Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• I02S3F
    addikt

Accesstől függetlenül tulajdonképpen melyik szempontot gondolod problémásnak, az "egyetlen"-t? Pl. MS SQL Server esetén is egy (tipikusan) .mdf fájlban vannak a sémák és adatok, tehát a lényeg, ha eltekintünk az .ndf meg .ldf fájloktól. A sérüléses gondolatot mondjuk értem, de attól aligha volna kisebb ez a veszély, ha fel volna szeletelve több kisebb, de egyformán létfontosságú fájlra. A biztonságra persze adni kell, de különféle helyi-távoli backupok, failover clusterek stb. nem változtatnak az "egyetlen fájl" alapelven. Amiben más ez a világ, mint egy doksikönyvtárban tenyésző .accdb, hogy a mondott .mdf fájlhoz nem fér hozzá egy mezei user vagy process.

Istenigazából van egy paranoiám, hogy elromlik a rendszer.

Volt már dolgom korruptálódott fájllal, ami javíthatatlanná vált. Például háttértár szektor hiba miatt. Feltételezem egy ilyen megöli az egész adatbázist. Mígha külön fájlokban vannak legalább a táblák és, ha egy sérült, akkor csak az a rekord, vagy tábla sérült, de a többi betöltődik, az álomvilág lenne. Nem tudom így működik-e? Milyen gyakran sérülnek az adatbázisok, például kapcsolati hiba miatt, szinkronizációs hiba miatt? Ez az én szempontom igazából számít a gyakorlatban? Meghát az is kérdéses, hogy mikor/mennyire kiszámíthatatlan a működése egy szoftvernek? Mennyire számottevő ez? :R

(#3987) martonx - Köszönöm. A programnyelv az adatbázis kezeléshez, vagy a frontend íráshoz szükséges? Az adatbázisokkal nem csak SQL-lel lehet kommunikálni? :R

Új hozzászólás Aktív témák