- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Fotók, videók mobillal
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
crmtanulo
üzenetére
Én ezeket mondanám:
- HTML: Ez a weblap tartalma, amit látsz, a szövegek, a képek.
- CSS: Ez formázza a HTML által visszaadott szöveget, képeket. Ez mondja meg, hol legyen, mekkora legyen, hogyan nézzen ki, animál stb.
- SQL: Ezzel kéred le az adatbázis tartalmát, ezzel írsz bele, frissíted, törölsz stb.
- PHP: Szerver oldalon ezzel kommunikálsz az adatbázissal (SQL-lekérdezésekkel), és dolgozod fel a tartalmát, készíted elő a lekérdezéseket, küldöd a klienseknek a visszakapott, feldolgozott adatokat stb.
- JavaScript: Kliens oldalon ezzel kommunikálsz a szerverrel, ezzel küldesz és kérsz adatot a szerver irányába, ezzel fogadod a szerver oldalról a PHP-n keresztül érkező adatokat, illetve a "kliensen történő kattintgatások" is ezen keresztül realizálódnak (pl. gombra kattintás mit csináljon). Továbbá módosíthatod vele a HTML tartalmát, manipulálhatod a megjelenést is, feldolgozhatod a PHP által visszaadott adatokat, illetve a másik irányba, a szerver (PHP) felé is adatokat küldhetsz.Nagyon nagy vonalakban.
Biztosan vannak egyszerűbb megoldások is, de én csak ezt ismerem, ahol én kontrollálhatok mindent, mert minden úgy működik, ahogy én írom meg. (Ennek összes előnyével és hátrányával.)
Ezeknek mindnek van külön topikja is (HTML, CSS, JavaScript, PHP és SQL (a jelenlegi topik)), illetve van egy általánosabb, a Weblap készítés topikja.
Illetve én a W3Schools oldalát ajánlom, példákon keresztül lehet megtanulni az alapokat, az összes említett nyelven/technológiával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Redmi Note 13 Pro+ 5G 12/512 /// Számla + Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4504
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest