Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
crmtanulo
üzenetére
Én ezeket mondanám:
- HTML: Ez a weblap tartalma, amit látsz, a szövegek, a képek.
- CSS: Ez formázza a HTML által visszaadott szöveget, képeket. Ez mondja meg, hol legyen, mekkora legyen, hogyan nézzen ki, animál stb.
- SQL: Ezzel kéred le az adatbázis tartalmát, ezzel írsz bele, frissíted, törölsz stb.
- PHP: Szerver oldalon ezzel kommunikálsz az adatbázissal (SQL-lekérdezésekkel), és dolgozod fel a tartalmát, készíted elő a lekérdezéseket, küldöd a klienseknek a visszakapott, feldolgozott adatokat stb.
- JavaScript: Kliens oldalon ezzel kommunikálsz a szerverrel, ezzel küldesz és kérsz adatot a szerver irányába, ezzel fogadod a szerver oldalról a PHP-n keresztül érkező adatokat, illetve a "kliensen történő kattintgatások" is ezen keresztül realizálódnak (pl. gombra kattintás mit csináljon). Továbbá módosíthatod vele a HTML tartalmát, manipulálhatod a megjelenést is, feldolgozhatod a PHP által visszaadott adatokat, illetve a másik irányba, a szerver (PHP) felé is adatokat küldhetsz.Nagyon nagy vonalakban.
Biztosan vannak egyszerűbb megoldások is, de én csak ezt ismerem, ahol én kontrollálhatok mindent, mert minden úgy működik, ahogy én írom meg. (Ennek összes előnyével és hátrányával.)
Ezeknek mindnek van külön topikja is (HTML, CSS, JavaScript, PHP és SQL (a jelenlegi topik)), illetve van egy általánosabb, a Weblap készítés topikja.
Illetve én a W3Schools oldalát ajánlom, példákon keresztül lehet megtanulni az alapokat, az összes említett nyelven/technológiával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- OTP Bank topic
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest