a játék egyik legalapvetőbb működési rendszerének a hibája, és nem kicsinyelném le holmi bugnak nevezve. A liftek az egyéni hangár betöltő képernyője gyakorlatilag, nem csak egy animáció, hogy halad a lift meg nyílik az ajtó.
-
m0h0senator
őstag
válasz
miqlas #55813 üzenetére
Ennek egyik oka szerintem az, hogy az SC közösség az eltelt ~12 évben meglátta milyen mélységet akar ennek az egésznek CR. Mikor a 100 rendszerről beszéltek akkor pont mint a Starfield ezen mechanikája jelent volna meg itt is. (auto landing a bolygókra, nem tudsz bárhol leszállni és egyéb egyszerűsített játékmenet). Nekem az jött le, hogy 1.0 5 rendszerrel, de az 1.0 annyit takar, hogy a játék alapjai készen vannak tartalmi megtöltése folytatódik.
-
duvi
nagyúr
válasz
miqlas #55811 üzenetére
Egyrészt amikor beígérték a 100 rendszert, akkor még a fasorban sem volt a legtöbb mechanika amik mára szerves részét képezik a játéknak. Másrészt pont a mostani CitizenConon mutatták be, hogy milyen sok poi lesz egy-egy bolygófelszínen. Tartalmilag sokkal több minden kerül be az 1.0-val induló 5 rendszerbe, mint amiket anno beígértek. A kérdésedre válaszolva, igen. Indulás után folyamatosan érkezik majd a többi rendszer is, amiket a starmapon láthatunk.
-
m0h0senator
őstag
válasz
miqlas #55790 üzenetére
mai dev videóból: 1SCU boxes being put inside 8SCU boxes was removed during 3.24 PTU. Any plans to bring this back?
A: Nested boxes caused issues. They want to bring it back eventually, but for the moment it was one of the issues they had to give up on in order to get the patch out the door. Same thing for calling ships in your friend's personal hangar and them appearing in your own hangar instead; they ran into issues with ATC and other things
Szóval nem fog menni jelenleg. -
Drenadar
Topikgazda
válasz
miqlas #55787 üzenetére
pedig a videók alapján az nagyon gyors lesz.
messzire hat és nem is kell odamenned, csak odamutatsz kirajzolja és kész.
A sok idő a taractor beammel a scrollozás, meg odamenni, hogy le tudd tenni stb.
Az atlassal scrollozni se kell... sztem ez nem negyed órával csökkenti hanem több mint felével.
Aki meg nem akar csomagokkal vacakolni annak ott a többi féle foglalkozás -
-
válasz
miqlas #55765 üzenetére
Azt tudom elképzelni mint a Falout76-nál hogy a játék megvétele után havidíj nélkül játszható de lenne külön havidíjas prémium. Gondolok itt a arra hogy a prémiumosoknak nem lenne biztosítási díj vagy rövidebb lenne a lekérési idő.
Szervereket valahogy fent kell tartani majd valóban, meg valamennyi fejlesztőgárdát is. -
válasz
miqlas #55751 üzenetére
Jó lenne.
Nálam az a gond hogy 3 gyerek van, így eléggé korlátozott a játékra fordítható idő. Azaz van úgy hogy ki kell szálnom játék közben. Illetve játék alatt is foglakozok mással, eleve ablakban játszom és válltogatok a progik között.
Nyilván ezért sem megoldható hogy több játékossal együtt játszak. -
duvi
nagyúr
-
Fitzgerald
veterán
válasz
miqlas #55728 üzenetére
Lépten-nyomon brutális stuttering, helyenként alacsony GPU kihasználtság (1440p-ben, maximális beállításokkal, upscaling nélkül). A 60-80 közötti framerate-et el tudom viselni, mégis csak az egyik legszebb játék a piacon, középkategóriás konfigtól nem is várok többet. A stutteringet viszont nem bírom. Játékot kizárólag SSD-re telepítek lassan 10 éve, 5800X3D, 7800XT, 2x16 giga 3600 MHz ram.
Köszi szépen!
A tartalommal mi a helyzet? Vannak már azért szövevényes questlineok, amelyekben el lehet veszni? Illetve a játékbeli gazdaság mennyire van jól átgondolva?
Lehet hogy túl sokat várok egy alfától, de alapvetően ezek azok a dolgok, amelyek képesek behúzni, játékban tartani. -
válasz
miqlas #55647 üzenetére
Nincs bajom a PVP-vel, azt nem bírom amikor minden csak arról szól hogy szopassuk egymást. Call me old-fashioned.
SpazzMaticus pl. nem volt rest oldalas privátot írni, amiben elhordott "rinyagép"-nek, "vesztes"-nek, "picsogó fasz"-nak, illetve "nyomi"-nak. Mert nem tetszett neki ahogy az EVE-et jellemeztem. Remélem nem kapott sztrókot dühében.
Helye és ideje kell legyen annak ha valaki kompetitíven szeretne játszani, csak legyen lehetőség ebben önkéntesen részt venni. Én már túl öreg vagyok hogy más playernek legyek content, csak mert nekik ez tetszik. Az viszont aggasztó a jelenlegi formában hogy ha megvéded magad akkor simán sitt lehet a vége.
-
Szőrös
veterán
válasz
miqlas #55594 üzenetére
Most kerültek be a ship tractor beamek 3.21.1-ben, tessék patch notest olvasni
-
Szőrös
veterán
válasz
miqlas #55545 üzenetére
2023ban egy gamer számára megkerülhetetlen szerintem.
Másrészről, el kell fogadni, hogy ez a fórum halott úgy ahogy van. Hiába van itt most némi diskura, a játékról konkrétan semmilyen hir, infó nem kerül ki, mig dc-n ott van minden.
Szóval ha valaki képben szeretne lenni a játékkal, akkor ajánlott felnézni, mert naprakész infókat kap. -
Szőrös
veterán
válasz
miqlas #55529 üzenetére
azért mert a station invetory grid az nem a station külső részévelvan egyvonalban, hanem azon túlnyúlik. szóval ha meghalsz, akkor a cuccod automatikusan bekerül az inventorydba, plusz igazából le se kell szállni, ha csak a ship inventoryból akarsz ki-bepakolni, elég csak közel repülni, kiszállsz a székből és pakolhatod a motyókat.
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55500 üzenetére
Igen amúgy én alapjába véve nagyon szeretem az ilyen tipusu játékokat ahol mondjuk úgy határtalanul lehet dolgokat csinálni, és mivel nyitott így hozzátudnak bármikor tenni contentet tehát még unalmas se lesz. Viszont az optimalizáció nálam eléggé gyenge holott a vas eléggé adott hozzá, nyilván nem a legerősebb. Az ajánlott konfignak felel meg leginkább. (i5 12600kf + 6700XT) Viszont full csordultig van a ram és a VGA ram is ezért egy idő után leesik az FPS vagy belassul az egész. Az elején egész szépen szaladgál 1440p ben 50-55fps el ami nekem elég lenne ha tudná azt tartani de sajnos nem tudja. Űrben van hogy felmegy 88 ra is de az ritka, illetve rengeteg a beakadás, befagyás (nem működnek a F2 es funkciók stb), de az alapötlet nagyon tetszik és már rég szemeztem vele hogy majd kiprobálom de mivel jóval gyengébb gépem volt nem adtam neki lehetőséget. Kár hogy még most se igazán fut jól pedig illene. Lehet hogy azt az 50 dolláros kickstartert megveszem hogy végleg hozzáférjek majd a játékhoz.
Amúgy alaphajóval hogy tudok roncsokat begyűjteni? Gondolom ha a hajón nincs akkor űrsétára lesz szükség és úgy a kis kézi tractor beam el vagy mivel lehet?
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55495 üzenetére
Közel 20 ezer Ft egy pre Alpha szoftverert? Az igen. És mit értesz az alatt hogy űr csata prioritás? Én földön és űrben is jatszanék. Szerettem volna roncsot begyűjteni de nincs hozza hajom. Amúgy meg ezt a drake cutter hajót mikor lehet lecserélni valami jobbra? Több hajót is találtam már amiket lenyúlhattam volna de mindig leultettek utána a bányába
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55483 üzenetére
Megszivtam jól egy szállítós küldivel mert a végén mikor le kellett volna pakolni a cuccot az airlock nem nyílt ki..Van egyáltalán értelme ezek után még szenvedni a játékkal a rejtett hibák miatt? 1 órát szartam el vele.. Azt se értem hogy volt egy küldi ahol szerintem valami csempész megprobált kirabolni egy konvojt de ő is ott maradt. A hajóját eltudtam vinni de ahogy visszaértem becsuktak a bányába és a hajót is elvették. Jó mondjuk ki volt írva hogy privat property. A 3. hogy mentem volna roncsot begyűjteni de semmit se találtam az első hajón. Gondoltam beinditom ott volt a konzola be is indult beültem a fülkébe ott is aztán elkezdett kurva gyorsan körbe körbe pörögni mikor pedig megprobáltam kijönni belőle a nyitott rámpán egyből meghaltam.. Leállitani nem tudtam mert ahogy rákapcsolodtam a konzolra egyből elájult a karakter
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55478 üzenetére
Azt hittem agyvérzést kapok. Elértem nagy nehezen a célpontra mire jól bevásároltam és kiderült hogy a bázisra vetttem amit aztán végül ott se találtam meg. Ugyhogy ráküldtem a hajóra az új vételeket épp volt még annyi elértem a célhoz erre megszakadt a kapcsolat és visszabaszott megint a kiinduló bolygóra. Hogy lehetne megcsinálni hogy a gépembe töltsön vissza? Amúgy az is tök vicces hogy 32gb DDR5 ös ramból 28 at leköt. A proci meg majdnem 100 on megy.. Mi az isten
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55475 üzenetére
Az igen. Valamiért visszakerültem a bázisra ahogy tegnap kiléptem a játékból. Elutaztam valahova a világ végére ahova Quantum hajtással is 20 perc volt az út majd mentem aludni gondoltam onnan folytatom de megint a fő bázison vagyok. Nemtudom hogy vegyek magamhoz kaját vizet, a zuhanyzó nem működik illetve van egy csomo haszontalan tárgy a szobába. Kávét már tudtam főzni.
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55472 üzenetére
Nemtudom leírni egy olyasmi hajó mint egy óriásira hízott HK modell a terminátorból, legalábbis a hajtómű ahhoz hasonlo. Belülről a rámpa után szerintem egy rakodótér van majd mégegy válasz fal ott lehet aludni, majd ujabb válasz fallal a pilotafülke van aminél a szék egy emelőmechanika segitségével kerül fel a HUD vonalába. Én a gyakorló gépet sokkal szivesebben fogadnám el kezdőnek. Ha engem kérdezel ez egy teherhajó. Írta hogy találtam valami sziklát ami ércben gazdag és állitsam át a hajót bányász módba de HOW? Már az is fejtörést okozott hogy hol kell a hajómat igényelni. Aztán valahogy kisakkoztam hogy talán ott ahol a tutoriálban is fel kellett venni a hajót. Na ott kaptam ezt is.
-
BogyóBP
addikt
válasz
miqlas #55470 üzenetére
Nálam mind a 15 mag fullon megy. CPU bottleneck? A 32GB ramból 28 at fel is zabált a játék. Én már az oktató modnál bebuggoltam mert hiába csináltam meg a végén nem engedett tovább hiába raktam le a hajót ahogy írta. Ugyhogy átléptem és kaptam egy ronda nagy teherhajót és fogalmam sincs mit kell csinálni. Egy kis ötlet hogy kezdjem el? Nálam is voltak olyan lag tüskék hogy leesett 0-5fps közé aztán hirtelen helyreállt egy darabig de a játék nekem nagyon bonyolult még. Viszonylag elég hamar rájövök ey játékban mit hogyan majd gondolom itt is. Leginkább egy ilyen Star Trek online ra hasonlit bővebb grafikával. Pl furcsálltam hogy az űrdokkban nyitott hangárajtó mellett kinyitható a hajó rakodótere és ki is sétálhattam úgy hogy nem volt rajtam sisak.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
miqlas #55388 üzenetére
szíve joga mindenkinek pesszimistának lennie....
Kérjük meg őt, hogy számolja meg azokat a HSZeket itt a topicban (sajátjait nem kell), hogy 2013 óta mennyien írták le évről évre : kész vége, a pénz elfogyott/mindjárt el fog fogyni.
Mert sajnos a HSZe nem szó másról, csak a pénzről...
UI: minden ittlévő szeretné már nagyon ha végre megjelenne a játék. de ahelyett hogy ezen bosszankodunk, hogy még mindig nem, és leírjuk hogy kész vége, mert hogy a starfield mennyivel jobb (!sicc) attól nem lesz semmi sem jobb. Van annyi játék amivel érdemes játszani.... -
SpazzMaticus
tag
válasz
miqlas #55352 üzenetére
Ez a "tusolás" nem a játéknak szólt. Nem is neked. Meg nem is azoknak akik tényleg szeretettel várják ezt a játékot. Mert egyébként tiszteletben tartom vélemenyüket, attól függetetlenül én mennyire vagyok a témában szkeptikus.
Dehát van olyan is, aki úgy "osztja az észt" magas lóról innen más játékokról hogy rendszeresen elfelejti az alant leírtakat. Nem is először már, mert ha nem is mindent, de én is olvastam sokat ezen a fórumon.És ez a "találat" szerintem neki ment most. Oda is lett címezve az író részeről is. Nem is véletlenül.
Így értettem ezt a touché -t, bocs nem bírtam ki.
Befejeztem tényleg, mindenféle reagálás, egyéb részemről tényleg off.
-
Szőrös
veterán
válasz
miqlas #55249 üzenetére
"az inkonzisztens fejlesztés: olyan dolgok romlanak el egy új pecs kiadásakor, amik elõtte faszán mûködtek"
ez nem feltetlen az inkonzisztens fejlesztes miatt van, hanem azert mert az uj releasek uj code branchek is, nem az elozot viszik tovabb. ertsd, hiaba javitanak egy hibat mondjuk 3.17ben,mivel a 3.18 uj branch ezert a javitas nem feltetlen kerul bele az elozobol.
jo hir, hogy a 3.19 a 3.18as branchet viszi tovabb, szoval amit most javitottak, azzal mar nem lesz gond. -
Szőrös
veterán
válasz
miqlas #55228 üzenetére
5700x
"maga az sc úgysem tud 144-et" az lehet, de városokon kívül már simán 60 fölé megy nálam, persze ez inkább akkor jellemző ha nincs más játékos a közelben.
ezzel a kártyával meg nálad szerintem simán 60 felett leszel.
7900XT nekem sajna nem játszik, a táp se bírná el, meg a házba is neccesen fér bele. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
miqlas #55228 üzenetére
Nekem Ryzen 5 3600-am van, ahhoz állítólag az RTX3070 dukál, hogy 100%-on legyen kihajtva a rendszer ...
Minden rosszindulat nélkül én ezért ölni tudnék...
Az egyenletnek létezik egy sokkal nehezebben megfogható 3. komponense is, a játék, ami fut rajta. Milyen motor? Milyen felbontás? Milyen beállítások? Menyire optimalizált játék? Ezért nem érnek fabatkát se az ilyen kalkulátorok. -
válasz
miqlas #55178 üzenetére
nekem most sokáig üres volt a kijelző és nem engedett ellépni a termináltól, de közben láttam hogy már lehívta a hajóm. Aztán úgy 60 sec után tovább engedett. Látszik hogy sokat timeout-ol még minden.
Amúgy ez a nagyobb fps lehet a Gen12 műve, az is most élesedett 3.18-ban ha jól láttam.
-
simauser
tag
-
Szőrös
veterán
válasz
miqlas #55113 üzenetére
Igen, az is jon, azert irtam, hogy jobb fps elobb is lehet.
A fo program szaltol az uj render mar, ha minden igaz, fuggetlen. Igy ha az meg is akad, valamilyen server oldali akarmibarmi miatt, a render folyamatatot nem akasztja meg, igy nem lesz fps drop. De meg nagyon nincs optimalizalva, es vulkan backend sincs, szoval lehet ezek is ev vegere maradnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest