- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Akciófigyelő: Kedvezményes Poco telefonokkal is várhatók a locsolók
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
azt gondoltam, hogy én állítottam be valamit rosszul
Megint azt tudom írni, attól függ mi a cél.
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen:
3 táblád van: felhasznalok, hozzaferes_szintek, felhasznalok_hozzaferese.
Itt a kapcsolati tábla a felhasznalok_hozzaferese összesen két mezővel: felhasznalo_id és hozzaferes_szint_id, mindkettő külső kulcs. Ez tipikus, egyszerű esete a külső kulcs használatának, hogy visszatérjek az eredeti gondolathoz, ha ilyesmire használod, akkor jól használod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Arzopa A1T 15,6" Hordozható Monitor!
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Külső kulcsot akkor használsz amikor egy másik tábla elsődleges kulcsára akarsz mutatni, ez egy szigorú megszorítás, az adatbázis csak meglévő értéket enged ide felvinni. Jó példa mondjuk egy bármilyen (1:1, 1:n, n:m) kapcsolati tábla. A legegyszerűbb példa hogy érthető legyen: