Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD
    veterán

Inkabb itt valaszolok mert ez sql.

Normalizacio, normalizacio, normalizacio. Nem tudom elegszer mondani. Attol, hogy 1 tablaba pakolod az osszes adatod nem lesz gyorsabb a lekerdezes, ha jol van megdesignolva akkor akar rakas joint is pakolhatsz bele, gyors lesz.

Ha mutatsz egy konkret peldat, akar uml diagrammot, akkor tobbet tudunk segiteni.

Először is igen. Normalizáció. Én is ebben a hitben éltem eddig. Mivel érzékeny adatokról van szó, ezért meg kellett változtatnom a kontextust. Viszont a lényeg, érthető maradt.

Ez egy gyors kivágás és átírás, ezért az ehhez kapcsolódó hibákat és a kapcsolat típusát most ne firtassuk. :DDD

Szóval a lényeg, a ContractTypes és a Level táblák. Ezekbe legfeljebb néhány rekord lenne, de részben ősfeltöltés részben a működés közbeni módosíthatóság miatt kapna CRUD felületet. ContractTypes lehet állandó, vagy ideiglenes...stb A Level, meg amatőr, haladó, profi..stb.

Na most erre kaptam egy olyan javaslatot, hogy legyen 1 tábla.
    Aminek az első oszlopa legyen TYPE ide kerülne be a ContractTypes vagy Level értéként.
    Második oszlop ID ami lenne valami inkrementált szám.
    Majd jönne LEVEL_NAME ami Level típusnál kapna értéket.
    Végül A CONTRACT_TYPE ami csak ilyen típusnál kapna értéket.

Ezt nem tudom lerajzolni, mert nekem is fura. De a olyasmi mint egy általános tábla amibe több értékkészlet van összevonva és a TYPE + ID együttesen adja a PK-t.

Új hozzászólás Aktív témák