Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• simauser

tag

válasz Drenadar #55159 üzenetére

Nem a várásról volt szó, nem az volt a gond. amit annak éreztem, azt meg leírtam korábban.

• simauser

tag

válasz Menthirist #55157 üzenetére

Ez világos, és teljesen érthető, tiszteltben tartom.

Közben ledesztilláltam 4 teljes sorba az összes mondanivalóm, így én tovaszállok, és nem zavarom a köröket tovább. Több amúgy is csak *reszelés lenne.

• simauser

tag

válasz miqlas #55154 üzenetére

Lehet, hogy rövidebb egy hasonlattal: aki Jézus második eljövetelét mint végső és kizágólagos üdvözülést várja, ne szólogasson már be közben azoknak, akik hétköznapi örömöket is szeretnének élvezni addig. Várja, no problem, de ne legyen gond az se, ha valaki nem vár.

• simauser

tag

válasz Menthirist #55147 üzenetére

"mondjuk minden második cod nem készül el, annyira sokat vesztettünk volna mint játékosok?"

Szerintem ezt nem mi döntjük el, illetve senkinek sem kell. Ilyen alapon az évi 1000 filmet is felesleges leforgatni, elég csak a zseniális 10 darabot kell. Nem tudhatod, kinek, mi jön be. És itt a CoD esetében azért évtizednyi fejlődés van, meg a cod2 nincs egy lapon mondjuk egy advanced warfare-ral grafikailag (és a black ops 2-nél a sztori alakításán is kísérleteztek, ahol a játékos cselekedetei szerint valamennyire változott a történet). Nálam bejött a Spacey féle történet, de pl. a Ghost nem nagyon, és a Black Ops többi része se (a második sem, és azon túl nem is érdekelt). De ettől még van, akinek ez bejön / bejöhet, úgy tudom, a második részt nagyon pozitívan fogadták.

"dobnak rá egy reskint, frissítik a neveket"

Szerintem ez túlzó általánosítás. A Fifa esetében egyrészt - mivel sportjáték - követniük kell a csapatmozgásokat, másrészt az idényjelleg miatt kiadni egyet évente, harmadrészt azért 10 év alatt ott is változott ez-az. Emlékszem, amikor régen fifáztam egy kicsit (sosem voltam rajongó), hát ma nagyon nem ugyanaz :DDD

"Welcome to the world of SaaS (Software as a service)"

Csakhogy ez nem egy WoW, ahol jönnek az új csomagok egy, már meglévő termékbe, és magára a termékre fizetsz elő. Ez egy limbóban lévő valami, ahol fűtheted a kazánt a pénzeddel. Kész szolgáltatás lényegében nincs, annyival vagy előrébb, hogy ami éppen működik, azt próbálgathatod (játszhatod az alfa és béta közötti állapotot). Szerintem ez a fajta ragadozó jellegű viselkedés kis odaszorítással gond nélkül beleeshetne a scam kategóriába, ha valami jobb jogász ebbe komolyabban beleállna (nincs kétségem, Chris Roberts gondolt erre).

Az egészből csak annyit akartam kihozni és megjegyezni, hogy nehogy már félvállról leszólt, konkrét franchise-ok legyenek lenézve, mert valaki így vagy úgy értékeli őket, hogy inkább ez, mint az. Én nem látok benne vagy-vagyot, nem zavar, ha erre IS van igény, de az se zavarjon már senkit, hogy boldogan elvagyok a 10 darab Assasinnal, a 20 CoD-dal. Én kinőttem a csodavárásból és várakozásból, a "mi lett volna ha"-ból és a "ebből akármi lehetett volna".

Szerintem elbeszélünk egymás mellett, de jobban nem tudom kifejezni, és a kedélyeket sem akarom zavarni.

• simauser

tag

válasz TESCO-Zsömle #55134 üzenetére

Az n+1-edik termékekkel mi a probléma? Aki szereti ezeket, annak ez maga a mennyország. Például az Assasin sorozat, akinek bejött, az kapott belőle vagy tizet, eltérő időkben játszódva, egyre fejlettebb grafikával. Egy, beláthatatlan időben elkészülő, pre-béta (?) vagy inkább after-alpha? ( :DDD ) állapotban leledző "játéknál" ez eléggé eltartott kisujjas hozzáállásnak tűnik. Ahol a roadmapnek is roadmapje van. Tudod, a küszöb esete . . .

Említed például a Call of Duty-t. Az elsővel még középiskolás koromban játszottam, valahol az első Medal of Honor környékén (kb. együtt jöttek, talán egy év eltéréssel). Úgy emlékszem, jó kis game volt, jó régen volt. A második részre nem nagyon emlékszem, eléggé összefolynak már ennyi év távlatából, pedig a "cod2" fogalom, multis körökben is, talán még ma is (ebben én csak kicsit játszottam). Aztán ott van a Modern Warfare trilógia (már modern idők), úgy tudom, multis szemszögből kajálták, én csak a single részét nyomtam, nagyon jó katona-akció jellegű, szinte filmes / filmszerű sztorit bemutató játékok voltak. Volt a World at War, ami nekem kb. egy reboot-szerű, jobb grafikás II. vh-s CoD-ot jelentett. Aztán volt ugye a hidegháborús, ami piszkosul ütött, a Black Ops, ennek az első részét nagyon komáltam, állati jó sztorija volt. A többi Black Ops-ot nem ismerem, a 2-nél ez az többszálas, tőlem függő sztori valahogy nem jött be (pedig nagy Mass Effect rajongó vagyok). Aztán ott van az modern környezetben játszódó Advanced Warfare, a PMC-kkel és Kevin Spacey-vel, azt is csíptem. Utóbbiak már űrhajónak számítanak a korai címekhez képest. Vannak újabbak, de azokat én jelenleg nem ismerem - pedig a rebootos Modern Warfare a listámon van, majd elválik, lesz-e kedvem hozzá egyszer.

Hányat is soroltam fel félkövérrel, egy 10-15 éves időszakot felölelve? Mind elkészült, nagyrészt sikeres termékeket? (az egy dolog, hogy nekem tetszettek, de a fent említettek többsége anyagilag és elismertség tekintetében is sikeresek lettek).

Én értem, hogy ez egy álom, csak a kéz bilibe lóg: én is eldönthetném, hogy megépítem holnaptól kedve a Star Treket, úgy, ahogy van, csak élőben, a Földön kezdem + Csillagflotta, van is hozzá alumíniumom a garázsban (és fa is), de attól az még nem fog megtörténni.

Szvsz a Star Citizenből soha nem lesz kész termék, mert egyszerűen a fejlesztési modellje a pénzszivattyú, maga az elkészülés igérete tartja mozgásban, sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de lényegében a simpek pénze mozgatja, ahogyan a tiktokos mellkitevős csajokat tátott szájjal bámuló kockáknál. Kb. Belle Delphin fürdővize, amit isznak, mint a mennyei mannát, csak digitális formában.

Annyi mindent lehetett volna csinálni ennyit idő alatt, már ki lehetett volna adni nem egy, nem kettő, de akár három single (vagy akár multit is!) player "ízelítőt" is, építeni a brandet. Nem kell, hogy elsőre tökéletes legyen, azóta 1000 meg egy dolgot lehetett volna csinálni.

A fentiekkel nincsen baj, aki hinni akar benne, higyjen, no problem, de ne legyen már leszólva, aki mondjuk ad abszurdum kész termékkel szeretne játszani. Vagy ilyet várna. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés