Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

válasz crmtanulo #5263 üzenetére

Én ezeket mondanám:
    - HTML: Ez a weblap tartalma, amit látsz, a szövegek, a képek.
    - CSS: Ez formázza a HTML által visszaadott szöveget, képeket. Ez mondja meg, hol legyen, mekkora legyen, hogyan nézzen ki, animál stb.
    - SQL: Ezzel kéred le az adatbázis tartalmát, ezzel írsz bele, frissíted, törölsz stb.
    - PHP: Szerver oldalon ezzel kommunikálsz az adatbázissal (SQL-lekérdezésekkel), és dolgozod fel a tartalmát, készíted elő a lekérdezéseket, küldöd a klienseknek a visszakapott, feldolgozott adatokat stb.
    - JavaScript: Kliens oldalon ezzel kommunikálsz a szerverrel, ezzel küldesz és kérsz adatot a szerver irányába, ezzel fogadod a szerver oldalról a PHP-n keresztül érkező adatokat, illetve a "kliensen történő kattintgatások" is ezen keresztül realizálódnak (pl. gombra kattintás mit csináljon). Továbbá módosíthatod vele a HTML tartalmát, manipulálhatod a megjelenést is, feldolgozhatod a PHP által visszaadott adatokat, illetve a másik irányba, a szerver (PHP) felé is adatokat küldhetsz.

Nagyon nagy vonalakban.

Biztosan vannak egyszerűbb megoldások is, de én csak ezt ismerem, ahol én kontrollálhatok mindent, mert minden úgy működik, ahogy én írom meg. (Ennek összes előnyével és hátrányával.)

Ezeknek mindnek van külön topikja is (HTML, CSS, JavaScript, PHP és SQL (a jelenlegi topik)), illetve van egy általánosabb, a Weblap készítés topikja.

Illetve én a W3Schools oldalát ajánlom, példákon keresztül lehet megtanulni az alapokat, az összes említett nyelven/technológiával.

• Ispy

veterán

válasz crmtanulo #5263 üzenetére

Ezekre nincsenek kész válaszok, ha egy webes alkalmazásról beszélünk, akkor kell egy adatbázis, egy weboldal és egy köztes réteg, ami a kettőt összeköti egymással, vannak különböző modellek, hogy hogyan is illik ezt felépíteni, és hozzá tucatnyi eszköz és program nyelv is.

Új hozzászólás Aktív témák