Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi
    őstag

Igazából nem fontos, hogy nullázni tudjam, csak tesztelés fázisban vagyok az oldallal, aztán azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul, és azért nem engedi törölni. Főleg azért gondoltam, hogy én szúrtam el, mert teljesen üres táblákon sem működik, de ezek szerint nem ott van a gond, hanem egyszerűen az adatbázis nem fogja sohasem engedni.

Marad a törlés, és újra létrehozás. Azzal nullázódnak az indexek, és végülis az a cél...

azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul
    Megint azt tudom írni, attól függ mi a cél. :) Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen:
    3 táblád van: felhasznalok, hozzaferes_szintek, felhasznalok_hozzaferese.
    Itt a kapcsolati tábla a felhasznalok_hozzaferese összesen két mezővel: felhasznalo_id és hozzaferes_szint_id, mindkettő külső kulcs. Ez tipikus, egyszerű esete a külső kulcs használatának, hogy visszatérjek az eredeti gondolathoz, ha ilyesmire használod, akkor jól használod. :D

Új hozzászólás Aktív témák